עדכון ינואר 2026
עברה שנה מהעדכון האחרון והגיע הזמן לשתף:
נכסים:
- עו"ש: 10K
- קרן כספית: 10K (משמשת כחניה להוצאות בלתי צפויות + מקדמות מע"מ ומס הכנסה כעצמאי)
- תיק מניות (קרנות סל עולמי, משתדל LIFO סינטטי): 448K (355K באקסלנס + 93K ב-IB)
- פנסיה: 233K (144K בקרן מקיפה + 89K בקרן משלימה כללית) עוקב SP500
- קרנות השתלמות: 84K (42K שכיר + 42K עצמאי) עוקב SP500
- דירה להשקעה: נרכשה בכ-1,020,000 ש"ח (עם משכנתה)
הדירה
בסופו של דבר קניתי דירה! עתידה לעבור פינוי בינוי. לקחתי משכנתא של כ 770,000 ש"ח.
כעת אני בוחן אפשרויות למחזר את המשכנתא - בעיקר כדי לשפר ריביות ולהתאים את ההחזר החודשי ליכולת שלי. יש לי כרגע מסלול צמוד מדד שאני לא חושב שאני מתחבר אליו, ומסלולים שמרגישים לי יקרים ביחס לשוק.
המשכנתה
- מסלול צמוד מדד משתנה כל שנה: יתרה ~162K, ריבית 3.67% (עוגן 1.67% + מרווח 2.00%)
- מסלול קל"צ (קבועה לא צמודה): יתרה ~256K, ריבית 4.90%
- מסלול משתנה לא צמודה כל שנתיים: יתרה ~346K, ריבית 5.03% (עוגן 4.11% + מרווח 0.92%)
סה"כ יתרה לסילוק: ~768K ש"ח
החזר חודשי: ~4,500 ש"ח
תעסוקה והכנסה
ממשיך כפרילאנסר בתחום התוכנה, מתכנן לחזור להיות שכיר בקרוב ולהמשיך ליצור הכנסות קטנות כעצמאי כדי למקסם הטבות עצמאי. הכנסה נטו חודשית ממוצעת: ~20K.
שיעור חיסכון: 50-75% (תלוי בחודש, משתדל לטייל לא מעט )
מטרות לשנה הקרובה:
1. לשפר את תנאי המשכנתא - לבדוק מחזור, לשקול להיפטר מהמסלול הצמוד ולשפר ריביות במסלולים האחרים. מתלבט אם לנסות להיכנס להרפתקה לבד או להיעזר ביועץ.
2. להאריך את הטבות הפנסיה - יש לי כרגע דמי ניהול אפסיים מתקופת שירות הקבע, ורוצה לנסות לשמר את זה.
3. להמשיך לחסוך אגרסיבי - המטרה היא להמשיך להגדיל את תיק המניות ולשמור על שיעור חיסכון גבוה.
אשמח לשמוע דעות - הפורום הזה מאוד עוזר. תודה