• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מה אתם אומרים על המכפילים של הסנופי

• פותח הנושא פותח הנושא Tomand
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Tomand

משתמש סולידי
דירוג
15
יש לי סכום גדול שהתפנה ואני כבר מלא זמן משקיע בסנופי ולא מתזמן תשוק תמיד נכנסתי בבום עם סכומים כאלה אבל לאור המצב חשבתי לפזר כל חןדש למשל 100k לאורך שנה

מה הייתם עושים עם 1.2 מיליון (שנניח והייתם רוצים לדחוף את כולו לאס אנד פי)

לא בא לבקש פה תשובה חד משמעית מכיוון שאף אחד לא יודע אבל באתי לשמוע דעות של אחרים

נ.ב המכפיל הוא כרגע 29-30

יש לי סכום גדול שהתפנה ואני כבר מלא זמן משקיע בסנופי ולא מתזמן תשוק תמיד נכנסתי בבום עם סכומים כאלה אבל לאור המצב חשבתי לפזר כל חןדש למשל 100k לאורך שנה

לא בא לבקש פה תשובה חד משמעית מכיוון שאף אחד לא יודע אבל באתי לשמוע דעות של אחרים

בדיוק היום חגגתי מליון שקלים בתיק ההשקעות אמנם לא הכל ב s&p 500 אבל הרוב כן בעיקר ב 500 הגדולות דרך vti, qqq, vt לחלוטין הכסף נמצא בארצות הברית מעבר לחלקו בשוק

וזה שאני לא יוצא ומשנה תמהיל זה כאילו הייתי משקיע הכל עכשיו שוב

אז אני שם את הכסף איפה שהפה שלי
חלק גדול מאוד בארצות הברית

שאתה צודק.

כשאתה משקיע בסנופי אתה בגדול אומר "אני חושב שהשקעה בעסקים בארה"ב תצליח לאורך תקופה ארוכה מאד, אבל אני לא יודע מספיק על מנת לבחור את המנצחים ואני לא יודע מספיק על מנת לבחור את "הזמן המנצח"...גישה נהדרת. אז אם אתה חושב שעסקים זה מקום נכון לשים בו את הכסף לאורך תקופה ארוכה כנראה שהדבר הנכון יהיה להשקיע לאורך תקופה ארוכה ולא לשים את כל הכסף בנקודה מסויימת ובכך לבצע הימור משתמע על התמחור והשווי בנקודה X בזמן.(שאתה מבצע ברגע שאתה משקיע - וכן לפעמים השוק אופטימי מאד ומתומחר במחירים מוגזמים שיקח הרבה זמן לחברות הרשומות להדביק את הפער בין השווי האמיתי לשווי המצוטט).

אנשים יגידו לך "שלפי מחקרים עדיף במכה אחת.."...מראים כמה סטטיסטיקות זה "שקר"....
א) אכן, רוב הזמן השוק לא בנקודות קיצון שמהן הוא יורד משמעותית או משיא תשואה נמוכה מאד לתקופה ארוכה קדימה. אבל לפעמים הוא כן. וקשה לדעת את זה לפעמים שאתה בנקודה(למרות שסממן לא רע זה שאנשים רבים מאד פתוחים להשקעה מנייתית ומוכנים להשקיע סכומים גבוהים מהונם...זה אף פעם לא קורה בנקודות מינימום מקומיות).
ב) אף אחד לא יודע מה צופן העתיד.
ג) שום מחקר לא ינחם אותך או יעזור לך להחזיק את הנכסים אם תעבור עשור(או יותר) אבוד כמו שנות ה 2000, יפן, משבר ה subprime, שנות ה 70 וכו וכו...

אישית, ככל שהסכום מהווה חלק יותר ויותר מהותי מההון שלך הייתי מרווח את הקניה לאורך זמן ארוך יותר...רק אתה יודע להגיד כמה הסכום מהותי ומה הסיבולת שלך לסיכון.

נערך לאחרונה ב:
מכפיל זה חשוב אבל גם צמיחה זה חשוב, בדקת גם את הצמיחה?
מה שיגרום לי לישון טוב יותר בלילה.

ראשית מגדיר מטרה ופועל בהתאם.

שנית, מה שנוח לך יותר בין:
1) להשקיע ושהשוק יירד בX%
2) להשקיע חודשי והשוק עולה בראלי שפספסת.

בהתחשב בכך שאתה "כבר מלא זמן" משקיע בסנופי, ניתן להניח שאתה לא בתחילת שלב הצבירה. תוכל גם להשקיע חלק בסנופי וחלק באג"ח או קרן כספית.

במצב שלך, ככל הנראה הנזק מנפילה גבוה מהרווח על תשואה. אני הייתי משקיע לאורך זמן.
במצבי, הייתי משקיע בבת אחת.

כמובן לא ייעוץ או המלצה.

1. קונה קרן כספית עם כל הסכום.
2. עושה dca על הסנופי/מדד עולמי.

***לא ממליץ ולא מייעץ.

בוא ננתח את המהלך:

המהלך של לפצל על הזמן, בא להגן עלייך מפני מפולת גדולה מתישהו בזמן הקרוב. בגלל שפיזרת על הזמן, חלק מההשקעה שלך יכנס שהמחיר נמוך ואז אתה מרוויח.

מצד שני, כנראה בתוחלת אתה תניב תשואה נמוכה יותר. הכסף כרגע יושקע באפיקים פחות תשואתיים. בשביל "להרוויח" מכניסה מאוחרת יותר, אתה סוג של "מהמר" שהסנופי ירד ואז תקנה במחיר אטראקטיבי יותר.
בתוחלת זה לא מה שקורה ולכן זה יניב בתוחלת פחות תשואה.

אז תבחר:
1. בתוחלת פחות תשואה ככל שתפצל לזמן ארוך יותר
2. סיכוי ל"הגנה" טובה יותר מפני מפולת גדולה/משבר. פיצלת ליותר זמן, יותר סיכוי שתתפוס את המשבר אם יהיה

תודה חברים , החלטתי לעשות dca לחצי שנה גם ככה זה לטווח הרחוק

יכול לספר מאנקדוטה אישית:

באוקטובר 2019 הכנסתי LUMP SUM שהיה כל חסכונתיי עד אותו רגע - על הסנופי. כולנו יודעים מה קרה אחר כך.
לאחר מכן, בינואר 2022 זכיתי באקזיט מחברה שעבדתי בה עם סכום גדול אף יותר. הפעם החלטתי לעשות DCA - וגם כאן, כולנו יודעים מה קרה.

בתמונה הגדולה זה לא מאוד משנה, כי הנפילה של הקורונה קרתה חצי שנה אחרי אוקטובר 2019, כך שגם אם הייתי עושה DCA במשך חצי שנה הייתי רק מפסיד יותר כי השוק בינתיים עלה עד תחילת 2020. נכון שאם הייתי עושה DCA על פני שנה הייתי מרוויח, אבל אין ל-"חישובי בדיעבד" האלה סוף.

בסוף ה-"נזק" הוא בסך הכל הדלתאות האלה של העמק הזה או הגבעה ההיא - בהשוואה לעשורים של השקעה זה בטל ב-60. זה יותר עניין פסיכולוגי.

Screenshot 2024-11-09 135034.webp

המכפיל של כל שוק המניות העולמי נמוך משמעותית משל סנופי

יכול לספר מאנקדוטה אישית:

באוקטובר 2019 הכנסתי LUMP SUM שהיה כל חסכונתיי עד אותו רגע - על הסנופי. כולנו יודעים מה קרה אחר כך.
לאחר מכן, בינואר 2022 זכיתי באקזיט מחברה שעבדתי בה עם סכום גדול אף יותר. הפעם החלטתי לעשות DCA - וגם כאן, כולנו יודעים מה קרה.

בתמונה הגדולה זה לא מאוד משנה, כי הנפילה של הקורונה קרתה חצי שנה אחרי אוקטובר 2019, כך שגם אם הייתי עושה DCA במשך חצי שנה הייתי רק מפסיד יותר כי השוק בינתיים עלה עד תחילת 2020. נכון שאם הייתי עושה DCA על פני שנה הייתי מרוויח, אבל אין ל-"חישובי בדיעבד" האלה סוף.

בסוף ה-"נזק" הוא בסך הכל הדלתאות האלה של העמק הזה או הגבעה ההיא - בהשוואה לעשורים של השקעה זה בטל ב-60. זה יותר עניין פסיכולוגי.

צפה בקובץ המצורף 2563
אצרף גם אחת:

O6pDxEC.jpeg

התחלתי להשקיע בתעודות סל ב2006-7...חשבתי שזו אחלה השקעה וכל הרעיון של מעקב אחרי מדדים קסם לי.
אבל אז הגיע משבר ה subprime...ואיבדתי בערך 50% מההשקעה תוך שנה ולקח בערך 4-5 שנים לחזור לקרן...ותוך כדי כך, אתה בטוח שהעולם קורס והדבר האחרון שבא לך זה לקנות עוד ולהכנס לחשבון בנק.(היה לי קשוח בתור סטודנט שחסך והשקיע).
אני זוכר גם שהסתכלתי על ההשקעה הזו בתחילת משבר הקורונה, אני חושב ש VTI הגיע לאיזה 100$ לחתיכה, ואמרתי לעצמי ש14 שנה אחרי, אני עוד שניה באותו מחיר קניה...

לא להסתנוור מתקופות קצרות בשוק.

לא מצליח להבין את ההבדל בין להכניס סכום גדול במכה לבין לא למכור סכום גדול שכבר בתיק ואז להכניס אותו שוב בהדרגה (למעט שיקולי מס וכדו').
בעיני פיזור בין מניות ואגח פותר הרבה בעיות וגם את הבעיה הזו.

לא מצליח להבין את ההבדל בין להכניס סכום גדול במכה לבין לא למכור סכום גדול שכבר בתיק ואז להכניס אותו שוב בהדרגה
מניח שהתכוונת בין להכניס סכום גדול במכה לבין למכור סכום גדול שכבר בתיק ואז להכניסו שוב בהדרגה. צודק לגמרי, פסיכולוגיה ותו לא.

+1

2 משפטים על המכפיל הגבוה בSP500
1. בארה"ב אוהבים להסתכל על מכפיל עתידי, שזה לא 30 אלא יותר לכיוון ה23
2. יש האומרים שהמכפיל לא השתנה, רק ההרכב השתנה.
תאוריה ששמעתי אומרת שעשור או שתיים אחורה, מרבית המדד היה מורכב מfinance ותעשיה ונדלן וכ"ד אפיקים בעלי מכפיל נמוך מטבעם, כעת הטכנולוגיה מרכיבה 55% מהמדד בערך. המרכיב של הטכנולוגיה עם מכפיל גבוה מטבעו אבל לא שונה מהמכפיל שלו היסטורית.

ל-DCA יש בעיקר השפעה פסיכולוגית. למי שזה עוזר להיכנס אז יופי.

כמובן שאם תהיה נפילה עדיף להיות כמה שיותר בחוץ, ואם יש עליות עדיף כמה שיותר בפנים. אבל אם החלטת להגיע ל-100% בפנים (או כל אחוז אחר), אז מה הטעם לתקופת ביניים שבה חלק בחוץ?

אפשר לחשוב ככה - נגיד שבברוקר שלי אין עמלות ואין מיסים. ונגיד גם שהוא מחייב אותי כל בוקר למכור את כל התיק. זה לא נורא - אני יכול מייד לקנות באותו מחיר וזה לא עולה לי כלום.
אז כל בוקר אני צריך לקבל החלטה כמה מהכסף אני רוצה להכניס לשוק. הכל או כלום או חלק כלשהו.
אם הייתי יודע לתזמן את השוק, הייתי לפעמים נשאר בחוץ, לפעמים נכנס, לפעמים חצי - איך שנראה לי שתהיה התשואה היומית. כי רק התשואה היום משנה - מחר יהיה יום חדש והחלטה חדשה.
אבל לי אין מושג מה יהיה היום. אז כל בוקר אני קונה מחדש את כל התיק, לא משנה מה הולך בשוק.

במצב כזה - יש הגיון ב-DCA?
אני לא רואה שום הגיון. כל יום בו אני 100% בפנים הוא יום שבו אני מסכן את הכסף שלי. זה נכון היום וזה נכון בעוד עשור.
אם אין שינוי בסיבולת הסיכון אין שינוי באחוז התיק שבשוק.

אני אתאמץ בכל זאת למצוא איפה יש לזה יותר חשיבות. אז לא בסנופי.
אני חושב ש"בעיות תמחור" כנראה תמצא יותר בניירות פחות סחירים ף, עם מחזור נמוך ושונות גדולה.

אולי לביטקוין נניח זה יכול להיות הגיוני, או חברה בשלבי סיד. אתה רוצה לחכות עם הכסף לעוד סבבים ולראות איך היא שורדת/אם היא שורדת, מה יהיה התמחור שלה וכו'. מפחד לשים הרבה מידי בבת אחד על משהו שהוא פחות יציב...

נערך לאחרונה ב:
אני אתאמץ בכל זאת למצוא איפה יש לזה יותר חשיבות. אז לא בסנופי.
אני חושב ש"בעיות תמחור" כנראה תמצא יותר בניירות פחות סחירים ף, עם מחזור נמוך ושונות גדולה.

אולי לביטקוין נניח זה יכול להיות הגיוני, או חברה בשלבי סיד. אתה רוצה לחכות עם הכסף לעוד סבבים ולראות איך היא שורדת/אם היא שורדת, מה יהיה התמחור שלה וכו'. מפחד לשים הרבה מידי בבת אחד על משהו שהוא פחות יציב...
אם אני יודע לתזמן את הנכס שאני קונה - אז יש הגיון להכניס יותר ככל שאני מעריך שהנכס טוב יותר.
אבל זה לא DCA, אלא השקעה אקטיבית (השקעת ערך אולי).

אם אני יודע לתזמן את הנכס שאני קונה - אז יש הגיון להכניס יותר ככל שאני מעריך שהנכס טוב יותר.
אבל זה לא DCA, אלא השקעה אקטיבית (השקעת ערך אולי).
לא מדבר על תזמון ברמה המדויקת שמחר זה ירד ומחרתיים יעלה, אלא הבנה שההערכת שווי לא יציבה/טובה כרגע. אפילו להפך, הבנה שאתה לא יודע לתזמן, אבל הנייר מאד רגיש לתזמון שבו נכנסת. נניח נייר עם מחזור עסקאות נמוך.
אתה מאמין בנייר ערך הזה ובצמיחה שלו, אבל מפחד להיכנס בתמחור הנוכחי. דמיין נייר שיש לו מגמת צמיחה שאתה שם על גרף אבל עם שונות שהוא עולה ויורד מידי יום המון. בלא מעט ימים חוטף שינויים של עשרות אחוזים. נניח ביטקוין בהתחלה. אתה רוצה למצע את המחיר כניסה שלך - לא? אתה ממצע על חודש, זה לא שהפסדת הרבה רווח פוטנציאלי מזה שהפסדת חודש, אבל אתה מוריד לעצמך את הסכנה שקנית במחיר גרוע ולמחרת ירד 50%.

אני רואה בזה הגיון של לפרוש קצת על פני הזמן וסוג של למצע את השונות במחיר על פני תקופת זמן כלשהי.

אני מסכים שלנייר כמו סנופי, זה כנראה לא אפקטיבי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
O לא מבין למה אתם אומרים ש- S&P500 עדיף על השקעה אקטיבית שוק ההון 118
F מה אתם אומרים על הנדסאי בניין ? אוף טופיק 1
ב מה אתם אומרים על זרם חזק, בהנדסת חשמל ? התפתחות אישית 2
N מה אתם אומרים על מכללת רופין ? התפתחות אישית 1
ד מה אתם אומרים על הבינתחומי? בן 22 התפתחות אישית 38
מטריושקה תיק השקעות - מה אתם אומרים? שוק ההון 11
מ מה אתם אומרים על השקעה דרך אגודת אשראי שוק ההון 3
ליאת - איפה שיש רצון... מה אתם אומרים על ברירת המחדל של משרד האוצר לפנסיה? צרכנות פיננסית 4
R אז מה אתם אומרים על וורן באפט ב-2016? שוק ההון 121
F שיטה לתשלום על הדירה - מה אתם אומרים? נדל"ן 79
שוהם מה אתם אומרים על התיק הזה? שוק ההון 11
L אז מה אתם אומרים על שרה וביבי החסכנים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
doc29 תיק ההשקעות (הפאסיבי) שלי - מה אתם אומרים? שוק ההון 29
T מה אתם אומרים על מרכיב זהבי בתיק צעיר? שוק ההון 8
ה איפה אתם קונים בשר? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 27
D למי משמקיע דרך IB בקרנות איריות איזה אתם קונים? פוסטים מאיכות נמוכה 7
T איך אתם מתמודדים עם קיזוז רווחי והפסדי הון? שוק ההון 3
D האם אתם משנים מסלולים של של הגמל וההשתלמות בגלל שהשוק יקר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
D למי שקונה מדדים כל חודש איך אתם עושים את זה? שוק ההון 7
D למשקיעים פאסיביים, איך אתם קונים את הסנופי והנאסדק? שוק ההון 8
S איך אתם מתגוננים מפני מתקפת SIM swapping ? אוף טופיק 35
I תומכי הליכוד - איך אתם עם התנהגות הממשלה בנושא הגיוס? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 262
E אתם יכולים בבקשה להמליץ על אזניות אלחוטיות אוף טופיק 2
D איך אתם יודעים שהחשבון מסחר שלכם באמת קיים? שוק ההון 18
B איך אתם מנהלים תקציב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
ב איך אתם חשופים לישראל פיננסית? שוק ההון 26
Y חשבונות מודפסים שתופסים מקום - אתם שומרים עד 7 שנים? מיסים 11
TheTieMan מה אתם חושבים על [פרסום אסור - חסימה לצמיתות] פוסטים מאיכות נמוכה 67
E אתם יכולים להמליץ על אזניות אלחוטיות שלא מצריכות בלוטות' אוף טופיק 7
Williamsburg באיזו הנחה אתם קונים תו הזהב לשופרסל? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 24
E אתם יכולים להמליץ על אתר בעברית שעוזר בכתיבת קורות חיים? אוף טופיק 1
K מתלבט בין שני ניי'ע מה אתם חושבים שוק ההון 5
E אתם יכולים בבקשה להמליץ על מקרר? אוף טופיק 16
I כמה אתם משלמים על אינטרנט+ טלוויזיה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 50
E מקרר שהפסיק לעבוד. כדאי להשקיע בתיקון? ואם לא, איזה אתם ממליצים לקנות? אוף טופיק 6
N איפה אתם חושבים שהביטקוין יהיה עוד 5-7 שנים מהיום קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 39
P איך אתם מכירים או הכרתם למטרת זוגיות ? פוסטים מאיכות נמוכה 163
F אתם מפזרים בין כמה ברוקרים ? פוסטים מאיכות נמוכה 16
C אילו יריחונים/מגזינים אתם קוראים? פוסטים מאיכות נמוכה 4
C הייטקיסטים - איך אתם מתמודדים עם תיק השקעות ריכוזי בעקבות RSU? שוק ההון 12
ש חוץ מיס/הוט איזה רשת אתם ולמה? צרכנות פיננסית 5
ד האם אתם רואים בנפילה של הביטקוין בשבוע האחרון הזדמנות קנייה ? פוסטים מאיכות נמוכה 5
I אתם חושבים שיהיה שינוי אחרי המלחמה בממשלה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 358
M כמה נפשות אתם, וכמה כסף בממוצע אתם מוציאים בשנה על חופשות בארץ ובחו"ל? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 43
ב איך אתם עוקבים אחרי התיק שלכם? שוק ההון 17
O הריבית על אגרות חוב לטווח ארוך נושקות ל-5% בוול-סטריט. מהו הגבול בו אתם מתחילים לצאת משוק המניות? שוק ההון 93
S איך אתם משקיעים באג״ח בתקופה הנוכחית שוק ההון 1
נ מה אתם קונים כאשר אתם משקיעים בS&P 500? מה החלופות? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 30
ל כמה צדקה אתם נותנים בחודש פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 132
S איך אתם ממקסמים חיסכון עם מועדוני צרכנות וקופונים צרכנות פיננסית 10

נושאים דומים

Back
למעלה