• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

יומן מסע - בדרך הנכונה

• פותח הנושא פותח הנושא ריש-לקיש
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
היה כיף לקרוא את המסע. אני גם זוכר את הימים שרק התקבלתי לעבוד ואז מקפצת השכר הייתה ממש משמעותית. אני מקווה שאתה ממשיך לעמוד בפיתויים גם היום, ובעצם אחוז החיסכון שלך גדל משמעותית(לפחות ככה מורגש מהמספרים). אל תרגיש ייסורים להוצאות מותרות, אני למדתי לשחרר רק השנה.

המון מזל טוב לרגל האירוסין והעבודה במשרה מלאה. לקח לך המון זמן למצוא עבודה בתחום שלך?

לגבי חתונה, אם אשתך עדיין סטודנית ואם זה רלוונטי לכם. יש את מועדון סטודנטים נישאים שעזרו לנו קצת לחסוך בעלויות..

כיף לקרוא שהמערכת יחסים בניכם בריאה גם בפן הפיננסי ומכך שאתה לא עושה עניין שיותר הוצאות עלייך.
מה נחשב כרגע קרן החירום שלכם? וכמה אתה הקצתה לו במספר?

דרך צלחה!

היה כיף לקרוא את המסע. אני גם זוכר את הימים שרק התקבלתי לעבוד ואז מקפצת השכר הייתה ממש משמעותית. אני מקווה שאתה ממשיך לעמוד בפיתויים גם היום, ובעצם אחוז החיסכון שלך גדל משמעותית(לפחות ככה מורגש מהמספרים). אל תרגיש ייסורים להוצאות מותרות, אני למדתי לשחרר רק השנה.

המון מזל טוב לרגל האירוסין והעבודה במשרה מלאה. לקח לך המון זמן למצוא עבודה בתחום שלך?

לגבי חתונה, אם אשתך עדיין סטודנית ואם זה רלוונטי לכם. יש את מועדון סטודנטים נישאים שעזרו לנו קצת לחסוך בעלויות..

כיף לקרוא שהמערכת יחסים בניכם בריאה גם בפן הפיננסי ומכך שאתה לא עושה עניין שיותר הוצאות עלייך.
מה נחשב כרגע קרן החירום שלכם? וכמה אתה הקצתה לו במספר?

דרך צלחה!

האמת שמצאתי עבודה ממש מהר, יצא לי בטוב. התחלתי לעבוד כמה ימים אחרי המבחן האחרון שלי בתואר.

מה זה המועדון "סטודנטים נישאים" תוכל לפרט קצת איך עזר לכם לחסוך?

כרגע החיסכון הכספי לנדל"ן וקרן החירום נמצאים ביחד בקרן כספית. בגדול מתגנן להשאיר שם כקרן חירום סביב ה15-20 בשאיפה.

עדכון יוני 24:

- קנית 4 יח' IMID ב900 דולר בIB, וב120 דולר 2 יח' USSC
- קנית 7 מניות של ACWI ב2K שח

מצב נכסים:

טיב הנכססכום (K)דמי ניהול (%)הערות
עו"ש3 ש"ח
קרן כספית שקלית125.5 ש"ח0.10
תיק מסחר אישי - אקסלנס219.5 ש"ח0.19
תיק מסחר אישי - אינטראקטיב2.75 דולר (שווה ערך ל10k ש"ח בערך)0.3
קופת גמל להשקעה - SP5001.5 ש"ח0.39
קרן השתלמות - SP50017 ש"ח0.4
הפרשה לESPP8.5 ש"ח
פנסיה - מסלול עולמי במנורה94 ש"ח0.13 מהצבירה, 0.9 מההפקדה
קריפטו אחזקה ישירה1 ש"ח

סך שווי הנכסים (כולל רכב בשווי 30K) = 510K ← 495K עליה של 15K מהחודש הקודם, אם לא כולל רכב אז 481.5K
סך שווי נכסים "גמישים" (ללא פנסיה וקרן השתלמות) = 399K ←389K עליה של 10K מחודש קודם

הרגשה נחמדה בהגעה לשווי של 0.5M :)

אולי פספסתי אבל אתה מתכנן לעשות משהו עם הסכום שנמצא בכספית?
ואני רואה שיש לך 2 תיקים מדוע?

לא משנה… תגובה מעל שמתי לב לנדלן וחירום איך עדיין שאלה 2 בתוקף

אולי פספסתי אבל אתה מתכנן לעשות משהו עם הסכום שנמצא בכספית?
ואני רואה שיש לך 2 תיקים מדוע?

לא משנה… תגובה מעל שמתי לב לנדלן וחירום איך עדיין שאלה 2 בתוקף

פיזור גיאוגרפי מסוים של הכסף, כגידור מקטסטרופות שונות. אפשר לראות את זה ככרית ביטחון שמאפשרת לי לישון טוב יותר בלילה.

ראה פוסט של הסולידית:

פיזור גאוגרפי: למה לא להחזיק את כל הכסף בישראל

עדכון יולי 24:
היה אחלה חודש בבורסות, מה שהתבטא בעליה יפה בסך הנכסים, למרות אחוז חיסכון לא בשמיים.

החלטתי להתחיל לפרט על הכנסות והוצאות, לטובת מעקב אחר אחוז חיסכון.

הכנסות החודש (נטו): 14.1K
הוצאות החודש: 9.6K
חיסכון החודש: 4.5K - שמתוכם 2K~ הופרשו לקרן כספית, 2K~ הופרשו לESPP.

אחוז חיסכון: 31%

פירוט: בתחילת המסע, לפני שנה וקצת פירטתי כי סך הוצאותיי עומדות על 6K לחודש בערך, ואילו עכשיו ניתן לראות כי הוצאותיי עלו ב4K מאז.
למה זה קרה? כפי שציינתי בנובמבר 23:

- אני והבת זוג מתחילים להתקדם לכיוון של מיסוד הקשר, ואני רואה פחות טעם בלהתחשבן ביננו, כרגע יוצא שהרוב המוחלט של ההוצאות יוצאות ממני לגמרי (כל שכר הדירה ובערך חצי מהחשבונות המשותפים השוטפים), תכלס אנחנו רוצים לפתוח חשבון משותף ולהתחיל להתנהל משם ביחד אבל זה סובל דיחוי ללאחר המלחמה, בכל מקרה בגלל זה נראה שהיו *לי* הוצאות הרבה יותר גדולות החודש, למרות שבפועל לא הוצאתי כמעט כלום. אני עדיין לא יודע איך לעשות את זה ואיך להתנהל בחשבון משותף כי לא עשיתי את זה עדיין

אם נתייחס באופן מדגמי, ההוצאות החודש שהיו יכולות להיחשב כמשותפות אבל לא "התחשבנו" עליהן מורכבות מכל שכר הדירה (2.5K), דלק וביטוחים (0.5K) ואם נתייחס לעוד כל מיני הוצאות משותפות אז אוסיף לזה עוד 1K - ששוים ל4K. כלומר ההוצאות האישיות שלי החודש נשארו כמו שהיו פעם פחות או יותר, ולא הפכתי לבזבזן יותר אישית, עם זאת לאחרונה אני שם לב שיש לנו יותר ויותר הוצאות משותפות שחלקן לא היו פעם. אני חושב שזה יתאזן אחרי שנחבר חשבונות רשמית בכלל, ואחרי החתונה בפרט.

בנוסף אחוז החיסכון כאן לא מדויק מכיוון שאני מציג כאן חלק גדול מההוצאות שהן משותפות, אבל לא מציג את ההכנסות המשותפות. זה פער בעקיבה שאני חי איתו אחלה ביומן מסע כרגע
:>

מצב נכסים:

עו"ש4 ש"ח
קרן כספית שקלית127.5 ש"ח0.10
תיק מסחר אישי - אקסלנס228 ש"ח0.19
תיק מסחר אישי - אינטראקטיב2.75 דולר (שווה ערך ל10.5k ש"ח בערך)0.3
קופת גמל להשקעה - SP5001.5 ש"ח0.39אם כוללים הוצאות ניהול השקעות אז 0.55%
קרן השתלמות - SP50019.5 ש"ח0.4אם כוללים הוצאות ניהול השקעות אז 0.52%
הפרשה לESPP10.5 ש"ח
פנסיה - מסלול עולמי במנורה98.5 ש"ח0.13 מהצבירה, 0.9 מההפקדה
קריפטו אחזקה ישירה1 ש"ח

סך שווי הנכסים = 501K ← 481.5 עליה של 19.5K מהחודש הקודם,
סך שווי נכסים "גמישים" (ללא פנסיה וקרן השתלמות) = 383K ← 369K עליה של 14K מחודש קודם

תודה על העדכון, מזל טוב על מיסוד הקשר
מתחבר לרעיון של להיות "מחמיר" עם פירוט הכנסה אחת אבל כל ההוצאות
יחד עם זאת, תראה שאתה לא מחמיר יותר מידי עם עצמך :)

עדכון אוגוסט 24:

חודש אדום בשווקים, אבל אני? אני מתמקד בתהליך ויודע שהשווי הנקי הוא רק תמונה לכסף שהייתי מקבל אם הייתי מוכר היום.
אין לי כוונה למכור היום, ולכן אני לא מתרגש. Trust the process :)

הכנסות החודש (נטו): 14.5K
הוצאות החודש: 8.9K
חיסכון החודש: 5.6K - שמתוכם 3.6K~ הופרשו לקרן כספית, 2K~ הופרשו לESPP.

אחוז חיסכון: 38%

מצב נכסים:
עו"ש4 ש"ח
קרן כספית שקלית131.5 ש"ח0.10
תיק מסחר אישי - אקסלנס220 ש"ח0.19
תיק מסחר אישי - אינטראקטיב2.73 דולר (שווה ערך ל10.5k ש"ח בערך)0.3
קרן השתלמות - SP50020.5 ש"ח0.4אם כוללים הוצאות ניהול השקעות אז 0.52%
פנסיה - מסלול עולמי במנורה101 ש"ח0.13 מהצבירה, 0.9 מההפקדהאם כוללים הוצאות ניהול השקעות אז 0.38%
הפרשה לESPP12.5 ש"ח
קריפטו אחזקה ישירה1 ש"ח

סך שווי הנכסים = 502.5K ← 501K עליה של 1.5K מהחודש הקודם,
סך שווי נכסים "גמישים" (ללא פנסיה וקרן השתלמות) = 381K ← 383K ירידה של 2K מחודש קודם

אמנם לא עדכון שווי, אבל החלטתי לעשות עדכון תמהיל לחלק המנייתי בתיק שלי.
מכייון שהחלק המנייתי כולל את התיק באקסלנס, בIB, את תיק המניות וקרן הפנסיה, אכלול את כל הנכסים בטבלה הבאה על מנת להראות את ההתחשבות שעשיתי בהקצאת הנכסים, חוץ מקרן הפנסיה שהיא במסלול עולמי ולכן לא צריך לעשות חישובי איזון איתה.

לפני בערך שנה החלטתי לעבור מ"ליקוט" של מניות כאלו ואחרות, לקנייה חוזרת ונשנית של מדדים עולמיים, ללא צורך במעקב ואיזונים חוזרים.
מאז קניתי רק ACWI, IMID, ומדי פעם הוספתי גם כסף לUSSC ולZPRX בשביל להיחשף למדדים של מניות ערך קטנות.
מתכנן להתחיל לקנות את הקרן העולמית החדשה של אינוסוקו בארץ (1209220) ולהישאר באזורים האלו.

בימים האחרונים מכרתי את שתי האחזקות שהיו לי באקסלנס לאזור הפסיפי (CSPXJ & SJPA) והעברתי את הסכום בדולרים לIB, וקניתי בכסף את IMID.
אגב שחטו אותי בעמלות בהעברת Wire מהבנק לIB, אני לא יודע למה עד כדי כך אבל שילמתי באזור 20$ מהבנק, ועוד 25$ בIB, מישהו יודע למה עד כדי כך?
אולי משתלם יותר להעביר שקלים?
העברתי בסך הכל $3K.

ככה נראה התיק בכללותו עכשיו:

. עדכון תיק המניות לתמהיל הבא (סך שווי שלו 251K):
תכלית:מספר קרן/ Tickerשם קרןאזור גיאוגרפיאחוזיםאחוזים בניכוי IMID וACWI ( לטובת חישוב איזון)סכום בש"ח - מעוגל לטובת נוחותדמי ניהולמה זה בתכלס?
נייר עולמיIMIDIMIDעולמי8%0%17.5K0.17%נייר עולמי שכולל בתוכו מניות מכל העולם בכל סוגי הגדלים (גם קטנות), אחזקה פיזית, אירית,צוברת, נקנה בדולר
נייר עולמי1159235ACWIעולמי37%0%85K0.2%נייר עולמי של בלק רוק, רק מניות בינוניות וגדולות, אחזקה פיזית, צוברת, מבוססת באירלנד, נקנה בשקל
קרן השתלמות עוקבת SP500SP500ארה"ב8%13%20K0.52%קרן השתלמות בהראל, עוקבת SP500
חלק מ"השילוש הקדוש"1159250SPX 500 אשס. חוץארה"ב8%13%19.5K0.07%ETF העוקבת אחר מדד S&P 500, הכולל כ-500 מניות של החברות הגדולות ביותר הנסחרות בבורסה בארה"ב, נקנה בשקל.
חלק מ"השילוש הקדוש"1159094MSCI Europeאירופה13%19%29K0.12%ETF העוקבת אחר מדד MSCI Europe הכולל מניות של חברות הנסחרות במדינות מפותחות באירופה, נקנה בשקל.
חלק מ"השילוש הקדוש"1159169MSCI EMמדינות מתפתחות8%11%16.5K0.18%ETF העוקבת אחר מדד MSCI Emerging Markets Investable Market הכולל מניות של חברות בעלות שווי שוק גדול, בינוני וקטן, הנסחרות בשווקים מתפתחים. נקנה בשקל.
חשיפה למניות ערך קטנותUSSCUSSCארה"ב6%11%17K0.3%SPDR MSCI USA Small Cap Value Weighted UCITS ETF USD Acc - מדד מניות ערך קטנות ארה"ב, נקנה בדולר.
חשיפה למניות ערך קטנותZPRXZPRXאירופה12%16%24.5K0.3%מדד מניות ערך קטנות אירופה, נקנה ביורו.
ספוקלטיבי במידה מה1159243NDX 100 אשס. חוץארה"ב10%13%20K0.33%ETF העוקבת אחר מדד Nasdaq 100 הכולל כ-100 מניות של החברות הלא פיננסיות הגדולות הרשומות בבורסת הנאסד"ק, נקנה בשקל.
ספקולטיבי יותרIBITIBIT1%2%2.5K0.12%חשיפה לקריפטו - קרן עוקבת ביטקוין, נקנה בדולר

בהנחה שהניירות העולמיים מאוזנים, בשביל לחשב את ההקצאה הראויה לשאר הניירות הוספתי עמודה בשם "אחוזים בניכוי IMID וACWI (לטובת חישוב איזון)"
במצב זה רואים שמבחינה גיאוגרפית החלוקה בתיק היא:

ארה"ב -51%
אירופה - 36%
שווקים מתפתחים - 11%
קריפטו - 2%

ההקצאה בחסר לארה"ב (לעומת אידאל של 60% בערך כפי שמשתקף בניירות העולמיים) נעשתה בהינתן קרן השתלמות עוקבת SP500 שמגדילה באופן חודשי את החלק של ארה"ב מכלל התיק.
אירופה קיבלה הקצאה יתירה בעיקר בגלל הנייר ZPRX, שבגלל עלות רכישה מינימלית גבוה רכשתי רכישה תקופתית של פעם בכמה שנים בסכום גבוה יחסית, המצב יתאזן בעתיד ולאט לאט חלקה של אירופה ייקטן.

סיכום לתמהיל:
אני מרוצה מהתמהיל הכללי של התיק, התחלתי לפני כמה שנים עם תיק מסובך יותר והיום אני משקיע במדדים עולמיים בלבד, דבר שלא מצריך ממני עקיבה ואיזון חוזרים מדי חודש. עם התמהיל הנוכחי אני חי בשלום, גם עם התמהיל הקודם שלי שנשארו ממנו עקבות בתיקב דמות ניירות שונים, שבסך הכל מאוזנים אחד עם השני, וגם עם האסטרטגיה העתידית לרכישות.
החלטתי להעביר 10K ש"ח לIB לטובת הגדלת "כרית הביטחון מחוץ לגבולות המדינה", כך שסך התיק שלי בIB עומד כרגע על 20K בערך, שזה סכום קצת יותר מתקבל על הדעת במידה וקטסטרופה עולמית כזו או אחרת תקרה. מתכנן להזרים לשם מדי פעם כספים ולקנות בהם את הנייר העולמי IMID. ובחשבון באקסלנס לקנות את הקרן העולמית החדשה של אינוסוקו בארץ (1209220).

אשמח לתובנות ותגובות לשיפור במידה ויש.

נערך לאחרונה ב:
קודם כל - מאוד מעניין היה לקרוא את המסע (מודה שלא קראתי הכל הכל, אבל את הרוב).
אני רק שאלה - קרן הACWI היא גם ככה השילוש הקדוש (לא?) פשוט יקר יותר. לא עדיף כבר (אם כבר אתה גם ככה מחזיק בשלוש הניירות של השילוש) שכל הכסף שמושקע בשילוש יהיה רק בשלוש הניירות ולא בACWI?
להבנתי, עיקר הסיבות שמחזיקים בACWI היא כדי להימנע מיותר מדי פעולות אקטיביות של איזונים וכו', אבל אם אתה גם ככה עושה את זה...

קודם כל - מאוד מעניין היה לקרוא את המסע (מודה שלא קראתי הכל הכל, אבל את הרוב).
אני רק שאלה - קרן הACWI היא גם ככה השילוש הקדוש (לא?) פשוט יקר יותר. לא עדיף כבר (אם כבר אתה גם ככה מחזיק בשלוש הניירות של השילוש) שכל הכסף שמושקע בשילוש יהיה רק בשלוש הניירות ולא בACWI?
להבנתי, עיקר הסיבות שמחזיקים בACWI היא כדי להימנע מיותר מדי פעולות אקטיביות של איזונים וכו', אבל אם אתה גם ככה עושה את זה...

החלטתי להפסיק לעשות את זה.
מה שקניתי בעבר קניתי בצורה מאוזנת וככה המשקל השונה של כל קרן בתיק בעתיד ייצג נאמנה את השינוי במשקל העולמי.
אין סיבה למכור את הקרנות האלו ולשלם אלפי שקלים של מס רווחי הון בשביל מראית עין של קרן אחת בתיק.
עכשיו אני קונה רק תעודה אחת של קרן עולמית, ללא צורך באיזונים, מרגיש עם זה יותר בנח.
בכל מקרה בעיניי הקרן FWRA החדשה של אינוסוקו בארץ עדיפה (מס' טקיר 1209220).

יודע למה עד כדי כך אבל שילמתי באזור 20$ מהבנק, ועוד 25$ בIB, מישהו יודע למה עד כדי כך?
אולי משתלם יותר להעביר שקלים?
בהחלט. היתרון באינטרקטיב זו ההמרה המאוד זולה וההעברת הכספים החינמית (תלוי תנאי בנק). נוח מאוד להעביר שקלים לאינטרקטיב.
העברת מסב (בנקאית רגילה), הכסף מגיע די מהר אם עושים נוטיפיקציה מראש. אין צורך בהעברת זהב.

אגב, למיטב ידיעתי אינטרקטיב לא גובים שום עמלה על ההעברה לאינטרקטיב. יחד עם זאת מעולם לא העברתי מט"ח וגם לא העברת זהב.
אני מניח שהעלויות קשורות לבנק שלך בכל אופן.

עדכון ספטמבר 24:

חודש עמוס בהוצאות צפויות )לצד הכנסות צפויות ממכירת הespp). צופה הוצאות נוספות בעתיד הקרוב ולכן מעלה את סך הכסף הזמין בעו"ש.

הכנסות החודש (נטו): 15.5+ 14.5 מהespp
הוצאות החודש: 13k
חיסכון החודש: 17k - שמתוכם 2.6k~ הופרשו לקרן כספית, 2K~ הופרשו לESPP, השאר נמצא בעו"ש כרגע.
לא מכניס לחישוב שיעור החיסכון כאן חיסכונות כפוים כקרן השתלמות ופנסיה.

אחוז חיסכון: 56%

מצב נכסים:

סך שווי הנכסים = 502.5 ← 517.5 עליה של 15k מהחודש הקודם, נובעת ממענקי המילואים, מימוש הespp, שעות עבודה נוספות, וכוחות השוק שהעלו בקצת את שווי התיק

מצב נכסים:
עו"ש16 ש"ח
קרן כספית שקלית135 ש"ח0.10
תיק מסחר אישי - אקסלנס215 ש"ח0.19
תיק מסחר אישי - אינטראקטיב5.75 דולר (שווה ערך ל21.5 ש"ח בערך)0.21
קרן השתלמות - SP50021.5 ש"ח0.4אם כוללים הוצאות ניהול השקעות אז 0.52%
פנסיה - מסלול עולמי במנורה103.5 ש"ח0.13 מהצבירה, 0.9 מההפקדהאם כוללים הוצאות ניהול השקעות אז 0.38%
הפרשה לESPP2 ש"ח
קריפטו אחזקה ישירה1.5 ש"ח

עדכון אוקטובר 24:

הכנסות החודש (נטו):
12.4K

השקעות החודש:

- 300$ בIMID בחשבון באינטראקטיב, 2.2K ש"ח כדרך קבע לESPP
- ניצול מגן מס בחשבון ומכירה של שלל קרנות שהיו לי וקניה של הקרן העולמית החדשה של אינווסקו. שילמתי קצת עמלות קניה ומכירה, אבל לא שילמתי שקל מס הון אז לחלוטין מבסוט על המהלך.
- בנוסף, ניצלתי הטבה למילואמניקים ולקחתי הלוואה של 20K ללא ריבית כלל, עם החזר חודשי למשך שנתיים. קניתי קרן כספית בכל הכסף, ומתכוון למכור כל חודש את ההחזר ולהרוויח מעליית הריבית בינתיים, ארוויח מכך בשנתיים סדר גודל של 1000 שח, לא Life Changing בכלל אבל מי אני שאסרב למתנות חינם באפס סיכון? :>
בכל מקרה לא אכליל את ההלוואה במצבת הנכסים.

מצב נכסים:

עו"ש10 ש"ח
קרן כספית שקלית135.5 ש"ח0.10
תיק מסחר אישי - אקסלנס226 ש"ח0.19
תיק מסחר אישי - אינטראקטיב6.3 דולר (שווה ערך ל24k ש"ח בערך)0.2
קרן השתלמות - SP50023 ש"ח0.4אם כוללים הוצאות ניהול השקעות אז 0.52%
פנסיה - מסלול עולמי במנורה107 ש"ח0.13 מהצבירה, 0.9 מההפקדהאם כוללים הוצאות ניהול השקעות אז 0.38%
הפרשה לESPP4.5 ש"ח
קריפטו אחזקה ישירה1 ש"ח

סך שווי הנכסים = 532.5K ← 517.5K עליה של 15K מהחודש הקודם,
סך שווי נכסים "גמישים" (ללא פנסיה וקרן השתלמות) = 402.5K ← 392.5K עלייה של 10K

תודה רבה על העדכון! מאוד מעניין.
בתור מישהו שנמצא כרגע בלבטים לגבי בחירת מסלול לימודים ומתעניין באזורי ה"ייעוץ אסטרטגי", אשמח לשמוע ממך קצת יותר, אם זה בסדר כמובן, מה היה מסלול הלימודים שלך ואיזה סוג משרה בדיוק אתה מאייש כרגע?
תודה רבה.

תודה רבה על העדכון! מאוד מעניין.
בתור מישהו שנמצא כרגע בלבטים לגבי בחירת מסלול לימודים ומתעניין באזורי ה"ייעוץ אסטרטגי", אשמח לשמוע ממך קצת יותר, אם זה בסדר כמובן, מה היה מסלול הלימודים שלך ואיזה סוג משרה בדיוק אתה מאייש כרגע?
תודה רבה.

למדתי כלכלה בשילוב עם תואר נוסף באחת מאוניברסיטאות המובילות, וכרגע עובד כאנליסט בחברת הייטק ציבורית. החלטתי שייעוץ אסטרטגי זה פחות הכיוון שלי ואני רוצה ללכת על משהו יותר טכנולוגי.
זה בגדול מבלי לחשוף את עצמי יותר מדי, אם אתה מתעוניין ביותר מידע ובלהתייעץ מוזמן לפרטי.

נערך לאחרונה ב:
למדתי כלכלה בשילוב עם תואר נוסף באחת מאוניברסיטאות המובילות, וכרגע עובד כאנליסט בחברה ציבורית. החלטתי שייעוץ אסטרטגי זה פחות הכיוון שלי ואני רוצה ללכת על משהו יותר טכנולוגי.
זה בגדול מבלי לחשוף את עצמי יותר מדי, אם אתה מתעוניין ביותר מידע ובלהתייעץ מוזמן לפרטי.
אני חושב שאין לי אפשרות לשלוח הודעה פרטית כי אני משתמש חדש. אשמח אם תשלח לי הודעה בפרטי

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
עדכון נובמבר 24:

הכנסות החודש (נטו):
13.5K

השקעות החודש:
- לא נעשו השקעות החודש עקב כמה כמה שינויים גדולים אישיים בעתיד הקרוב, פרט להפרשה של 2.3K לESPP, הכספים יושקעו אחרי שהדברים ייתבהרו ויתייצבו קצת יותר. היה טיפה ירידות בשוק ההון שהובילו לשינוי שווי תיק מסחר, לא משהו משמעותי בכל אופן.

מצב נכסים:

עו"ש16 ש"ח
קרן כספית שקלית136 ש"ח0.10
תיק מסחר אישי - אקסלנס220.5 ש"ח0.19
תיק מסחר אישי - אינטראקטיב6.3 דולר (שווה ערך ל24k ש"ח בערך)0.2
קרן השתלמות - SP50024 ש"ח0.4אם כוללים הוצאות ניהול השקעות אז 0.52%
פנסיה - מסלול עולמי במנורה110 ש"ח0.13 מהצבירה, 0.9 מההפקדהאם כוללים הוצאות ניהול השקעות אז 0.38%
הפרשה לESPP6.5 ש"ח
קריפטו אחזקה ישירה1 ש"ח

סך שווי הנכסים = 539.5K ← 532.5K עליה של 7K מהחודש הקודם,
סך שווי נכסים "גמישים" (ללא פנסיה וקרן השתלמות) = 405.5K ← 402.5K עלייה של 3K

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס יומן מסע בדרך לחירות כלכלית יומני מסע אישיים 15
Pothos יומן מסע - פוטוס בתחילת דרכו יומני מסע אישיים 7
צ יומן מסע - המסע הארוך יומני מסע אישיים 7
ח שיתוף תיק השקעות, יומן מסע והתאמות יומני מסע אישיים 12
K יומן מסע של מהנדסת יומני מסע אישיים 24
L יומן מסע- בניית בסיס כלכלי לחיים, לימודים וקריירה יומני מסע אישיים 13
פביאנו יומן מסע - המסע שלי לעצמאות כלכלית עד 2035 יומני מסע אישיים 41
G יומן מסע בצעדים קטנים אל עבר החופש יומני מסע אישיים 2
E זוג + 2 יומן מסע יומני מסע אישיים 7
הירהורים טעויות שעשינו ובתקווה שלא נעשה - יומן מסע אל הלא מוגדר. יומני מסע אישיים 108
B יומן מסע - מעבודה אינטנסיבית להכנסה פסיבית יומני מסע אישיים 15
P יומן מסע - צעדים ראשונים יומני מסע אישיים 57
A יומן מסע - הסטודנטית הנצחית יומני מסע אישיים 2
צ יומן מסע משפחתי מעודכן - 2024 יומני מסע אישיים 1
K הפניקס - יומן מסע יומני מסע אישיים 63
T עדיף מאוחר מלעולם - יומן מסע של Late bloomer יומני מסע אישיים 6
האיש שבאמצע יומן מסע - האיש שבאמצע יומני מסע אישיים 11
A יומן מסע משפחתי יומני מסע אישיים 36
M אולי אני גם אכתוב יומן מסע? יומני מסע אישיים 50
T יומן מסע - צעיר סולידי יומני מסע אישיים 30
R יומן מסע לזוג צעיר יומני מסע אישיים 8
H יומן מסע - סטודנט לקראת הסוף (וההתחלה...) יומני מסע אישיים 7
ב יומן מסע בעשר אצבעות יומני מסע אישיים 42
י יומן מסע - חולם שמתעורר חלקית יומני מסע אישיים 8
W יומן מסע - זוג בני 28 יומני מסע אישיים 18
D יומן מסע - לחתונה אוף טופיק 18
I יומן מסע לחייל המשוחרר יומני מסע אישיים 22
מ יומן מסע אישי - גיל 33 יומני מסע אישיים 10
R צעדיי הראשונים בחיים הבוגרים - יומן מסע רנדומלי יומני מסע אישיים 4
א יומן מסע של שני בנים ואבא שלהם יומני מסע אישיים 2
H יומן מסע | דור ה-Y יומני מסע אישיים 23
Wizard יומן מסע החל מ-30 יומני מסע אישיים 14
M יומן מסע מגיל צעיר יומני מסע אישיים 24
D יומן מסע אל הלא נודע יומני מסע אישיים 79
R יומן מסע של מורשע לשעבר יומני מסע אישיים 16
Y יומן מסע של בחור מתלבט יומני מסע אישיים 25
D יומן מסע - מהגנה להתקפה יומני מסע אישיים 62
F יומן מסע - זוג צעיר. מטרה: חופש כלכלי יומני מסע אישיים 13
ל יומן מסע שלי - לשם ובחזרה יומני מסע אישיים 37
deussex יומן מסע לחופש כלכלי, מימוש ומשמעות לחיים יומני מסע אישיים 307
O יומן מסע, מטרות ותהיות לעתיד. יומני מסע אישיים 21
S יומן מסע - הדרך לחיות ולהתעשר מעולם ממניות. יומני מסע אישיים 17
ז יומן מסע משעמם יומני מסע אישיים 19
D יומן מסע של חוסך סביר מינוס יומני מסע אישיים 44
ב יומן מסע שלי יומני מסע אישיים 5
F יומן מסע של הייטקיסט בתחילת דרכו באחת מחברות ה-FANG (גאמפא) יומני מסע אישיים 21
ז תחילתו של יומן מסע פרקטי יומני מסע אישיים 19
ח יומן מסע - טווח ארוך או קצר יומני מסע אישיים 9
אומרית יומן מסע- ההתחלה יומני מסע אישיים 48
L יומן מסע 2020 יומני מסע אישיים 39

נושאים דומים

Back
למעלה