שלום לכולם,
אני נמצאת בתהליך פתיחת חשבון למסחר עצמאי בבורסה וקיבלתי שתי הצעות שאשמח לשמוע את דעתכם עליהן. המטרה שלי היא לשלב השקעות לזמן ארוך עם מימוש הזדמנויות פוטנציאליות לפי הענין (כולל מסחר יומי)
הגעתי למסקנה (בעיקר מבחינת עלות) שמסחר בשוק הישראלי עדיף בבית השקעות ואילו בשוק האמריקאי עדיף בברוקר.
בהתאם לכך חיפשתי בשני המסלולים את הטוב ביותר. כרגע המועדפים שלי הם כאלה, ואשמח לדעת אם יש דברים טובים יותר.
בבורסה האמריקאית
קולמקס פרו (במסלול של 3,000$)
בבורסה הישראלית
פסגות טרייד (במינימום הפקדה - 10,000)
בישראל יש עדיפות מובנית לבית השקעות ישראלי והם באמת נותנים את המחירים הזולים ביותר, בחו"ל לכאורה הם מאוד יקרים (החל מ6.5 $ לפעולה וסנט לכל מניה-פסגות) וכן ההפסד של הריבית דריבית, ולכן חשבתי שעדיף שם לעבוד עם ברוקר זול ובפרט שהם זמינים לכל שאילה ובירור.
השאילה היא אם תחזוקה של שני הדברים במקביל לא הופכת לנטל... (בהקשר המס, קולמקס מספקים סיוע והכוונה בענין)
אשמח מאוד לתובנות מהניסיון שלכם, תודה!
אני נמצאת בתהליך פתיחת חשבון למסחר עצמאי בבורסה וקיבלתי שתי הצעות שאשמח לשמוע את דעתכם עליהן. המטרה שלי היא לשלב השקעות לזמן ארוך עם מימוש הזדמנויות פוטנציאליות לפי הענין (כולל מסחר יומי)
הגעתי למסקנה (בעיקר מבחינת עלות) שמסחר בשוק הישראלי עדיף בבית השקעות ואילו בשוק האמריקאי עדיף בברוקר.
בהתאם לכך חיפשתי בשני המסלולים את הטוב ביותר. כרגע המועדפים שלי הם כאלה, ואשמח לדעת אם יש דברים טובים יותר.
בבורסה האמריקאית
קולמקס פרו (במסלול של 3,000$)
- עמלת פעולה: 0.5 סנט למניה. (מעל 400 מניות)
- מינימום לפעולה: 2$ (נמוך משמעותית מהסטנדרט).
- עלויות קבועות: ללא עמלת נתוני זמן אמת וללא עמלות חוסר פעילות/משיכה, המרה בשער הבנק (רציף + 2 אג' כ0.5%, פחות מציק לי הקטע של ההמרה כי אני לא מתכננת להוציא את הכספים בטווח הקצר), ללא דמי טיפול על הדיבידנד.
בבורסה הישראלית
פסגות טרייד (במינימום הפקדה - 10,000)
- עמלת פעולה: 0.07 (מניות, אג"ח 0.06)
- מינימום לפעולה: 2 ש"ח
- עלויות קבועות: נתוני זמן אמת לא כלול, ללא דמי ניהול וכו' וכו' (רק בהעברת ני"ע ישראלי עמלה בסך 0.07 עם תקרה של 70 ש"ח)
בישראל יש עדיפות מובנית לבית השקעות ישראלי והם באמת נותנים את המחירים הזולים ביותר, בחו"ל לכאורה הם מאוד יקרים (החל מ6.5 $ לפעולה וסנט לכל מניה-פסגות) וכן ההפסד של הריבית דריבית, ולכן חשבתי שעדיף שם לעבוד עם ברוקר זול ובפרט שהם זמינים לכל שאילה ובירור.
השאילה היא אם תחזוקה של שני הדברים במקביל לא הופכת לנטל... (בהקשר המס, קולמקס מספקים סיוע והכוונה בענין)
אשמח מאוד לתובנות מהניסיון שלכם, תודה!
נערך לאחרונה ב: