• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

יזמים או בעלי עסקים, אילו תכונות וכישורים צריך וכדאי לשפר?

• פותח הנושא פותח הנושא LoOkkAttMe
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אצל כל אחד החוויה היא שונה, אבל רוב המקרים שאני נתקל בהם בארץ הם מאוד דומים לכך ברמה מסויימת (במיוחד לאנשים שלא באו ממשפחות עם רקע יזמי חזק).

אני לא אוהב להשתמש במילה מזל, אלא עבודה קשה וניסיון מר שנרכש דרך עמל מאוד רב.

לא כולם מגלים זאת, אבל אלו שאני רואה שהגיעו למנוחה ונחלה הגיעו לכך בעקבות שהם מצאו את נקודת האיזון שלהם (לרוב זה משפחה וילדים).

כמעט כל יום לאחרונה :$

תנסה להתחיל איזשהו פרויקט צדדי שלא נמצא בתחום המומחיות שלך, בין אם זה בתוך החברה שלך כרגע (לך למנהל שלך ותגיד לו שאתה מעוניין להוביל פרויקט ואיך אפשר לעזור לו, או לך למשאבי אנוש ותגיד שאתה מעוניין להוביל פרויקט בתוך החברה, תראה מה יצא מכך) או במקום אחר.

קודם כל, לא הצגתי את זה נכון, אני מיישם SAP שאי אפשר ככ לקרוא לזה הייטק אבל המשכורות דומות (מנתח מערכות פשוט של מוצר מדף)
מהות העבודה שלי זה פרוייקטים של איפיון תהליכים, פיתוח וקיסטום - ככה שאני כן עובד מול לקוחות, אולי באמת אנסה יותר ואקח גם פרוייקטים לבד מ0
ואם לעשות משהו מחוץ לעבודה? היית ממליץ לנסות לפתוח עסק בשביל ללמוד על "רטוב"?
אמרתי כבר, אני לא רוצה לפתוח עסק עצמאי כל עוד לא מצאתי את התחום והפאשיין שלי, אני פשוט רוצה לא לבזבז זמן ובינתיים ללמוד כמה שיותר
אני לומד מדמח בפתוחה בינתיים כדי להיכנס לעולם התוכנה כתוכנית ביניים כל עוד לא באמת הלכתי על עסק עצמאי כמו שאני רוצה

וחברים, אני יודע שחלקכם חושבים שאני מושפע שרואה סטארטאפים מצליחים ורק רוצה להיות אותם האנשים בדיעבד, זה ממש לא הכיוון
אני רוצה עסק עצמאי כי היום אני לא נמצא בטופ של הסיפוק שלי מהעבודה ומחפש משהו שיהיה שלי שאוהב לעשות מהבוקר עד הערב, שאוהב להשקיע בו וארצה לפתח אותו, שאהיה אחראי ישיר לכל מה שהולך ואיך שהולך
אני יודע שיש מצב שלא ארוויח ואפילו אפסיד, זה סיכון שאני מתכונן אליו (חסכונות מהעבודה הנוכחית) ככה שלא מדבר באדם שרק חולם על היום שאחרי ההצלחה (אם בכלל חחח)

ובכל מקרה, כל המטרה של האשכול זה בכדי לקבל טיפים, רעיונות, מקורות מידע, השראות, מונחים וגם דעות
אז תודה לכל מי שהגיב ולכל מי שיגיב

אני רוצה עסק עצמאי כי היום אני לא נמצא בטופ של הסיפוק שלי מהעבודה ומחפש משהו שיהיה שלי שאוהב לעשות מהבוקר עד הערב, שאוהב להשקיע בו וארצה לפתח אותו, שאהיה אחראי ישיר לכל מה שהולך ואיך שהולך
זה בדיוק הלך המחשבה שאותו מנסה @האחד להניא אותך ממנו, אם כי גם את הגישה הפסימית מדי אני פחות מחבבת.
אנשים שפותחים עסק עצמאי עושים את זה בדרך כלל כי 1)הם מתכננים להרוויח הרבה יותר כסף (להרוויח, לא להכניס) מאשר כשכירים 2)הם לא אוהבים שמישהו אחר מקבל החלטות בשבילם 3)הם רוצים לנהל את הזמן שלהם כרצונם 4)הם לא סומכים על חכמתם של אחרים 5)מחשבות רומנטיות כמו שאתה מדמיין.
אם וכאשר יהיה לך עסק משלך, אתה תגלה ש-90% מהזמן שלך יוקדש לעיסוקים הכרחיים ולא מעניינים במיוחד בשבילך.
אחת האכזבות הגדולות שקורות לאנשים שחולמים לפתוח עסק מהסיבות הלא נכונות- הם קיוו לעסוק בהגשמת החלום/הייעוד (שף, מעצב, ממציא...) וגילו שכדי שהעסק יתרומם הם צריכים יותר לנהל את המסביב ופחות להיות בעמדת היצור.

זה בדיוק הלך המחשבה שאותו מנסה @האחד להניא אותך ממנו, אם כי גם את הגישה הפסימית מדי אני פחות מחבבת.
אנשים שפותחים עסק עצמאי עושים את זה בדרך כלל כי 1)הם מתכננים להרוויח הרבה יותר כסף (להרוויח, לא להכניס) מאשר כשכירים 2)הם לא אוהבים שמישהו אחר מקבל החלטות בשבילם 3)הם רוצים לנהל את הזמן שלהם כרצונם 4)הם לא סומכים על חכמתם של אחרים 5)מחשבות רומנטיות כמו שאתה מדמיין.
אם וכאשר יהיה לך עסק משלך, אתה תגלה ש-90% מהזמן שלך יוקדש לעיסוקים הכרחיים ולא מעניינים במיוחד בשבילך.
אחת האכזבות הגדולות שקורות לאנשים שחולמים לפתוח עסק מהסיבות הלא נכונות- הם קיוו לעסוק בהגשמת החלום/הייעוד (שף, מעצב, ממציא...) וגילו שכדי שהעסק יתרומם הם צריכים יותר לנהל את המסביב ופחות להיות בעמדת היצור.

לא שללתי את 4 הסיבות האחרות, פשוט האחרונה תגרום לי לעשות את המעבר הזה
שוב, אני מבין שלא הכל יהיה כיף קייטנת קיץ, אני יודע שגם חרא אני אוכל, יודע שלוקח סיכון
אבל למרות זאת, רוצה לנפץ את תקרת הזכוכית כשכיר, רוצה אפשרות לאופק רחב יותר, רוצה לעסוק במה שאני רוצה לעסוק באמת, להחליט החלטות ולקחת אחריות על הכל
יודע שהמשבצת שלי נוחה, אבל זה יגמר במשכורת עם רכב שתתקע ככה לעד (עד שאחליף מקצוע כשכיר מרצון או הכרח למשהו טוב או פחות טוב, שגם שם אפגוש את התקרת זכוכית הזו)
אני לא חושב שלהקים עסק אומר מיליונים עוד שנה מהיום, אבל אני כן יודע שיש סיכוי להכל ושזה תלוי נטו בך ואתה אקטיבי בתהליך ולא פאסיבי שמקבל משכורת
אני די צעיר (בן 24) אך עם זאת לא רוצה לבזבז זמן ולהתפס על ידי הזדמנויות או רעיונות כשאני לא מוכן
וזה בעצם המטרה שלי פה, לקבל כמה שיותר עצות ומידע על איך להתכונן, מה ללמוד, כישורים שיש לפתח :)

אילו כישורים צריך לפתח? אילו תכונות צריך שיהיו ליזם או בעל עסק?

היי
מעבר לנאמר כאן, לדעתי יזם צריך בנוסף תשוקה לתחום, ויכולת להכיל חוסר ודאות ובלתמים.

אומר דבר נוסף שהוא לא פופולרי, התאמה של סדרי העדיפויות,
פעמים רבות יש להקריב את האישי והמשפחתי למען היזמות והעסק.

אם לעשות משהו מחוץ לעבודה? היית ממליץ לנסות לפתוח עסק בשביל ללמוד על "רטוב"?
לא אמרתי לפתוח עסק, אלא שתמצא פרויקט צדדי.
מהות העבודה שלי זה פרוייקטים של איפיון תהליכים, פיתוח וקיסטום - ככה שאני כן עובד מול לקוחות, אולי באמת אנסה יותר ואקח גם פרוייקטים לבד מ0
התפקיד של מאפיין SAP הוא בעיקר מול לקוחות, ופחות מול עובדים ישירים.
וזה בעצם המטרה שלי פה, לקבל כמה שיותר עצות ומידע על איך להתכונן, מה ללמוד, כישורים שיש לפתח :)
תנסה למצוא מקום התנדבות, ולהוביל שם פרויקט.
אתה תגלה שהניסיון שתצבור שם בהובלת פרויקט\הנעת מתנדבים\ניהול אפס תקציב\שיווק ופרסום, יתן לך נסיון משמעותי כשתבוא לפתוח עסק (ואולי גם רעיון לפתיחת עסק).

מתחברת לדברים שנאמרו לפני, ורוצה לתת מעט דגשים וכיוון ספיציפי:
  • דמיון זו לא מילה גסה. אני עובדת איתו המון והוא עוזר לי לגלות את הדרך שלי: קח לך כל יום 10 דקות למדיטציה כזו. איפה אתה רואה את עצמה עוד 10 שנים? 5 שנים? נסה לדמיין את החדר, את הריח ואת האוירה. לאט לאט תתבהר לך התמונה שמתחברת לך, שמרגישה לך נכון, שתוכל להניע אותך קדימה.
בין היתר, הרעיון הזה בא לידי ביטוי גם באגדה של ספסנר ג'ונסון - מי הזיז את הגבינה שלי. כאשר נחשון מדמיין את הגבינה החדשה, זה מניע אותו לפעולה.
  • ניהול זמן. כשכיר הזמן שלך לרוב מנוהל על ידי אחרים, ו/או מתנהל על ידך. כשאתה צריך לנהל אותו בעצמך זה מאתגר. מאוד. דורש מיומנות של תיעדוף, כוח להניע את עצמך לעשות דברים גם שממש לא מתחשק, יכולת לקבוע לוחות זמנים ולעמוד בהם, בלי כוחות חיצוניים. לי אישית עזרה הדרכה קצרה של מספר מפגשים לייעל את התהליך מול עצמי. יכול להיות שיש כאלה שספרים יותר מדברים אליהם.
  • משא ומתן. לאחרונה אני יותר ויותר מבינה את החשיבות של ניהול מקצועי ונכון של תהליכי משא ומתן. מכירות זה אולי רק אלמנט אחד בעסק, שדורש את המיומנות הזו. משא ומתן יכול לבוא לידי ביטוי בקשר עם: עובדים, ספקים, מתחרים, לקוחות, משקיעים ומה לא. באופן אישי ממליצה על מיכאל צור, הוא מומחה עולמי. יש ביוטיוב מידי פעם הרצאות שלו, וגם פודקסטים שהוא מתראיין אליהם.
ג.נ: לא ממליצה ולא מייעצת. אין לי קשר אישי לספק. נתקלתי בשירותיו ומאוד התרשמתי

הצלחות,
הדרך, לפעמים, מתגלה מעצמה, בקצב שלה...

שיווק 24/7 זה מה שחשוב.
שיווק זה לא תכונה... אני גם לא בטוח שזה הכישור הכי חשוב...

תראי, אני לא בעל עסק. ביחוד בתקופה האחרונה אני מאוד מתעניין בשאלה What it takes בשביל להצליח ביזמות (בעיקר בעולם של הסטארטאפים, אבל לא רק). ממה שקראתי, וראיתי, ושמעתי, המאפיין הכי חשוב, כמו ש @זאב כתב, זה grit או perseverance , או persistence, או אייתנות, או נחישות ?

אני לא סגור על המילה המתאימה. אבל, הכוונה היא לראות מטרה, ובעקשנות להגיע עליך בכל דרך, אל מול הקשיים. (זה לא אומר שאסור להחליף דרכים, ולא אומר שאסור לעקוף קשיים).

מבחינת כישורים, או דיסצפלינות שצריך להצטיין בהם, שוב לדעתי שאין לה כל ביסוס:
1. לדעת לעבוד עם אנשים. ליצור שיתופי פעולה, ומערכות יחסים, סמביוטיות, שכל הצדדים מרוויחים מהן, ולכל הצדדים יש אינטרס משותף בהצלחה (עם שותפים ועם לקוחות).

2. לספק ערך אמיתי ללקוח שלך (זה הסעיף שרוב הסטארטאפים, לדעתי, נופלים עליו)

3. למכור. לדעת לשכנע אנשים בערך שאתה יכול להציע להם, וששווה להם לשתף איתך פעולה (כלקוח/ משקיע/ שותף).

@בת העמק
שיווק, זה קריטי בעיקר ל B2C . אבל, בתחומים אחרים אפשר להגיע רחוק מאוד בלי השקעה משמעותית בשיווק, ולהשלים את זה כשהצורך עולה (דרך עזרה ממשקיעים, או גיוס ממוחים). סטארטאפ B2B יכול בכיף להגיע לריווחיות מקצת שת"פים, ולהתעסק בשיווק רק אחרי שכבר יש בסיס, ומחפשים צמיחה.

מתחברת לדברים שנאמרו לפני, ורוצה לתת מעט דגשים וכיוון ספיציפי:
  • דמיון זו לא מילה גסה. אני עובדת איתו המון והוא עוזר לי לגלות את הדרך שלי: קח לך כל יום 10 דקות למדיטציה כזו. איפה אתה רואה את עצמה עוד 10 שנים? 5 שנים? נסה לדמיין את החדר, את הריח ואת האוירה. לאט לאט תתבהר לך התמונה שמתחברת לך, שמרגישה לך נכון, שתוכל להניע אותך קדימה.
בין היתר, הרעיון הזה בא לידי ביטוי גם באגדה של ספסנר ג'ונסון - מי הזיז את הגבינה שלי. כאשר נחשון מדמיין את הגבינה החדשה, זה מניע אותו לפעולה.
  • ניהול זמן. כשכיר הזמן שלך לרוב מנוהל על ידי אחרים, ו/או מתנהל על ידך. כשאתה צריך לנהל אותו בעצמך זה מאתגר. מאוד. דורש מיומנות של תיעדוף, כוח להניע את עצמך לעשות דברים גם שממש לא מתחשק, יכולת לקבוע לוחות זמנים ולעמוד בהם, בלי כוחות חיצוניים. לי אישית עזרה הדרכה קצרה של מספר מפגשים לייעל את התהליך מול עצמי. יכול להיות שיש כאלה שספרים יותר מדברים אליהם.
  • משא ומתן. לאחרונה אני יותר ויותר מבינה את החשיבות של ניהול מקצועי ונכון של תהליכי משא ומתן. מכירות זה אולי רק אלמנט אחד בעסק, שדורש את המיומנות הזו. משא ומתן יכול לבוא לידי ביטוי בקשר עם: עובדים, ספקים, מתחרים, לקוחות, משקיעים ומה לא. באופן אישי ממליצה על מיכאל צור, הוא מומחה עולמי. יש ביוטיוב מידי פעם הרצאות שלו, וגם פודקסטים שהוא מתראיין אליהם.
ג.נ: לא ממליצה ולא מייעצת. אין לי קשר אישי לספק. נתקלתי בשירותיו ומאוד התרשמתי

הצלחות,
הדרך, לפעמים, מתגלה מעצמה, בקצב שלה...

תראי, אני לא בעל עסק. ביחוד בתקופה האחרונה אני מאוד מתעניין בשאלה What it takes בשביל להצליח ביזמות (בעיקר בעולם של הסטארטאפים, אבל לא רק). ממה שקראתי, וראיתי, ושמעתי, המאפיין הכי חשוב, כמו ש @זאב כתב, זה grit או perseverance , או persistence, או אייתנות, או נחישות ?

אני לא סגור על המילה המתאימה. אבל, הכוונה היא לראות מטרה, ובעקשנות להגיע עליך בכל דרך, אל מול הקשיים. (זה לא אומר שאסור להחליף דרכים, ולא אומר שאסור לעקוף קשיים).

מבחינת כישורים, או דיסצפלינות שצריך להצטיין בהם, שוב לדעתי שאין לה כל ביסוס:
1. לדעת לעבוד עם אנשים. ליצור שיתופי פעולה, ומערכות יחסים, סמביוטיות, שכל הצדדים מרוויחים מהן, ולכל הצדדים יש אינטרס משותף בהצלחה (עם שותפים ועם לקוחות).

2. לספק ערך אמיתי ללקוח שלך (זה הסעיף שרוב הסטארטאפים, לדעתי, נופלים עליו)

3. למכור. לדעת לשכנע אנשים בערך שאתה יכול להציע להם, וששווה להם לשתף איתך פעולה (כלקוח/ משקיע/ שותף).

@בת העמק
שיווק, זה קריטי בעיקר ל B2C . אבל, בתחומים אחרים אפשר להגיע רחוק מאוד בלי השקעה משמעותית בשיווק, ולהשלים את זה כשהצורך עולה (דרך עזרה ממשקיעים, או גיוס ממוחים). סטארטאפ B2B יכול בכיף להגיע לריווחיות מקצת שת"פים, ולהתעסק בשיווק רק אחרי שכבר יש בסיס, ומחפשים צמיחה.

תודה רבה על התגובות !!

לא ממיינת לפי תכונה או כישורים אלא לפי חשיבות הפעולות. שיווק כולל גם את סעיפי 1,2,3 שלך. קודם להבין מי השוק ומה צרכיו/רוצונותיו/חשקיו ואז לדעת להגיע אליהם, לדבר איתם, לשכנע אותם ולמכור להם.
מבחינת פעילויות מעשיות, הכי חשוב זה לחשוב. לחשוב ולשוחח ולחשוב ולקרוא ולחשוב ולתכנן ולחשוב ולנתח... וכל זה צריך להוביל לדבר אחד- שורת רווח נקי שצומחת לפי התכנית שלך ומאפשרת לך לתכנן את התכניות הבאות (עסק חדש? פרישה מוקדמת? מה שתרצה).
סטארטאפ B2B יכול בכיף להגיע לריווחיות מקצת שת"פים
אשרי המאמין, בדגש על המודגש. שת"פ דורשים הזנה מתמדת של טיפוח יחסים אחרת גרף השיתוף צונח מהר מאד.

לא ממיינת לפי תכונה או כישורים אלא לפי חשיבות הפעולות.
על זה הבחור שאל...
שיווק כולל גם את סעיפי 1,2,3 שלך. קודם להבין מי השוק ומה צרכיו/רוצונותיו/חשקיו ואז לדעת להגיע אליהם, לדבר איתם, לשכנע אותם ולמכור להם.
זה לא נכון. כאילו זה עיניין של הגדרה, אבל זאת לא ההגדרה המקובלת של "שיווק" את מדברת על ניהול אסטרטגי, ופיתוח עסקי (בהגדרה מאוד רחבה).
שיווק זה משהו מאוד קונקרטי, וזה לא כולל מכירות (וכל מה שקורה מסביב), וזה לא כולל ניתוח של השוק, ולא כולל פיתוח של המוצר.

אשרי המאמין, בדגש על המודגש. שת"פ דורשים הזנה מתמדת של טיפוח יחסים אחרת גרף השיתוף צונח מהר מאד.
קצת לא אומר שמשקיעים בזה קצת. אלא שיכול להספיק שת"פ עם מיעוט של שחקנים.
ברור שבמערכת יחסים כזאת צריך להשקיע כל הזמן.

זה תלוי במוצר, בשוק, ובחברה עצמה, ובאופן כללי זאת לא ניראת לי אסטרטגיה אופטימלית, אבל יש לא מעט חברות שהגיע מסטארטאפ לחברה רצינית, פשוט מתוך שת"פ מאוד צמוד, עם משקיע/ לקוח/ שותף, יחיד או שניים.... לא חסר דוגמאות...

כל מי שאמר כאן חריצות פשוט מאכזב... אפשר להיות חרוץ עד השמיים, אבל חריצות לעולם לא תפצה על מודל עסקי דפוק ועסק שלא פותר בעיה\חוסר אמיתיים.
Pivot כן.

המון חברות התחילו עם מודל עסקי דפוק, ומוצר שלא פותר בעיה, והצליחו בזכות נחישות ותושיה של היזמים, (וכן, pivot בזמן)

מצד שני, ללא התמדה, לרעיון הכי טוב, ולמודל הכי טוב, אין סיכוי להצליח. לכל היותר בשלב מאוד ראשוני/ equihire .

כאילו זה עיניין של הגדרה, אבל זאת לא ההגדרה המקובלת של "שיווק" את מדברת על ניהול אסטרטגי, ופיתוח עסקי (בהגדרה מאוד רחבה).
שיווק זה משהו מאוד קונקרטי, וזה לא כולל מכירות (וכל מה שקורה מסביב), וזה לא כולל ניתוח של השוק, ולא כולל פיתוח של המוצר.
שיווק זה כל זה.
אתה לא יכול למכור אם אתה לא מבין מי הלקוח שלך ומה יעבוד בשבילו. אתה לא תדע מי הלקוח ומה יעבוד בשבילו אם לא תעשה חשיבה אסטרטגית ואחר-כך תבחן במציאות אם היא נכונה ומה צריך לתקן בה (כולל לשנות את המוצר/שירות שחשבת שהוא המצאת המאה). כל פניה שלך ללקוח צריכה להיות אחרי שאתה מבין מי הוא, בטח ובוודאי אם מדובר על מעט לקוחות.
אם לא תהגה בזה יומם וליל, לא תבין למה אנשים/עסקים מסרבים להיות לקוחות שלך.

שיווק זה כל זה.
אתה לא יכול למכור אם אתה לא מבין מי הלקוח שלך ומה יעבוד בשבילו. אתה לא תדע מי הלקוח ומה יעבוד בשבילו אם לא תעשה חשיבה אסטרטגית ואחר-כך תבחן במציאות אם היא נכונה ומה צריך לתקן בה (כולל לשנות את המוצר/שירות שחשבת שהוא המצאת המאה). כל פניה שלך ללקוח צריכה להיות אחרי שאתה מבין מי הוא, בטח ובוודאי אם מדובר על מעט לקוחות.
אם לא תהגה בזה יומם וליל, לא תבין למה אנשים/עסקים מסרבים להיות לקוחות שלך.
אנחנו מתווכחים על הגדרות לא על מהות...

ההגדרה שאני מכיר לשיווק, היא הרבה יותר מצומצמת...

מהותית לגבי מה המרכיבים בהצלחת מיזם, אני לא חושב, שאנחנו חלוקים...

מדוע הם לא שווים? מה באמת ההבדל ביניהם?
עבודה כעצמאי, או כחברה שמספקת שרותים, היא במהותה לקחת את עצמך, ואת הכישורים שלך, אולי לבנות סביבם מעטפת, אולי למצוא עובדים נוספים ולמכור את הכישורים שלהם בארביטרז'. אבל בסופו של דבר זה מה שאתה עושה, הערך נגמר בך, וביכולת שלך להוציא ערך מהעובדים שלך.

אם אתה מקים סטארטאפ/ חברה עם מוצר או שירות ממש, אתה מנסה לבנות משהו שהוא יותר גדול, ושונה במהותו ממך. כמובן שזה תופס גם לחברות שמספקות שירותי תוכנה (לדוגמה), מעבר לגודל מסויים, אבל אנחנו מדברים על גודל עצום, וגם אז לא בהכרח יש הפרדה.

ההבדל האמיתי בין "חברה" לבין "עסק" הוא שאם המנכל והבעלים יתחלפו מחר בבוקר, החברה תמשיך לתפקד. לפעמים היא תמשיך לתפקד כמו עם סטיב באלמר... אבל עדיין....

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אתה צעיר , אין לך אישה / ילדים ואחריות אליהם.
אני אומר שאתה ערימה של תאים שנמצאים בעולם הזה 90 שנה ומתפוררים.
אז למה לא לעשות מה שאתה רוצה לעזאזל ?
או לפחות תתחיל , תנסה , תתעניין עוד קצת ובעיקר תתעלם מתגובות שליליות .

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A פרויקטים חדשים במרכז עד 2 מיליון שח, יזמים המאפשרים הקדמת תשלומים\גידור תשומות נדל"ן 19
U יזמים ובעלי עסקים - איך התחלתם ? אוף טופיק 27
S יזמים בחו"ל נדל"ן 11
G עובר מעסיק וניצב בפני החלטה אם להשאר או לעבור קופה (השוואת דמי ניהול) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
E מומלץ לעשות מחזור משכנתא? לבד או עם יועץ? נדל"ן 14
T בקשה להחזרי מס - האם כדאי עצמאית או דרך חברה? מיסים 6
I קופת גמל להשקעה או השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
P מס מגיל 60 - כל סוגי ההכנסה לפי המדרגות, או שיש יוצאי דופן? מיסים 8
Gari מכירות יחידות מקרן נקובה בדולר - מורווחת בדולר, מופסדת בשקל: מס רווחי הון או מגן מס? שוק ההון 5
R החלטה לגבי ESPP QuickSale - כן או לא? פוסטים מאיכות נמוכה 26
ת המל"ג אישר לאוניברסיטאות להוציא תואר ראשון חדש בבינה מלאכותית, טריק שיווקי או בעל ערך אמיתי? התפתחות אישית 20
ה במסגרת פינתנו, נוסו על נפשותיכם, או למה לא לתת לגופים מוסדיים לנהל את הכסף שלכם שוק ההון 10
H החזר מס אוטומטי לגמלאים על ריבית מפיקדון או מתוכנית חיסכון למי שנולדו לפני 2.1.1948 מיסים 3
מ ברוקר שאפשר להעלות אליו קובץ אקסל עם פקודות או להשבית את המערכת ליום יומיים שוק ההון 20
A האם עדיף לקנות חברה (או מדד) שמחלק דבידנדים, צובר את הדבידנדים שחילק או לא מחלק כלל? שוק ההון 15
Couch Potato רכב שני - מהעבודה, ליסינג או פרטי? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
ש קניית s&p או נסדק או כל נייר אמריקאי אחר בזמן שהדולר נמוך שוק ההון 10
ori_ דוח שנתי עם אלפי או נומרוטק מיסים 6
ק הוספת עמוד ממדי"ם, מי מחליט, הוועד או שזה תמ"א? נדל"ן 16
נגב דילמת משכנתא - לקבע ריביות או לא? נדל"ן 1
S השקעה בתל אביב: בין יד אליהו לדרום העיר – ליווי מקצועי או למידה עצמאית? נדל"ן 8
S איך מתנהלים עם RSU? (או מיסוי לעומת פיזור) שוק ההון 42
T Yet another שרשור משכנתא או הון עצמי: השלמת 800K למחיר למשתכן נדל"ן 28
ב מיסוי Return of Capital - דיבדנד, או מכירת מניה? שוק ההון 0
D משכנתא או השקעה שוק ההון 1
T קיצור תקופה, המשך השקעה במדדים, או גם וגם נדל"ן 23
AsherV פתק חצי פתוח או פריימריז? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 0
A אחריות קבלן מיום מסירה או מיום עזיבת הפרויקט? נדל"ן 9
מ איך בודקים על שטח מסוים בבניין אם הוא רכוש משותף או פרטי? נדל"ן 14
ח האם במצב שלי שווה לקחת מייצג או לנסות לבד? מיסים 11
י קו אשראי בברוקרים (או בנקים) בארץ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
N קופת גמל IRA, מבחינת שירות לקוחות - יש העדפה אם לעבוד מול גלובל נט או מול אקטיון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
the_newbie מחפש המלצה לרו״ח או Enrolled agent מיסים 2
$$$ טראמפ $$$ מדד עולמי, לקנות בשקלים או דולרים. שוק ההון 53
H נ״י טיימס בכתבת פרופיל: מייקל סיילור, נוכל או גאון? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 53
K פרילנס - תשלום בדולרים - פייפאל או פיוניר יזמות והגדלת הכנסות 12
S למישהו יצא להשתמש במערכת מבוססת פקטורים לניהול השקעות של alphabeta או של חברה מתחרה ? שוק ההון 28
B ביטוח מנהלים או פנסיה משלימה להפקדות מעל התקרה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
ס בעיית Liquidity Risk בקנייה או מכירת אג"ח (או נכסים אחרים) שוק ההון 22
ר טופס 867, קיזוז הפסדי הון כנגד הכנסה מרבית או מדיבידנד מיסים 5
A תואר במדעי המחשב וכלכלה או ראיית חשבון ? התפתחות אישית 2
מ קרנות איריות ישראל או לונדון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
A האם כדי למשוך את כספי הפיצויים או לבקש זיכוי מס במענק פרישה כנגד הזכאות לכספי הפיצויים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ג השקעה סולידית דולרית - הצעות לקרנות ETF או אופציות אחרות? שוק ההון 4
Y מימון עצמי לרכישת דירה - מתוך תיק השקעות ישראלי, תיק ני"ע ב- IB או קרן השתלמות? שוק ההון 4
כ חיסכון לפרישה עצמאי או קופגל"ה - הפעם עם טוויסט שוק ההון 43
M ניסוי בשטח - מכירת CSPX בברוקר ישראלי ובדיקה האם המיסוי צמוד מדד או לא מיסים 27
C להמשיך עם בלינק או לפתוח חשבון בבית השקעות? שוק ההון 4
D התלבטות בלימודים - הנדסה כלכלה או מתמטיקה? התפתחות אישית 6
A כדאי לקנות קרן סל באירופה צוברת או מחלקת? שוק ההון 2

נושאים דומים

Back
למעלה