אני מעל.
קרן הפנסיה המקיפה שלי מנוהלת בבמיטב דש >>>
דמי ניהול:
* מההפקדה: 1.5% אני מפקיד חודשי קבוע ומשלים בסוף השנה לפי ההכנסות.
* מהצבירה 0.12%
מצטרף ותיק ונלהב (החל מ- 2017) לקרנות ברירת המחדל במכרז הראשון שלהן עוד ב- 2016, כשלא מעט אנשים ובכלל הגעילו עליהן את הכלים של האפיקומן בחנוכה והעלו אינסוף תהיות וחששות ופחדים לגביהן ולגבי הקונספט... כולל פה בפורום.
אני למזלי לא חושב יותר מדי ופשוט הצטרפתי וזהו. ב- 2016 דמי הניהול הללו בקרנות הפנסיה המקיפות היו בוננזה פנמונלית.
1.31% מכל הפקדה (חודשית, אני שכיר).
0.01% מהצבירה (מחושב שנתית).
אין שום טעם לציין את הוצאות ניהול ההשקעות כי הנתון הזה משתנה משנה לשנה לפי מגוון פרמטרים קבועים ולא קבועים, ידועים ולא ידועים מראש...
הוא נתון שנחמד לעקוב אחריו ולדעת אותו, אבל גם אם תעשה ממוצע רב-שנתי, זה יכול לתת לך רק אינדיקציה כללית מאוד אבל לא שום נתון שאפשר לפעול לפיו אופרטיבית (כלומר שלקבל על סמך המסקנות מהמידע הזה של הממוצע הרב שנתי שאספת החלטות מעשיות).
הרגולטור החליט שהחל מהשנה (או משנה שעברה?), חברות הביטוח מחוייבות
לצפות מראש מה המקסימום האפשרי שהן תגבנה וגם קבע להן מקסימום אפשרי של 0.25% ולא יותר מזה בלי חוקים ב-א-ר-ז-ל.
מעל לזה הוא לא מרשה להן לגבות.
פעם, ממש עד לא מזמן, הן גבו מה שגבו, כשגבו, על פי דעתן ורצונן וצרכיהן. היה בורדל ויש מצב שעכשיו הדליקו עליו את האורות ופיזרו את החשפניות.
אולי בטובכם תוכלו לשתף לגבי דמי ניהול שאפשר לקבל כרגע בשוק הפנסיה
כרגע קודם כל, נקודת הייחוס שלך צריכה להיות מול דמי הניהול שמעניקות בכיף ובלי שום בעיה
קרנות ברירת המחדל - 0.22% מהצבירה
| 1% מכל הפקדה.
זו צריכה ואמורה להיות
נקודת הייחוס שלך, ומשם תפגיז לצדדים מכל הבא ליד.
משם אפשר רק לרדת (!).
הצבירה שלך כבר די מכובדת לדעתי האישית... אני חושב ש- 0.5M ש"ח הוא סוג של
קו הגבול להתחיל ולהתמקד יותר דווקא בלהוזיל עד כמה שיותר את דמי הניהול מהצבירה (שיהיו כמה שיותר נמוכים), על חשבון דמי הניהול מההפקדה שיהיו קצת פחות נמוכים.
כלומר, תתמקד בלקבל דמי ניהול מהצבירה כמה שיותר נמוכים.
כמובן שאפשר לעשות את החישובים בהתאם להצעות שתקבל.
מקווה שעזרתי 3>