אוי
יש כמה "פטנטים" שמאפשרים לאכול בצורה מגוונת ובלי להפחית מזונות חשובים.
ראשית, לקנות כל שבוע 4-5 ירקות הכי זולים שיש (אלה שנקראים לוס-לידר): עגבניות, מלפפונים, בצל, כרוב, גזר וכו'.
שנית, הפירות מאד יקרים אז לקנות כל שבוע סוג אחד או שניים בכמות קטנה (אם אפשר) כמו תפוחים, גויאבות, מלון. לא צריך לאכול הרבה מזה אבל לגוון.
שלישית, בשר טחון הוא ההמצאה הכי טובה ל"מתיחת המזון". על כל קילו בשר, אני מוסיפה עוד בצל וקישוא טחון (אבל אפשר להוסיף עוד) ויחד עם הביצים זה כבר מכפיל את הנפח ומוזיל מאד עלות של קציצה אחת בזמן שהטעם נשאר לגמרי בשרי.
רביעית, ירקות יקרים יותר כמו קישואים, פלפלים וחצילים כדאי להפוך לממרחים או סלטים לשים על הלחם. זה גם מותח זמן וגם מאפשר לגוון. למשל, סלט חצילים מחציל אחד יכול להיות לשימושך במשך שבוע. סלט/ממרח פלפלים נותן לך גיוון וגם סלט קישואים. בכל אחד מהסלטים האלה, את משתמשת גם בירקות הזולים (בצל, שום, עגבניה) כך שהעלות יורדת.
השווקים כבר מזמן לא זולים ביחס לרשתות, עניין של כמויות שהם קונים מהספקים.
אנחנו קונים רק בסופר ולפעמים משלימים מוצרים בפיקוח במכולת הקרובה.