• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

איך אתם מנהלים תקציב?

• פותח הנושא פותח הנושא bazal_amok
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

bazal_amok

משתמש רשום
דירוג
1
שלום לכולם :)

רציתי לשאול איך אתם מנהלים את התקציב שלכם? נגיד אני לוקח את המשכורת, מוריד ממנה את הדברים שאני יודע ש100% ירדו כמו שכ״ד, מים, אוכל וכו׳. ואת השאר אין לי מושג.

שכרתי דירה שהיה בה אי שממש אהבתי. ועכשיו עברתי לבית שאין בו מקום לאכול. אז הייתי צריך לבחור שולחן אוכל וכסאות. ולא כל כך ידעתי איך לעשות את זה אל מול התקציב שלי. כי אין לי בתקציב ״רהיטים״ אני לא קונה רהיטים כל חודש..

חשבתי אולי לעשות תקציב רהיטים שנתי, אבל גם לא יודע אם זה הגיוני. כי אחרי שיש לי ספה, אני לא צריך לקנות כל שנה...אבל עדיין בא לי להיות אחרי וכן להגדיר איזה תקציב לזה. כאילו בא לי לקנות כורסא, מנורות וכו׳ - כמה כסף יש לי לזה? אין לי מושג...

אולי תקציב רהיטים לכמה שנים? נגיד ב3 שנים הקרובות יש לי X אלף לרהיטים וכל פעם שאני רוצה רהיט אני אוכל לחשוב אם יש משהו יותר חשוב, או אם זה שווה את ההשקעה, או עונה על כל הצרכים הרהיטייים שלי. ולחדש אותי כל כמה שנים בהתאם לצרכים.

הרעיון הנוסף שהיה לי - לחסוך לרהיטים ספציפיים. אם בא לי לקנות עכשיו ארון ספרים חדש והוא עולה 2000 שקל, אני אתחיל לקחת כסף מהתקציב החודשי בשביל לשים אותו בצד ואז אני אקנה אותו. לדוגמא אני אשים 200 שקל כל חודש במקום לקנות דברים אחרים, וכשיהיה מספיק אני אקנה אותו - וככה בעצמו אני משאיר לעצמי ״תקציב כללי״ להוצאות לא ידועות מראש.

נתתי דוגמא לרהיטים אבל זה נכון גם לגבי כל מיני דברים אחרים שלא קונים כל חודש, לדוגמא מכשירים חשמליים או אחרים.

אני פשוט לוקח מהחיסכון שלי. אין לי סכום מוגדר לרהיטים, או בגדים, כשצריך אני פשוט קונה מהכסף שיש לי בצד.
בשביל זה יש חיסכון - בשביל להשתמש בו :)

מוריד ממנה את הדברים שאני יודע ש100% ירדו כמו שכ״ד, מים, אוכל וכו׳. ואת השאר אין לי מושג.
ומה קורה עם כל הוצאה אחרת מפתיעה? נניח סתימה בשן, תיקון לרכב או משהו יותר מתוכנן כמו החלפת מכשיר סלולרי, החלפת מחשב וכן הלאה.

כאשר לא מדובר בהוצאה ענקית, אז פשוט לקחת מהשוטף. אם החשבון שלך על האפס אז תראה איך אתה מעדיף לשלם - למשוך מחיסכון, תשלומי אשראי...

אגב היו פה לא מעט דיונים על קרן חירום כן/לא

לא מייעצת...

לא מנהלים תקציב. אתה לא משרד ממשלתי.
הדבר היחיד שחשוב זה להיות בהכנסות גדולות מהוצאות (בטווח הארוך).
ואיך אתה מוודא שזה קורה? תקציב יכול להיות כלי עבודה מצוין לניהול משק בית. זו יחידה כלכלית. באופן כללי חבל להגיב בכזאת פסקנות...

לפות"ש, אם קטגוריה מסויימת לא שימושית לך אולי אפשר להרחיב אותה. רהיטים אפשר לעשות ממוצע חודשי לאור הוצאות השנה האחרונה ולהכניס את זה תחת "דברים לבית".

הרעיון הנוסף שהיה לי - לחסוך לרהיטים ספציפיים. אם בא לי לקנות עכשיו ארון ספרים חדש והוא עולה 2000 שקל, אני אתחיל לקחת כסף מהתקציב החודשי בשביל לשים אותו בצד ואז אני אקנה אותו. לדוגמא אני אשים 200 שקל כל חודש במקום לקנות דברים אחרים, וכשיהיה מספיק אני אקנה אותו - וככה בעצמו אני משאיר לעצמי ״תקציב כללי״ להוצאות לא ידועות מראש.

אפשרות אחת במקום לחסוך מראש (ולאבד תשואה אלטרנטיבית), תחלק את הקנייה לתשלומים בצורה כזאת שמצד אחד לא יפגעו בתזרים יותר מדי ומצד שני לא לפרוש אותם ליותר מדי זמן (כי לא קונים מכסף שאין). למשל אני מתכנן לקנות מחשב בסדר גודל של כמה אלפים, ונוח לי לפרוש את התשלום ככה שהתזרים יפגע לכל היותר ב1000-1500 כדי לשמור על ממוצע לאורך זמן - לדעתי השיטה הזאת טובה להוצאות של עד 10k שח

בדרך ככ להוצאות גדולות וחד פעמיות כמו ריהוט מלא לבית או קניית רכב שדורש ממך כמה עשרות אלפים אז כנראה שמראש הייתי מפנה את כל/רוב התזרים שלי לחיסכון ייעודי במשך 3-4 חודשים ומתכונן למאורע כדי לא ליצור מצב שאני תקוע בלי המוצר ברגע האמת

מה שאני מנסה להגיד הוא שתנסה לעבוד עם התזרים שלך, או שתאגור אותו מראש כמה חודשים או שתקצץ ממנו מעט לטובת ההוצאות החד פעמיות כי חבל לחסוך מראש לדברים כאלה במשך תקופות ארוכות ולהקדיש להם סכום שיאבד מערכו

לא מנהלים תקציב. אתה לא משרד ממשלתי.
אתה לא, אנחנו כן - מדינה חופשית עדיין.
אין לי בתקציב ״רהיטים״ אני לא קונה רהיטים כל חודש..
כשאנחנו מכינים את התקציב השנתי, יש לנו סעיף שנקרא בלת"מ ואנחנו מתקצבים אותו בסביבות 10% מהתקציב הכולל. במהלך השנה נרשמים בו כל מה שהוא לא הוצאה שוטפת בסעיפים הרגילים ולא ידענו מראש. זה יכול לכלול ריהוט, מכשירי חשמל שהתקלקלו, צ'קים לאירועים שנאלצנו להגיע אליהם וכו'.
אבל בסופו של דבר כדאי לשים לב במהלך השנה לכל ה"עוגה" כי יכול להיות שיהיו סעיפים רגילים שתוקצבו גבוה ממה שקרה בפועל ומה שחשוב זה שלא תחרוג מדי מסך כל ההוצאות שהתכוונת להוציא באותה שנה.
אגב, אני מקווה שיש לך סעיף הוצאה מתוכנן שנקרא העברה לחסכון/השקעות.

ומה קורה עם כל הוצאה אחרת מפתיעה? נניח סתימה בשן, תיקון לרכב או משהו יותר מתוכנן כמו החלפת מכשיר סלולרי, החלפת מחשב וכן הלאה.

כאשר לא מדובר בהוצאה ענקית, אז פשוט לקחת מהשוטף. אם החשבון שלך על האפס אז תראה איך אתה מעדיף לשלם - למשוך מחיסכון, תשלומי אשראי...

אגב היו פה לא מעט דיונים על קרן חירום כן/לא

לא מייעצת...
אז זה בדיוק מה שעשיתי עד היום. לקחתי מהשוטף, וחודש הבא הוצאתי פחות. הבעיה שהשותף זה הקרן חירום שלי...לעיתים הקרן חירום הפכה לקרן ״יאללה בלאגן״ ושומשה לטיסות לחו״ל וקניות שהן ממש לא חירום...נגיד מעסיקים רבים מפרישים את הקרן פיצויים והייתי מוציא אותה כי היה בה מספיק בשביל להעביר שלושה חודשים בכיף, אז הקרן חירום הרגישה כמו, טוב עד העבודה החדשה אני יכול לטוס לחו״ל ודברים אימפולסייביים כאלו.

אולי זו הבעיה שלי שהקרן חסכון שלי והעו״ש מעורבבים ואז לא ברור מה חסכתי לשימושים כמו רהיטים וכאלה.

אתה לא, אנחנו כן - מדינה חופשית עדיין.

כשאנחנו מכינים את התקציב השנתי, יש לנו סעיף שנקרא בלת"מ ואנחנו מתקצבים אותו בסביבות 10% מהתקציב הכולל. במהלך השנה נרשמים בו כל מה שהוא לא הוצאה שוטפת בסעיפים הרגילים ולא ידענו מראש. זה יכול לכלול ריהוט, מכשירי חשמל שהתקלקלו, צ'קים לאירועים שנאלצנו להגיע אליהם וכו'.
אבל בסופו של דבר כדאי לשים לב במהלך השנה לכל ה"עוגה" כי יכול להיות שיהיו סעיפים רגילים שתוקצבו גבוה ממה שקרה בפועל ומה שחשוב זה שלא תחרוג מדי מסך כל ההוצאות שהתכוונת להוציא באותה שנה.
אגב, אני מקווה שיש לך סעיף הוצאה מתוכנן שנקרא העברה לחסכון/השקעות.
מעניין, שוקל גם להגדיר לעצמי ״בלתם״ שנתי..איך בחרתם שזה יהיה 10%?

אפשרות אחת במקום לחסוך מראש (ולאבד תשואה אלטרנטיבית), תחלק את הקנייה לתשלומים בצורה כזאת שמצד אחד לא יפגעו בתזרים יותר מדי ומצד שני לא לפרוש אותם ליותר מדי זמן (כי לא קונים מכסף שאין). למשל אני מתכנן לקנות מחשב בסדר גודל של כמה אלפים, ונוח לי לפרוש את התשלום ככה שהתזרים יפגע לכל היותר ב1000-1500 כדי לשמור על ממוצע לאורך זמן - לדעתי השיטה הזאת טובה להוצאות של עד 10k שח

בדרך ככ להוצאות גדולות וחד פעמיות כמו ריהוט מלא לבית או קניית רכב שדורש ממך כמה עשרות אלפים אז כנראה שמראש הייתי מפנה את כל/רוב התזרים שלי לחיסכון ייעודי במשך 3-4 חודשים ומתכונן למאורע כדי לא ליצור מצב שאני תקוע בלי המוצר ברגע האמת

מה שאני מנסה להגיד הוא שתנסה לעבוד עם התזרים שלך, או שתאגור אותו מראש כמה חודשים או שתקצץ ממנו מעט לטובת ההוצאות החד פעמיות כי חבל לחסוך מראש לדברים כאלה במשך תקופות ארוכות ולהקדיש להם סכום שיאבד מערכו
מעניין! האמת שזה מה שעשיתי עם מחשב שקניתי, פשוט פרשתי את התשלום לכמה שאפשר לי תוספת - אני לא יודע אם יש עלוויות אחרות בפריסה שאני לא מודע אליהן אבל..

ובנוגע ללחסוך עבור משהו מסויים, מעולם לא ניסיתי את זה..פשוט אמרתי לעצמי ״טוב אני חוסך כל החיים בערך, אולי אני פשוט אשתמש בזה״ ואז כל החסכונות שלי על הכוונת.... (יש בי חלק שאומר, יאללה תמשוך 10% ממנו ותקנה טסלה מה אכפת לך. וזה מפחיד :roll:)

אני חייב לנסות את זה! אני אבחר משהו שאני רוצה ולא דחוף לי, שכנראה אקנה ואחסוך אליו ואז אראה איך זה מרגיש! תודה על העצה!

נערך לאחרונה ב:
אני אישית לא מקציב x כסף לקטגוריה מסויימת שנה מראש, נראה לי אוברקיל.
אני מציב יעד חסכון מסויים ( אצלי זה 60 אחוז חודשי) ומנסה לעמוד בו. הוצאות גדולות משמעותיות לא קורות בד״כ ושהן קורות אז מתמודדים (אשראי, משיכה של קרן צדדית או מה שנוח לך).

שלום לכולם :)

רציתי לשאול איך אתם מנהלים את התקציב שלכם? נגיד אני לוקח את המשכורת, מוריד ממנה את הדברים שאני יודע ש100% ירדו כמו שכ״ד, מים, אוכל וכו׳. ואת השאר אין לי מושג.

שכרתי דירה שהיה בה אי שממש אהבתי. ועכשיו עברתי לבית שאין בו מקום לאכול. אז הייתי צריך לבחור שולחן אוכל וכסאות. ולא כל כך ידעתי איך לעשות את זה אל מול התקציב שלי. כי אין לי בתקציב ״רהיטים״ אני לא קונה רהיטים כל חודש..

חשבתי אולי לעשות תקציב רהיטים שנתי, אבל גם לא יודע אם זה הגיוני. כי אחרי שיש לי ספה, אני לא צריך לקנות כל שנה...אבל עדיין בא לי להיות אחרי וכן להגדיר איזה תקציב לזה. כאילו בא לי לקנות כורסא, מנורות וכו׳ - כמה כסף יש לי לזה? אין לי מושג...

אולי תקציב רהיטים לכמה שנים? נגיד ב3 שנים הקרובות יש לי X אלף לרהיטים וכל פעם שאני רוצה רהיט אני אוכל לחשוב אם יש משהו יותר חשוב, או אם זה שווה את ההשקעה, או עונה על כל הצרכים הרהיטייים שלי. ולחדש אותי כל כמה שנים בהתאם לצרכים.

נתתי דוגמא לרהיטים אבל זה נכון גם לגבי כל מיני דברים אחרים שלא קונים כל חודש, לדוגמא מכשירים חשמליים או אחרים.
אני מחלק את ההוצאות להוצאות קבועות: שכ"ד ארנונה חשמל וכולי והוצאות לא צפויות: שיניים ריהוט וטרינר מוצרי חשמל וכולי. הראשונות קל לחשב והשניות אני מחשב סטטיסטית. אז חודש אחד הוצאתי על רהיט ובחודש הבא על טיפול שיניים זה עדיין מבחינתי באותה קטגוריה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R איך אתם מנהלים את הדירה המחולקת? נדל"ן 3
ע איך אתם מנהלים את החסכון למטרות השונות? צרכנות פיננסית 1
T כיצד אתם מנהלים תיק השקעות ממונף בלבד? שוק ההון 66
י איך אתם מנהלים את הידע שאתם צוברים? התפתחות אישית 29
J איפה אתם מנהלים את ההשקעה שלכם שוק ההון 6
E שוקל לקנות פלנטיר לטווח ארוך. מה אתם יודעים עליה? שוק ההון 0
D למשקיעים פאסיביים, איך אתם קונים את הסנופי והנאסדק? שוק ההון 0
S איך אתם מתגוננים מפני מתקפת SIM swapping ? אוף טופיק 20
T מה אתם אומרים על המכפילים של הסנופי שוק ההון 108
I תומכי הליכוד - איך אתם עם התנהגות הממשלה בנושא הגיוס? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 262
E אתם יכולים בבקשה להמליץ על אזניות אלחוטיות אוף טופיק 2
D איך אתם יודעים שהחשבון מסחר שלכם באמת קיים? שוק ההון 18
ב איך אתם חשופים לישראל פיננסית? שוק ההון 26
Y חשבונות מודפסים שתופסים מקום - אתם שומרים עד 7 שנים? מיסים 11
TheTieMan מה אתם חושבים על [פרסום אסור - חסימה לצמיתות] פוסטים מאיכות נמוכה 67
E אתם יכולים להמליץ על אזניות אלחוטיות שלא מצריכות בלוטות' אוף טופיק 7
Williamsburg באיזו הנחה אתם קונים תו הזהב לשופרסל? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 24
E אתם יכולים להמליץ על אתר בעברית שעוזר בכתיבת קורות חיים? אוף טופיק 1
K מתלבט בין שני ניי'ע מה אתם חושבים שוק ההון 5
E אתם יכולים בבקשה להמליץ על מקרר? אוף טופיק 16
I כמה אתם משלמים על אינטרנט+ טלוויזיה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 49
E מקרר שהפסיק לעבוד. כדאי להשקיע בתיקון? ואם לא, איזה אתם ממליצים לקנות? אוף טופיק 6
N איפה אתם חושבים שהביטקוין יהיה עוד 5-7 שנים מהיום קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 23
P איך אתם מכירים או הכרתם למטרת זוגיות ? פוסטים מאיכות נמוכה 163
F אתם מפזרים בין כמה ברוקרים ? פוסטים מאיכות נמוכה 16
C אילו יריחונים/מגזינים אתם קוראים? פוסטים מאיכות נמוכה 4
C הייטקיסטים - איך אתם מתמודדים עם תיק השקעות ריכוזי בעקבות RSU? שוק ההון 12
ש חוץ מיס/הוט איזה רשת אתם ולמה? צרכנות פיננסית 5
ד האם אתם רואים בנפילה של הביטקוין בשבוע האחרון הזדמנות קנייה ? פוסטים מאיכות נמוכה 5
I אתם חושבים שיהיה שינוי אחרי המלחמה בממשלה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 358
M כמה נפשות אתם, וכמה כסף בממוצע אתם מוציאים בשנה על חופשות בארץ ובחו"ל? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 43
ב איך אתם עוקבים אחרי התיק שלכם? שוק ההון 17
O הריבית על אגרות חוב לטווח ארוך נושקות ל-5% בוול-סטריט. מהו הגבול בו אתם מתחילים לצאת משוק המניות? שוק ההון 93
S איך אתם משקיעים באג״ח בתקופה הנוכחית שוק ההון 1
נ מה אתם קונים כאשר אתם משקיעים בS&P 500? מה החלופות? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 30
ל כמה צדקה אתם נותנים בחודש פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 132
S איך אתם ממקסמים חיסכון עם מועדוני צרכנות וקופונים צרכנות פיננסית 10
TheOneTech כל כמה זמו אתם שולחים קריאות מונה לספקית גז שלכם? פוסטים מאיכות נמוכה 0
C אילו נותני שירותים אתם מחזיקים שרצים אתכם במסע לחופש פיננסי ולאחר מכן? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
N איך אתם עוקבים אחר ההשקעות שלכם ב-2023? שוק ההון 15
I איך אתם מחכים לרכישת דירה באזור שהגדרתם? נדל"ן 23
N באיזה אפיק סולידי אתם משתמשים בימים אלו? שוק ההון 17
לב מישקין עבודה משרדית - איך אתם שורדים את זה? אוף טופיק 53
deussex האם אתם עושים חוזה השכרה דרך עורך דין ? מרגיש מבולבל, אשמח לתובנות נדל"ן 28
א סיכון מס בקרן השתלמות או שילוש של דמי הניהול - מה אתם הייתם עושים? שוק ההון 9
ב לחיות על הקצה או ללכת על בטוח - מה אתם הייתם עושים? נדל"ן 14
fizban קרן השתלמות IRA - עם איזה בנק אתם עובדים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 36
S ניתוח טכני - איך אתם עושים? פוסטים מאיכות נמוכה 9
A ברוקר ישראלי - דרך איפה אתם ממליצים להשקיע? פוסטים מאיכות נמוכה 1
L אתם מבינים כמה מס נגבה בשנה מסויימת על דיבידנדים וריבית וב-IB? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3

נושאים דומים

Back
למעלה