• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

השכרה של נכס ראשון - איך מתנהלים בבלאגן?

אחלה עצות וגישה בשביל להתקע עם שוכר מהגיהנום. אלא אם מדובר בדירה יוצאת דופן, כל שוכר שפוי ימנע מבעל דירה שמציב תנאים כאלו.
ההיפך. לא להיתקע עם שוכר אלא להימנע מחוזה עימו מראש ולמצוא אחר.
את הגיהנום שיפיל השוכר על אחר....

קרא היטב. לא כתבתי מעוגן בחוזה לגבי ביקור בנכס. אלא לממש את הסעיף הסטנדרטי בחוזים לפיו בעל הנכס יכול לבקש בשעות סבירות ובתיאום מראש. 1 לחצי שנה עונה על ההגדרה סביר.
דרישה מוגזמת לדעתך לעגן חובת שוכר לשמור על מזגן שעלה לבעליו 30000 ש"ח ושכל תיקון בעקבות הזנחה יעלה אלפי ש"ח?
לדעתי לא.

על רכב שכור בערך דומה מחתימים על 1001 תנאים, בטחונות, אחריות ופיקדון 800 אירו. מה ההבדל?
האבק הגיע לפילטרים עת השוכר השתמש. לצורך העניין כמו סיפון שנסתם משארי מזון של הסלט של אשת השוכר עד לסתימה רצינית.
לא תיחזק את הנדרש שברשותו ונגרם נזק.....שישלם. פשוט.

אגב -
סעיף זה מופיע בלא מעט חברות של מתחמי השכרת דירות לטווח ארוך.

זה כמו שתשכור רכב ותגרום לו לנזק כי התעלמת מחובתך לבדוק לחץ אוויר שירד. הלחץ אוויר ירד וירד ותטען שאתה "רק שוכר שלא מבין" והרסת את הרכב.
הוגן? צודק?

הכותב שוכר דירה ותיקן לא פעם תקלות קטנות עד 300 ש"ח אפילו שמדובר בבלאי טבעי ולפי החוק היבש חובת בעל הנכס אליו לא טלפן.
כמו כן, הכותב מנקה פילטר מזגן כל 3 חודשים כערך לשמירת רכוש אחר אפילו שלא מעוגן חוזה.

מתעניין שלא יכול להוכיח ששילם בשנה האחרונה מסודר בדירה האחרונה ששכר זה מדאיג ועדיף חודש ריק מאשר סיכון.

נערך לאחרונה ב:
קרא היטב. לא כתבתי מעוגן בחוזה לגבי ביקור בנכס. אלא לממש את הסעיף הסטנדרטי בחוזים לפיו בעל הנכס יכול לבקש בשעות סבירות ובתיאום מראש. 1 לחצי שנה עונה על ההגדרה סביר.
דרישה מוגזמת לדעתך לעגן חובת שוכר לשמור על מזגן שעלה לבעליו 30000 ש"ח ושכל תיקון בעקבות הזנחה יעלה אלפי ש"ח?
לדעתי לא.

על רכב שכור בערך דומה מחתימים על 1001 תנאים, בטחונות, אחריות ופיקדון 800 אירו. מה ההבדל?
האבק הגיע לפילטרים עת השוכר השתמש. לצורך העניין כמו סיפון שנסתם משארי מזון של הסלט של אשת השוכר עד לסתימה רצינית.
לא תיחזק את הנדרש שברשותו ונגרם נזק.....שישלם. פשוט.
גישה כזו של בעל דירה תוביל לרוב במקרה של קלקול לטענה (המגוחכת) שהשוכר לא ניקה פילטרים. לרוב זה גם בעל דירה שקונה את המותג הסיני הזול ביותר, מוצא בנפרד את מי שיתקין במחיר הכי זול (כך שהמתקין יאשים את היצרן, והיצרן יאשים את המתקין גם כשיש אחריות), ושוכר שפוי לא מעוניין להתעסק עם בעל דירה קמצן שרק מחפש לגלגל עלויות על השוכרים.
הכותב שוכר דירה ותיקן לא פעם תקלות קטנות עד 300 ש"ח אפילו שמדובר בבלאי טבעי ולפי החוק היבש חובת בעל הנכס אליו לא טלפן.
כמו כן, הכותב מנקה פילטר מזגן כל 3 חודשים כערך לשמירת רכוש אחר אפילו שלא מעוגן חוזה.
צריך לחפש שוכר שעושה את זה מיוזמתו ולא לדרוש לעגן זאת בחוזה (אלא אם רוצים להבריח שוכרים).
מתעניין שלא יכול להוכיח ששילם בשנה האחרונה מסודר בדירה האחרונה ששכר זה מדאיג ועדיף חודש ריק מאשר סיכון.
רק שבארץ לא מקובל לחטט בפירוט עו"ש של שוכרים. בעל דירה שמבקש זאת, זה דגל אדום.

גישה כזו של בעל דירה תוביל לרוב במקרה של קלקול לטענה (המגוחכת) שהשוכר לא ניקה פילטרים. לרוב זה גם בעל דירה שקונה את המותג הסיני הזול ביותר, מוצא בנפרד את מי שיתקין במחיר הכי זול (כך שהמתקין יאשים את היצרן, והיצרן יאשים את המתקין גם כשיש אחריות), ושוכר שפוי לא מעוניין להתעסק עם בעל דירה קמצן שרק מחפש לגלגל עלויות על השוכרים.

צריך לחפש שוכר שעושה את זה מיוזמתו ולא לדרוש לעגן זאת בחוזה (אלא אם רוצים להבריח שוכרים).

רק שבארץ לא מקובל לחטט בפירוט עו"ש של שוכרים. בעל דירה שמבקש זאת, זה דגל אדום.
ההיפך! שוכר שלא בעניין להשיב על עברו כשוכר לפני שנכנס לנכס של אחר שערכו מעל 1 מיליון ש"ח (עם משכנתה + שוכר במקביל) = דגל אדום בוהק.
נפרדים כידידים. פשוט.
דגל אדום לגבי בעל הנכס? ש? כי? הוא חטטן בפרט שמנבא התנהגות פיננסית של אדם זר בנכס החדש והיקר שלו?

לא רשמתי חיטוט בעו"ש. שוב אינך קורא בעיון. עלות עגלת הקניות באושר-עד פחות מעניינת את בעל הנכס.
רשמתי הצגת 12 תשלומים אחרונים על הדירה הקודמת ששכר. לצורך העניין סינון עו"ש והצגת 12 השיקים שירדו.
הרי השוכר הציד עצמו כאדם מסודר שמשלם בזמן. שיציג. פשוט.

כאשר אני מכרתי דירה והשוכר רצה להמשיך עם הקונה אז עו"ד הקונים ביקשה ממני, לאחר רשות השוכר שמיד הסכים עם חיוך, להציג את 12 התשלומים האחרונים שירדו בזמן.
דירה בה המתקין מזגן אמר לי שהוא לא יכול להתחרות במחיר המזג ברשת _______ ושאזמין בעצמי ואשלם לו על ההתקנה _____ ש"ח.

אין קשר בין מותג סיני לפילטר גדוש אבק.
ואגב - דגמים רבים של יצרנים ישראלים מובילים מיוצרים בסין וחברת המזגנים מהגדולות בעולם היא סינית (הייאר). אל תמעיט בסין בבקשה.
ובנימה אישית, אני הרבה בסין וצר לי לאכזבך אך ישראל אפריקה לעומת סין בכל הקשור לטכנולוגיות ותחבורה ובכלל. סין נמצאת בשנת 2050.

גם כאשר המתקין קנה את המזגן במקרה של תקלה והתברר שהתקלה במזגן ולא בהתקנה הוא יבקש מהקונה להפעיל את האחריות / יפעיל אותה עבורו.
אם יש כשל טכני במזגן בגלל תקלת יצור והיצרן יסרב לקחת אחריות הטכנאי לא ישלם מכיסו כמובן על חיישן ב2000 ש"ח או מזגן חדש ב9000ש"ח. צודק?

לכותב יש מזגן ישראלי תוצרת סין ומנקה פילטרים כל חצי שנה ובסבב דירות לפני שחתם הגיע עם צילום תדפיס תשלומי עבר על דירה קודמת. 3 מתוך 5 בעלי דירות ביקשו והצגתי בשימחה והבנה.

נערך לאחרונה ב:
ההיפך! שוכר שלא בעניין להשיב על עברו כשוכר לפני שנכנס לנכס של אחר שערכו מעל 1 מיליון ש"ח (עם משכנתה + שוכר במקביל) = דגל אדום בוהק.
נפרדים כידידים. פשוט.
דגל אדום לגבי בעל הנכס? ש? כי? הוא חטטן בפרט שמנבא התנהגות פיננסית של אדם זר בנכס החדש והיקר שלו?

לא רשמתי חיטוט בעו"ש. שוב אינך קורא בעיון. עלות עגלת הקניות באושר-עד פחות מעניינת את בעל הנכס.
רשמתי הצגת 12 תשלומים אחרונים על הדירה הקודמת ששכר. לצורך העניין סינון עו"ש והצגת 12 השיקים שירדו.
הרי השוכר הציד עצמו כאדם מסודר שמשלם בזמן. שיציג. פשוט.

כאשר אני מכרתי דירה והשוכר רצה להמשיך עם הקונה אז עו"ד הקונים ביקשה ממני, לאחר רשות השוכר שמיד הסכים עם חיוך, להציג את 12 התשלומים האחרונים שירדו בזמן.
דירה בה המתקין מזגן אמר לי שהוא לא יכול להתחרות במחיר המזג ברשת _______ ושאזמין בעצמי ואשלם לו על ההתקנה _____ ש"ח.

אין קשר בין מותג סיני לפילטר גדוש אבק.
ואגב - דגמים רבים של יצרנים ישראלים מובילים מיוצרים בסין וחברת המזגנים מהגדולות בעולם היא סינית (הייאר). אל תמעיט בסין בבקשה.
ובנימה אישית, אני הרבה בסין וצר לי לאכזבך אך ישראל אפריקה לעומת סין בכל הקשור לטכנולוגיות ותחבורה ובכלל. סין נמצאת בשנת 2050.

גם כאשר המתקין קנה את המזגן במקרה של תקלה והתברר שהתקלה במזגן ולא בהתקנה הוא יבקש מהקונה להפעיל את האחריות / יפעיל אותה עבורו.
אם יש כשל טכני במזגן בגלל תקלת יצור והיצרן יסרב לקחת אחריות הטכנאי לא ישלם מכיסו כמובן על חיישן ב2000 ש"ח או מזגן חדש ב9000ש"ח. צודק?

לכותב יש מזגן ישראלי תוצרת סין ומנקה פילטרים כל חצי שנה ובסבב דירות לפני שחתם הגיע עם צילום תדפיס תשלומי עבר על דירה קודמת. 3 מתוך 5 בעלי דירות ביקשו והצגתי בשימחה והבנה.
הגישה הטרחנית שלך מבריחה שוכרים טובים. אתה מוזמן להמשיך ולהצדיק את עצמך, אבל זה לא ישנה את המציאות. מה זה עניינו של השוכר אם יש לבעל הדירה משכנתא או אין?
למשל, כשוכר - אין לי שום כוונה לנסות ולהוכיח לבעל הדירה שניקיתי פילטרים כל שלושה חודשים בשביל שיתקן מזגן שהתקלקל. גם כבעל דירה אין באמת איך לדרוש זאת מהשוכרים.

הגישה הטרחנית שלך מבריחה שוכרים טובים. אתה מוזמן להמשיך ולהצדיק את עצמך, אבל זה לא ישנה את המציאות. מה זה עניינו של השוכר אם יש לבעל הדירה משכנתא או אין?
למשל, כשוכר - אין לי שום כוונה לנסות ולהוכיח לבעל הדירה שניקיתי פילטרים כל שלושה חודשים בשביל שיתקן מזגן שהתקלקל. גם כבעל דירה אין באמת איך לדרוש זאת מהשוכרים.
בוא נסכם שאנחנו לא מסכימים וכל אחד יפעל בדרכו ואשמח אם גישתי תבריח 4 מתוך 7 מתעניינים ואשן טוב בלילה ללא ספקות (אני משכיר כעת 2 נכסים).

בשולי הדברים , יש לא מעט מקרים של מפרי חוזה שיטתיים המדלגים מנכס לנכס אחרי שפונו לא בקלות מנכס אחרון.

אם מחר תהיה תקלה וטכנאי יקבע בנחרצות שמקורה במזגן סתום אז מי אחראי על הנזק? השוכר או המשכיר?
יכול להחליף.את המילה מזגן לסיפון כדי לחדד משמעות שוכר שחייב לנקות אחריו בתק' השכירות.

שוב אינך קורא בעיון. לא כתבתי שעניינו של השוכר אם לבעל הדירה יש או אין משכנתה.
כתבתי שעל בעל הנכס להיזהר ולבדוק איתנות פיננסית של השוכר כי תשלום המשכנתה שלו תלוי במשמעת תשלומים של השוכר העתידי.
ואם יראה שהשוכר שילם עד כה באופן מסודר בדירה האחרונה זה כלי ניבוי די מוצלח לצד שאר הבדיקות והבטחונות. פשוט.
לא מדובר ב"חטטנות" אלא בדיקה לגופו של עניין במדוייק. תשלום שכירות.

מדגיש שוב למען הקוראים. מומלץ לוותר על שוכר שמחזיק חשבון בבנק הדואר. סביר להניח שבנק רגיל מנע ממנו חשבון פעיל לאור "שובבות" לכאורה.

השוכר מתחייב לנקות את הפילטרים כל 3 חודשים וכל נזק למזגן שיתברר בגלל אי מילוי חובה זו ישולם על ידי השוכר
אם הייתי רואה סעיף כזה בחוזה בחיים לא הייתי משכירה את הדירה הזאת ממך. בטח במצב אותו מתאר פותח השירשור של מחיר למשתכן בשכונה חדשה עם הרבה דירות פנויות. גם לא תיקון נזקים קטנים והיכולת שלי להחזיק מברגה לא רלוונטית. אחרי שנוצרת מערכת יחסים נעימה והגיונית עם בעל הנכס ברור שתיקונים שיפוצים אנשי מקצוע וכו היו מנת חלקי אבל לא במעמד חוקי מחייב בחוזה אלא מתוך רצון טוב של שני הצדדים.

זה נראה לי כמשכירה סעיפים טרחנים ולא הייתי רוצה מערכת יחסים עם משכיר שמתחילה ככה. נראה לי מתכון לצרות ואיש קשה.

אם הייתי רואה סעיף כזה בחוזה בחיים לא הייתי משכירה את הדירה הזאת ממך. בטח במצב אותו מתאר פותח השירשור של מחיר למשתכן בשכונה חדשה עם הרבה דירות פנויות. גם לא תיקון נזקים קטנים והיכולת שלי להחזיק מברגה לא רלוונטית. אחרי שנוצרת מערכת יחסים נעימה והגיונית עם בעל הנכס ברור שתיקונים שיפוצים אנשי מקצוע וכו היו מנת חלקי אבל לא במעמד חוקי מחייב בחוזה אלא מתוך רצון טוב של שני הצדדים.

זה נראה לי כמשכירה סעיפים טרחנים ולא הייתי רוצה מערכת יחסים עם משכיר שמתחילה ככה. נראה לי מתכון לצרות ואיש קשה.
זכותך. בהצלחה.

וגם זכות בעל נכס, לדעתי וניסיוני וסביבתי, לדאוג שרכושו בו השקיע כל הונו ישמר ויתוחזק.

בעל הנכס לא מכיר אותך עדיין כי לסמוך על רצונך הטוב..

ובכל זאת. גם ללא סעיף "טרחני" זה תנקי את פילטר המזגן ואולי הסיפון מעת לעת?!
ובמידה ולא ומחר טכנאי יפסןק שרשלנותך גרמה לנזק תהיה זכות לבעל הנכס לממש את שיק הביטחון שלך לתשלום התיקון?!

אגב, ההנחה ששכונת מחיר למשתכן מוצפת בעשרות דירות והכוח אצל השוכרים פחות נכונה היום בעידן של שוק קניה-מכירה מת ויותר שכירויות (הרי מי שלא קונה כעת לא יגור ברחוב).
מכיר פרוייקט ענק שהשתחרר לא מזמן במסגרת מחיר למשתכן עם הצפה של מספר דו-ספרתי של נכסים. תוך 3-5 שבועות הכל התאפס וכעת יש שם 0-4 דירות.
אנחנו בעידן של שוק שכירויות בכלל ודירה עם ממ"ד בפרט.

נערך לאחרונה ב:
זכותך. בהצלחה.

וגם זכות בעל נכס, לדעתי וניסיוני וסביבתי, לדאוג שרכושו בו השקיע כל הונו ישמר ויתוחזק.

בעל הנכס לא מכיר אותך עדיין כי לסמוך על רצונך הטוב..

ובמידה ולא ומחר טכנאי יפסןק שרשלנותך גרמה לנזק תהיה זכות לבעל הנכס לממש את שיק הביטחון שלך לתשלום התיקון?!

אגב, ההנחה ששכונת מחיר למשתכן מוצפת בעשרות דירות והכוח אצל השוכרים פחות נכונה היום בעידן של שוק קניה-מכירה מת ויותר שכירויות (הרי מי שלא קונה כעת לא יגור ברחוב).
מכיר פרוייקט ענק שהשתחרר לא מזמן במסגרת מחיר למשתכן עם הצפה של מספר דו-ספרתי של נכסים. תוך 3-5 שבועות הכל התאפס וכעת יש שם 0-4 דירות.
אנחנו בעידן של שוק שכירויות בכלל ודירה עם ממ"ד בפרט.
"טכנאי יפסוק". כאילו שהטכנאים בארץ מבינים משהו מעבר למינימום ההכרחי, וגם זה במקרה הטוב.

איך אתה אוכף ניקוי פילטרים כל שלושה חודשים? אם השוכר לא מפעיל מזגן כל החורף, גם אז הוא צריך לשטוף את הפילטרים? מהי שטיפה? זרם מים מספיק, או צריך גם ספוג וסבון? אם הטכנאי יפסוק שהפילטרים נוקו אבל לא מספיק טוב, תדרוש מהשוכר לשלם או שתוותר לו כי לא שלחת אותו לסדנת שטיפה?

"טכנאי יפסוק". כאילו שהטכנאים בארץ מבינים משהו מעבר למינימום ההכרחי, וגם זה במקרה הטוב.

איך אתה אוכף ניקוי פילטרים כל שלושה חודשים? אם השוכר לא מפעיל מזגן כל החורף, גם אז הוא צריך לשטוף את הפילטרים? מהי שטיפה? זרם מים מספיק, או צריך גם ספוג וסבון? אם הטכנאי יפסוק שהפילטרים נוקו אבל לא מספיק טוב, תדרוש מהשוכר לשלם או שתוותר לו כי לא שלחת אותו לסדנת שטיפה?
חן חן למתחכם.

חוזה נועד בין 2 צדדים שמתכוונים לכבד אותו ואפילו היו מכבדים את מה שסוכם אם לא היה חוזה.
לא 2 צדדים שמחפשים להתחכם ובטח לא שוכר עם גישה דווקנית של "אני משלם ועל פי החוק בעל הנכס יתקן אפילו שמדובר בגומיית ניאגרה שעולה 4 ש"ח וגיסי יודע להחליף".

בוא נסכם לא להסכים ושאני אנקה את הפילטרים ושאר הדברים כמיטב יכולתי כערך של שמירת רכוש האחר כאילו רכושי הוא.
סגרנו?

ואוי אוי אתה כבר פודה את הצק ביטחון שלי עוד לא נפגשנו אפילו. אני לא שוכרת ממך אין סיכוי.

פותח השירשור התחיל ב
1. הרבה דירות יוצאות לשוק בבת אחת ואני מודע לתחרות
אז המשכתי את קו המחשבה שלו בתור שוכרת שיש לה מלא אופציות, ומלבד דירה יפה אני מחפשת בעל דירה נורמלי שאפשר לגור בנכס שלו שנים ארוכות. אז לי אישית אין שום בעיה עם הוכחות תשלומי שכר דירה כאלה ואחרים ואין לי בעיה עם צקי ביטחון מוגזמים ועוד כל מיני דברים שבעלי דירות שלא מכירים אותי ועדין לא סומכים עלי מבקשים. אני מבינה הם דואגים שאני לא אשלם וחובת ההוכחה היא עלי. אבל בתמורה, אני מחפשת בעל דירה נורמלי עם דרישות הגיוניות שלא יעביר אותי קורס ניקוי סיפונים (מה זה ? איפה זה נמצא בכלל איך מנקים את זה), ניקוי מזגנים וחובת בעלות על מברגה (למרות שיש לי אחת אבל זו לא הנקודה).

ואוי אוי אתה כבר פודה את הצק ביטחון שלי עוד לא נפגשנו אפילו. אני לא שוכרת ממך אין סיכוי.

פותח השירשור התחיל ב

אז המשכתי את קו המחשבה שלו בתור שוכרת שיש לה מלא אופציות, ומלבד דירה יפה אני מחפשת בעל דירה נורמלי שאפשר לגור בנכס שלו שנים ארוכות. אז לי אישית אין שום בעיה עם הוכחות תשלומי שכר דירה כאלה ואחרים ואין לי בעיה עם צקי ביטחון מוגזמים ועוד כל מיני דברים שבעלי דירות שלא מכירים אותי ועדין לא סומכים עלי מבקשים. אני מבינה הם דואגים שאני לא אשלם וחובת ההוכחה היא עלי. אבל בתמורה, אני מחפשת בעל דירה נורמלי עם דרישות הגיוניות שלא יעביר אותי קורס ניקוי סיפונים (מה זה ? איפה זה נמצא בכלל איך מנקים את זה), ניקוי מזגנים וחובת בעלות על מברגה (למרות שיש לי אחת אבל זו לא הנקודה).
צודקת. עליך למצוא בעל נכס שינקה אחריך מעת לעת את הסיפון משארי המזון שלך ובכל ימנע סתימה שתגרום לנזק שיביא לקריאת שווא לאיש שירות. סיפון כדוגמה שמופיעה בהמון חוזים סטנדרטיים ברשת ובמתחמי השכרת דירות להמחשת תחזוקה שוטפת על השוכר.
היתה לי שכנה שבחרה בגישה דווקנית עם בעל הנכס כי משלמת ומגיע לה. והוא מיד סידר.
המתין לסוף החוזה ונפרד ממנה ושילמה בעלות מעבר יקרה מאוד ושכר דירה גבוה יותר.
אני די בטוח שהיא עם ראש שונה כי הבינה למה לא חידשו לה חוזה.
השוכר הנוכחי במקומה באותה דירה עם קרוב ל0 קריאות לבעל הנכס....מוזר (אני מכיר את בעל הנכס).

בקשה אישית -
אל תשפכי שמן בכיור. שפיכת שמן בכיור עלולה לגרום לסתימות ביוב כיוון שהשמן מתקרר, נדבק לדפנות הצינורות, אוסף לכלוך ועלול ליצור הצפות.

איך תרגישי אם שוכר בדירה שלך יפנה אליך כבעלת נכס שיש לו סתימה בכיור ומסתבר שיש שם 1 ק"ג עשבי תיבול של הסלט שהוא מכין אמעת לעת? צודק? הוגן?
אף אחד בסביבתו לא ידע לסייע לו 1 לחצי שנה ל3 דקות?!

לסיכום - ראש השוכר צריך להיות כאילו הוא גר בדירה בבעלותו מבחינת שמירה, הקפדה ותחזוקה. לדעתי (פחות ראש של בית מלון).
לא חייבת להסכים.

מי שלא יודע להחליף פילטר ברכב לא מחליף או בגלל שזה רכושו מקפיד ופונה לאחר שיודע? מניח שהוא פועל כי זה רכושו ויכאב לו בכיס אם יזניח.

שוכר שלא יכול פיננסית לתת לך ערבות חזקה כמזומן כמו שיק בנקאי או עקבות בנקאית ע"ס 3 2-3 חודשי שכירות אז עדיף להיפרד ממנו כידידים מראש. וכמובן, שוכר עם חשבון בבנק הדואר מיד לפסול.
בדירות מתחת ל2 מיליון שקל לא יהיה פשוט להשיג ערבויות כאלה.

לי אומנם אין שני נכסים כמוך, אבל אני גם משכיר נכס וגם שוכר בעצמי אז אני חש את שני הצדדים של השוק. זה לא שאני לא מסכים עם כל מה שאתה כותב, או מבין למה אתה כותב ואת ההיגיון מאחורי הדברים. אתה גם נותן טיפים לא רעים פה.
אבל אני לא הייתי שוכר ממך בחיים, עניין של גישה. לבוא אליי פעם בחצי שנה לעשות לי בדק בית, לבדוק אותי כל שלושה חודשים ששטפתי את הפילטרים בלי קשר לשימוש במזגן(בחורף אני לא מדליק למשל), זה TOO MUCH. אני מעדיף לא לשמוע מהדיירים שלי ולהציק כמה שפחות לבעל הדירה שלי.
יש דיירים נודניקים שם בחוץ שצריך לברוח מהם, אבל יש גם בעלי דירה שהייתי מגדיר אותם כ"טראבל מייקרים".
בסוף אתה סוג של נותן שירות ויש לך תחרות, במיוחד כמו במקרה של הפות"ש. בעל דירה שהוא בעייתי מדי, או שיצטרך לרדת מאוד בשכר הדירה או שישאר עם דירה ריקה.

אני בסוף החודש עוזב דירה אחרי שלוש שנים. יש לא מעט דברים בדירה שממש מפריעים לי אבל הבעלי דירה כ"כ נהדרים שנשארתי פה 3 שנים למרות שאני ממש לא עף על הדירה.

בדירות מתחת ל2 מיליון שקל לא יהיה פשוט להשיג ערבויות כאלה.

לי אומנם אין שני נכסים כמוך, אבל אני גם משכיר נכס וגם שוכר בעצמי אז אני חש את שני הצדדים של השוק. זה לא שאני לא מסכים עם כל מה שאתה כותב, או מבין למה אתה כותב ואת ההיגיון מאחורי הדברים. אתה גם נותן טיפים לא רעים פה.
אבל אני לא הייתי שוכר ממך בחיים, עניין של גישה. לבוא אליי פעם בחצי שנה לעשות לי בדק בית, לבדוק אותי כל שלושה חודשים ששטפתי את הפילטרים בלי קשר לשימוש במזגן(בחורף אני לא מדליק למשל), זה TOO MUCH. אני מעדיף לא לשמוע מהדיירים שלי ולהציק כמה שפחות לבעל הדירה שלי.
יש דיירים נודניקים שם בחוץ שצריך לברוח מהם, אבל יש גם בעלי דירה שהייתי מגדיר אותם כ"טראבל מייקרים".
בסוף אתה סוג של נותן שירות ויש לך תחרות, במיוחד כמו במקרה של הפות"ש. בעל דירה שהוא בעייתי מדי, או שיצטרך לרדת מאוד בשכר הדירה או שישאר עם דירה ריקה.

אני בסוף החודש עוזב דירה אחרי שלוש שנים. יש לא מעט דברים בדירה שממש מפריעים לי אבל הבעלי דירה כ"כ נהדרים שנשארתי פה 3 שנים למרות שאני ממש לא עף על הדירה.
לא כתבתי הצגת הוכחת ניקיון פילטרים. סוג של הסכמה כדי להעביר מסר בחשיבות שמירה על הנכס.
יש מקרים שלחיצת יד והערה חברית מספיקים ויש מקרים שאולי כדאי לכתוב בחוזה לתת מעמד בעל חשיבות לרוח הדברים של שמירה על הרכוש ותחזוקתו.

לא התכוונתי לבקר באמת כל חצי שנה. כל אחד עסוק בחייו. רשמתי ש1 לחצי שנה בתיאום מראש זה סביר אם בעל דירה יבחר בזה.

לסיכום, מישהו מפקיד בידי זר נכס שיקר לו מאוד והוא תלוי בדמי השכירות לכן טוב שיעשה שיבדוק פיננסית ו"התנהגותית" מראש מי נכנס לו לנכס.

אני מכיר בעלת דירה שדרשה ממתעניין לבקר בנכס שהוא שוכר כעת. הוא הסכים בחיוך ואף הכין לה קפה.
מי שישר אין לו מה להסתיר.

ציינת בעל דירה כ"נותן שירות". לא מסכים עם המינוח ובכל זאת -
שוק חופשי. כל אחד יציע מרכולתו ותנאיו ומי שמתאים לו יכנס לסופרמרקט שלו ומי שלא יבחר צרכניה בה יקנה.

נערך לאחרונה ב:
שמופיעה בהמון חוזים סטנדרטיים ברשת ובמתחמי השכרת דירות להמחשת תחזוקה שוטפת על השוכר.
טרם נתקלתי.
המתין לסוף החוזה ונפרד ממנה ושילמה בעלות מעבר יקרה מאוד ושכר דירה גבוה יותר.
טרם נפרד ממני בעל דירה בסוף חוזה. בדרך כלל או שמחדשים או שמסיבות כאלה ואחרות אני צריכה לעזוב. אז אני לא דואגת. אני לא מצפה שבעל הדירה ישלם על כל דבר קטן אבל, שאני מחפשת דירה ומגיעה לחוזה עם סעיפים אממ מוזרים ? כמו הצורך להיות בעלת מברגה ושכתוב שהוא מגיע כל חצי שנה זה קצת מדליק לי אור אדום על אופי האדם ולא בא לי להיות בסטרס מה בעל הדירה יעשה או יחשוב או מתי יחליט לבוא לביקור החצי שנתי שלו. אני מחפשת חיים שקטים וקלים. אין לי שום בעיה שיבוא לביקור חצי שנתי או 10 שנתי אבל הצורך לכתוב את זה בחוזה מדליק אור אדום כי זה מוזר. למה אתה מרגיש צורך לכתוב את זה בחוזה ? אתה חושב שאם זה לא יהיה כתוב לא יפתחו לך את הדלת או לא תצליח לתאם זמן הגעה שתבוא להגיד שלום ?

אני מפסיקה להגיב כי ממש התרחקנו מההודעה המקורית של פותח השירשור. חג שמח.

טרם נתקלתי.

טרם נפרד ממני בעל דירה בסוף חוזה. בדרך כלל או שמחדשים או שמסיבות כאלה ואחרות אני צריכה לעזוב. אז אני לא דואגת. אני לא מצפה שבעל הדירה ישלם על כל דבר קטן אבל, שאני מחפשת דירה ומגיעה לחוזה עם סעיפים אממ מוזרים ? כמו הצורך להיות בעלת מברגה ושכתוב שהוא מגיע כל חצי שנה זה קצת מדליק לי אור אדום על אופי האדם ולא בא לי להיות בסטרס מה בעל הדירה יעשה או יחשוב או מתי יחליט לבוא לביקור החצי שנתי שלו. אני מחפשת חיים שקטים וקלים. אין לי שום בעיה שיבוא לביקור חצי שנתי או 10 שנתי אבל הצורך לכתוב את זה בחוזה מדליק אור אדום כי זה מוזר. למה אתה מרגיש צורך לכתוב את זה בחוזה ? אתה חושב שאם זה לא יהיה כתוב לא יפתחו לך את הדלת או לא תצליח לתאם זמן הגעה שתבוא להגיד שלום ?

אני מפסיקה להגיב כי ממש התרחקנו מההודעה המקורית של פותח השירשור. חג שמח.
שוב, זכותך.
וגם זכות בעל הנכס.

שוק חופשי וכאשר יהיה מפגש צרכים ןבהתאם לשוק - ייחתם חוזה.

חן חן למתחכם.

חוזה נועד בין 2 צדדים שמתכוונים לכבד אותו ואפילו היו מכבדים את מה שסוכם אם לא היה חוזה.
לא 2 צדדים שמחפשים להתחכם ובטח לא שוכר עם גישה דווקנית של "אני משלם ועל פי החוק בעל הנכס יתקן אפילו שמדובר בגומיית ניאגרה שעולה 4 ש"ח וגיסי יודע להחליף".

בוא נסכם לא להסכים ושאני אנקה את הפילטרים ושאר הדברים כמיטב יכולתי כערך של שמירת רכוש האחר כאילו רכושי הוא.
סגרנו?
שוב, זכותך.
וגם זכות בעל הנכס.

שוק חופשי וכאשר יהיה מפגש צרכים ןבהתאם לשוק - ייחתם חוזה.
אף אחד לא טען שהזכויות של מי מהצדדים מקופחות. הטענה היא שהגישה שלך (עליה אתה ממליץ לפותה"ש) מבריחה שוכרים נורמטיביים, וגם לא באמת תורמת לגופו של עניין.

אף אחד לא טען שהזכויות של מי מהצדדים מקופחות. הטענה היא שהגישה שלך (עליה אתה ממליץ לפותה"ש) מבריחה שוכרים נורמטיביים, וגם לא באמת תורמת לגופו של עניין.
מי שנורמטיבי - כמוני - מבין בעל נכס שמפקיד בידי נכס של 1-3 מיליון ולא מכיר אותי עדיין ומבקש הוכחת תשלם שכירות עבר באופן מסודר.

אגב -
במדינה אחרת בה שוק שכירויות מפותח מאוד בה גרתי בעבר די ברור מאליו, מובנה בחוק (בשונה מהחוק הישראלי) ובחוזה שבלאי טבעי באחריות המשתמש.
לדוגמה: שוכר קיבל ברז תקין, השתמש שימוש סביר שוב ושוב ושוב עד שנשחק חלק מסויים אז השוכר מחליף ומסדר. בלאי בתקופתו ובשימושו.
ראש שונה.
לעומת החוק היבש כאן במדינתנו הקטנה שנזק מבלאי טבעי ושימוש סביר יתוקן על ידי בעל הדירה וההיפך - נזק כתוצאה משימוש שגוי / לא סביר השוכר יתקן.
כמובן שבמאצע יש מקום לויכוחים אם משהו התקלקל בגלל שימוש סביר יומיומי או שימוש לא נכון.

אני אישית לא מתקשר בכלל לבעל הנכס ורואה בנכס כשלי לכל תקלה (חוץ מאשר משהו גדול אם יקרה כמו תשתיות ופיצוץ צינור מתחת לריצוף). תפיסת עולם ולא מחשש שלא יחדש לי חוזה בסוף השנה (החוזה הנוכחי מסתיים בעוד שנתיים+ בכלל).

היתה לי לא מזמן תקלונת שמנעול המגנט בדלת פנים סיים חייו ונחלש עד שנתקע מעת לעת. פשוט - קניתי חדש של Yale ב19 ש"ח מKSP וצפיתי פעמיים בסרטון יוטיוב הסבר וב4.5 דקות החלפתי. "סוד" שלא אגלה לבעל הבית....כי לא אמור לעניין אותו ולהטרידו. לדעתי.
לעומתי -
לשכנה אירע מקרה זהה, בעל הדירה הזמין מנעולן ושילם לו 350 ש"ח.

אין צודק ולא צודק.
שאלה של תפיסת עולם.

מי שנורמטיבי - כמוני - מבין בעל נכס שמפקיד בידי נכס של 1-3 מיליון ולא מכיר אותי עדיין ומבקש הוכחת תשלם שכירות עבר באופן מסודר.
אבל זה לא רק זה. אתה מבקש ניקוי פילטרים וסיפונים... (מה אגב קורה אם לשוכר נשבר הסיפון בעת הפירוק וההרכבה?)
אגב -
במדינה אחרת בה שוק שכירויות מפותח מאוד בה גרתי בעבר די ברור מאליו, מובנה בחוק (בשונה מהחוק הישראלי) ובחוזה שבלאי טבעי באחריות המשתמש.
לדוגמה: שוכר קיבל ברז תקין, השתמש שימוש סביר שוב ושוב ושוב עד שנשחק חלק מסויים אז השוכר מחליף ומסדר. בלאי בתקופתו ובשימושו.
ראש שונה.
לעומת החוק היבש כאן במדינתנו הקטנה שנזק מבלאי טבעי ושימוש סביר יתוקן על ידי בעל הדירה וההיפך - נזק כתוצאה משימוש שגוי / לא סביר השוכר יתקן.
כמובן שבמאצע יש מקום לויכוחים אם משהו התקלקל בגלל שימוש סביר יומיומי או שימוש לא נכון.
איזו מדינה? אם שוכרים דירה חדשה ל-10 שנים, צריך בסוף לעשות שיפוץ כולל בשביל להחזיר אותה לקדמותה?
אני אישית לא מתקשר בכלל לבעל הנכס ורואה בנכס כשלי לכל תקלה (חוץ מאשר משהו גדול אם יקרה כמו תשתיות ופיצוץ צינור מתחת לריצוף). תפיסת עולם ולא מחשש שלא יחדש לי חוזה בסוף השנה (החוזה הנוכחי מסתיים בעוד שנתיים+ בכלל).

היתה לי לא מזמן תקלונת שמנעול המגנט בדלת פנים סיים חייו ונחלש עד שנתקע מעת לעת. פשוט - קניתי חדש של Yale ב19 ש"ח מKSP וצפיתי פעמיים בסרטון יוטיוב הסבר וב4.5 דקות החלפתי. "סוד" שלא אגלה לבעל הבית....כי לא אמור לעניין אותו ולהטרידו. לדעתי.
לעומתי -
לשכנה אירע מקרה זהה, בעל הדירה הזמין מנעולן ושילם לו 350 ש"ח.
אני כמוך. אבל בעל דירה שיחייב אותי בחוזה לבצע תיקונים כאלו - זה דגל אדום בוהק.
אגב, יש גם את המקרה ההפוך של שוכרים שמנסים לתקן דברים קטנים לבד וגורמים יותר נזק מתועלת...
אין צודק ולא צודק.
שאלה של תפיסת עולם.
נכון, ומנסים להסביר לך שוב ושוב שהגישה שלך להכניס לחוזה ניקוי פילטרים, מבריחה שוכרים טובים כי הם חושבים שבעל הבית משוגע.

אבל זה לא רק זה. אתה מבקש ניקוי פילטרים וסיפונים... (מה אגב קורה אם לשוכר נשבר הסיפון בעת הפירוק וההרכבה?)

איזו מדינה? אם שוכרים דירה חדשה ל-10 שנים, צריך בסוף לעשות שיפוץ כולל בשביל להחזיר אותה לקדמותה?

אני כמוך. אבל בעל דירה שיחייב אותי בחוזה לבצע תיקונים כאלו - זה דגל אדום בוהק.
אגב, יש גם את המקרה ההפוך של שוכרים שמנסים לתקן דברים קטנים לבד וגורמים יותר נזק מתועלת...

נכון, ומנסים להסביר לך שוב ושוב שהגישה שלך להכניס לחוזה ניקוי פילטרים, מבריחה שוכרים טובים כי הם חושבים שבעל הבית משוגע.
ובעל דירה שהשקיע 30000 ש"ח במזגן חושב ששוכר ש"נבהל" מהדרישה הוא לא אחראי.

אני כשוכר מוכן בכייף ךדרישה זו בחוזה וגם אם לא תופיע אשמור על רכוש אחר כרכושי שלי.

שוב -
שאלה של השקפה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
שוכר ש"נבהל" מהדרישה לנקות סיפון, להחליף גומיה בלויה, לנקות פילטר הוא שוכר שמלכתחילה לא הייתי מוכן להשכיר לו את הדירה, זה מתכון לצרות אם השוכר הוא בור ועם הארץ בענייני תחזוקה שוטפת של דירה.

לא כולם חייבים להיות "הנדי מן", אבל רמה בסיסית של ללכת לטמבוריה הקרובה ולקנות גומיה, צינור שרשורי לביוב, ופומפה לסתימות זה משהו שלא כדאי לוותר עליו, אתה גר בבית? תתנהג כאילו זה הבית שלך, בבית שלך אתה מזמין אינטלטור בכל פעם שהכיור נסתם? אם כן, אז גם בדירה השכורה תזמין אינסטלטור אבל על חשבונך.

היתה לי שוכרת חד הורית כשהייתי בנסיעה עסקית ארוכה, שכנעו אותי לתת לה סיכוי, האחים שלי סבלו במשך שנה, כל דבר קטן - טלפון. סתימות באמבטיה בגלל שערות, סתימות בכיור בגלל שיירי אוכל שומני, קצר בתנור אפיה כי הילדה הכניסה עיפרון ותקעה את המאוורר, היו צריכים לבוא אליה לנתק את התנור ולהרים את הפיוז. לא היה לה מושג בכלום.

מאז הכנסתי את אפשרות הפינוי בשלושה חודשי התראה.

בדירה שאני משכיר, מיועדת לפינוי בינוי, משנות ה50, גר שוכר סטודנט, לפני מספר חודשים הוא היה צריך לנתק את המים החמים כיוון שהצינור נסדק ודלף, אמרתי לו שיזמין אינסטלטור ואני אשלם את עלות התיקון.
אחרי שבוע הוא אמר שקנה צינור דומה והחליף לבד (מאריך ניל, למי שמכיר), אפילו לא רצה שאחזיר לו את עלות הצינור, 15 שח.

אני לא מצפה משוכר שיחליף צינור, אבל יש תחזוקה בסיסית.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R השכרה של דירה מושקעת נדל"ן 151
M השכרה של דירת גן נדל"ן 9
ס בחירת מסלול מס להשכרה - 10% או פטור חלקי: האם ניתן לקזז הוצאות גדולות של התקנת המזגן / אי השכרה? מיסים 4
J השכרה ב Airbnb של שטח שרשום בטאבו כמסחרי נדל"ן 2
U תשלום מס על השכרה במסלול 10% נדל"ן 13
deussex האם אתם עושים חוזה השכרה דרך עורך דין ? מרגיש מבולבל, אשמח לתובנות נדל"ן 28
U דירה להשקעה- השכרה נדל"ן 9
GeraltOfHaifa קניית נכס למטרת AIRBNB (השכרה לטווח קצר) נדל"ן 2
Y האם שוכר טוב שווה השכרה במתחת למחיר השוק? נדל"ן 68
ס התלבטות לגבי קניה או השכרה נדל"ן 14
F השכרה בזמן עבודות תמ"א 38 נדל"ן 4
נ המשך השכרה - גידור עלויות שכירות מול יציבות נדל"ן 14
Fitch שיפוץ לטובת השכרה נדל"ן 26
A דילמות בפלח האג"ח: סיכון מט"ח, נעילת תשואה, והחזקה ישירה מול ETF (מנקודת מבט של אזרח ארה"ב) שוק ההון 3
Y האם ה-AI מתחיל לפרק את הבסיס של מקצוע עריכת הדין? אוף טופיק 67
epk זמנים ומהימנות של העברה באמצעות ClearShift פוסטים מאיכות נמוכה 1
ה רוצה להשקיע לטווח ארוך - פוסט של מתחיל שוק ההון 35
ד לאיזה שיעורי עמלות אפשר לצפות בתיק ני"ע בגובה של כ-10~ מלש"ח צרכנות פיננסית 53
D מה אפשר לקבל בבנק הפועלים עם פסיבה של 500 אלף ש"ח? צרכנות פיננסית 7
G רכישה חודשית של קרן עוקבת נאסדק שוק ההון 1
A קרן אירית חדשה של Vanguard בשם VALL שוק ההון 15
אוגורן חדש? כרטיס דביט של Wise צרכנות פיננסית 33
A האם יש טעם לגוון את החלק הסולידי של התיק: שוק ההון 42
N חוקיות של בוט פולימרקט קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
ס איך להעריך כדאיות של פוליסת ביטוח בריאות מהעבודה? צרכנות פיננסית 5
שיר הלל לטבע איך לבחור קרן ספציפית מתוך שורה של אופציות שוק ההון 4
Finfree תיק של אמא בת 80 שוק ההון 18
P זכות הצבעה של יורדים מהארץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 76
ה מקורות של כלכלנים בכירים בעד ונגד השקעה פאסיבית שוק ההון 24
א יתכן שסיפור ה-Margin Call של לאופולד אשנברנר מוכיח, שבסוף הכל עניין של דטרמיניזם פוסטים מאיכות נמוכה 32
נ מחפש ספרים וחוברות מעודכנים של קורס אתיקה ודיני ניירות ערך (למבחני רשות שוק ההון);לקניה יד 2 התפתחות אישית 0
א התייעצות כדאיות: הוספת ממ"ד לדירת השקעה באזור השרון (עלות של כ-205 אלף שקל) נדל"ן 27
P אקטואר לבדיקת כדאיות של מודל פיננסי קבוצתי פוסטים מאיכות נמוכה 4
ל ניתוח מדיניות השקעה של 'מיטב' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 79
I בנקאות פתוחה - כרטיסים של שני בני זוג באותו חשבון צרכנות פיננסית 7
א רפורמת ״חשבון השקעה״ של משרד האוצר… מה דעתכם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S פריסת מס אחורה (של חל הודעה מוקדמת/ מענק פרישה/ ימי חופשה/ ימי מחלה) מיסים 6
B דיווח על הכנסה משכירות - אופן החישוב בטופס הדיווח של מס הכנסה לא ברור לי נדל"ן 0
E תשואה של אג״ח גבוהה מקרן כספית? שוק ההון 5
D קרן כספית חשופת דולר - עמלה של 2.5% ?! שוק ההון 5
G תיק השקעות של gabi שוק ההון 8
$$$ טראמפ $$$ תיק ההשקעות של טראמפ?! שוק ההון 206
V פטור ממס הכנסה ורווחי הון במצב נכות של 100% מיסים 4
H פנסיה גדולה מדי - צרות של עשירים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ל דרישה של הברוקר הישראלי לסגור את התיק עקב מעבר לחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
רם בוסני פרויקט "מנהטן 101" (פרויקט מס' 32) של חברת ההשקעות SDB. נדל"ן 2
J משיכת של כספים שהופקדו לקצבה מוכרת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ שאלות דיווח שנתי של עובד הייטק עם חשבון השקעות רגיל בבנק מיסים 4
ר איזה יועץ אני מחפשת?(השקעות בני"ע עם היבט מיסויי של מגורים באירופה וחיים ביורו) שוק ההון 2
N מיקסום של צבירות נמוכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2

נושאים דומים

Back
למעלה