אמנם לא עדכון שווי, אבל החלטתי לעשות עדכון תמהיל לחלק המנייתי בתיק שלי.
מכייון שהחלק המנייתי כולל את התיק באקסלנס, בIB, את תיק המניות וקרן הפנסיה, אכלול את כל הנכסים בטבלה הבאה על מנת להראות את ההתחשבות שעשיתי בהקצאת הנכסים, חוץ מקרן הפנסיה שהיא במסלול עולמי ולכן לא צריך לעשות חישובי איזון איתה.
לפני בערך שנה החלטתי לעבור מ"ליקוט" של מניות כאלו ואחרות, לקנייה חוזרת ונשנית של מדדים עולמיים, ללא צורך במעקב ואיזונים חוזרים.
מאז קניתי רק ACWI, IMID, ומדי פעם הוספתי גם כסף לUSSC ולZPRX בשביל להיחשף למדדים של מניות ערך קטנות.
מתכנן להתחיל לקנות את הקרן העולמית החדשה של אינוסוקו בארץ (1209220) ולהישאר באזורים האלו.
בימים האחרונים מכרתי את שתי האחזקות שהיו לי באקסלנס לאזור הפסיפי (CSPXJ & SJPA) והעברתי את הסכום בדולרים לIB, וקניתי בכסף את IMID.
אגב שחטו אותי בעמלות בהעברת Wire מהבנק לIB, אני לא יודע למה עד כדי כך אבל שילמתי באזור 20$ מהבנק, ועוד 25$ בIB, מישהו יודע למה עד כדי כך?
אולי משתלם יותר להעביר שקלים?
העברתי בסך הכל $3K.
ככה נראה התיק בכללותו עכשיו:
. עדכון תיק המניות לתמהיל הבא (סך שווי שלו 251K):
| תכלית: | מספר קרן/ Ticker | שם קרן | אזור גיאוגרפי | אחוזים | אחוזים בניכוי IMID וACWI ( לטובת חישוב איזון) | סכום בש"ח - מעוגל לטובת נוחות | דמי ניהול | מה זה בתכלס? |
| נייר עולמי | IMID | IMID | עולמי | 8% | 0% | 17.5K | 0.17% | נייר עולמי שכולל בתוכו מניות מכל העולם בכל סוגי הגדלים (גם קטנות), אחזקה פיזית, אירית,צוברת, נקנה בדולר |
| נייר עולמי | 1159235 | ACWI | עולמי | 37% | 0% | 85K | 0.2% | נייר עולמי של בלק רוק, רק מניות בינוניות וגדולות, אחזקה פיזית, צוברת, מבוססת באירלנד, נקנה בשקל |
| קרן השתלמות עוקבת SP500 | | SP500 | ארה"ב | 8% | 13% | 20K | 0.52% | קרן השתלמות בהראל, עוקבת SP500 |
| חלק מ"השילוש הקדוש" | 1159250 | SPX 500 אשס. חוץ | ארה"ב | 8% | 13% | 19.5K | 0.07% | ETF העוקבת אחר מדד S&P 500, הכולל כ-500 מניות של החברות הגדולות ביותר הנסחרות בבורסה בארה"ב, נקנה בשקל. |
| חלק מ"השילוש הקדוש" | 1159094 | MSCI Europe | אירופה | 13% | 19% | 29K | 0.12% | ETF העוקבת אחר מדד MSCI Europe הכולל מניות של חברות הנסחרות במדינות מפותחות באירופה, נקנה בשקל. |
| חלק מ"השילוש הקדוש" | 1159169 | MSCI EM | מדינות מתפתחות | 8% | 11% | 16.5K | 0.18% | ETF העוקבת אחר מדד MSCI Emerging Markets Investable Market הכולל מניות של חברות בעלות שווי שוק גדול, בינוני וקטן, הנסחרות בשווקים מתפתחים. נקנה בשקל. |
| חשיפה למניות ערך קטנות | USSC | USSC | ארה"ב | 6% | 11% | 17K | 0.3% | SPDR MSCI USA Small Cap Value Weighted UCITS ETF USD Acc - מדד מניות ערך קטנות ארה"ב, נקנה בדולר. |
| חשיפה למניות ערך קטנות | ZPRX | ZPRX | אירופה | 12% | 16% | 24.5K | 0.3% | מדד מניות ערך קטנות אירופה, נקנה ביורו. |
| ספוקלטיבי במידה מה | 1159243 | NDX 100 אשס. חוץ | ארה"ב | 10% | 13% | 20K | 0.33% | ETF העוקבת אחר מדד Nasdaq 100 הכולל כ-100 מניות של החברות הלא פיננסיות הגדולות הרשומות בבורסת הנאסד"ק, נקנה בשקל. |
| ספקולטיבי יותר | IBIT | IBIT | | 1% | 2% | 2.5K | 0.12% | חשיפה לקריפטו - קרן עוקבת ביטקוין, נקנה בדולר |
בהנחה שהניירות העולמיים מאוזנים, בשביל לחשב את ההקצאה הראויה לשאר הניירות הוספתי עמודה בשם "אחוזים בניכוי IMID וACWI (לטובת חישוב איזון)"
במצב זה רואים שמבחינה גיאוגרפית החלוקה בתיק היא:
ארה"ב -51%
אירופה - 36%
שווקים מתפתחים - 11%
קריפטו - 2%
ההקצאה בחסר לארה"ב (לעומת אידאל של 60% בערך כפי שמשתקף בניירות העולמיים) נעשתה בהינתן קרן השתלמות עוקבת SP500 שמגדילה באופן חודשי את החלק של ארה"ב מכלל התיק.
אירופה קיבלה הקצאה יתירה בעיקר בגלל הנייר ZPRX, שבגלל עלות רכישה מינימלית גבוה רכשתי רכישה תקופתית של פעם בכמה שנים בסכום גבוה יחסית, המצב יתאזן בעתיד ולאט לאט חלקה של אירופה ייקטן.
סיכום לתמהיל:
אני מרוצה מהתמהיל הכללי של התיק, התחלתי לפני כמה שנים עם תיק מסובך יותר והיום אני משקיע במדדים עולמיים בלבד, דבר שלא מצריך ממני עקיבה ואיזון חוזרים מדי חודש. עם התמהיל הנוכחי אני חי בשלום, גם עם התמהיל הקודם שלי שנשארו ממנו עקבות בתיקב דמות ניירות שונים, שבסך הכל מאוזנים אחד עם השני, וגם עם האסטרטגיה העתידית לרכישות.
החלטתי להעביר 10K ש"ח לIB לטובת הגדלת "כרית הביטחון מחוץ לגבולות המדינה", כך שסך התיק שלי בIB עומד כרגע על 20K בערך, שזה סכום קצת יותר מתקבל על הדעת במידה וקטסטרופה עולמית כזו או אחרת תקרה. מתכנן להזרים לשם מדי פעם כספים ולקנות בהם את הנייר העולמי IMID. ובחשבון באקסלנס לקנות את הקרן העולמית החדשה של אינוסוקו בארץ (1209220).
אשמח לתובנות ותגובות לשיפור במידה ויש.