מסכים עם כל מילה ומבקש להוסיף ולחדד:שוכר ש"נבהל" מהדרישה לנקות סיפון, להחליף גומיה בלויה, לנקות פילטר הוא שוכר שמלכתחילה לא הייתי מוכן להשכיר לו את הדירה, זה מתכון לצרות אם השוכר הוא בור ועם הארץ בענייני תחזוקה שוטפת של דירה.
לא כולם חייבים להיות "הנדי מן", אבל רמה בסיסית של ללכת לטמבוריה הקרובה ולקנות גומיה, צינור שרשורי לביוב, ופומפה לסתימות זה משהו שלא כדאי לוותר עליו, אתה גר בבית? תתנהג כאילו זה הבית שלך, בבית שלך אתה מזמין אינטלטור בכל פעם שהכיור נסתם? אם כן, אז גם בדירה השכורה תזמין אינסטלטור אבל על חשבונך.
היתה לי שוכרת חד הורית כשהייתי בנסיעה עסקית ארוכה, שכנעו אותי לתת לה סיכוי, האחים שלי סבלו במשך שנה, כל דבר קטן - טלפון. סתימות באמבטיה בגלל שערות, סתימות בכיור בגלל שיירי אוכל שומני, קצר בתנור אפיה כי הילדה הכניסה עיפרון ותקעה את המאוורר, היו צריכים לבוא אליה לנתק את התנור ולהרים את הפיוז. לא היה לה מושג בכלום.
מאז הכנסתי את אפשרות הפינוי בשלושה חודשי התראה.
בדירה שאני משכיר, מיועדת לפינוי בינוי, משנות ה50, גר שוכר סטודנט, לפני מספר חודשים הוא היה צריך לנתק את המים החמים כיוון שהצינור נסדק ודלף, אמרתי לו שיזמין אינסטלטור ואני אשלם את עלות התיקון.
אחרי שבוע הוא אמר שקנה צינור דומה והחליף לבד (מאריך ניל, למי שמכיר), אפילו לא רצה שאחזיר לו את עלות הצינור, 15 שח.
אני לא מצפה משוכר שיחליף צינור, אבל יש תחזוקה בסיסית.
הגישה של שוכר "למה שאשקיע מזמני וכספי 100 ש"ח לתיקון נכס לא שלי , הרי אני משלם הרי כל חודש" היא מעוות ולא רציונלית. ואם הדירה היתה בבעלות ולא בשכירות אותו אדם הרי היה משקיע את מאמציו לתיקון הקטן ואם לא יודע היה קורא לשכן / גיסו. ואם חלילה היה משקיע 100 ש"ח לחלק שהתעייף האם היה מקבל 100 ש"ח חזרה עת היה מוכר את הנכס?!
נגעת בנקודה רגישה שחששתי להיכנס אלי - שוכרות חד הוריות שבאופן מובנה וידוע מופלות לרעה בשוק השכירויות. לא נכנס לשאלה אם מוצדק או לא כדי למנוע להבות כלפי.
גרה מעלי אחת כזאת ולאחרונה הגיע בעל הנכס שלה לאור תלונתה ל"תקלה חמורה בצנרת הבית והצפה". הוא הוציא 4 קילו שיער מקופסת הניקוז במקלחון והבעיה נפתרה. השיער שלה ולא שלו שגר רחוק אני מניח....
סביר להניח שאם הדירה היתה שלה היתה מתאמצת קצת יותר ונעזרת בבעל של החברה וכו'.
(גם אני מתעקש על הזכות ההדדית לסיום חוזה בהודעה מראש של 90 יום כפי שרשמתי בעבר בשירשור אחר ו"חטפתי".
קורה שיש פער מוגזם בין הציפיות בין הצדדים.....אז נפרדים. לכן חשוב וטוב ל2 הצדדים).