היי חברים, רציתי להעלות נקודה למחשבה עבור מי שסוחר דרך אינטראקטיב ישראל. אחת הסיבות המרכזיות שאנשים בוחרים בהם היא הנוחות של ניכוי מס במקור, מתוך מחשבה שזה "סוגר להם את הפינה" מול רשות המסים.
אבל מניסיון שלי ושל אחרים, יש כאן מלכודת: החישובים של הברוקר הם לרוב שמרניים מאוד. גיליתי שבמקרים רבים הניכוי במקור גבוה ממה שנדרש על פי חוק, בעיקר בגלל אופן הטיפול בשערי חליפין (לא להתחשב בשער הקניה למשל), חישובי FIFO שלא תמיד אופטימליים, וקושי בקיזוז הפסדים אמיתי בין סוגי נכסים שונים (כמו אופציות ומניות).
בקיצור: גם אם מנכים לכם מס במקור, רוב הסיכויים שאתם "תורמים" למדינה כסף שמגיע לכם חזרה.
בתור מפתח שמתעסק בתחום ומשקיע בעצמי החלטתי לבנות כלי שיעזור לי להבין את המס האמיתי שלי. בניתי מחשבון מבוסס שמקבל את הדוח השנתי (Activity Statement CSV) ומבצע את כל החישובים לפי הספר:
אבל מניסיון שלי ושל אחרים, יש כאן מלכודת: החישובים של הברוקר הם לרוב שמרניים מאוד. גיליתי שבמקרים רבים הניכוי במקור גבוה ממה שנדרש על פי חוק, בעיקר בגלל אופן הטיפול בשערי חליפין (לא להתחשב בשער הקניה למשל), חישובי FIFO שלא תמיד אופטימליים, וקושי בקיזוז הפסדים אמיתי בין סוגי נכסים שונים (כמו אופציות ומניות).
בקיצור: גם אם מנכים לכם מס במקור, רוב הסיכויים שאתם "תורמים" למדינה כסף שמגיע לכם חזרה.
בתור מפתח שמתעסק בתחום ומשקיע בעצמי החלטתי לבנות כלי שיעזור לי להבין את המס האמיתי שלי. בניתי מחשבון מבוסס שמקבל את הדוח השנתי (Activity Statement CSV) ומבצע את כל החישובים לפי הספר:
- המרות מט"ח לפי שער בנק ישראל ביום העסקה המדויק.
- חישוב FIFO מלא.
- מיזוג אירועי אופציות (Assignments) לתוך מחיר הקנייה והמכירה של המניה.
- הבדיקה והסיכום הכללי הם בחינם: אתם מעלים את הקובץ ורואים מיד את רווח ההון הריאלי, הדיבידנדים והמס המשוער. זה מספיק כדי לדעת אם אינטראקטיב ישראל גבו מכם יותר מדי.
- הפקת אקסל מפורט (טופס 1325): למי שצריך את הפירוט המלא להגשה לרו"ח, יש תשלום סמלי של 100 ש"ח.
- פרטיות: שום דבר לא נשמר בשרת. ברגע שסגרתם את הטאב, הנתונים נמחקו.
נערך לאחרונה ע"י מנהל: