• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

השפעת מות ההפיכה המשפטית על שווקים בישראל

אופסשםמשתמש

משתמש רגיל
דירוג
216
התזה שלי :
אני יוצא מתוך נקודת הנחה שלא נשאר לנצח במצב ביניים המוזר של כן הפיכה לא הפיכה, ובדומה לעילת הסבירות , ההפיכה או תעבור או לא תעבור, אבל זה יהיה מאחורינו.
וברגע שהיא תעבור, כנראה הכל יהיה אותו דבר (לפחות בטווח הקצר).
ההפיכה לא באמת חשובה, מה שחשוב זה "היעדר ההסכמה" והפחד ממרי אזרחי, ברגע שזה יעבור (או לא) האי וודאות הזאת תעלם.

בשלב הזה אני לא בטוח מה יקרה, לכאורה בתמימות אפשר להגיד "השוק יטוס"
אבל אני חושב שמה שיקרה בנוסף הוא שהשקל יתחזק מהותית, ושקל חזק, זה רע .. חברות בורסה רבות הם חברות יצוא.

אז השאלה בעצם , כיצד (לדעתכם) ישפיע התחזקות השקל על שוק ההון הישראלי ?

התזה שלי :
אני יוצא מתוך נקודת הנחה שלא נשאר לנצח במצב ביניים המוזר של כן הפיכה לא הפיכה, ובדומה לעילת הסבירות , ההפיכה או תעבור או לא תעבור, אבל זה יהיה מאחורינו.
וברגע שהיא תעבור, כנראה הכל יהיה אותו דבר (לפחות בטווח הקצר).
ההפיכה לא באמת חשובה, מה שחשוב זה "היעדר ההסכמה" והפחד ממרי אזרחי, ברגע שזה יעבור (או לא) האי וודאות הזאת תעלם.
מניח שאם החוקים יעברו, חלק קטן מהאנשים יקבל וודאות שהוא צריך לעבור לחו"ל,
אבל לדעתי הרוב (אלו שקשה להם לעזוב) עדיין יישארו באי וודאות לגבי איך הממשלה מתכננת להשתמש בכוח שהיא לקחה לעצמה.

יותר מזה, סביר שאי הוודאות אפילו תגדל:
במצב הנוכחי יש עדיין הגבלות מסוימות על הממשלה,
אבל אם החוקים יעברו - ההגבלות יצטמצמו, ויהיה יותר קשה לדמיין מה הממשלה תעשה ועד לאן היא תגיע...

כל אחד יכול לשאול את עצמו אם הוא ירגיש יותר וודאות במדינות כמו רוסיה/סין וכדומה שבהן יש פחות הגבלות על הממשלה,
או שאולי דווקא תחושת הביטחון והוודאות נפגעת אם ידוע שכל גורם ממשלתי יכול לעשות כל מה שבא לו...

נערך לאחרונה ב:

בשלב הזה אני לא בטוח מה יקרה, לכאורה בתמימות אפשר להגיד "השוק יטוס"
אבל אני חושב שמה שיקרה בנוסף הוא שהשקל יתחזק מהותית, ושקל חזק, זה רע .. חברות בורסה רבות הם חברות יצוא.

אז השאלה בעצם , כיצד (לדעתכם) ישפיע התחזקות השקל על שוק ההון הישראלי ?
כל גדולי הכלכלנים כבר מזמן הסבירו מה יקרה.
אם בכלכלנים בעלי שם עולמי אתה מזלזל, למה שתקשיב לאלמונים באינטרנט ?

נערך לאחרונה ב:
כל אחד יכול לשאול את עצמו אם הוא ירגיש יותר וודאות במדינות כמו רוסיה/סין וכדומה שבהן יש פחות הגבלות על הממשלה,
או שאולי דווקא תחושת הביטחון והוודאות נפגעת אם ידוע שכל גורם ממשלתי יכול לעשות כל מה שבא לו...
אין מבחינת השיקולים שלי, פרמטר כזה "פחות הגבלות על הממשלה". אני אזרח, מופעלת כלפי כפייה כמו כל אזרח של מדינה אחרת בעולם, מצפון קוריאה ועד ארצות הברית. השאלה היא כמה כפייה מופעלת עלי, לא משנה לי אם הכפייה היא מצד הממשלה, פקידים, יועצים משפטיים או החלטות שופטי בג"צ. כפייה = כפייה. רוסיה וסין הן מדינות בהן יש "יותר כפייה על אזרחים". אנשים שתומכים בממשלה, רוצים לראות יותר כפייה ממשלתית, אנשים שמוחים נגד הממשלה רוצים לראות יותר כפייה מצד פקידים או שופטים. זה כל ההבדל

אנשים שתומכים בממשלה, רוצים לראות יותר כפייה ממשלתית, אנשים שמוחים נגד הממשלה רוצים לראות יותר כפייה מצד פקידים או שופטים. זה כל ההבדל
בוא ניקח דוגמה.
הכנסת מעבירה חוק שחילונים צריכים להתגייס וחרדים לא. בג"צ מבטל את החוק.

אז לשיטתך זו כפייה של פקיד.
הבנתי נכון?

השאלה היא כמה כפייה מופעלת עלי
והרעיון של הפרדת הרשויות גורם לכך שהכפייה שמופעלת עליך תהיה סבירה והגיונית לפי המקובל כיום בחברה.

דוגמא:
מי שגר בסין, יודע שבהינף קולמוס של פוליטיקאי במפלגה - אפשר לפנות את כל הכפר שלו, כנראה אפילו בלי פיצויים.
גם לא צריך סיבה מיוחדת - מספיק שרוצים להקים אצטדיון במקום, או שפשוט כך החליט החבר במפלגה.
לעומת זאת מי שגר בארה"ב יודע שיש חוקה, ופוליטיקאי שירצה להעביר חוק בניגוד לחוקה, ייאלץ לעבור דרך בית המשפט שיחסום אותו.

אז איפה עדיף לחיות - בארה"ב שבה יש הפרדת רשויות, או בסין שבה המפלגה השלטת עושה ככל העולה על רוחה?!

כי הרבה פעמים תחזיות של "פשוטי העם" יותר אמינות מתחזיות של "כלכלנים בעלי שם עולמי".
1. לא מדובר על תחזיות,
אלא על מחקרים שמראים שבמדינות עם הפרדת רשויות ודמוקרטיה תקינה - יש בדר"כ צמיחה כלכלית טובה יותר.

2. זה אחד מהקריטריונים של חברות דירוג האשראי,
כך שגם אם לדעתך זה לא נכון - יש לזה השפעה מעשית מאוד על גובה הריבית, ועל האטרקטיביות של השקעה במדינה.

הכנסת מעבירה חוק שחילונים צריכים להתגייס וחרדים לא. בג"צ מבטל את החוק.
בוא ניקח דוגמאות אחרות:

המדינה מנסה לגרש מכאן מסתננים שנימצאים בישראל בניגוד לחוק, בג"צ מחליט לפסול פעם אחר פעם את ההחלטות, לאחר שהוא נענה לאירגונים הממומנים בידי ממשלות זרות, ממשלות שהן עצמן דווקא מגרשות מסתננים, המסתננים נישארים כאן, הורסים את החיים לקשישות בדרום תל אביב ואני אממן אותם כל חיי.

הכנסת חוקקה חוק לפיו ניתן יהיה להפעיל בית סוהר שינוהל ע"י חברה פרטית. בית סוהר כזה יביא לחיסכון בכספי המיסים שלי, יספק טיפול טוב יותר באסירים ויתן תשובה לבתי הסוהר הקורסים שהמגזר הציבורי כשל בטיפולם. בג"צ פוסל את החוק, אני נאלץ לשלם יותר מכספי המיסים שלי לניהול בתי סוהר, בתי הסוהר הקיימים קורסים ופושעים משוחררים לחופשי כי אין להם שם מקום, רק כדי להסתובב חופשיים ברחובות. וגם את זה, אני אממן כל חיי.

אין לי חיבה יתרה לפוליטקאים כמו שאין לי חיבה יתרה לפקידים ושופטים. הדיון בישראל הוא בין אלו שרוצים כפייה מסוג X לאלו שרוצים כפייה מסוג Y. יש מעט מאוד דיון על חופש כערך.

לא ראיתי שהייתה לכלכלה הסינית בעיה לפרוח עד שויני דה פו תפס את השלטון והחליט מסיבה שאף אחד עדיין לא יודע לרסק את הכלכלה. לא שאני חלילה רוצה לגור במדינה כמו סין, אבל הפרדת רשויות ודמוקרטיה זה לא קריטריון לצמיחה כלכלית.

יש מעט מאוד דיון על חופש כערך
+1

הדיון בישראל הוא בין אלו שרוצים כפייה מסוג X לאלו שרוצים כפייה מסוג Y
הדיון בישראל הוא בין אלו שרוצים איזונים ובלמים (הפרדת רשויות),
לבין אלו שחושבים שהממשלה נבחרה כדי לעשות ככל העולה על רוחה.

דוגמאות (ואני מביא בכוונה דוגמאות "טכניות" ככל הניתן) -
- אמסלם אומר בפירוש שתפקידו העיקרי הוא למנות חברים
- רגב פוסלת תוכניות ללא כל דיון מקצועי על ההשלכות
- תיקון לחוק יסוד לפיו בית המשפט אינו יכול לפסול מינוי לתפקיד שר, גם אם מדובר על מינוי של עבריין כספים סדרתי לשר האוצר, וגם אם הסיבה היחידה שהוא לא קיבל קלון הייתה התחייבות מפורשת בבית המשפט שלא יחזור לתפקיד שר.
- ח"כים מציעים הקפאת ריבית, תוך דריסת המעמד הבלתי-תלוי של נגיד בנק ישראל.

הרעיון הוא פשוט:
יש אנשים שחושבים שאם הם נבחרו מותר להם לעשות הכול, ואין שום מוסד אחר בארץ שיכול להתערב בשיקולים שלהם.
למיטב ידיעתי, לשיטה כזו קוראים שיטה מלוכנית, לא דמוקרטיה.

כי הרבה פעמים תחזיות של "פשוטי העם" יותר אמינות מתחזיות של "כלכלנים בעלי שם עולמי".
באירועים כמו שלנו, בהם יש דוגמאות היסטוריות דומות - כלומר יש דוגמאות ב ״סט לימוד״ - הניבוי של כלכלנים בעלי שם עולמי יהיה טוב מאד. אם נניח בזהירות רבה 70% ניבוי נכון אז כשמאות כלכלנים תמימי דעים יש סיכוי טוב מאד שהם צודקים.

״פשוטי העם״ הם, בהגדרה, לא מומחים. הם לא מכירים את הדוגמאות שבסט הלימוד. בלי ידע ומידע הניבוי שלהם אקראי - נניח שאחד מחמש אכן מנחש נכון. עכשיו רק נישאר לנחש מי מ״פשוטי העם״ הוא זה שצודק.

הדיון בישראל הוא בין אלו שרוצים איזונים ובלמים (הפרדת רשויות),
לבין אלו שחושבים שהממשלה נבחרה כדי לעשות ככל העולה על רוחה.
הראשונים מעוניינים באיזונים ובלמים רק מסוג אחד. שופטי בג"צ הם קבוצה סגורה מאוד של אנשים עם דעות מאוד מסויימות וברורות.

אני בעד בחירות דמוקרטיות למרות שאני יודע שיש סיכוי שמי שיבחר הוא לא מי שייצג את הדעות שלי,
חסידי בג"צ הם בעד בג"צ בגלל שהם יודעים שהוא ייצג את הדעות שלהם.

הראשונים מעוניינים באיזונים ובלמים רק מסוג אחד. שופטי בג"צ הם קבוצה סגורה מאוד של אנשים עם דעות מאוד מסויימות וברורות.
[...]
חסידי בג"צ הם בעד בג"צ בגלל שהם יודעים שהוא ייצג את הדעות שלהם.
מספיקה דוגמא נגדית אחת כדי להפריך טענה שגויה,
אז אשתף שבהרבה מקרים - פסיקות בג"צ (*) אינן מייצגות את דעתי.
(* לפי התקציר בעיתונות, לרוב לא יוצא לי להתעמק בפסקי הדין עצמם).

למרות זאת, אני בעד בית משפט חזק ובלתי תלוי, כי ממשלה ללא איזונים ובלמים מסוכנת הרבה יותר.

בנוסף, שים לב שלא דיברתי רק על בג"צ, אלא גם על מוסדות אחרים (נגיד בנק ישראל, ואפשר להוסיף גם אקדמיה, מערכת הביטחון ועוד).

אני חוזר שוב על הטענה הראשית שלי:
הממשלה הנוכחית אומרת בפירוש שזכותה להתעלם מכל נורמה ציבורית, מכל מוסד אחר, ומאנשי המקצוע בכל נושא.
אני ורבים אחרים סבורים שלא לשם כך הם נבחרו.

הבחירות התקיימו תחת הנחה שלממשלה יש מעמד מסוים (אחת מרשויות השלטון בדמוקרטיה),
ואם לאחר הבחירות רוצים לשנות את השיטה למשהו שמזכיר יותר שיטה מלוכנית - זה צריך לעמוד בפירוש למשאל עם.

אני בעד בחירות דמוקרטיות למרות שאני יודע שיש סיכוי שמי שיבחר הוא לא מי שייצג את הדעות שלי,
גוף יחיד שלוקח לעצמו סמכויות בלתי מוגבלות, גם אם במקור הוא נבחר בצורה דמוקרטית, אחרי שהוא הסיר מעצמו את כל האיזונים והבלמים אין שום אפשרות להבטיח שהוא ימשיך ליצג את הדעות שלך. או שיהיו בחירות אמיתיות.

גם במשאל עם יהיה בקרוב רוב לימין-על-מלא.
יכול להיות שאתה צודק בכך שבקרוב העם עצמו לא ירצה דמוקרטיה מערבית,
אבל במקרה כזה, טוב שהקלפים יהיו על השולחן, ומי שכן מעוניין בדמוקרטיה מערבית יוכל לנקוט צעדים מתאימים.

בכל אופן, כרגע זה לא המצב.
המצב הוא שהתקיימו בחירות דמוקרטיות לכנסת, ולאחר הבחירות כמה אנשים החליטו שהם רוצים לשנות בצורה מהותית את הגדרות התפקיד שלהם.
זה כמו שראש עיר יאמר שבגלל שהוא נבחר (לתפקיד ראש העיר) הוא עכשיו נגיד בנק ישראל (תפקיד שונה לגמרי)...

בוא ניקח דוגמאות אחרות:

המדינה מנסה לגרש מכאן מסתננים שנימצאים בישראל בניגוד לחוק, בג"צ מחליט לפסול פעם אחר פעם את ההחלטות, לאחר שהוא נענה לאירגונים הממומנים בידי ממשלות זרות, ממשלות שהן עצמן דווקא מגרשות מסתננים, המסתננים נישארים כאן, הורסים את החיים לקשישות בדרום תל אביב ואני אממן אותם כל חיי.

הכנסת חוקקה חוק לפיו ניתן יהיה להפעיל בית סוהר שינוהל ע"י חברה פרטית. בית סוהר כזה יביא לחיסכון בכספי המיסים שלי, יספק טיפול טוב יותר באסירים ויתן תשובה לבתי הסוהר הקורסים שהמגזר הציבורי כשל בטיפולם. בג"צ פוסל את החוק, אני נאלץ לשלם יותר מכספי המיסים שלי לניהול בתי סוהר, בתי הסוהר הקיימים קורסים ופושעים משוחררים לחופשי כי אין להם שם מקום, רק כדי להסתובב חופשיים ברחובות. וגם את זה, אני אממן כל חיי.

אין לי חיבה יתרה לפוליטקאים כמו שאין לי חיבה יתרה לפקידים ושופטים. הדיון בישראל הוא בין אלו שרוצים כפייה מסוג X לאלו שרוצים כפייה מסוג Y. יש מעט מאוד דיון על חופש כערך.
לפי ההגדרה הזו ל"כפיה", הוצאה להורג של כל פליט או מסתנן (חבל על הכסף לבדוק מה מעמדו) או אדם שנעצר (כנ"ל), זו ההחלטה עם הכי מעט כפיה על כספי המיסים היקרים שלך.
בלי קשר לויכוח על תוכן ההחלטות, הגדרת פסקי דין הבאים להגן על זכויות אדם כ"כפיה" כי לשמירה הזו יש מחיר כלכלי, היא די מוזרה.

בוא ניקח דוגמאות אחרות:

הגבתי על הטענות האלה בשרשור אחר(לא יודע אם לך).
מציע לך לקרוא את הטיעונים למה בגץ פסל את הצעות החוק, יש הגיון במה שנאמר שם.
שאלה, בקשר לבית סוהר פרטי, אתה באמת חושב שנכון לתת זכויות פוגעניות לגוף הפועל למטרת רווח? היית מוכן לשבת בבית סוהר כזה?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ד השפעת המערכה מול איראן על מחירי הנדלן באיזורי ביקוש אוף טופיק 14
Y השפעת מנהלי קרן פאסיבית על אקטרטיביות ורווח הקרן פוסטים מאיכות נמוכה 3
י השפעת שינוי מט"ח על רכישת המניות הראשונית שוק ההון 53
ה השפעת המע"מ על דירה שנקנתה נדל"ן 2
ד האם יש דרך לנטרל השפעת הדולר במסלולים כמו עוקב SP500 בפנסיה וקרן השתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
F דעתכם האישית על השפעת הבינה המלאכותית על חברות הטק אוף טופיק 8
ר השפעת יחסי ישראל-אירלנד על קרנות איריות שוק ההון 143
A לגבי השפעת מטח בקרנות חוץ שוק ההון 6
ד השפעת מכירת פסגות על פסגות טרייד שוק ההון 3
ב השפעת המלחמה על הריבית של פיקדונות דולריים בבנקים צרכנות פיננסית 5
Y השפעת מט״ח על קרן אירית מחקה מדד שנסחרת בשקלים שוק ההון 0
Y השפעת מט״ח על קרנות הנסחרות בשקלים שוק ההון 265
דו דו השפעת דיבידנד על שערי קניה ומכירה בחישובי דף עזר 1325 מיסים 1
I השפעת קריסת SVB על הכלכלה הישראלית שוק ההון 19
הטירונית אג"ח ממשלתי 5116181 MTF מחקה תל גוב-כללי - השפעת הארועים הפוליטיים על הקרן שוק ההון 22
Y השפעת הרפורמה המשפטית על שוק ההון בישראל שוק ההון 429
C ״השפעת המיסוי הריאלי אל מול הנומינלי חזקה יותר בטווח הקצר״ שוק ההון 3
ב השפעת הלוואה קודמת על פרופיל לווה למשכנתא נדל"ן 6
S השפעת האינפלציה והעלאת הריבית על מגזר ההייטק פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 9
ש השפעת מעבר בנק על דירוג האשראי צרכנות פיננסית 0
A השפעת הריבית העולה והאינפלציה על מחירי הנדל״ן נדל"ן 109
E השפעת הירידות בבורסה על היום-יום ומצב הרוח שוק ההון 63
D מניות דואליות - השפעת מחיר המניה והבדלים בימי מסחר שוק ההון 1
K השפעת מלחמת רוסיה-אוקראינה על הכלכלה העולמית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 2437
L השפעת הוצאות על פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 3
א השפעת מט"ח על נייר 1159235 שוק ההון 2
ס השפעת עלייה קלה בריבית הפריים נדל"ן 33
N השפעת שער הדולר על קרן שקלית שוק ההון 34
ר ילדים במהלך התואר - השפעת הורות על התפתחות אישית התפתחות אישית 14
E השפעת שער הדולר על שער הפאונד אוף טופיק 2
E השפעת מט"ח על תיק ההשקעות שוק ההון 1
לא חשוב שמות השפעת תופעת הפרישה המוקדמת על המשק הישראלי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 42
B השפעת שינוי שער הדולר על מניות זרות לא דואליות שוק ההון 5
E השפעת ג'ו ביידן על המדדים שוק ההון 3
M השפעת קבלת מענקי CARES act על דילול בעלי המניות? שוק ההון 1
נ השפעת המגפה בעולם על דור הY והZ, דעתכם בנושא? אוף טופיק 47
G השפעת הגישה של טראמפ על השוק אוף טופיק 29
ה השפעת הקורונה על נדלן - דיון תיאורטי נדל"ן 363
ר השפעת דמי ניהול על מחיר קרן סל שוק ההון 14
O השפעת מכירת בית השקעות על תנאים קיימים שוק ההון 2
P השפעת "הכנסות פטורות" על חישוב סך ה"הכנסה" צרכנות פיננסית 20
A השפעת קרבה לבית ספר על איכות חיים ושווי הנכס נדל"ן 9
מוריארטי השפעת היפראינפלציה על מיסוי ניירות נקובים בדולר מיסים 14
Yos השפעת ירידה במס רווח הון על שינוי הקרנות שוק ההון 8