שרשור חשוב, אני מקווה שאקבל כאן רעיונות טובים כי אני גם כל הזמן מחפשת.
בתור חובב בשר גדול אני מתקשה למצוא מקומות טובים לקנות בהם בשר.
לאיזה נתחים אתה מתכוון? אלה שעושים על האש או אלה שמכינים ביומיום לבני המשפחה?
אני גם נחרדת מהמחירים, אבל בנוסף יש לי צורך לדעת (אבל חוקי המדינה לא מאפשרים לי) מאיפה הגיעו הנתחים, מה הם אכלו ואיך גידלו אותם כי הייתי רפתנית פעם.
היות ואני לא באמת יכולה לדעת לגבי הנתחים בקצביות (גם הפרטיות וגם בתוך הסופר), ניסיתי לחפש דרך היצרנים.
למשל בעוף - יש
לולו ויש
משק מלמד, שהמחירים שלהם יקרים מאד ביחס לסופר.
בבקר - יש את
מושבוצ ויש
מרעה גולן ואת
מרינדו שכולם מהגולן ובעה"ח מגודלים במרעה (בישראל אין 100% האכלה מהמרעה אבל יותר טוב מרפת). מחירים בשמיים.
בנקניקיות תוצרת יד - יש באזור שלי (אבל משלוחים גם למרכז) את
הלגה
כדי להכין קדרות בשר, אני מעדיפה לקנות בשר קפוא שמגיע מדרום אמריקה, מתוך תקווה ששם באמת מגדלים במרעה (יקר לגדל ברפת).
כדי להוזיל מנות, אני מעדיפה רוב הזמן לקנות בשר טחון (שטוחנים מול העיניים מנתח שבחרתי) ואז יכולה להכניס לתערובת מלא ירקות, כדי להקטין עלות של כל קציצה.
בעוף זה יותר קשה, אבל ארוחה מוקפצת עם ירקות ואטריות יכולה להפחית עלות מנה.
והכי חשוב, אנחנו החלטנו כבר לפני קרוב ל-40 שנה שלא אוכלים כל יום בשר אלא רק 2-3 פעמים בשבוע. יש מנות חלבוניות אחרות לימים בלי הבשר.