אתה אומנם רושם דברים נכונים
אבל זה מאוד מטעה משקיעים בתחילת הדרך שלא מבינים עדין מספיק בשוק ההון
תשואה ממוצעת של 3 שנים אחרונות לא נותנת דבר וחצי דבר על מה יהיה בהמשך
גם תשואה ממוצעת של 10 שנים לא נותנת כלום.
בשביל לשקלל שוק דובי או משברים גדולים כמו משבר הדוט קום לדוגמא או 2008 אתה צריך להסתכל על ממוצע של עשרות רבות של שנים.
לקחת תקופה קצרה של 3 שנים להציג לאנשים שככל הנראה זה מה שהם יעשו במשך 15 שנים בממוצע מאוד מאוד חוטא למטרה של הפורם
וזה טריק של אנשי שיווק
כמו להגיד שמדד תא זינק בעשרות אחוזים בשנתיים האחרונות והיכה את סנופי אבל להתחיל למדוד מה8.10.23...
מציע לקרוא את הפוסט הבא:
25 תיקי השקעות להרכבה עצמית - הסולידית https://www.hasolidit.com/25-%D7%AA%D7%99%D7%A7%D7%99-%D7%94%D7%A9%D7%A7%D7%A2%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%94%D7%A8%D7%9B%D7%91%D7%94-%D7%A2%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%AA
בגדול הסטורית השוק עושה 6.5 אחוז ראלי (בלי הצמדה למדּד שיכולה מאוד מאוד להשפיע על המספרים. כמו עכשיו שאינפלציה במדינה היא סביב 3-4 אחוז, או כמו בשנות ה80 שהיה בארץ היפר אינפלציה....)
למה לוקחים ראלי, כי זה הנתון היחידי שמעניין
אתה לא משקיע כסף בשוק ההון לעשרות שנים בשביל שירוויח רק נומילנית אחרת הוא ישחק.
דוגמא להמחשה:
תשקיע היום 1 מיליון שקל. תקבל תשואה נומילנית של 10 אחוז ואינפלציה של 10 אחוז בשנה
אחרי 10 שנים יהיה לך (בחישוב מאוד גס)
2 מיליון שקל
אבל הכוח קניה שלהם יהיה שווה רק מיליון שקל
כלומר השקעת 10 שנים. הייתי חשוף לסיכון מאוד גדול, שילמת דמי ניהול. ובסוף לא הרווחת שקל אחד נוסף שאתה יכול לקנות איתו יותר.
הבית לא רלוונטי לדיון כי אתה לא מוכר אותו והוא לא השקעה. אנחנו מדברים רק אם לקחת או לא לקחת משכנתא עליו אל מול תיק השקעות בניע.
אנחנו משווים רק לריבית משכנתא לא צמודה, כי אחרת יהיה מאוד קשה להשוות החישוב יסתבך.
אם הריבית צמודה פשוט תוסיף ככל אצבע 1.5 אחוז.
בראיה שלי ריבית פריים היא גם סוג של צמודה.
לא וגם לא בסבירות בינונית!!
לא סתם בכל מחקרי טרינטי לוקחים רק 4 אחוז!!!
לדעתי. לא!!!
גילוי נאות. שריבית המשכנתא שלי הגיע ל3.5 אחוז סגרתי את כל המשכנתא מהשיקולים האלה (עד אז הכסף היה ממונף ומושקע בשוק ההון)
תלוי באיזה ניירות אתה משקיע
ברוב המקרים זה יהיה 25 אחוז על 100 אלף
כלומר 25 אחוז מס (לא מקזזים אינפלציה)
יש כמה ניע שכן מקזזים את האינפלציה כמו אינביסקו סנופי ואז תשלם רק 12.5 אלף.
אבל לא בטוח אם זה אוטומטית או צריך להגיש בקשה להחזר מס