• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

חלוקה בין השקעות בבורסת ישראל לבורסת ארה"ב. האמנם?

• פותח הנושא פותח הנושא שולה ו.
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

שולה ו.

משתמש רגיל
דירוג
44
שלום לכולם,

אני נמצאת בתהליך פתיחת חשבון למסחר עצמאי בבורסה וקיבלתי שתי הצעות שאשמח לשמוע את דעתכם עליהן. המטרה שלי היא לשלב השקעות לזמן ארוך עם מימוש הזדמנויות פוטנציאליות לפי הענין (כולל מסחר יומי)

הגעתי למסקנה (בעיקר מבחינת עלות) שמסחר בשוק הישראלי עדיף בבית השקעות ואילו בשוק האמריקאי עדיף בברוקר.
בהתאם לכך חיפשתי בשני המסלולים את הטוב ביותר. כרגע המועדפים שלי הם כאלה, ואשמח לדעת אם יש דברים טובים יותר.
בבורסה האמריקאית
קולמקס פרו (במסלול של 3,000$)

• עמלת פעולה: 0.5 סנט למניה. (מעל 400 מניות)
  • מינימום לפעולה: 2$ (נמוך משמעותית מהסטנדרט).
  • עלויות קבועות: ללא עמלת נתוני זמן אמת וללא עמלות חוסר פעילות/משיכה, המרה בשער הבנק (רציף + 2 אג' כ0.5%, פחות מציק לי הקטע של ההמרה כי אני לא מתכננת להוציא את הכספים בטווח הקצר), ללא דמי טיפול על הדיבידנד.
(בדקתי את IB, אבל בגלל היקף הפעילות שלי והצורך בתמיכה בעברית, קולמקס נראית לי מתאימה יותר כרגע)

בבורסה הישראלית
פסגות טרייד (במינימום הפקדה - 10,000)

• עמלת פעולה: 0.07 (מניות, אג"ח 0.06)
  • מינימום לפעולה: 2 ש"ח
  • עלויות קבועות: נתוני זמן אמת לא כלול, ללא דמי ניהול וכו' וכו' (רק בהעברת ני"ע ישראלי עמלה בסך 0.07 עם תקרה של 70 ש"ח)
המחשבה שלי:

בישראל יש עדיפות מובנית לבית השקעות ישראלי והם באמת נותנים את המחירים הזולים ביותר, בחו"ל לכאורה הם מאוד יקרים (החל מ6.5 $ לפעולה וסנט לכל מניה-פסגות) וכן ההפסד של הריבית דריבית, ולכן חשבתי שעדיף שם לעבוד עם ברוקר זול ובפרט שהם זמינים לכל שאילה ובירור.
השאילה היא אם תחזוקה של שני הדברים במקביל לא הופכת לנטל... (בהקשר המס, קולמקס מספקים סיוע והכוונה בענין)
אשמח מאוד לתובנות מהניסיון שלכם, תודה!

נערך לאחרונה ב:
המממ... המושגים די אותו דבר. כל בית השקעות סטנדרטי מחזיק ברשיון ברוקראז', כי אחרת הוא לא היה בית השקעות סטנדרטי.
זאת אומרת, דרך פסגות תוכלי לקנות גם באמריקה. ההפך - אני לא יודע. זה ששירותים זרים זולים יותר, זה נכון בדרך כלל.

בחו"ל לכאורה הם מאוד יקרים (החל מ6.5 $ לפעולה וסנט לכל מניה-פסגות) וכן ההפסד של הריבית דריבית, ולכן חשבתי שעדיף שם לעבוד עם ברוקר זול ובפרט שהם זמינים לכל שאילה ובירור.
מתחילים מ5$ בבתי השקעות בארץ, ואולי יש גם זול יותר. בכל אופן זה אמור להיות די זניח, את לא אמורה לעשות מאות פעולות
(עריכה: אם את מתכננת מסחר יומי, שזה דבר לא מומלץ, אז כן חשוב לקבל עמלות קנייה ומכירה זולות. יש המון פלטפורמות בחו"ל לכך)
השאילה היא אם תחזוקה של שני הדברים במקביל לא הופכת לנטל...
כן.
(בהקשר המס, קולמקס אמרו שזה מאוד פשוט והם יעזרו לכל הענין)
ובפרט שהם זמינים לכל שאילה ובירור.
אל תאמיני לכל מה שאומרים לך לפני שאת נרשמת לשירות. "פשוט" זה עניין יחסי. "זמינים" זה עניין יחסי.
לא ממליץ כלום.

אגב הספקתי בינתיים לערוך קצת את ההודעה,
וחלק מההשגות מתבטלות...;)

מתחילים מ5$ בבתי השקעות בארץ, ואולי יש גם זול יותר. בכל אופן זה אמור להיות די זניח, את לא אמורה לעשות מאות פעולות
(עריכה: אם את מתכננת מסחר יומי, שזה דבר לא מומלץ, אז כן חשוב לקבל עמלות קנייה ומכירה זולות. יש המון פלטפורמות בחו"ל לכך)
תודה על התשובה המפורטת.

לגבי המסחר היומי/פעיל אני מודעת לכך שזה לא הקו המנחה של הפורום, אבל אני מקצה לכך חלק קטן מהתיק לטובת התנסות, ולכן העמלות של קולמקס ($2 מינימום) משמעותיות לי מאוד לעומת פסגות ($6.5+).

לגבי ה'נטל' של הדיווח האם יש כאן מישהו שסוחר דרך ברוקר זר (כמו קולמקס או IB) ומגיש דוחות לבד? עד כמה זה באמת 'כאב ראש' למשקיע עם מספר פעולות ממוצע?

ושאלה אחרונה האם לדעתכם המרווח של ה-2 אג' בהמרה בקולמקס הוא 'דיל ברייקר' לעומת העמלות בבתי השקעות בארץ?

נערך לאחרונה ב:
קולמקס פרו (במסלול של 3,000$)
ברוקר זר מחייב גם דוח שנתי.
ואם את לא מכינה אותו בעצמך, אז השאלה אם כללת את עלות הדוח בחישובים?

בקולמקס פרו הקבצים לדוח השנתי בעיתיים ולכן גם דוח יעלה לך יותר כסף.

ברוקר זר מחייב גם דוח שנתי.
ואם את לא מכינה אותו בעצמך, אז השאלה אם כללת את עלות הדוח בחישובים?

בקולמקס פרו הקבצים לדוח השנתי בעיתיים ולכן גם דוח יעלה לך יותר כסף.
בוקר טוב ותודה על ההערה החשובה.
דווקא בגלל החשש מהדיווח השנתי בדקתי את זה מראש. הבנתי שקולמקס עובדים עם מערכות שמייצאות דוחות, ובכל מקרה יש חברות שעוזרות בהגשת דוח כזה בעלות סבירה.

השאלה היא כזו: האם העלות (נניח כמה מאות שקלים בשנה) באמת מקזזת את כל היתרון של עמלות מסחר של $2 לפעולה לעומת $6.5 ומעלה בבתי ההשקעות בארץ? במיוחד אם אני מתכננת חלק פעיל בתיק?

או שיש משהו בקבצים של קולמקס שרואה חשבון רגיל לא ידע להסתדר איתו?
אשמח לפירוט אם יש לך ניסיון מר איתם...

האם העלות (נניח כמה מאות שקלים בשנה)
תבדקי שזו אכן העלות.
או שיש משהו בקבצים של קולמקס שרואה חשבון רגיל לא ידע להסתדר איתו?
רואה חשבון רגיל לא יודע בכלל להתעסק עם ברוקר זר.
הם תמיד מעגלים פינות ומקווים שמס הכנסה לא ידגום דווקא את הדוחות שלהם לביקורת.
ורואה חשבון שכן יודע, יסתבך עם הדוחות מקולמקס פרו, כי הרבה פעמים פשוט אין מספיק נתונים בדוח.

תודה על הדיוק, בוא נהיה רגע פרקטיים:

אם אני מבינה נכון, הטענה שלך היא שעלות הדיווח (בזמן או בכסף) והסיכון המערכתי מול מס הכנסה גבוהים מהחיסכון בעמלות.
בוא נעשה חשבון: פער של $4.5 לפעולה ($6.5 בארץ מול $2 בחו"ל), בתיק של מסחר פעיל (נניח 10 פעולות בחודש), זה חיסכון של כ-$540 בשנה (כ-2,000 ש"ח). (לא כולל עמלה פר מניה שג"כ יש הפרשים משמעותיים)

האם דוח שנתי מבוסס קבצי קולמקס אצל רו"ח שמתמחה בברוקרים זרים (יש?) באמת עולה יותר מ-2,000 ש"ח?
ואם כן – האם יש ברוקר זר אחר (כמו IB למשל) שהדוחות שלו פחות 'כאב ראש' לרואי החשבון בארץ? (מה שספציפית לא רלוונטי לי כי אני מעונינת בממשק בעברית)

אני מנסה למצוא את נקודת האיזון שבה המסחר העצמאי בחו"ל הופך למשתלם באמת.

האם דוח שנתי מבוסס קבצי קולמקס אצל רו"ח שמתמחה בברוקרים זרים (יש?) באמת עולה יותר מ-2,000 ש"ח?
תבררי כמה עולה, לא יודע בדיוק.

ואם כן – האם יש ברוקר זר אחר (כמו IB למשל) שהדוחות שלו פחות 'כאב ראש' לרואי החשבון בארץ? (מה שספציפית לא רלוונטי לי כי אני מעונינת בממשק בעברית)
גם ל־IB יש ממשק עברית.
יש לך את המתווך אינטר אקטיב ישראל שיש להם גם שירות לקוחות בעברית
כן להם יש קבצים שניתן להפיק יחסית בקלות את הדוח.כמעט כל ברוקר אמריקאי ניתן להפיק את הדוח אצלו בקלות, הבעיה שקולמקס פרו הם לא כזה.

לגבי המסחר היומי/פעיל אני מודעת לכך שזה לא הקו המנחה של הפורום, אבל אני מקצה לכך חלק קטן מהתיק לטובת התנסות
קודם כל ברוכה הבאה!
אם החלק של ההתנסות הוא קטן, למה את רוצה/מסכימה שיעלה לך כמה מאות/אלפי ש"ח בשנה? את רוצה להגדיל את החלק הזה בהמשך? להפוך לסוחרת?
היות ולא כתבת כלום על הסיבות והנסיבות שבגללן החלטת להתחיל להשקיע בבורסה (מטרות הכסף, טווח הזמן להשקעה, סיבולת הסיכון שלך וכו'), אז אני אצא מנקודת מבט של משקיעה פסיבית בקרנות עוקבות לאורך זמן ארוך:
1.הכי פשוט וזול יהיה כנראה להשקיע דרך ברוקר ישראלי, בעדיפות לבית השקעות ולא לבנק (נכון להיום).
2. הכי פשוט יהיה לקנות ני"ע דרך הבורסה הישראלית, כולל ני"ע זרים כגון בלאקרוק ואחרים. בהנחה שאין לך אזרחות אמריקאית.
3. להתנסות במסחר יומי כדאי לשחק בדמו (יעני בכאילו), ואני מקווה שתמצאי תחביבים מוצלחים יותר במהרה :)

קודם כל ברוכה הבאה!
אם החלק של ההתנסות הוא קטן, למה את רוצה/מסכימה שיעלה לך כמה מאות/אלפי ש"ח בשנה? את רוצה להגדיל את החלק הזה בהמשך? להפוך לסוחרת?
היות ולא כתבת כלום על הסיבות והנסיבות שבגללן החלטת להתחיל להשקיע בבורסה (מטרות הכסף, טווח הזמן להשקעה, סיבולת הסיכון שלך וכו'), אז אני אצא מנקודת מבט של משקיעה פסיבית בקרנות עוקבות לאורך זמן ארוך:
1.הכי פשוט וזול יהיה כנראה להשקיע דרך ברוקר ישראלי, בעדיפות לבית השקעות ולא לבנק (נכון להיום).
2. הכי פשוט יהיה לקנות ני"ע דרך הבורסה הישראלית, כולל ני"ע זרים כגון בלאקרוק ואחרים. בהנחה שאין לך אזרחות אמריקאית.
3. להתנסות במסחר יומי כדאי לשחק בדמו (יעני בכאילו), ואני מקווה שתמצאי תחביבים מוצלחים יותר במהרה :)
כתבתי להתנסות. לא לנסות את מזלי...
אני לומדת כעת מסחר יומי. ששש. לא לגלות...

אני מנסה למצוא את נקודת האיזון שבה המסחר העצמאי בחו"ל הופך למשתלם באמת.
תמיד זה יצא לך יותר משתלם במיוחד בגודל התיק שהצהרת.
בIB יש ממשק בעברית ובאמת שאין צורך יותר מדי בתמיכה
אני לומדת כעת מסחר יומי
אין שום הבדל ברמת העקרון בין מסחר יומי למסחר שבועי או חודשי
פשוט ביומי כלים לניתוח יותר מצומצמים (אא״כ את עובדת עם מודלים מתמטיים שהם יותר טובים מבחינה מסוימת ברמה היומית, אבל לא נראה לי שזה הקייס)
ומה שהיה קורה תוך שבוע מואץ לרמת הדקות שמלחיץ את אמיגדלה שלך.

מציע לא לשפוך על ההתחלה $3,000 בתמורה למנוי, במקום זה תשחקי עם הסכום הזה בלי להתחשב בעמלות הביצוע, ותראי אם אכן החסכון בעמלות זה מה שיגדיל לך את הרווח.

מה הנזקים האפשריים?
מה שהוא מציע זה שתתחיל בבית ההשקעות הישראלי בלבד
אחרי כמה זמן תראי אם:
א. האסטרטגיה שלך מרוויחה
ב. כמה העמלות משמעותיות מול הכאב ראש של החזקת שני חשבונות והגשת דוח שנתי לרשויות
ותחליטי מה את רוצה לעשות

אין שום הבדל ברמת העקרון בין מסחר יומי למסחר שבועי או חודשי
פשוט ביומי כלים לניתוח יותר מצומצמים (אא״כ את עובדת עם מודלים מתמטיים שהם יותר טובים מבחינה מסוימת ברמה היומית, אבל לא נראה לי שזה הקייס)
ומה שהיה קורה תוך שבוע מואץ לרמת הדקות שמלחיץ את אמיגדלה שלך.
יש הבדל עצום בין בית השקעות ישראלי לבין בין השקעות זר ברמת המיסוי, לסוחר יומי, מיסוי פר עיסקה למיסוי חצי שנתי.
רצוי שתקראי מחקרים אקדמים על סיכויי הרווח במסחר יומי לפני שאת מתחילה ללמוד.

עצם העובדה שהקורס לא עסק במיסוי אומר דרשני לרמת הקורס שלקחת.

יש לציין שהמחקרים הם גם ישנים ועוד לא כוללים את מלוא היכולות של מחשבי אלגו שמהירים הרבה יותר בתגובות לתנודות תוך יומיות, כך שגם אם אי פעם היה בזה רווח (בספק), הוא הלך כנראה לבעלי חברות האלגוטריידינג.

בקיצור don't

נערך לאחרונה ב:
וואו, תודה לכולם

היום מתה אמא – הנקודה על המיסוי (פר עסקה מול דחיית מס) היא בדיוק מסוג הדברים שלא הדגישו מספיק, וזה טיעון חזק מאוד לטובת ברוקר זר למסחר פעיל. לגבי ה-'Don't' – אני מקבלת את האזהרה, אבל אני מגיעה לזה בעיניים פקוחות ועם סכום שאני 'מרשה לעצמי' להפסיד לטובת הלימוד.

אוהד וגרביל – העצה שלכם להתחיל בבית השקעות בארץ כדי לבדוק את האסטרטגיה היא שקולה מאוד. השאלה היא אם העמלות הגבוהות (פי 3-4 מחו"ל) לא 'יעקמו' לי את הבדיקה ויהפכו אסטרטגיה מרוויחה למפסידה רק בגלל הוצאות ביצוע?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
השאלה היא אם העמלות הגבוהות (פי 3-4 מחו"ל) לא 'יעקמו' לי את הבדיקה ויהפכו אסטרטגיה מרוויחה למפסידה רק בגלל הוצאות ביצוע?
תכיני לך מראש "כיס" נפרד שממנו תעבירי לחשבון המסחר את מה שהפסדת מעמלות. נכון שזה הפסדי אבל לפחות תהיה לך שליטה על ההוצאות לפני שמקריבים מראש משכורת חודשית שלמה (חציונית...) במכה אחת על מנוי. זה גם יחסוך לך הרבה התעסקות עם טופסולוגיה לענייני מס ותוכלי להתרכז בעיקר. בצורה הזו תוכלי לכמת את אחוזי הרווח שאת מצליחה להוציא מהמסחר, ואז תקבלי החלטה מושכלת - כמה כסף להשקיע במסחר (אם בכלל ;)) כך שהוא יכסה את ההוצאות וישאיר רווח באותו מנוי שיהיה הכי נכון להיקף המסחר שלך.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
algo.il חלוקה נכונה של השקעות בשוק ההון במספר מוצרים פיננסיים שונים לתא משפחתי שוק ההון 10
ל חלוקה של כספים לקופות גמל בבתי השקעות שונות, או קופה אחת? שוק ההון 5
S חלוקה ואיזון מחדש של תיק השקעות וחשבון IRA שוק ההון 13
ש.ב. סגירת כסף לילדים - חלוקה שווה אוף טופיק 43
The Thinker חלוקה אופטימלית בין קרן פנסיה לקופת גמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 62
D חלוקה ע״פ מחיר ולא משקל בקרן שוק ההון 4
S ירושה ע"י צוואה מבלי לחשוף חלוקה ליורשים צרכנות פיננסית 11
S יחס חלוקה- REIT שוק ההון 0
M חלוקה לאחוזים בתיק ההשקעות שוק ההון 6
N חלוקה גיאוגרפית בהלמן מחקה מדדי חו"ל שוק ההון 1
1337justme חלוקה של VT בזמן אמת שוק ההון 0
Y חלוקה אופטימלית בין חשבון פטור וחשבון ממוסה שוק ההון 8
נגב האם החישוב שלי נכון? חלוקה עולמית נטולת אמריקה שוק ההון 38
Y חלוקה של קרנות בלאקרוק הנסחרות בארץ ע"פ הפיזור העולמי שוק ההון 5
Y אסטרטגית כניסה לשוק בזמן ירידות - חלוקה למנות כיצד? שוק ההון 3
ב חלוקה נכונה בין VTI ו VXUS שוק ההון 14
ק חלוקה אופטימלית בין פנסיה מקיפה ומשלימה צרכנות פיננסית 3
אנא-אל חלוקה בעוש צרכנות פיננסית 10
unrealx חלוקה של תיק ההשקעות בין ארה"ב לישראל שוק ההון 0
O קרן השתלמות IRA - חלוקה בין מניות ואג״ח שוק ההון 5
S חלוקה בין קרן פנסיה לביטוח מנהלים צרכנות פיננסית 0
פ חלוקה מחדש של התיק שוק ההון 14
B עזרה למפתחים: מחפשים דוגמאות למבנה של דוחות תיקי השקעות (ללא פרטים אישיים!) שוק ההון 4
ח מבנה תיק משפחתי: IB / בית השקעות / חשבון משותף – פשטות מול מורכבות דיווח שוק ההון 17
U הוצאות ניהול השקעות בקופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
A הוצאות ניהול השקעות ב-IRA ב-"גלובלנט" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
M יועצי השקעות בלתי תלויים? (בתשלום חד פעמי/פר שעה) שוק ההון 7
M העברה בנקאית לבית השקעות צרכנות פיננסית 4
עידו ג ייעול השקעות ו"תמהיל" שוק ההון 12
ה בית השקעות ** ** *** פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
algo.il חיוב מס הכנסה לא מוצדק על העברה כספית לחשבון השקעות לחו"ל - מה עושים? מיסים 5
כ השקעות לטווח ארוך בעידן ה AI שוק ההון 14
ח שיתוף תיק השקעות, יומן מסע והתאמות יומני מסע אישיים 12
ב תיק השקעות במיטב טרייד שוק ההון 3
D תחילת קריירה, אסטרטגיה ותיק השקעות נוכחי יומני מסע אישיים 14
P משכנתא מול השקעות נדל"ן 19
T התייעצות | מימוש תיק השקעות לצורך רכישת דירה להשקעה נדל"ן 28
ה מסלולי השקעה בפנסיה - שאלה לשועלי השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
hommie העברת תיק מבנק לבית השקעות שוק ההון 6
G המלצות ליועץ השקעות + שאלה שוק ההון 2
F חסכון לכל ילד - החלפת בית השקעות שוק ההון 26
B עלות השקעות בארץ צרכנות פיננסית 10
מ האם מותר לבית השקעות מסחר עצמאי לתת אפשרות להוציא כסף על חשבון הביטחונות ? שוק ההון 1
N השקעות והצהרת הון מיסים 11
M מוטב מאוחר - פתחתי חשבון השקעות שוק ההון 8
Rio ניהול השקעות ללא רשיון - מחפש מישהו שהתנסה בנושא שוק ההון 31
S למישהו יצא להשתמש במערכת מבוססת פקטורים לניהול השקעות של alphabeta או של חברה מתחרה ? שוק ההון 28
D השקעות לזוג מעורב ( ישראלי ואמריקאית שעשתה עליה) נדל"ן 3
א מה דעתכם על השקעות במניות הבנקים? שוק ההון 25
M איך להרכיב תיק השקעות ראשון? שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה