נניח ואני קונה את:
האם אני מופסד (בעקבות ירידת שער הדולר)?
מה שמבלבל אותי שאני קונה את הקרן בשקלים, אבל מטבע הבסיס של הקרן הוא בדולרים (לא מבין איך מטבע הבסיס משפיע עליי).
קראתי את הפוסטים על גידור מט"ח, נראה שאין מסקנה ברורה (יש דעות שונות).
מה שהבנתי (ונראה נכון לדעתי), שלא כדאי לגדר, היות ופעולת הגידור דורשת להמר על מה יהיה שער הדולר העתידי (דבר שאי אפשר לחזות).
בנוסף, עצם פעולת הגידור עולה כסף ותגרום להפסד במידה וההימור לא היה נכון.
לכן, עדיף לא לגדר.
אני לא מעוניין לגדר (רק להפחית סיכון במידה של ירידה נוספת בטווח מאוד קצר של זמן), הרקע לשאלה:
נניח שאני מעוניין להשקיע 500K בקרן הנ"ל, האם נכון להיכנס עם כל הסכום כעת (כאשר שער הדולר הוא הנמוך במספר שנים האחרונות) או כדאי לקנות בחלקים (חלק כל חודש, במשך 5 החודשים הבאים) כדי להפחית את הסיכון (במידה והדולר ימשיך לרדת).
זה תזמון שוק (כך שמניח שאין פה תשובה נכונה, אבל עדין מעוניין לשמוע דעות).
היום ומוכר את הקרן כעבור שבוע לאחר שהדולר ירד ב 5% אבל הקרן עצמה לא עלתה ולא ירדה 0% (תשואה) ומדד המחירים לצרכן לא השתנה (רלוונטי, כי המס הוא ריאלי).2. האופציה הפופולרית! אם מייק מעוניין להשקיע בכל העולם, בין אם הוא חושש ממס ירושה ובין אם לאו - מייק החליט לקנות בבית השקעות ישראלי ומפוקח (כמו מיטב דש, פסגות, IBI וכד') את הקרן השקלית העולמית iShares MSCI ACWI של בלאקרוק (מקבילתה היא הקרן SSAC הנסחרת בבורסת לונדון).
לקרן דמי ניהול של 0.2% בשנה אולם היתרון הגדול שלה הוא המיסוי הריאלי ששווה עוד כ-0.5%-0.6% בשנה (בהנחת אינפלציה של 2% בשנה ומס רווח הון של 25%).
האם אני מופסד (בעקבות ירידת שער הדולר)?
מה שמבלבל אותי שאני קונה את הקרן בשקלים, אבל מטבע הבסיס של הקרן הוא בדולרים (לא מבין איך מטבע הבסיס משפיע עליי).
קראתי את הפוסטים על גידור מט"ח, נראה שאין מסקנה ברורה (יש דעות שונות).
מה שהבנתי (ונראה נכון לדעתי), שלא כדאי לגדר, היות ופעולת הגידור דורשת להמר על מה יהיה שער הדולר העתידי (דבר שאי אפשר לחזות).
בנוסף, עצם פעולת הגידור עולה כסף ותגרום להפסד במידה וההימור לא היה נכון.
לכן, עדיף לא לגדר.
אני לא מעוניין לגדר (רק להפחית סיכון במידה של ירידה נוספת בטווח מאוד קצר של זמן), הרקע לשאלה:
נניח שאני מעוניין להשקיע 500K בקרן הנ"ל, האם נכון להיכנס עם כל הסכום כעת (כאשר שער הדולר הוא הנמוך במספר שנים האחרונות) או כדאי לקנות בחלקים (חלק כל חודש, במשך 5 החודשים הבאים) כדי להפחית את הסיכון (במידה והדולר ימשיך לרדת).
זה תזמון שוק (כך שמניח שאין פה תשובה נכונה, אבל עדין מעוניין לשמוע דעות).