• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ניהול השקעות ללא רשיון - מחפש מישהו שהתנסה בנושא

Rio

משתמש רגיל
דירוג
195
היי
פנוי אלי 2 חברים קרובים (נטו מיוזמתם) שאנהל עבורם את התיקים, אני כמובן יידעתי אותם שאני ללא רשיון, ואני יודע לפי החוק שאני רשאי לנהל עד 5 תיקים (+משקיעים כשירים שלא נספרים). הם מצידם כל אחד ממניעים אישיים שלו משלם היום למנהל תיק השקעות אחר והם ביקשו להעביר את הניהול אלי.
יש לי אפשרות לפתוח חשבון ADVISOR באינטקרטיב ישראל, ושם לפתוח 5 תתי תיקים כל אחד על שמו של חבר אחר ולנהל הכל בצורה הוליסטית משם.
עריכה-דיסקליימר: כמשקיע עצמאי, אני לא מאמין בתשלום על ניהול השקעות ומעולם לא ניסיתי לשכנע אחרים לעשות זאת. עם זאת, אני מקבל פניות חוזרות מהסביבה הקרובה (חברים ומשפחה) בשל רתיעה שלא ברורה לי מהתחום, ולכן הם כיום כבר משלמים ליועצי השקעות אחרים שמבחינה של התיקים שלהם לא בטוח שמיושרים על האינטרסים של הלקוחות שלהם. אני מודע היטב למורכבות ולסיכונים הכרוכים בניהול כספים עבור מקורבים, ולכן אשמח שנתמקד בשאלה המקצועית בלבד ונמנע מדיון על "יחסי חברים-כסף", כדי לשמור על הדיון מדויק. תודה!

כמה שאלות לפני זה ללמוד מנסיונכם:

1. האם אני צריך לדווח איפשהו שאני מתחיל לנהל תיקים ללא רשיון?
2. האם יש מסמך שנדרש רולגטורית שנחתתום עליו גם אני וגם הלקוח? או שזה חוזה שאני מנסח עם עו"ד שפשוט מצהיר בבירור שאני ללא רשיון ואת מודל ניהול התיק?
3. האם אני יכול להקים עוסק זעיר\פטור? או שחייב מורשה? ואיך עובד נושא החשבונית כשמדובר בדמי ניהול שמנוכים מהתשואה עצמה?
4. נתקלתי במודל של גם 1% מהתיק, וגם דמי הצלחה. אני אישית מעדיף דמי הצלחה (גבייה של אחוז מסויים מהרווחים) כי החברים מעבירים אלי בשביל תשואה מסויימת ומעלה.
5. למי מכם שעשה או עושה דבר דומה, מה דעתכם? יש לי עבודה כשכיר שאני מתכוון להמשיך איתה, אבל אני גם ככה משקיע המון זמן בלתכנן ולשפר את התיק האישי שלי, והחברים שלי רוצים שאיישם אותה תזת השקעה אצלם ולשלם לי סכום על זה להכנסה מהצד.

מה אתם אומרים?

נערך לאחרונה ב:
יש לי אפשרות לפתוח חשבון ADVISOR באינטקרטיב
פתחת שם חשבון אדוייזור?
כי עד כמה שאני רואה זה פתוח רק לתושבי ארהב שוויץ והודו

מה אתם אומרים?
שים לב גם ההשקעות שלך שאתה מנהל בשבילך מעכשיו יוגדרו כמיגיעה אישית ותצטרך לשלם למדינה בהתאם.
נתקלתי במודל של גם 1% מהתיק, וגם דמי הצלחה. אני אישית מעדיף דמי הצלחה (גבייה של אחוז מסויים מהרווחים) כי החברים מעבירים אלי בשביל תשואה מסויימת ומעלה.
1% מהתיק זה דרך טובה להחליף את החברים בכסף שלהם
בלשון עדינה אין לי לב לקחת מבן אדם כסף רק על האמון בי גם בלי תוצאות
בלשון פחות עדינה יש לזה מילה אחרת, למרות שזה מקובל בענף

כבר אמרו לפני...
חברים ועסקים לא הולכים ביחד!

פתחת שם חשבון אדוייזור?
כי עד כמה שאני רואה זה פתוח רק לתושבי ארהב שוויץ והודו
בתהליך, וזה פתוח לישראלים, יש להם טופסולוגיה ייעודית ששלחו אלי למלא למנהלי השקעות ללא רשיון (עד 5 לקוחות) וגם מערכת מותאמת לסיטואציה הזו

שים לב גם ההשקעות שלך שאתה מנהל בשבילך מעכשיו יוגדרו כמיגיעה אישית ותצטרך לשלם למדינה בהתאם.

1% מהתיק זה דרך טובה להחליף את החברים בכסף שלהם
בלשון עדינה אין לי לב לקחת מבן אדם כסף רק על האמון בי גם בלי תוצאות
בלשון פחות עדינה יש לזה מילה אחרת, למרות שזה מקובל בענף
תודה! יש לך קישור לגבי האמירה הראשונה. אשמח לקרוא על זה עוד.

וממה שאני מבין, אתה אומר לגבות על בסיס הצלחה בלבד ללא ד"נ מהתיק עצמו? או שאת אומר ש1% זה גבוה מדי?

לפני שניכנס לעניינים ששאלת, שזה רעיון ממש גרוע לעשות את זה עם חברים (אלא אם לא איכפת לך שלא תהיו חברים מתישהו).
קיבלתי (והוספתי עריכה בפוסט פתיחה)
ואם נשים את זה בצד רגע, אשמח שנכנס לעניינים ששאלתי, יש לך המלצות\נסיון?

כבר אמרו לפני...
חברים ועסקים לא הולכים ביחד!
יש לי הסטוריה ארוכה של עסקים וחברים ובינתיים טפו טפו היה רק מוצלח (גם כשלא הצליח) , אבל עוד לא היה לי משהו איתם בתחום ההשקעות

אתה אומר לגבות על בסיס הצלחה בלבד ללא ד"נ מהתיק עצמו?
זה אסור במפורש.

אגב בIB אתה חותם במפורש שאתה לא גובה מהם כסף וגם אין לך אפשרות שהם יגבו מהם עמלות בשבילך.

לא ברור בכלל.
לאחרונה דובר על זה באגב, אני חושב באשכול על האם אופציות יגמרו לכל התיק לההיפך לסוחר.
הביאו שם קישור להרצאה של ?, שמדבר באריכות גם לגבי מקרה מעין זה.

אישית מאוד לא ממליץ ללכת לשם.
אם אתה רוצה לתת להם שירות תמיד עדיף לעבוד במודל של ייעוץ.
ואז החשיפה האישית שלך הרבה פחות גבוהה. בין היתר כי את הפעולות הם מבצעים בעצמם.
ואורי צודק, ב IB זה אסור במפורש לגבות עבור זה כסף.

על מה מבוססת ההצהרה?
התכוונתי לכתוב בסגנון אחר ויצא לי יותר מדי החלטי.
זה לא בוודאות.
אבל זה מקטין משמעותית אפשרות להתווכח עם הרשויות
כי לפי התיאור הוא מתעסק עם התיק הרבה
ועכשיו הוא רוצה לפתוח עסק של ניהול אקטיבי ששם יעשה את אותם פעולות עצמן ובטח עם רישום מסודר

לפי התיאור הוא מתעסק עם התיק הרבה
ועכשיו הוא רוצה לפתוח עסק של ניהול אקטיבי ששם יעשה את אותם פעולות עצמן ובטח עם רישום מסודר
בשום מקום הוא לא חותם או מצהיר שהשירות שהוא נותן ללקוחותיו זהה למה שעושה בתיק שלו, וגם לא ברור שהשירות שנותן ללקוחות עולה לכדי התנהלות עסקית עם מניות (כמו עם רוב מנהלי ההשקעות בעלי הרשיון).

זה אסור במפורש.

אגב בIB אתה חותם במפורש שאתה לא גובה מהם כסף וגם אין לך אפשרות שהם יגבו מהם עמלות בשבילך.
מה בדיוק אסור במפורש? גבייה של דנ? או גבייה של דמי ניהול מבוססים הצלחה?
זה לא אסור רק למחזיקי רשיון?

אישית מאוד לא ממליץ ללכת לשם.
אם אתה רוצה לתת להם שירות תמיד עדיף לעבוד במודל של ייעוץ.
ואז החשיפה האישית שלך הרבה פחות גבוהה. בין היתר כי את הפעולות הם מבצעים בעצמם.
הייתי מעדיף אבל מדובר פה בצורך להיות HANDS ON. גם אם אני נכנס לחשבון שלהם, חשבון רגיל לא מנוהל, עם השם משתמש והססמא שלהם אני נחשב מנהל תיק חיצוני בפני החוק.

נכון.
הייתי מעדיף אבל מדובר פה בצורך להיות HANDS ON. גם אם אני נכנס לחשבון שלהם, חשבון רגיל לא מנוהל, עם השם משתמש והססמא שלהם אני נחשב מנהל תיק חיצוני בפני החוק.

בטוחים? ב-Advisor Panel שלי יש אפשרות לגבות דמי ניהול מתתי-החשבונות (לאשתי אעשה מחיר טוב כנראה)

בטוחים? ב-Advisor Panel שלי יש אפשרות לגבות דמי ניהול מתתי-החשבונות (לאשתי אעשה מחיר טוב כנראה)
אי אפשר, אתה תקבל הודעת שגיאה או משהו כזה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס אווטסורסינג לבניית תיק השקעות פשוט (ללא ניהול) צרכנות פיננסית 3
amikal תיק השקעות מנוהל ע"י בית השקעות ללא דמי ניהול? שוק ההון 18
Z ניהול תיקי השקעות ללקוחות כשירים. האם בUSA קיים היתר דומה לניהול ללא רישיון? שוק ההון 1
T בית השקעות / בנק ללא דמי ניהול שוק ההון 17
בנגה ניהול תיק השקעות - עזרה להורים שוק ההון 4
K ניהול השקעות לילדים (בעלי אזרחות אמריקאית) שוק ההון 17
ה פיצול השקעות בין קרנות שונות עם דמי ניהול נמוכים יותר שוק ההון 14
מ מה עדיף קרן השתלמות עם פטור ממס אך דמי ניהול גבוהים או חשבון מסחר בבית השקעות רגיל ודמי ניהול נמוכים שוק ההון 2
מ חישוב הוצאות ניהול השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
ה ניהול השקעות בני זוג אמריקאית וישראלי שוק ההון 5
E בבנק לא רוצים לבטל לי את הדמי ניהול. לעבור לבית השקעות? שוק ההון 36
E הפרש בין יתרת הכספים בחשבון לתשואה מחושבת בקיזוז דמי ניהול והוצאות ניהול השקעות - דוח רבעוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
U ניהול תיק ניעז בחברת השקעות שאינה בנק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 34
ש דמי ניהול ועמלות בבנק - תיק השקעות שוק ההון 5
I שאלות לגבי ניהול השקעות בקרנות למשקיעים עם אזרחות אמריקאית שוק ההון 5
א תשואות מפורסמות של קופג וקהש - לפני או אחרי הוצאות ניהול השקעות ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
IAmSam ניהול כולל של קה״ש IRA + תיק השקעות ב-IB ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
עידו ג ניהול השקעות כברוקר עבור זרים התפתחות אישית 4
D דמי ניהול חודשיים וניוד מסחר עצמאי - מיטב דש לעומת בתי השקעות אחרים צרכנות פיננסית 1
K שאלה לגבי ניהול תיק עי בתי השקעות שוק ההון 3
קאמי השוואה ב״הוצאות ניהול השקעות״ בין קרנות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
AbuNafha פנסיה בחברת ביטוח / בית השקעות VS ניהול פנסיה בצורה עצמאית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
אופק ניהול תיק השקעות בגיל 30 שוק ההון 15
ש מעבר בין בתי השקעות בשל דמי ניהול שוק ההון 5
T ניהול השקעות לאדם פרטי צרכנות פיננסית 14
T גמל להשקעה - הוצאות ניהול השקעות תלויות בכמות המסלולים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
W מדוע הוצאות ניהול השקעות כל כך גבוהות במסלול פסיבי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
F מבחינת ניהול השקעות - האם כדאי לקנות דירה להשקעה כמה שיותר יקרה? נדל"ן 47
M פיזור בין בתי השקעות VS דמי ניהול שוק ההון 2
ת ניהול תיק השקעות פאסיבי לפנסיונרים (70+) שוק ההון 19
Y התלבטויות בנוגע להמשך ניהול תיק השקעות שוק ההון 3
י תיק השקעות משולב חיסכון\השקעה עבור הילדים - ניהול שוק ההון 14
P ניהול תיקי השקעות\ייעוץ השקעות התפתחות אישית 0
G ניהול מסחר - בנק מול בית השקעות שוק ההון 9
McMurphy ניהול תיק פסיבי ת ב"בית השקעות" שוק ההון 29
2028_שנת_פרישה דמי ניהול 0 בבתי השקעות ישראלים שוק ההון 23
Adam Smith ניהול השקעות של בת הזוג צרכנות פיננסית 21
leibo עמלות ודמי ניהול לתיק השקעות בבנק מזרחי שוק ההון 4
K השפעה של שווי חברת ניהול השקעות שוק ההון 4