• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

השפעת מות ההפיכה המשפטית על שווקים בישראל

למה מדינה יכולה להחליט שהיא צריכה גלי צה"ל, רבנות ראשית, נח"ל (בשנות החמישים), ועוד כל מיני, זה חשוב. והיא לא יכולה להחליט שהיא צריכה לומדי תורה ולכן הלימוד שלהם זה השרות שלהם?
בדיוק כמו עם מדעי הרוח, התשובה טמונה באחוזים ממחזור הגיוס.
אני מזמין אותך לחשב איזה אחוז ממחזור הגיוס מגיע לגלי צה"ל ואיזה אחוז מקבל פטור של תורתו אומנותו.
אגב, היות והתשובה טמונה באחוזים ממחזור הגיוס אז גודל הבעיה הזו מחמיר משנה לשנה ככל שאחוז החרדים מתוך מחזור הגיוס גדל.

אם כבר עוסקים בנושא אז יש בעיני שתי בעיות עם החקיקה של הגיוס:
1. בעיה פרקטית - החקיקה מתבססת על ההנחה שהחילוני הממוצע ימשיך להיות פראייר ולא בטוח שההנחה הזו תמשיך להתקיים בעתיד ואז צהל יחווה משבר מאוד גדול.
2. בעיה עקרונית - במדינה שבה חוק כזה הוא קביל (וויתרנו על עקרון השוויון) לא מופרך בעיני לחשוב שבהמשך, כשהחרדים יהוו אחוז גבוה יותר מהאוכלוסיה, יעברו גם חוקים נוספים כמו:
- חרדים לא משלמים מיסים וחילונים כן.
- תלמידי ישיבה זכאים לפנסיה תקציבית לאחר 20 שנה.
- תלמיד שבילה 3 שנים בישיבה זכאי להטבות של חייל שסיים שירות (אפילו כבר הוצע בחקיקה)..
וכו וכו.
אני סתם זורק פה רעיונות שנשמעים מופרכים אבל ברגע שעקרון השוויון לא קיים אז ה"שמיים הם הגבול".

נערך לאחרונה ב:
למה מדינה יכולה להחליט שהיא צריכה גלי צה"ל, רבנות ראשית, נח"ל (בשנות החמישים), ועוד כל מיני, זה חשוב. והיא לא יכולה להחליט שהיא צריכה לומדי תורה ולכן הלימוד שלהם זה השרות שלהם?
בנוסף לתשובה של @ת.אוקהם שהיא העיקר, אכתוב עוד משהו על הג'ובניקים.
בעקרון, כל הצבא הלא קרבי בא לשרת את היחידות הלוחמות. מפקיד השלישות בקריה ועד המתכנת בגלילות, ממשגיח הכשרות בכל מקום ועד נהג המח"ט, כולם משרתים את הצבא הלוחם. יש מעט מאד חריגים ואכן גל"צ הוא אחד מהם וגם הוא הוקם במציאות תקשורתית שונה לגמרי בא לשרת את הלוחמים בשעות המנוחה שלהם. אני מסכים שהיום הוא לא משרת את הייעוד הזה, אבל מסיבות מובנות די קשה לסגור את התחנה. האנומליה הזו, שגם לה סיבות היסטוריות, לא מצדיקה השתמטות חרדים בקנה מידה אדיר.
ונקודה נוספת, הרוב המכריע של בעלי הפרופיל הקרבי מגיעים לצבא קרבי שפוגע בבריאותם ומסכן את חייהם. נובע מכך שרק מעטים משרתים כג'ובניקים במקום לשרת כקרביים. אצל החרדים המצב שונה לגמרי - כל מי שלומד בישיבה, לא משנה באיזה פרופיל, פטור מהסיכון שבצבא הקרבי.

נערך לאחרונה ב:
אני לא חושב שאחד מערכי המדינה זה לימוד תורה ובמיוחד לערך לימוד תורה חזק שגובר על ערך השיוויון והשירות בצבא. אני לא רואה שום סימוכין לכך , לא ברמה של חוק יסוד , לא ברמה של רוב בעם , ולא ברמה של דפוסי הצבעה ,שהרי ברור שהם תוצאה של לשון מאזניים.
אוקיי. אני מנסה להבין מהם גבולות הסמכות של בג"ץ.
אם החוק היה אומר שהמדינה מכירה בערך לימוד תורה, ולכן פוטרת תלמידי ישיבה מגיוס, אז לבג"ץ לא הייתה סמכות להתערב?

אז למה שהחילונים מתנגדי הממשלה הזאת ישרתו בצבא? הממשלה הזאת בזה להם ופוגעת בכל מה שהם רואים בו ערך. הם יגידו: למה שאנחנו נשרת? שהחרדים והביביסטים ישרתו. מה תעשה? תכלא מאות אלפי אנשים? וזה גם הולך לקרות, כמו שאומר ראש אכ"א לשעבר, ומי כמוהו יודע.
זה בדיוק מה שאמרתי, אי אפשר לחייב קבוצה גדולה של אנשים לעשות דבר שהם מתנגדים לו.
אם החילוניים לא יסכימו לשרת, לא יהיה אפשר לכפות עליהם.

להתנות זכויות אזרחיות בחובות אזרחיות.
דיברתי על ערבים.
אתה חושב שאפשר להתנות זכויות של ערבים בגיוס לצבא?
אתה לא חושב שזה יביא גל של הפגנות אלימות בסגנון שומר חומות?
משמעויות בינלאומיות?

בדיוק כמו עם מדעי הרוח, התשובה טמונה באחוזים ממחזור הגיוס.
אני מזמין אותך לחשב איזה אחוז ממחזור הגיוס מגיע לגלי צה"ל ואיזה אחוז מקבל פטור של תורתו אומנותו.
אגב, היות והתשובה טמונה באחוזים ממחזור הגיוס אז גודל הבעיה הזו מחמיר משנה לשנה ככל שאחוז החרדים מתוך מחזור הגיוס גדל.
אני אלתי שאלה על הסמכות של בג"ץ. שאלה משפטית.
אתה לוקח את זה לכיוון פוליטי.
הדגשתי שזו רק דוגמה.
אתה חושב שאם החוק היה פוטר מספר קטן של תלמידי ישיבה מגיוס, לא הייתה לבג"ץ סמכות להתערב? (שוב, אני לא שואל האם בג"ץ היה מתערב, יכול להיות שהוא לא היה מתערב כי לא היו עתירות או מסיבות אחרות. אני שואל האם הייתה לו סמכות).

בנוסף לתשובה של @ת.אוקהם שהיא העיקר, אכתוב עוד משהו על הג'ובניקים.
בעקרון, כל הצבא הלא קרבי בא לשרת את היחידות הלוחמות. מפקיד השלישות בקריה ועד המתכנת בגלילות, ממשגיח הכשרות בכל מקום ועד נהג המח"ט, כולם משרתים את הצבא הלוחם. יש מעט מאד חריגים ואכן גל"צ הוא אחד מהם וגם הוא הוקם במציאות תקשורתית שונה לגמרי בא לשרת את הלוחמים בשעות המנוחה שלהם. אני מסכים שהיום הוא לא משרת את הייעוד הזה, אבל מסיבות מובנות די קשה לסגור את התחנה. האנומליה הזו, שגם לה סיבות היסטוריות, לא מצדיקה השתמטות חרדים בקנה מידה אדיר.
ונקודה נוספת, הרוב המכריע של בעלי הפרופיל הקרבי מגיעים לצבא קרבי שפוגע בבריאותם ומסכן את חייהם. נובע מכך שרק מעטים משרתים כג'ובניקים במקום כקרביים. אצל החרדים המצב שונה לגמרי - כל מי שלומד בישיבה, לא משנה באיזה פרופיל, פטור מהסיכון שבצבא הקרבי.
זה טיעון ערכי או משפטי?

אני אלתי שאלה על הסמכות של בג"ץ. שאלה משפטית.
אתה לוקח את זה לכיוון פוליטי
אתה שאלת את השאלה הבאה:
ועניתי לך שהמצבים אינם שקולים.

וסתם הערה כללית, עושה רושם שכשעונים תשובות שאינן נוחות לך אתה לא מתמודד עם התשובות אלא מציג את זה כאילו מי שענה לך הוא סוג של אוויל שלא מבין בכלל על מה אתה מדבר, זו אסטרטגיה נחמדה אבל היא מקשה מעט על הדו שיח איתך.

אתה חושב שאם החוק היה פוטר מספר קטן של תלמידי ישיבה מגיוס, לא הייתה לבג"ץ סמכות להתערב? (שוב, אני לא שואל האם בג"ץ היה מתערב, יכול להיות שהוא לא היה מתערב כי לא היו עתירות או מסיבות אחרות. אני שואל האם הייתה לו סמכות).
אם היתה מוגשת עתירה בגין פגיעה בשוויון, ודאי היתה סמכות להתערב.
בפועל זה לא יקרה, בדיוק כפי שבגצ לא התערב בהסדר המפלה של ישיבות הסדר, על אף שהיקפו לא מבוטל (לא בדקתי אם היו עתירות, אבל לדעתי די ברור שסיכויייהן להתקבל הם קטנים מאד).

אלא זה כבר הערבות של בג"ץ בהחלטות מה חשוב למדינה.
=התערבות בסט הערכים של המדינה. סט ערכים זה לאדבר שצריך להקבע על פי מועצת חכמי המשפט, אלא לפי רצון העם.
אני לא חושב שאחד מערכי המדינה זה לימוד תורה ובמיוחד לערך לימוד תורה חזק שגובר על ערך השיוויון והשירות בצבא.
אתה לא חושב. (אני אישית חושב שכן).
ההרכב הקואליציוני אומר אחרת.
שהרי ברור שהם תוצאה של לשון מאזניים.
טיעון קצת משעשע; ככה זה בשיטה הישראלית; כל מפלגה מקדמת את ערכיה אם היא מצליחה. למה, למירב מיכאלי יש רוב?
חוצמזה שלא ברור לי בכלל שאין חלק משמעותי בהרבה (למשל בין הליכדוניקים והדתיים) שרואים בכך ערך.
זה לא משנה; המדינה יכולה להחליט, תאורטית, שהכי חשוב לה ערכית זה שאנשים יעמדו על הראש ולא יתגייסו לצבא. גם אם 90% ממחזור הגיוס יהיו אנשים שבגלל זה לא יתגייסו לצבא, אין לבית המשפט סמכות להתערב בהחלטות ערכיות.
דיברתי על ערבים.
משמעויות בינלאומיות?
+1
אם היתה מוגשת עתירה בגין פגיעה בשוויון, ודאי היתה סמכות להתערב.
מתוקף מה, שומו שמיים? עיקרון השוויון אינו מעוגן בחוק...

קודם כל, ביבי לא אמר שום דבר שנוגד את הדת.

הדיון היה על אנשים שרצו לטוס לאוקראינה (מדינה במלחמה, שבה האויב יורה טילים על אוכלוסיות אזרחיות).
ביבי אמר שאסור להם לטוס לשם ולסמוך על אלוהים, כי בעבר הוא לא תמיד הגן עלינו.

מלבד זה שמדובר על עובדה פשוטה (עובדה: יהודים בעבר מתו במלחמות),
להבנתי זה לא סותר בכלל את הדת, שלא מבטיחה כלום לאנשים בודדים שהולכים למקום סכנה ללא צורך.
יש הבטחה כללית שעם ישראל לא יושמד, אבל אין שום הבטחה לבודדים.
להיפך, כל אחד מצווה לשמור את עצמו, למשל לבנות מעקה לגג כדי לא ליפול.

מעבר לזה, וחשוב יותר -
אפשר ללמוד הרבה על האדם והשקפת עולמו לפי איך הוא מתנהג בשעת כעס.
אם הוא היה עונה לביבי אישית (כמו סמוטריץ' שכינה אותו "שקרן בן שקרן"), זה אומר משהו אחד,
אבל אם בשעת כעס מתברר שהוא חושב שהסיבה היחידה שיש לנו אוייבים זה בגלל "המשטר החילוני"
(ודבריו מהדהדים ומצדיקים את דברי המשטר האיראני על כך שמגיע לישראל להיות מושמדת, ושאין כאן אנטישמיות אלא "רק" התנגדות לציונות) -
זה כבר משהו אחר לגמרי.

גם ההאשמה על זה שהציונים לא מנעו את השואה (כאילו שהם יכלו - זו הייתה מלחמת עולם)
מראה על שנאה חולנית ברמה של אנטישמיים בימי הביניים שהאשימו את היהודים בכך שלא מנעו את הדבר השחור.

בעיניי, המכתב הזה בהחלט אומר עליו משהו, גם אם הוא נכתב בשעת כעס.
"בשלשה דברים אדם ניכר: בכוסו, בכיסו, ובכעסו".
אני לא הכנס לדיון הדתי מה הדת מבטיחה לביטחון האישי ומה לא, כי זה נושא ממש לא פשוט וארוך.
בכל מקרה ברור שהיה צרות והיה מלחמות אבל להסיק מזה שהשם לא הגן במובן דתי לפחות איך שחרדים תופסים את זה, זה אמירה קשה על השם, אצלינו אומרים שהשם הסתיר פנים והוא פחות הגן עלינו בשואה, אבל זה לא שהוא לא הגן.

ואני יחזור שוב על מה שכתבתי לך, התשובה שלו היא תשובה מהצד הדתי ובזה יש אתו הרבה הזדהות, ואם הוא היה אומר את זה מהצד האזרחי אני בהחלט הייתי בז לו.

בכל מקרה נניח שהיית צודק והוא אמר אמירה מבחילה, האם אתה חושב שיש השוואה בין זה להשמצות היום יומיות והשנאה המגעילה שהציבור החרדי מקבל מהציבור החילוני... אם אני הייתי מודד רק לפי השמצות אפילו אחוז אחד של אמון לא היה לי בכם.
2. מחקרים (שהוזכרו כאן) הראו שכשיש מחלוקת ציבורית על נושא מסוים -
הזהות של אנשים מתגבשת סביבו.

למשל בשעת מלחמה בין ערבים ויהודים, פתאום ההפרדה הלאומית מקבלת חשיבות גדולה מאוד,
ואז גם ערבי אזרח המדינה פתאום מוצא את עצמו מזדהה פחות עם יהודים, ויהודים מוצאים את עצמו פחות מזדהים איתו).
אין חולק שיש וויכוח על מינוי של דרעי או כל חוק ספציפי, שאי אפשר להגיע מזה לשום תובנה בגלל מה שכתבת.
אבל שמסתכלים בגדול ואני שוב מדגיש שאני מדבר על חוק ספציפי אלא על הקו הכללי, הרי ברור שאם ביבי יעביר חוק שכל אזרח צריך להתעלל בעצמו, ברור שהציבור לא התמוך בו, כי בסוף התמיכה מגיעה "משורש עמוק" שזה אמונה שהצד הזה יהיה טוב יותר.

ואני יחזור שוב על מה שכתבתי לך, התשובה שלו היא תשובה מהצד הדתי ובזה יש אתו הרבה הזדהות, ואם הוא היה אומר את זה מהצד האזרחי אני בהחלט הייתי בז לו.
כאדם דתי, לא הבנתי את החלוקה.
הדת היא החיים; זה לא משהו נפרד.

לגוף העניין; אני חושב שאייכלר לא בסדר.
אבל, רבאק...
תשוו את זה לאמירות מהצד שלכם (קוסטה בלאק, האדמורית מברסלר, זאב רז, דוד חודק, שנזכה לראותם בבית העלמין, ועוד).
אז כן, הוא פוליטקאי והם לא. אבל:
א. אני לא יודע מי משפיע על ציבור גדול יותר, הוא או מנהיגי המרד.
ב. האמירות שלהם חמורות בהרבה.

מתוקף מה, שומו שמיים? עיקרון השוויון אינו מעוגן בחוק...
מתוקף עקרון חוקתי שאינו מעוגן בחקיקה.
זה המצב החוקי במדינת ישראל מאז ומעולם, כפי שהיטיב לבטא השופט לנדוי (הסמן השמרני הקיצוני עליו מרבים הרוטמנים להסתמך): "אצלנו אין סעיף מפורש כזה, לא בחוקה כתובה ואף לא בסעיף 'משוריין' של חוק יסוד, ואף על פי כן רעיון זה, שאינו כתוב על ספר, הוא מנשמת אפו של המשטר החוקתי שלנו כולו" (בגצ ברגמן).

דיברתי על ערבים.
שרות צבאי או לאומי.
מצדי שיעשו תפקידי שיטור בקהילה שלהם.

אולי בהתחלה.
אבל הקטע הזה שיש מגזרים עם זכויות יתר לא יכול להימשך לטווח הארוך.

=התערבות בסט הערכים של המדינה. סט ערכים זה לאדבר שצריך להקבע על פי מועצת חכמי המשפט, אלא לפי רצון העם.

ממש לא. סט הערכים של המדינה נקבע בעת הקמתה והוא לא ניתן לשינוי (Immutable). אם סט הערכים הזה לא מתאים לך, אתה מוזמן להגר למדינה אחרת שתקיים את סט הערכים שאתה מעוניין בו, או לגייס רוב מכריע בעם (מעל 75%) לשינוי שאתה רוצה. החוקה האמריקאית, למשל, דורשת רף גבוה מאוד לשינויים וחלקים ממנה לא ניתנים לשינוי לעולם בשום תנאי, גם לא "לפי רצון העם".

תשוו את זה לאמירות מהצד שלכם (קוסטה בלאק, האדמורית מברסלר, זאב רז, דוד חודק, שנזכה לראותם בבית העלמין, ועוד).
אז כן, הוא פוליטקאי והם לא. אבל:
א. אני לא יודע מי משפיע על ציבור גדול יותר, הוא או מנהיגי המרד.

א. מלבד שקמה ברסלר (שגם את זהותה גיליתי לראשונה שבוע שעבר) אני לא מכיר אף אחד מהשמות שציינת
ב. חד משמעית לאייכלר יש השפעה על ציבור גדול הרבה יותר
ג. מב' נגזר שהאמירות של אייכלר חמורות, בהגדרה, מכל אמירה של כל אדם אנונימי ברחוב. אמירה של פלוני שנתניהו הוא אדולף היטלר המודרני ששותה דם של תינוקות חמורה פחות מאמירה של אייכלר שהציונים אחראים למות יהודים במלחמות. ולמען ההבהרה אני מתנגד לשימוש בנאצים בויכוח הזה, כל מי שאומר את זה מדבר מבורות וגורם לזילות השואה.

נערך לאחרונה ב:
ב. חד משמעית לאייכלר יש השפעה על ציבור גדול הרבה יותר
בפרט שכשנוח מספרים לנו שחברי הכנסת החרדים כלל אינם מביעים עמדות אישיות וחשיבותם בקהילה נמוכה, כי מגרונם בוקעת עמדת גדולי הדור.

אתה שאלת את השאלה הבאה:
ועניתי לך שהמצבים אינם שקולים.
זו לא השאלה ששאלתי, הדגשתי שזו רק דוגמה כדי לדן בשאלת הסמכות של בג"ץ.
אין שום ויכוח שהמצבים לא שקולים.
וסתם הערה כללית, עושה רושם שכשעונים תשובות שאינן נוחות לך אתה לא מתמודד עם התשובות אלא מציג את זה כאילו מי שענה לך הוא סוג של אוויל שלא מבין בכלל על מה אתה מדבר, זו אסטרטגיה נחמדה אבל היא מקשה מעט על הדו שיח איתך.
אני מצטער שככה אתה מרגיש, אין לי שום כוונה כזו.
אני מרגיש להפך, שאני רוצה לקיים דיון נקודתי, (בשאלת הסמכות של בית המשפט), ואתה חוטף אותו למקום אחר כי זה נחמד להתנגח בחרדים שלא מתגייסים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
הדת היא החיים
הלוואי, זה בהחלט האידיאל, אבל לצערי אנחנו לא שם.

שאני ואתה נדון האם מחלל שבת חייב סקילה, אתה רואה את זה כדיון האם לסקול את חברי הפורום כאן?
יש דיונים שהם ברמה הפילוסופית או ברמה הדתית, אבל אין קשר אמיתי בין אמירה פילוסופית או דתית, לאמירה אזרחית.
אני מסכים איתך בזה, אבל לדעתי זה לא מצדיק אותנו, זה רק אומר שהצד השני יותר גרועים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס השפעת הפנסיות על הכלכלה בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 37
R השפעת המלחמה מול איראן על בנית/בחירת דירה נדל"ן 6
R השפעת המכסים של טראמפ על שער שקל דולר שוק ההון 2
ד השפעת המערכה מול איראן על מחירי הנדלן באיזורי ביקוש אוף טופיק 14
Y השפעת מנהלי קרן פאסיבית על אקטרטיביות ורווח הקרן פוסטים מאיכות נמוכה 3
י השפעת שינוי מט"ח על רכישת המניות הראשונית שוק ההון 53
ה השפעת המע"מ על דירה שנקנתה נדל"ן 2
ד האם יש דרך לנטרל השפעת הדולר במסלולים כמו עוקב SP500 בפנסיה וקרן השתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
F דעתכם האישית על השפעת הבינה המלאכותית על חברות הטק אוף טופיק 8
ר השפעת יחסי ישראל-אירלנד על קרנות איריות שוק ההון 143
A לגבי השפעת מטח בקרנות חוץ שוק ההון 6
ד השפעת מכירת פסגות על פסגות טרייד שוק ההון 3
ב השפעת המלחמה על הריבית של פיקדונות דולריים בבנקים צרכנות פיננסית 5
Y השפעת מט״ח על קרן אירית מחקה מדד שנסחרת בשקלים שוק ההון 0
Y השפעת מט״ח על קרנות הנסחרות בשקלים שוק ההון 265
דו דו השפעת דיבידנד על שערי קניה ומכירה בחישובי דף עזר 1325 מיסים 1
I השפעת קריסת SVB על הכלכלה הישראלית שוק ההון 19
הטירונית אג"ח ממשלתי 5116181 MTF מחקה תל גוב-כללי - השפעת הארועים הפוליטיים על הקרן שוק ההון 22
Y השפעת הרפורמה המשפטית על שוק ההון בישראל שוק ההון 429
C ״השפעת המיסוי הריאלי אל מול הנומינלי חזקה יותר בטווח הקצר״ שוק ההון 3
ב השפעת הלוואה קודמת על פרופיל לווה למשכנתא נדל"ן 6
S השפעת האינפלציה והעלאת הריבית על מגזר ההייטק פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 9
ש השפעת מעבר בנק על דירוג האשראי צרכנות פיננסית 0
A השפעת הריבית העולה והאינפלציה על מחירי הנדל״ן נדל"ן 109
E השפעת הירידות בבורסה על היום-יום ומצב הרוח שוק ההון 63
D מניות דואליות - השפעת מחיר המניה והבדלים בימי מסחר שוק ההון 1
K השפעת מלחמת רוסיה-אוקראינה על הכלכלה העולמית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 2508
L השפעת הוצאות על פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 3
א השפעת מט"ח על נייר 1159235 שוק ההון 2
ס השפעת עלייה קלה בריבית הפריים נדל"ן 33
N השפעת שער הדולר על קרן שקלית שוק ההון 34
ר ילדים במהלך התואר - השפעת הורות על התפתחות אישית התפתחות אישית 32
E השפעת שער הדולר על שער הפאונד אוף טופיק 2
E השפעת מט"ח על תיק ההשקעות שוק ההון 1
לא חשוב שמות השפעת תופעת הפרישה המוקדמת על המשק הישראלי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 42
B השפעת שינוי שער הדולר על מניות זרות לא דואליות שוק ההון 5
E השפעת ג'ו ביידן על המדדים שוק ההון 3
M השפעת קבלת מענקי CARES act על דילול בעלי המניות? שוק ההון 1
נ השפעת המגפה בעולם על דור הY והZ, דעתכם בנושא? אוף טופיק 47
G השפעת הגישה של טראמפ על השוק אוף טופיק 29
ה השפעת הקורונה על נדלן - דיון תיאורטי נדל"ן 363
ר השפעת דמי ניהול על מחיר קרן סל שוק ההון 14
O השפעת מכירת בית השקעות על תנאים קיימים שוק ההון 2
P השפעת "הכנסות פטורות" על חישוב סך ה"הכנסה" צרכנות פיננסית 20
A השפעת קרבה לבית ספר על איכות חיים ושווי הנכס נדל"ן 9
מוריארטי השפעת היפראינפלציה על מיסוי ניירות נקובים בדולר מיסים 14
Yos השפעת ירידה במס רווח הון על שינוי הקרנות שוק ההון 8