• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

השפעת מות ההפיכה המשפטית על שווקים בישראל

או... ש... נבין ששופטים הם לא מלאכים.
שופטים לא צריכים להיות מלאכים. הם צריכים לפסוק בין שתי פרשנויות שונות של החוק שמובאות בפניהם.

בדמוקרטיה של ימינו הכנסת היא לא ראשות עצמאית, כי, להבדיל מלפני 30 שנה, משמעת קואליציונית נהוגה בכל דבר ועניין
בדמוקרטיה הישראלית אין מדינות שמרכיבות אותה ויכולות להחליט בניגוד לחוקי הממשלה
בדמוקרטיה הישראלית של היום שומרי הסף והפקידים המקצועיים מפוטרים ומאוימים על מנת שיתפטרו בעצמם

בדמוקרטיה הישראלית של היום השופטים הם הגורם האחרון שמסוגל לבלום החלטות ופעולות לא חוקיות של הממשלה.

חברי הממשלה רחוקים מאד מלהיות מלאכים. תפקיד השופטים לאזן ולבלום אותם, בשביל זה לא צריך מלאכים.

ואני לצערי מכיר את עובדות הסיעוד, ולא נתקלתי ולו בעובדת פיליפינית אחת.
אתה אולי מכיר כמה עובדות אבל לא את כולן, במציאות יש אלפי פיליפינים שעובדים בסיעוד בישראל. אני אישית מכיר יותר מאחת שמטפלת בבני משפחה קשישים. אני פוגש גם רבים מהם בטיסות שלי למזרח מישראל וחזרה דרך דובאי.

למה הוא התחייב?
כי הוא רצה שהשופט יאשר את הסדר הטיעון.
אגב, אפילו עורך דינו לא תירץ את המשפט שהבאתי והודה בבית המשפט העליון שמדובר ב"אי הבנה מצערת".
אני לא מצליח להבין למה קשה להודות שמדובר בנוכל שרימה גם את בית המשפט.

אתה אולי מכיר כמה עובדות אבל לא את כולן, במציאות יש אלפי פיליפינים שעובדים בסיעוד בישראל. אני אישית מכיר יותר מאחת שמטפלת בבני משפחה קשישים. אני פוגש גם רבים מהם בטיסות שלי למזרח מישראל וחזרה דרך דובאי.
אני חיפשתי עובדת פיליפינית - ולא היתה. ובכל מקרה אין ספק שהיכולת להיות עובדים סיעודיים לא מוגבלת לפיליפינים בלבד- ותעיד על כך העובדת שמצאנו.
לא הסברת למה הניסיון להעסיק סודנים נכשל - אבל המצב הנוכחי אינו המצב הרצוי. אם הדברים היו נעשים כראוי היתה אכיפה, ויתכן שהניסוי היה נראה אחרת.

בכל מקרה - אם הממשלה חושבת שישראל לא מסוגלת לקלוט פליטים, אם הממשלה לא מוכנה לקבל פליטים, שתתכבד ותבטל את החתימה על אמנת הפליטים ולא תחפש משהו אחר להאשים.

נערך לאחרונה ב:
בדיוק.
לגרמנים של 1933 לא היו מקרים קודמים ללמוד מהם.
לנו יש.
האמת היא שהסכנה במעבר מדמוקרטיה לדיקטטורה הייתה ידועה היטב עוד מימי יוון העתיקה. יש אינספור דוגמאות לאורך הההיסטוריה מכל התקופות. הדמוקרטיות\רפובליקות של העת העתיקה וימי הביניים לא היו ממש כמו הדמוקרטיות המודרניות. למשל היו בהן עבדים וכך גם בארצות הברית בתחילת דרכה. עם זאת היה בהן עיקרון ממש קדוש של הפרדת רשויות והגבלת הכוח של השלטון. זאת מתוך ניסיון היסטורי מר של מה קורה כאשר השליט משיג כוח אבסולוטי, תרחיש שהתממש למיטב ידיעתי, במוקדם או במאוחר ברוב הדמוקרטיות\רפובליקות ההיסטוריות. דוגמה יוצאת דופן היא הרפובליקה של ונצינה. היא שרדה כרפובליקה יותר מאלף שנה וגם די שגשגה. למה? כי הם היו ממש קנאים לעניין הפרדת הרשויות. בראש הרפובליקה עמד הדוג'ה. היה לו המון כוח, אבל היו מגבלות על כוחו והיו מספר גופים, שחלקו איתו בכוח והגבילו אותו. בארמון הדוג'ים בוונציה יש תמונות של כל הדוג'ים לאורך ההיסטוריה. יש אבל אחד, שבמקום תמונתו מופיע כתם שחור. אתם יכולים לנחש למה. הוא ניסה להפוך לשליט יחיד בעל כוח אבסולוטי. הוא נעצר, נשפט ולא קשה לנחש מה היה גזר דינו.

אני לא פוסל שכוונותיו של רובי חיוביות, אבל הוא חזר על תעמולה והסתה בלי לבדוק את העובדות ובכך הפיץ הסתה ושנאה.
תגובה לפנתיאון.
אדם שחוזר שוב ושוב על ההשוואה בין העם היהודי לבין גרמניה 1933, מאשים אחרים בהסתה.

לא הסברת למה הניסיון להעסיק סודנים נכשל - אבל המצב הנוכחי אינו המצב הרצוי. אם הדברים היו נעשים כראוי היתה אכיפה, ויתכן שהניסוי היה נראה אחרת.
כי לא נעים לכתוב את האמת.
יש בארץ יותר עובדים זרים בלי אשרה מאשר מסתננים / פליטים, אבל הם "פחות בעיה" מבחינת הממשלה הנוכחית כי עליהם גזרו קופון כספי וכי הם לבנים ולכן אף אחד לא יחלום לבקש לכלוא אותם על עבירה של שהייה שלא כדין בארץ או עבירה בדרגת חומרה דומה.
בפועל, מדי חודש עוזבים מסתננים / פליטים רבים את ישראל ולא נכנסים אחרים, כך שהמספר שלהם יורד בהדרגה. הם לא היו מעולם סכנה ל"צביון היהודי" של המדינה והיום בוודאי אינם איום כזה. אבל הם מטרה נוחה - גם בג"צ, גם גויים וגם כושים באותו סיפור הם לא משהו שהממשלה הנוכחית תתן לו לעבור מתחת לרדאר, גם אם יש אלף בעיות חמורות יותר.

בדמוקרטיה של ימינו הכנסת היא לא ראשות עצמאית, כי, להבדיל מלפני 30 שנה, משמעת קואליציונית נהוגה בכל דבר ועניין
ועובדה שבכל זאת חכים מפילים ממשלות כל הזמן
כי הוא רצה שהשופט יאשר את הסדר הטיעון.
אגב, אפילו עורך דינו לא תירץ את המשפט שהבאתי והודה בבית המשפט העליון שמדובר ב"אי הבנה מצערת".
אני לא מצליח להבין למה קשה להודות שמדובר בנוכל שרימה גם את בית המשפט.
טעות בניסוח.
התכוונתי למה בשווא. כלומר, מה כללה ההתחייבות שלו.
להפך - עורך דינו תירץ. אי הבנה של בית המשפט העליון (ושוב, מפסק הדין רואים שהשופט המקורי לא בהכרח הבין ככה).
אולי לרוב מיוחס כמו שנדרש בעת הצבעה על חוקי יסוד.
חוק יסוד כבוד האדם וחירותו, החוק שעליו בגצ מתבסס כשהוא גוזל את ריבונות העם, בכמה הוא עבר תזכיר לי?
ולא היה רוב כזה לרפורמה , לא היה לה רוב רגיל אפילו , לפי הסקרים.
לפי המציאות יש, עובדה.
חוצמזה... הרפורמה היא לא שאלה ערכית; היא שאלה מעשית של להחזיר את הריבונות לעם.
אחר כך העם יכול לדון על ערכים.
לתת פחות זכויות לפלסטינים, ערביי ישראל, עובדים זרים ?
א. אין כזה דבר פלסטינים. אם אתה מתעקש לחלק בין ערביי יו"ש לערביי הקו הירוק, אז ערבים כתומים וערבים כחולים. למי שזוכר מהמחסומים...
ב. זה לא משנה. לכל ערך באשר הוא
מדמוקרטיה לדיקטטורה הייתה ידועה היטב עוד מימי יוון העתיקה.
הדמוקרטיה הישראלית היא בדיוק כמו הדמוקרטיה היוונית, כיום. רק לקבוצה מיוחסת (ביוון זה היו "האזרחים", שהיו בפועל מיעוט התושבים) יש השפעה.
תגובה לפנתיאון.
אדם שחוזר שוב ושוב על ההשוואה בין העם היהודי לבין גרמניה 1933, מאשים אחרים בהסתה.
כמו מקרה קוסטה בלאק:
מצד אחד, לטענתו להשוות את אורית סטרוק לנאצים זה עלבון לנאצים, ומצד שני, דבריו של ח"כ אייכלר - שהם אכן בעייתיים מאוד - הם "מגה אנטישמיות ומגה אנטי ציונות" וזו "חרפה שעוברת בשקט יחסי".
אין מודעות עצמית מינימלית...

תגובה לפנתיאון.
אף אחד לא השווה בין העם היהודי לבין גרמניה של 1933. אנחנו יהודים לא פחות ממך. אתה טעון כאן טענה דמגוגית, כשאתה מעוות את דברי הצד השני. הטענה היא שיש כאן מקרה דומה של ממשלה, שנבחרה בבחירות דמוקרטיות על מצע פופוליסטי, ואז מפרקת את הדמוקרטיה ופועלת לבסס שלטון דיקטטורי בטענה שזה רצון העם שבחר בה. השיטות הן מאוד דומות. גם שיטות התעמולה מאוד דומות, ואפילו הסיפור המרכזי שהן מספרות על יהודים אשכנזים, ששולטים בהכל מאחורי הקלעים ואשמים בכל הצרות של האנשים הפשוטים, הוא ממש זהה.
מה לא נכון בזה?

התכוונתי למה בשווא. כלומר, מה כללה ההתחייבות שלו.
להפך - עורך דינו תירץ. אי הבנה של בית המשפט העליון (ושוב, מפסק הדין רואים שהשופט המקורי לא בהכרח הבין ככה).
כבר הבנתי שבית המשפט העליון לא מבין משפטים פשוטים בעברית, לדעתך.
אפשר לדעת איך אתה מפרש את המשפט שכתבתי?

מה הקשר בין מה שכתבתי לבין מה שכתוב בקישור שהבאת?
ההשוואה לנאצים כשאין קשר.
זה שמישהו עושה משהו שהנאצים עשו - כמו שאתה טוען.
לא הופך אותו לנאצי: כמו שאתה בעצמך אמרת
אף אחד לא השווה בין העם היהודי לבין גרמניה של 1933.
ובכל זאת כל הזמן אומרים כאן נאצים.
למה?
רדוקטיו אד היטלרום.

אף אחד לא השווה בין העם היהודי לבין גרמניה של 1933. אנחנו יהודים לא פחות ממך. אתה טעון כאן טענה דמגוגית, כשאתה מעוות את דברי הצד השני. הטענה היא שיש כאן מקרה דומה של ממשלה, שנבחרה בבחירות דמוקרטיות על מצע פופוליסטי, ואז מפרקת את הדמוקרטיה ופועלת לבסס שלטון דיקטטורי בטענה שזה רצון העם שבחר בה. השיטות הן מאוד דומות. גם שיטות התעמולה מאוד דומות, ואפילו הסיפור המרכזי שהן מספרות על יהודים אשכנזים, ששולטים בהכל מאחורי הקלעים ואשמים בכל הצרות של האנשים הפשוטים, הוא ממש זהה.
מה לא נכון בזה?
אם רוצים לתת דוגמה למצב שבו דמוקרטיה הפכה לדיקטטורה, אפשר לתת דוגמאות אחרות, כפי שאמרתי כאן כמה פעמים, אני ער לחששות, וגם אני מתנגד לחקיקה המשפטית (אם כי חושב שצריך לעשות שינויים, אחרים, במערכת המשפט). אבל כאשר משווים ומזהירים ממקרה המפלגה הנאצית בגרמניה, בעצם מניחים שלא רק שאנחנו בדרך לדיקטטורה, אלא לדיקטטורה נוסח גרמניה הנאצית.
כדי שדבר נורא כזה יקרה צריך להניח לא רק שחברי הכנסת של הקואליציה הם בעלי כוונת רצחניות ברבריות כשל הנאצים, אלא צריך גם להניח שיהיה בסיס תמיכה רחב בעם שיתמוך במהלכים אלימים שלהם, כמו שהיה בגרמניה (כבר ב1933 הנאצים היו אלימים מאוד, והייתה להם תמיכה רבה בציבור שבלעדיה לא היו יכולים להשתלט על גרמניה.), וגם להניח שאפשר בשנת 2023, על ידי תעמולה של כמה שנים, לגרום לצבא המוסרי שלנו לבצע רצח עם.
האמת שזו לא רק הנחה, לצערי זה נאמר בפירוש כאן, שהימין, או לפחות חלקים ממנו, דומים לנאצים.
נאמר, ואיש לא מחה.
כמו אותה אמירה אומללה בשבת, שגם עליה לא שמעתי גינויים. (אולי אני טועה וכן גינו ופספסתי את זה. הלוואי! אבל אני לא שמעתי גינוי למרות שחיפשתי).

אם אתה רוצה לענות לי שגם מצד ימין נאמרו אמירות כאלה, אתה צודק. זה חמור באותה מידה. אמירות כאלו מצד ימין מבחילות אותי לא פחות.

אפשר להזהיר, ואני וודאי בעד ללמוד מן ההיסטוריה, אבל לא צריך לרוץ כל כך מהר לטראומות הגדולות ביותר, לעצבים החשופים ביותר של העם היהודי.
אני באמת לא מעוניין להיגרר לוויכוח הטיפשי כמה היסטוריה למדתי ואיפה, אבל מי שמשווה את המצב שלנו היום לגרמניה בשנים ההם לא מודע למה שהיה שם.
ואני יודע שיש היום בארץ אנשים שעושים פשעים לאומניים, וצריך לטפל בהם ביד קשה. ועדיין, אין כל השוואה ואסור שתהיה.

@גרהם
אני נגד הרפורמה ונגד ביטול עילת הסבירות.

אבל היום קראתי את הכתבה הבאה , על החלטות שבית המשפט פסל בגלל עילת הסבירות ,וזה עושה רושם בקריאה ראשונית ומהירה שאין ממש סיבה מוצקה לפסול אותם,לפחות לטעמי.

כמובן יתכן שזה רק העיתון מציג זאת כך(עיתון ימני ).

אז אני סקרן לדעת מה דעתך ודעת שאר חברי הפורום?

נערך לאחרונה ב:
@גרהם
אני נגד הרפורמה ונגד ביטול עילת הסבירות.

אבל היום קראתי את הכתבה הבאה , על החלטות שבית המשפט פסל בגלל עילת הסבירות ,וזה עושה רושם בקריאה ראשונית ומהירה שאין ממש סיבה מוצקה לפסול אותם,לפחות לטעמי.

כמובן יתכן שזה רק העיתון מציג זאת כך(עיתון ימני ).

אז אני סקרן לדעת מה דעתך ודעת שאר חברי הפורום?

אחרי שצפיתי היום בנאום של רוטמן בבגצ, אני מתנצל אבל אין לי כוונה להתעמק בדוגמאות שמביא השותף שלו שלא ניתן להבין מהן כלום כי נימוקי השופטים הובאו בתמצית (ואני חושד מהכרות שטחית עם חלק מהמקרים, שבאופן מוטה).
אני לא בטוח שבית המשפט העליון לא הרחיב יתר על המידה את השימוש בעילת הסבירות.
אני כן בטוח שהכנסת בחרה בפתרון קיצוני ששופך את התינוק עם המים.

אם רוצים לתת דוגמה למצב שבו דמוקרטיה הפכה לדיקטטורה, אפשר לתת דוגמאות אחרות, כפי שאמרתי כאן כמה פעמים, אני ער לחששות, וגם אני מתנגד לחקיקה המשפטית (אם כי חושב שצריך לעשות שינויים, אחרים, במערכת המשפט). אבל כאשר משווים ומזהירים ממקרה המפלגה הנאצית בגרמניה, בעצם מניחים שלא רק שאנחנו בדרך לדיקטטורה, אלא לדיקטטורה נוסח גרמניה הנאצית.
כדי שדבר נורא כזה יקרה צריך להניח לא רק שחברי הכנסת של הקואליציה הם בעלי כוונת רצחניות ברבריות כשל הנאצים, אלא צריך גם להניח שיהיה בסיס תמיכה רחב בעם שיתמוך במהלכים אלימים שלהם, כמו שהיה בגרמניה (כבר ב1933 הנאצים היו אלימים מאוד, והייתה להם תמיכה רבה בציבור שבלעדיה לא היו יכולים להשתלט על גרמניה.), וגם להניח שאפשר בשנת 2023, על ידי תעמולה של כמה שנים, לגרום לצבא המוסרי שלנו לבצע רצח עם.
האמת שזו לא רק הנחה, לצערי זה נאמר בפירוש כאן, שהימין, או לפחות חלקים ממנו, דומים לנאצים.
נאמר, ואיש לא מחה.
כמו אותה אמירה אומללה בשבת, שגם עליה לא שמעתי גינויים. (אולי אני טועה וכן גינו ופספסתי את זה. הלוואי! אבל אני לא שמעתי גינוי למרות שחיפשתי).

אם אתה רוצה לענות לי שגם מצד ימין נאמרו אמירות כאלה, אתה צודק. זה חמור באותה מידה. אמירות כאלו מצד ימין מבחילות אותי לא פחות.

אפשר להזהיר, ואני וודאי בעד ללמוד מן ההיסטוריה, אבל לא צריך לרוץ כל כך מהר לטראומות הגדולות ביותר, לעצבים החשופים ביותר של העם היהודי.
אני באמת לא מעוניין להיגרר לוויכוח הטיפשי כמה היסטוריה למדתי ואיפה, אבל מי שמשווה את המצב שלנו היום לגרמניה בשנים ההם לא מודע למה שהיה שם.
ואני יודע שיש היום בארץ אנשים שעושים פשעים לאומניים, וצריך לטפל בהם ביד קשה. ועדיין, אין כל השוואה ואסור שתהיה.
האם הגענו למצב בו אפשר לדבר על גרמניה של שנות ה 30-40 בלי שזה יסגור את הדיון. אפשר לנסות.
כשישראלים מדברים על התהליכים בגרמניה בשנים אלו כדוגמה לגלישה לדיקטטורה, הם עושים זאת כי זו הדוגמה הכי טובה שהם מכירים ו/או מניחים שמי שקורא את דבריהם מכיר.
אבל, כשיאיר גולן דיבר על "תהליכים" בגרמניה בשנות ה-30, הוא לא דיבר על רכבות למחנות השמדה וגטאות, אלא על בריונים פופוליסטים שצוברים כוח פוליטי רב.
האם זה מופרך?
יש לנו שר לבטחון פנים שמוצאו בתנועה שערכיה דומים לאלו של הKKK. את ילדיו הוא מחנך להערצה של טרוריסט שרצח עשרות אנשים (לא יהודים, אל דאגה) שתמונתו תלויה בסלון ביתם ושעד לאחרונה אפילו ביבי חסר חוש הריח והמוסר אמר שהוא לא יוכל להיות חלק מהקואליציה שלו. פרעות גזעניות לפגיעה בחפים מפשע זוכות לאהדה בקרב מי שנמצא היום בשלטון וב"חתונת השנאה" בה נחגגה שריפתו של פעוט פלשתיני השתתף השר לבטחון לאומי בכבודו ובעצמו.
אפשר כמובן להתווכח על נכונות הטענה ולהצביע על הבדלים בין ישראל של היום לגרמניה של לפני 90 שנה, אבל לא צריך לטפול על הטיעון מה שאינו קיים בו, כי אין המדובר על השוואה לשואה, אלא למשהו שונה, חמור ודוחה בפני עצמו.

נערך לאחרונה ב:
אבל, כשיאיר גולן דיבר על "תהליכים" בגרמניה בשנות ה-30, הוא לא דיבר על רכבות למחנות השמדה וגטאות, אלא על בריונים פופוליסטים שצוברים כוח פוליטי רב.
האם זה מופרך?
בריונים פופוליסטים שצוברים כוח זה תופעה כלל עולמית.
לכן כולם גרמניה שנות השלושים?
גם לתופעות חמורות יש מדרג.

לכן כולם גרמניה שנות השלושים?
עניתי. זה המכנה המשותף שכולם מכירים כמו שכאשר מדברים על מיליארדרים כולם מזכירים את אותם שמות למרות שיש עשרות אחרים.
כפי שכתבתי, אפשר להתקדם ולהבין מה משווים ומה לא, ואפשר להמשיך בגישה שכל איזכור של גרמניה מדבר על השואה וסוף הדיון. בחירה של המשתתפים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
עניתי. זה המכנה המשותף שכולם מכירים כמו שכאשר מדברים על מיליארדרים כולם מזכירים את אותם שמות למרות שיש עשרות אחרים.
התחושה היא שנעשה פה שימוש ברדוקטיו אד היטלרום.

למה לא להגיד פשוט?
בריונים פופוליסטים שצוברים כוח זה תופעה כלל עולמית.
ברור (גם במקרה של יאיר גולן) שההשוואה לנאצים היא מכוונת.
כמו שההשוואה לKKK
יש לנו שר לבטחון פנים שמוצאו בתנועה שערכיה דומים לאלו של הKKK
הייתה מכוונת, למרות שגם לדעתך (אני מקווה לפחות) יש הבדלים.
אגב,
פרעות גזעניות לפגיעה בחפים מפשע
אוי-אוי-אוי...
לא, מה שקרה בחווארה לא היה צריך לקרות.
אבל באנה, הוצאתם את זה מכל פרופורציה.
זה כמו שבשומר החומות ניסו לקבע נרטיב של הלינץ' בבת ים. כן, אירוע חמור אחד מתוך כל כך הרבה אירועים... אבל האירוע הזה משרת את הנרטיב של התקשורת.
זה לא שיש שיטה כזו; זה קרה פעם אחת, ובמקום לא הכי תמים. כמה פיגועים היו שם בחודשים האחרונים? כמה נרצחים?
למעשה, הייתי רוצה לראות את צהל מחריב כל כפר שיצא ממנו פיגוע. הטענות שלי נגד חווארה, בגדול, הם:
1. לקיחת החוק לידיים.
2. ביצוע לא מפוקח (טוב, ברור, מה אני מצפה ממי שלוקח את החוק לידיים). אם זה היה קורה באופן מסודר, על ידי הצבא, אז היו דואגים לפנות את התושבים ומונעים סיכון לנפש.
אבל כן, כפר שיוצאים ממנו מחבלים - בטח באופן סדרתי כל כך - צריך לההרס.
את ילדיו הוא מחנך להערצה של טרוריסט שרצח עשרות אנשים (לא יהודים, אל דאגה) שתמונתו תלויה בסלון ביתם
אבל מנסור עבאס כשר.
היגיון בריא.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס השפעת הפנסיות על הכלכלה בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 37
R השפעת המלחמה מול איראן על בנית/בחירת דירה נדל"ן 6
R השפעת המכסים של טראמפ על שער שקל דולר שוק ההון 2
ד השפעת המערכה מול איראן על מחירי הנדלן באיזורי ביקוש אוף טופיק 14
Y השפעת מנהלי קרן פאסיבית על אקטרטיביות ורווח הקרן פוסטים מאיכות נמוכה 3
י השפעת שינוי מט"ח על רכישת המניות הראשונית שוק ההון 53
ה השפעת המע"מ על דירה שנקנתה נדל"ן 2
ד האם יש דרך לנטרל השפעת הדולר במסלולים כמו עוקב SP500 בפנסיה וקרן השתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
F דעתכם האישית על השפעת הבינה המלאכותית על חברות הטק אוף טופיק 8
ר השפעת יחסי ישראל-אירלנד על קרנות איריות שוק ההון 143
A לגבי השפעת מטח בקרנות חוץ שוק ההון 6
ד השפעת מכירת פסגות על פסגות טרייד שוק ההון 3
ב השפעת המלחמה על הריבית של פיקדונות דולריים בבנקים צרכנות פיננסית 5
Y השפעת מט״ח על קרן אירית מחקה מדד שנסחרת בשקלים שוק ההון 0
Y השפעת מט״ח על קרנות הנסחרות בשקלים שוק ההון 265
דו דו השפעת דיבידנד על שערי קניה ומכירה בחישובי דף עזר 1325 מיסים 1
I השפעת קריסת SVB על הכלכלה הישראלית שוק ההון 19
הטירונית אג"ח ממשלתי 5116181 MTF מחקה תל גוב-כללי - השפעת הארועים הפוליטיים על הקרן שוק ההון 22
Y השפעת הרפורמה המשפטית על שוק ההון בישראל שוק ההון 429
C ״השפעת המיסוי הריאלי אל מול הנומינלי חזקה יותר בטווח הקצר״ שוק ההון 3
ב השפעת הלוואה קודמת על פרופיל לווה למשכנתא נדל"ן 6
S השפעת האינפלציה והעלאת הריבית על מגזר ההייטק פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 9
ש השפעת מעבר בנק על דירוג האשראי צרכנות פיננסית 0
A השפעת הריבית העולה והאינפלציה על מחירי הנדל״ן נדל"ן 109
E השפעת הירידות בבורסה על היום-יום ומצב הרוח שוק ההון 63
D מניות דואליות - השפעת מחיר המניה והבדלים בימי מסחר שוק ההון 1
K השפעת מלחמת רוסיה-אוקראינה על הכלכלה העולמית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 2508
L השפעת הוצאות על פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 3
א השפעת מט"ח על נייר 1159235 שוק ההון 2
ס השפעת עלייה קלה בריבית הפריים נדל"ן 33
N השפעת שער הדולר על קרן שקלית שוק ההון 34
ר ילדים במהלך התואר - השפעת הורות על התפתחות אישית התפתחות אישית 32
E השפעת שער הדולר על שער הפאונד אוף טופיק 2
E השפעת מט"ח על תיק ההשקעות שוק ההון 1
לא חשוב שמות השפעת תופעת הפרישה המוקדמת על המשק הישראלי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 42
B השפעת שינוי שער הדולר על מניות זרות לא דואליות שוק ההון 5
E השפעת ג'ו ביידן על המדדים שוק ההון 3
M השפעת קבלת מענקי CARES act על דילול בעלי המניות? שוק ההון 1
נ השפעת המגפה בעולם על דור הY והZ, דעתכם בנושא? אוף טופיק 47
G השפעת הגישה של טראמפ על השוק אוף טופיק 29
ה השפעת הקורונה על נדלן - דיון תיאורטי נדל"ן 363
ר השפעת דמי ניהול על מחיר קרן סל שוק ההון 14
O השפעת מכירת בית השקעות על תנאים קיימים שוק ההון 2
P השפעת "הכנסות פטורות" על חישוב סך ה"הכנסה" צרכנות פיננסית 20
A השפעת קרבה לבית ספר על איכות חיים ושווי הנכס נדל"ן 9
מוריארטי השפעת היפראינפלציה על מיסוי ניירות נקובים בדולר מיסים 14
Yos השפעת ירידה במס רווח הון על שינוי הקרנות שוק ההון 8