לא בטוח שאני מבין את ההגדרות שלך.
לא הבנתי את כוונתך, עובד הנחשב "ייצרני" הינו עובד ייצור/המייצר מוצרים?
בכל מקרה,במקרה הדמיוני שציינת בו "רוב האנשים" מחליטים להפסיד לעבוד באמצע החיים, המשק יינזק קשות.
לא רוב האנשים אלא הסקטור שבאמת מייצר ערך ונהנה מפער משמעותי מאוד בשכר בינו לבין 1.5M~2M עובדים שמרוויחים מעט.
ומה יקרה אם מחר בבוקר כל נהגי האוטו זבל יחליטו שנמאס להם? או המטפלות הסיעודיות? בקיצור, השאלה פשטנית מידי ומבלבלת סיבה ומסובב.
דווקא לא. מדובר על קבוצה מאוד מאובחנת ומובדלת היטב - אנשים בעלי כושר השתכרות וייצרנות גבוהים. וכעת אוסיף - "גבוהים באופן יציב, לאורך שנים".
בעיני, יצרן מייצר מוצר, לא מס. לקחת מושג ידוע ולהתכוון למשהו שונה לגמרי זה סתם מבלבל, אבל כל אחד וההגדרות שלו.
לא יצרן. יצרני.
זה לא יקרה כי 99% מהאוכלוסיה הם מכורים לצרכנות מערבית. וזה המזל שלנו.
לא חושב שיש לה בהכרח השפעה. כל זמן שהמדיניות המוניטרית ומעבר לה, אינם כלכך יעילים כאן במדינה, לאנשים שמרוויחים הרבה או קצת, ושורפים כסף רב או מעט - יש אינטרס/מוטיבציה להיעדר משוק עבודה שנאלץ להתמודד עם מדיניות קלוקלת. ולא רק כלכלית. לדוגמה - מגרעות מערכת החינוך משליכים בתורם, לדעתי לפחות, חוסר יעילות על מעסיקים שמעוניינים לאתר עובדים מוכשרים ומקצועיים, שקיבלו חינוך ירוד בקנה מידה אירופי. וזאת דוגמה עקיפה אחת, יש גם המון דוגמאות יותר ישירות.
כאשר זה המצב, לא מצליח לראות סיבות הגיוניות שעובדים מוכשרים וייצרנים שאגרו הון, ימשיכו לטרוח ולהתאמץ בתוך משק שמתנהל תחת נסיבות ותנאים כאלו. לא מצליח להבין מהאין תבוא בכלל המוטיבציה מלכתחילה.
הפוסט לא באמת דיבר על לב הדילמה שאני הצגתי. היא מדברת על "כולם", אני מדבר רק על העובדים בעלי כושר ההשתכרות והייצרנות הגבוהים.
מבחינה תיאורטית זה מעניין
בדיוק. כי תיאורטית יתכן ויש סיכוי להביט על התופעה באופן אקספוננציאלי. נניח ובשנות ה-90 נולדו x אנשים שעתידים להיות גם עובדים יצרניים וגם מעוניינים בפרישה מוקדמת, אבל הילדים שלהם שיחונכו בצורה זו כבר יהיו 2x, ושלהם 4x וכן הלאה.
ומנגד, לא מצליח להבין כיצד בעתיד הקרוב של עשרות השנים הבאות, סקטור שלם של צעירים שלא הוכשרו מספיק טוב להסתדר עם מחשבים לדוגמה, או מתקשה נורא בלימודים דידקטיים, ושלא ממש מתכוון לחזור לגור במערות.. עומד להסתדר במשק שנהפך ליותר ויותר טכנולוגי ומנוכר. ולזה תוסיף תופעה מוזרה של אנשים בעלי יכולת ייצרנית גבוהה שלא מוכנים יותר להקדיש אותה לשוק העבודה (ובכך לחפות על עובדים פחות יצרניים) אלא לדברים אחרים.
אם הרבה אנשים יצאו לפרישה מוקדמת, יהיו חסרים עובדים, השכר יעלה, מחירים המוצרים יעלו בהתאם
לא סגור אם אני מסכים עם זה. בסופו של דבר, משלמים לעובד לפי מידת ייצרנותו לעניות דעתי והבנתי. לדוגמה, חסרים עובדי תפקידים מסוימים בחקלאות, לא נראה שמישהו מתכוון לשלם למי שיעבוד בתפקידים הללו שכר של הייטק בזמן הקרוב.
אולי השאלה היא מה ייקרה אם נצרוך כחברה פחות (כדי להגיע כולנו לפרישה מוקדמת)?
בהחלט אפשרי. בייחוד בשנים אלו שהדיבור הוא על מיתון.
תודה רבה לכם על הדעות והטענות המעניינות!
עושה שכל