מדגדג לי ממש כרגע להעביר אותם או לפחות חלק מהם למסלול כללי, חושש מאוד מהשוק כרגע..
האם יש טעם בכלל לעשות את זה או לשכוח מזה לגמרי עד שאפדה אותם עוד 15 שנה..
האם יש טעם בניהול סיכונים בכלל בהשקעה מהסוג הזה?
לא.
נקודה.
שגר ושכח.
אז שכח מזה.
לא כי זה לאו דווקא נכון, אלא בעיקר כי לדעתי כי אני מזהה בך חוסר רצון להתפתח וללמוד ולחפור לעומק, ובעיקר כן לשאול שאלות על גבי שאלות ולהסתמך על מה שאחרים אומרים וכותבים לך.
לשאלתך - אני לא חושב שזה רעיון טוב לתזמן את השוק ולהחליף מסלולים בקרן הפנסיה או בקרן ההשתלמות או בקופת הגמל להשקעה באמוק בכל פעם שהשוק משתנה לך בין המקלדת...
כשתהיה בן 50 או 60 לפי הרגשתך, תעביר ממדדים למסלולים שונאי סיכון כמו כלליים וכו'.
טרחתי (!) ונכנסתי לפרופיל שלך וקראתי קצת הודעות ושרשורים שפתחת...
אני מזהה שסיבולת הסיכון שלך רעועה ברמה של קוטג' שיצא מהמקרר לשעתיים (סליחה, השאלה שלך בשרשור הזה מדברת בעד עצמה), אתה נקרא לי מאוד חששן, ואני לא מבין מה אתה בדיוק מנסה לעשות.
אני מרגיש שבשאלה שלך עולה ניחוח של עלה נידף ברוח שאלאדין רוכב עליו כל הדרך לבומבמלה לפגוש את מוש בן ארי ולעשות איתו ישיבת צחוקים על קרנות הון סיכון.
אולי כדאי שתעיף את הכסף משוק ההון לכספית עד שתפתח עמוד שגרה משמעותי יותר וגוף ידע מקיף יותר? (טעות הכתיב היא במכוון).
במחילה, השאלה הכי חשובה שאני רוצה לשאול אותך היא -
עד כמה אתה קורא, מתעניין ולומד עצמאית וברצינות גמורה במקום לשאול שאלות שמעידות על תאונה שבדרך לקרות?...