• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

השכרה של דירת גן

• פותח הנושא פותח הנושא minimizer
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

minimizer

משתמש בכיר
דירוג
3,378
אנחנו גרים כיום בדירת גן בבעלותנו ובעוד כשנה ככל הנראה נעבור לבית פרטי ונרצה להשכיר את הדירה, אבל מכיוון שזו דירת גן אמיתית - עם דשא טבעי, צמחיה ועצי פרי שדורשים תחזוקה (כיסוח ודישון של הדשא, גיזום עצים, השקיה שיכולה לעלות כ-150 ש"ח בחודש בקיץ וכו') אנחנו חוששים ממצב שהשוכרים לא יתחזקו את הגינה לאורך זמן מה שיהפוך אותה למוזנחת וידרוש מאיתנו להשקיע הרבה כסף מדי כמה שנים, או פשוט יוביל לירידת ערך של הדירה.

איך ניתן לגדר את הסיכון הזה? האם מקובל להכניס בחוזה סעיף שמחייב את השוכרים לתחזק את הגינה?

אם שני הצדדים מסכימים אתה יכול לרשום מה שאתה רוצה בחוזה. אם הגינה כל כך חשובה לכם אתה יכול לחייב אותם שגנן שאתה תביא יטפל בגינה, תוסיף את עלות הגנן למחיר השכירות ותשלם לו ישירות- שהשוכרים ירגישו שהם מקבלים טיפול בגינה ללא עלות ישירה מצידם וכאב ראש.

סעיף שמחייב את השוכרים לתחזק את הגינה?

אני לא משפטן אבל לדעתי זהו סעיף שמאוד קשה להגדיר ולאכוף ונתון לפרשנות.
בדר״כ בדירות גן עם גינה, הגינה לרשות השוכרים. כרגע אתה לחוץ ממנה כי אתם גרים שם. עוד 5-10 שנים של השכרה כבר תשכח מהגינה הזאת.

כרגע אתה לחוץ ממנה כי אתם גרים שם.

אין קשר, הדאגה היחידה שלי היא לשווי הדירה - גינה מטופחת היא ההבדל בין להשכיר את הדירה ב 6,000 ש"ח לבין להשכיר אותה ב 4,000 ש"ח.
אם הייתי משכיר את הדירה למישהו לעשרים שנה, שיעשה איתה מה שהוא רוצה, אבל בהשכרה לתקופות קצרות יחסית של שנה-שנתיים אני מצפה מהשוכרים להחזיר את הדירה (והגינה) באותו מצב שקיבלו אותה.

להביא גנן זה רעיון טוב, זה לא סוגר את כל הפינות (עדיין צריך לדאוג להשקיה בקיץ וכו') אבל בהחלט יכול לטפל ברוב התחזוקה השוטפת.

תתקין מחשב השקיה אולי גם שעון מים נפרד להשקיה של הגינה, אם הדייר לא יהיה מוכן לספוג את החשבון מים.
גנן תזמין פעם בכמה חודשים, נראה לי אמור לפתור את הסיפור.

אם אפשר לראות את הגינה מבחוץ אתה יכול לעבור בסביבה לפעמים ולראות מה מצבה בעצמך ולפנות לשוכרים רק במידת הצורך.

להביא גנן זה רעיון טוב, זה לא סוגר את כל הפינות (עדיין צריך לדאוג להשקיה בקיץ וכו') אבל בהחלט יכול לטפל ברוב התחזוקה השוטפת.
הגנן יכול לדאוג גם למערכת השקיה, אפילו עדיף שיעשה את זה בכל מקרה.

זה סעיף שיכול להרתיע שוכרים מצד שני אתה יכול להמשיך לתחזק אותה עם גנן ומערכת השקייה

ככל שתתעקש בחוזה על תחזוקת הגינה כך הדיירים יתעקשו שתדאג לכל תיקון קטן החל מהבורג בידית של דלת.

מצטרפת - תדאג לגנן ורצוי לתחזוקה קלה והשקייה יעילה.

אם הייתי משכיר את הדירה למישהו לעשרים שנה, שיעשה איתה מה שהוא רוצה, אבל בהשכרה לתקופות קצרות יחסית של שנה-שנתיים אני מצפה מהשוכרים להחזיר את הדירה (והגינה) באותו מצב שקיבלו אותה.
בתים פרטיים נהוג להשכיר ללפחות 5 שנים כל חוזה (לא טוען שבהכרח), מטעמים די דומים.
יש סיבה לא להשכיר לטווח ארוך יותר? זה יעניק גידור חלקי / קצת יותר יישור אינטרסים וראייה ארוכת טווח הדדית. ואם אותם דיירים שילמו עוד 50% שכד בשביל הגינה, כנראה שיש להם אינטרס שתהיא תישאר להם גם בשנה השלישית, וכו.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R השכרה של דירה מושקעת נדל"ן 151
ס בחירת מסלול מס להשכרה - 10% או פטור חלקי: האם ניתן לקזז הוצאות גדולות של התקנת המזגן / אי השכרה? מיסים 4
J השכרה ב Airbnb של שטח שרשום בטאבו כמסחרי נדל"ן 2
U תשלום מס על השכרה במסלול 10% נדל"ן 13
deussex האם אתם עושים חוזה השכרה דרך עורך דין ? מרגיש מבולבל, אשמח לתובנות נדל"ן 28
U דירה להשקעה- השכרה נדל"ן 9
GeraltOfHaifa קניית נכס למטרת AIRBNB (השכרה לטווח קצר) נדל"ן 2
Y האם שוכר טוב שווה השכרה במתחת למחיר השוק? נדל"ן 68
ס התלבטות לגבי קניה או השכרה נדל"ן 14
F השכרה בזמן עבודות תמ"א 38 נדל"ן 4
נ המשך השכרה - גידור עלויות שכירות מול יציבות נדל"ן 14
Fitch שיפוץ לטובת השכרה נדל"ן 26
מ השוואה של 2 מסלולי פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
מ עלות של אכ"ע - מעבר לתשלום עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ז שאלה לגבי החזרה של כסף לישראל מחשבון השקעות בין לאומי שוק ההון 4
algo.il חלוקה נכונה של השקעות בשוק ההון במספר מוצרים פיננסיים שונים לתא משפחתי שוק ההון 9
S שאלה לגבי כדאיות מכירת ביטקוין פיזי לאחר שכבר קניתי קרן מחקה של ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
ג יתרונות של עצמאי במכשירים פנסיונים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N חוות דעת לגבי תמהיל משכנתא "סולידית" של 700K נדל"ן 3
מ קנייה של MLP ע"י אזרח ישראלי מיסים 8
N השקעות פאסיביות והמקרה של הnikkei היפני שוק ההון 9
JBUZZ פטירה (מוות) של אחד מהשותפים בחשבון בנק צרכנות פיננסית 3
O קרן פנסיה נבחרת / ברירת מחדל של מיטב דש - העלו לי דמי ניהול ללא ידיעתי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
ה ארנק קר אישי או ארנק מנוהל של Bit of gold? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 10
F תשואות של מדד עולמי לטווח הארוך שוק ההון 6
ח בלוג ההשקעות של שלומי ארדן שוק ההון 105
Y גמל נט - הבנה של התפלגות סוגי נכסים שוק ההון 2
D אני חדש לפורום - איפה אני יכול למצוא ניתוח של הרכבי תיק שונים כדי להרכיב את התיק הנכון עבורי? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 6
ר מתקשה במציאת זוגיות רצינית עקב מצב כלכלי של הוריי, מה כדאי לעשות ? אוף טופיק 223
מ טופס 867 של אינטרארקטיב שוק ההון 7
נ יומנו של נחלאי פיקח יומני מסע אישיים 32
A חוות דעת של שכונת נאות פרס בחיפה נדל"ן 0
T איך להשתפר במיומנות של problem solving התפתחות אישית 57
B יומנו של דפנסיב יומני מסע אישיים 1
R השפעת המכסים של טראמפ על שער שקל דולר שוק ההון 2
F הודעה עצובה על לכתו בטרם עת של yossik מעמודי התווך הכי משמעותיים של קהילת "פורום הסולידית" שער הקהילה 112
שבוזי מלחמת הסחר של טראמפ - להמתין או לקנות? שוק ההון 3
ח עוול של ביטוח לאומי?! מיסים 22
R חסר פה שרשור של בייק המשקיע המתחיל קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 10
M יש קרן אירית של מדד DAX? שוק ההון 9
ד בדיקת גלרי לגילוי מוקדם של סרטן אוף טופיק 2
E שאלה: חוב של חצי מיליון ש"ח למע"מ אוף טופיק 3
C ניהול תיקים של מיטב שוק ההון 3
מכל מלמדי השכלתי ההשפעה של 'מרד מיסים' על כלכלת ישראל פוסטים מאיכות נמוכה 54
ע חוות דעת על קורס סייבר של אינפיניטילאבס או ג'ון ברייס טאלנט התפתחות אישית 8
P איזון אקטוארי של פורשים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
י שאלה לגבי דמי ניהול ועמלה של קרן נאמנות שוק ההון 8
c881 זוכרים את השרשורים של "זוכי דירה למשתכן"? נדל"ן 79
D התלבטות לגבי מהלך - קרן של אינווסקו או אירית צוברת זולה - סחירות ועלות שוק ההון 4
P מספר תווים בהערה של העברה בנקאית? צרכנות פיננסית 8

נושאים דומים

Back
למעלה