(חפירה גדולה בנסיון להעביר את ההבנה שמאחורי הדברים. בסוף גם אמירה על מה "נכון" עבורך לעשות. לא המלצה לא ייעוץ)
סיפור:
נניח שאתה קונה שק תפוחי אדמה ב5 שקלים.
יש לך עכשיו שק תפוחי אדמה.
לאחר כחודש, אתה רוצה למכור את שק תפוחי האדמה. אתה מסתכל ורואה שבשוק שק תפוחי אדמה נמכר עכשיו ב6 שקלים.
האם תנודות הדולר-שקל במהלך החודש הזה משנות משהו? לא. שק תפוחי אדמה שווה עכשיו יותר (שקלים במקרה שלנו), מאלף ואחת סיבות. זה לא משנה אם שער
הדולר שקל עלה או ירד בזמן הזה.
סיפור דומה:
עכשיו נניח שדולר שווה 5 שקלים ואתה רוצה לקנות שק תפוחי אדמה. שק תפוחי האדמה נמכר ב5 שקלים. במקרה אחד המוכרים בשוק טס בשבוע הבא לחו"ל וזורם לו שתשלם בדולר, אם בא לך. אתה, שיש לך דולר בכיס, משלם לו בשמחה דולר אחד עבור שק תפוחי האדמה.
כעבור חודש, אתה רוצה למכור את שק תפוחי האדמה. אתה מסתכל ורואה שבשוק שק תפוחי אדמה נמכר עכשיו ב6 שקלים.
האם תנודות הדולר-שקל במהלך החודש הזה משנות משהו? לא. שק תפוחי אדמה שווה עכשיו יותר (שקלים במקרה שלנו), מאלף ואחת סיבות. זה לא משנה אם שער
הדולר שקל עלה או ירד בזמן הזה.
בסופו של דבר בשני הסיפורים אתה משקיע בשק תפוחי אדמה. אתה מאמין שבעוד חודש הוא יהיה שווה יותר. השאלה האם בזמן הקניה השתמשת בדולרים או בשקלים היא מגוחכת כמו האם השתמשת בכרטיס אשראי, מזומן או צ'ק. זה לא משנה*.
אם אתה מסכים עם הלוגיקה שלי עד כאן ושאין הבדל בין שני הסיפורים ובשניהם תנודו תהשער דולר-שקל לא משנות, אני מקווה שתסכים אית ישזה נכון גם אם תשקיע בחבית נפט, או קילו זהב, ולא רק בשק תפוחי אדמה.
אני מקווה שתסכים שזה נכון גם אם תשקיע בדירה מסוימת בתל אביב, בין אם תשלם עליה בשקלים או בדולרים.
וגם דירה באתונה, או ניו יורק.
וגם אם תשקיע בחתיכה מחברת "מייקרוסופט" או "בנק אוף אמריקה"
וגם אם תשקיע באוסף חתיכות משלל חברות שנקרא "מדד"
אז למה אוכלים את הראש על חשיפה לדולר/שקל? כי אנשים מוזרים
*עד כדי עמלות המרה וכו' נו זו לא הנקודה
לגבי תכלס מה לעשות:
כמו שכתבו לך פה תתרחק מכל דבר שיש לו "מגודר" או "מנוטרל מטח" בשם; זו עמדה כללית שאני מחזיק בה אבל במקרה שלך זה חזק במיוחד כי למעשה אלו קרנות שבנוסף ללהחזיק מניות מהמרות על השקל כנגד הדולר.
במקרה שלך, היות שנשמע שאתה מאמין שהדולר יתחזק אל מול השקל, אתה מוזמן להשקיע בזה בעצמך.
זה לא קשור לשום תעודת סל מחקת מדד שתחזיק. זו השקעה נפרדת. זה לגמרי הגיוני וסביר לשים כסף where your mouth is, ולהרוויח מהאמונות והמחשבות שלך. רק שים לב שרוב האנשים (כולל אני!) רואים בתפיסת פויזיצה כזו על שער מט"ח כהימור ותו לא; אני לא מאמין שתחושות הבטן שלך חכמות יותר מהתמחור הנוכחי שהשוק נותן. רק חשוב לי להדגיש בפניך שאם אתה באמת מאמין שהדולר יתחזק כנגד השקל, יש לך מה לעשות כדי להרוויח מזה כסף...