• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

השכרה של נכס ראשון - איך מתנהלים בבלאגן?

סוס מירוץ

משתמש סולידי
דירוג
7
היי
בשעה טובה אנחנו אמורים לקבל דירה חדשה מקבלן (מחיר למשתכן) ולחפש שוכרים.

רציתי לשתף בלבטים ולשמוע את דעתכם כמשכירים או שוכרים:

1. הרבה דירות יוצאות לשוק בבת אחת ואני מודע לתחרות. וכרגע יש אי הסכמה ביני לבין שותפתי לנכס ולחיים - אני דווקא כן הייתי רוצה לייחד את הדירה כבר מעכשיו (עם מטבח קצת יותר מעוצב ממטבח הקבלן - באמצעות חידוש ולא החלפה, אולי הוספת פרקט) ואשתי טוענת שזה בזבוז כסף. איך התמודדתם עם הדילמה?

2. סגרתי באופן עקרוני עם מתקין מזגנים על מזגן מיני מרכזי אינוורטר עם דמפרים חכמים, העלות לדירת 5 חדרים כולל גבס והתקנה היא 30k כולל מע״מ. זה דומה להצעות אחרות שקיבלתי אבל אין לי באמת אומדן.
בנוסף, הוא דורש תשלום על המזגן עצמו מראש (כ10k ש״ח).
קיבלתי עליו המלצה ממישהו (שאני לא מכיר אישית) מעמותת בוגרי היחידה שלי בצבא, הוא נשמע אחלה בן אדם אבל לפעמים הרגשתי שאני צריך לרדוף אחריו כדי שנסגור וזה גורם לי לחשוש שיגיע יום ההתקנה והוא יתחיל למרוח אותי או חלילה ייעלם לי עם המקדמה. מה הייתם עושים?

3. מציאת שוכרים - פרסמתי בפייסבוק, בקומו, וביד 2 ובקושי פונים אליי למרות שהצבתי מחיר נמוך יותר מהשכנים (שדורשים בין 7000 ל7500 ש״ח).
יכול להיות שטיפסנו גבוה מדי על העץ? בתחושה שלי כדאי להוריד בעוד 100-200 ש״ח לחודש כי חבל על כל חודש שהדירה עומדת ריקה.

4. טיפים כלליים למשכירים (איזה בטחונות לבקש? מה כדאי לזכור? איך לדעת שאני בוחר שוכר שלא יעשה לנו קטעים לא נעימים?)

תודה לכולם

1. הרבה דירות יוצאות לשוק בבת אחת ואני מודע לתחרות. וכרגע יש אי הסכמה ביני לבין שותפתי לנכס ולחיים - אני דווקא כן הייתי רוצה לייחד את הדירה כבר מעכשיו (עם מטבח קצת יותר מעוצב ממטבח הקבלן - באמצעות חידוש ולא החלפה, אולי הוספת פרקט) ואשתי טוענת שזה בזבוז כסף. איך התמודדתם עם הדילמה?
נפגשים באמצע!
שיפור מטבח קל: מומלץ בחום.
פרקט: ממש ממש מיותר.
3. מציאת שוכרים - פרסמתי בפייסבוק, בקומו, וביד 2 ובקושי פונים אליי למרות שהצבתי מחיר נמוך יותר מהשכנים (שדורשים בין 7000 ל7500 ש״ח).
יכול להיות שטיפסנו גבוה מדי על העץ? בתחושה שלי כדאי להוריד בעוד 100-200 ש״ח לחודש כי חבל על כל חודש שהדירה עומדת ריקה.
לא יודע אבל כמו שאתה אומר זה בעיה כי הרבה דירות יוצאים לשוק ביחד, זה עוד סיבה להשקיע קצת בדירה כדי שיעדיפו את שלך ולא את של השכן.
לא יודע מתי פרסמת אבל אם זה לא באיזור ממש מבוקש יכול לקחת זמן להשכיר דירה, זה לא שעשרות אנשים מחפשים דירה דווקא באיזור שלך באותו היום (אא"כ באיזור סופר מבוקש).
2. סגרתי באופן עקרוני עם מתקין מזגנים על מזגן מיני מרכזי אינוורטר עם דמפרים חכמים, העלות לדירת 5 חדרים כולל גבס והתקנה היא 30k כולל מע״מ. זה דומה להצעות אחרות שקיבלתי אבל אין לי באמת אומדן.
נחמד, לא מציאה גדולה, פתרון לא רע לאנשים שרוצים לחסוך.
זה עדיין בזבזני בחשמל ולדמפרים יש נטייה להתקלקל. תשקול להוסיף כסף ולרכוש VRF עם יחידות פנים נפרדות.

להוריד בעוד 100-200 ש״ח לחודש
אני בדיעה ששוכר טוב שנשאר לתקופה ארוכה זה אחד ששומר על הדירה וחוסך ממך את כאב הראש של מציאת שוכר חדש, לכן כדאי שהמחיר יהיה אטרקטיבי לאיזור, יגיעו יותר מועמדים שתוכל לראיין, אם המחיר שלך יהיה אטרקטיבי, הדייר שלך יחשוב פעמיים אם כדאי לו לעזוב דירה שהיא "מציאה" לאיזור

מעברי הדירה למשפחות עם ילדים הן לרוב בחודשי הקיץ לפני שנת הלימודים.

איך לדעת שאני בוחר שוכר שלא יעשה לנו קטעים לא נעימים
קח תלושי משכורת, כולל מהערבים החתומים על החוזה, שיחה על כוס קפה על מקום המגורים הקודם, מקום העבודה וכו יכול לתת לך אינדיקציה ראשונית. תמיד תוסיף סעיף פינוי בהודעה מוקדמת לפני תום החוזה, (שלושה חודשים?) כך תוכל להיפטר מדייר בעייתי.

תמיד תוסיף סעיף פינוי בהודעה מוקדמת לפני תום החוזה, (שלושה חודשים?) כך תוכל להיפטר מדייר בעייתי.
שוכר שפוי בדעתו בחיים לא יסכים לסעיף כזה, בטח ובטח בדירה המיועדת למשפחה.
אגב זה חרב פיפיות כי זה גם אוטומטית אומר שהשוכר יכול להפעיל את הסעיף.

האלטרנטיבה זה לא לשפץ ולהוריד במחיר של השכירות, ככה שידורש ממך פחות התעסקות עם שיפוצניקים.
תשכיר ב 5 או 10% פחות מדירה מקבילה (באותה רמה וגודל).
הבעיה שאם כולם יעשו את זה, תצטרך לרדת מאוד נמוך.

אגב זה חרב פיפיות כי זה גם אוטומטית אומר שהשוכר יכול להפעיל את הסעיף.
זה נכון שהשוכר יכול להפעיל את הסעיף אבל עדיין הרבה יותר גרוע להיות שוכר עם כזה סעיף, כמו שכתבת:
שוכר שפוי בדעתו בחיים לא יסכים לסעיף כזה, בטח ובטח בדירה המיועדת למשפחה.

קח בחשבון שדירת 5 חדרים נועדה למשפחות, ורובן סיימו לחתום חוזה כבר באוגוסט לקראת שנת הלימודים. זה מוסיף לך עוד קושי יחד עם היציאה ההמונית להשכרה.
הרבה דירות יוצאות לשוק בבת אחת
איך אתה יודע? אולי רובן למגורי הבעלים?
בכל אופן, אני יכולה לספר לך על שכונה חדשה בעפולה שבשלב הראשון היתה צניחה גדולה במחירי השכ"ד אבל תוך כמה שנים המחיר טיפס לסכום הגיוני יותר.

איך אתה יודע? אולי רובן למגורי הבעלים?
מספיק ש30% (שזה ממש לא הרבה) מיועדים להשכרה בפרויקט בינוני אז מדובר על עשרות דירות שיוצאות להשכרה בזמן קצר מאד.
זה תמיד אותו הסיפור: השכ"ד יורד מאד ולוקח כמה שנים עד שמתייצב לנורמה של האזור והעיר.

אני משקיע קצת יותר בעיצוב ולוקח קצת מתחת למחיר השוק, זה מאפשר לי לבחור שוכרים איכותיים שנשארים אח"כ שנים. אני גם מאד משקיע בתמונות, דואג לתאורה טובה, פוקוס, מפזר עציצים (עולה גרושים, משדרג את הניראות בסדר גודל), זה משפיע על ההתעניינות.

שים לב שאנשים מחפשים לפי טווחי שכ"ד והם בד"כ מגדירים גבולות חיפוש עגולים, מודעה לשכ"ד של 6,900 תקבל הרבה יותר צפיות ממודעה של 7,000.

כרגע יש אי הסכמה ביני לבין שותפתי לנכס ולחיים
כל מה שאני כותב פה לא שווה מתח ביחסים הזוגיים, הביחדנס שלכם שווה יותר מכל הסיפור הכספי.

הפרקטים מפלסטיק שמוכרים היום ("למינציה") נשחקים מהר ואחרי דייר אחד הם ייראו בלויים, פרקטים מעץ איכותי הם יקרים ודורשים תחזוקה נאותה. הבעיה שהיום זו האופנה אז הפתרון שאימצתי הוא קרמיקה דמויי פרקט.

מיני מרכזי אינוורטר
אני מעדיף מזגנים נפרדים לגמרי. לאורך עשרות שנים הם יצטרכו החלפה, והחלפה של כל אחד בנפרד הרבה יותר פשוטה זולה מהירה ונקיה. בגדול בכל נושא התחזוקה צריך לכוון לכמה שיותר פשוט.

קח תלושי משכורת
אף פעם לא לקחתי תלושי שכר, מבחינתי זה חלק ממערכת היחסים שאני בונה עם השוכר, אני מעדיף לשוחח עם הערבים ולקבל תמונה מי הם, אם תהיה לי בעיה עם השוכר אז הכתובת הראשונה שלי תהיה הערבים ואני רוצה לראות שאלה אנשים שיחפשו לפתור בעיות ולא לריב. מה גם שהיום השוכר עובד ומחר הוא יכול להיות מובטל.

תמיד תוסיף סעיף פינוי בהודעה מוקדמת לפני תום החוזה, (שלושה חודשים?) כך תוכל להיפטר מדייר בעייתי.
שום סעיף לא עוזר לדייר בעייתי. מבחינתי שוכר בעייתי הוא לא בעיה שלי אלא של הערבים. בהסתייגות שרק פעם אחת בעשרות שנים הגעתי למצב של דיבור עם הערבים אז הנסיון שלי הוא אולי לא מספיק מייצג.

בגדול בכל נושא התחזוקה צריך לכוון לכמה שיותר פשוט.
זה ממש משפט מפתח - מציעה לך לשנן ולהפנים. כל קשקוש, זול כיקר שיגרום לך לתחזוקה עודפת בוודאות לא שווה את זה. מניסיון רב.

לגבי המחיר וההיענות - לא ציינת היכן הדירה. בסופו של יום, 7000 שקלים זה אכן סכום חודשי נאה ולמי ששוכר זה לא סכום שמגיע בקלות ובפרט לבעלי משפחות. שקלת תיווך? תוכל לחלוק עלות תיווך חצי-חצי

נערך לאחרונה ב:
שוכר שפוי בדעתו בחיים לא יסכים לסעיף כזה
יכול להיות שלא יסכים, אבל מבחינתי כשוכר לא הייתי מוכן לחתום שנה התחייבות על דירה שאני לא מכיר, לא יודע איזה בעיות יהיו בבניין, עם השכנים, עם הוועד, או שאאלץ מכל סיבה שהיא לעזוב, הייתי רוצה אופציה כזו. זה מה שאני מסביר למשכיר, אין לי סיבה לפנות משכיר סתם ככה מתוך גחמה, אבל כבעל הנכס אני משאיר בידי את האפשרות, כנ"ל כשוכר.
כל עוד נוצר אמון בשיחה הראשונית יש הבנה שהחוזה יחודש שנה אחרי שנה ללא הקפצה בשכר הדירה (למעט אפשרות להוספת סעיף עליית המדד) כל תקלה בדירה תזכה למענה מיידי, כשהשוכר מרגיש שכמשכיר אני בא לקראתו וחשוב לי שהוא יהיה מרוצה, הוא מבין שהסעיף הזה לא יופעל ללא סיבה אמיתית.

יכול להיות שלא יסכים, אבל מבחינתי כשוכר לא הייתי מוכן לחתום שנה התחייבות על דירה שאני לא מכיר, לא יודע איזה בעיות יהיו בבניין, עם השכנים, עם הוועד, או שאאלץ מכל סיבה שהיא לעזוב, הייתי רוצה אופציה כזו. זה מה שאני מסביר למשכיר, אין לי סיבה לפנות משכיר סתם ככה מתוך גחמה, אבל כבעל הנכס אני משאיר בידי את האפשרות, כנ"ל כשוכר.
כל עוד נוצר אמון בשיחה הראשונית יש הבנה שהחוזה יחודש שנה אחרי שנה ללא הקפצה בשכר הדירה (למעט אפשרות להוספת סעיף עליית המדד) כל תקלה בדירה תזכה למענה מיידי, כשהשוכר מרגיש שכמשכיר אני בא לקראתו וחשוב לי שהוא יהיה מרוצה, הוא מבין שהסעיף הזה לא יופעל ללא סיבה אמיתית.
אתה תעשה מה שאתה רוצה, כלשוכר נורמלי יש עוד כמה עשרות דירות בבניין לבחור מהן, הוא יבחר אחת בלי הסעיף הנ"ל, תהיה בטוח.

הייתי רוצה אופציה כזו
יש לך כזו אופציה בכל הסכם סטנדרטי ע"י מציאת שוכר שייכנס בנעליך.

אומר בשולי הדברים שהסכם שכירות של פחות משנה הוא בעל מעמד חוקי שונה מהסכם של שנה עד חמש שנים, ושניהם בעלי מעמד חוקי שונה מהסכם של חמש שנים ומעלה. בהסכם של פחות משנה אתה לא מסווג כ- "מחזיק" לעניין זכויות תושב, חשבונות חשמל וגז, ועוד, והסעיף שאתה מדבר עליו יכול באופן תיאורטי לגרום לאחד הגופים המאוסדרים שלא להכיר בך כמחזיק בדירה.

תדגיש לשוכר וגם תציין זאת בחוזה שהוא מחוייב לדווח לך על כל פגם שהוא מבחין בו, וגם תנדנד לו פעם בכמה חודשים שיספר לך על פגמים שגילה, כדי שתוכל לדרוש מהקבלן לתקן אותם במסגרת האחריות בשנת הבדק.
שוכר שיסתיר ממך פגמים יגרום לך נזק של עשרות אלפי שקלים ויותר.

נערך לאחרונה ב:
היי
בשעה טובה אנחנו אמורים לקבל דירה חדשה מקבלן (מחיר למשתכן) ולחפש שוכרים.

רציתי לשתף בלבטים ולשמוע את דעתכם כמשכירים או שוכרים:

בנוסף, הוא דורש תשלום על המזגן עצמו מראש (כ10k ש״ח).
קיבלתי עליו המלצה ממישהו (שאני לא מכיר אישית) מעמותת בוגרי היחידה שלי בצבא, הוא נשמע אחלה בן אדם אבל לפעמים הרגשתי שאני צריך לרדוף אחריו כדי שנסגור וזה גורם לי לחשוש שיגיע יום ההתקנה והוא יתחיל למרוח אותי או חלילה ייעלם לי עם המקדמה. מה הייתם עושים?

4. טיפים כלליים למשכירים (איזה בטחונות לבקש? מה כדאי לזכור? איך לדעת שאני בוחר שוכר שלא יעשה לנו קטעים לא נעימים?)

תודה לכולם
1. הגברת צודקת כנראה. דמפרים וכל שטות אחרת סתם כסף לפח ורק מעמיס על הנכס דברים עם נטייה להתקלקל. לא תקבל יותר שכר דירה עם דמפרים ובטח שגם לא במכירה אחרי 7 שנים מההגרלה עת תמכור כנראה. כנ"ל פרקט ושטויות אחרות.
גם ככה התשואה שלך מהשכירות היא סביב 2.5 % (החישוב נעשה ביחס לערך הנכס כיום ולא משנה אם שילמת בעבר פחות או שקיבלת את הנכס במתנה). ועוד לא נכנסתי לעלויות המשכנתה ועשרות אלפי הש"ח ששילמת במהלך הבנייה מדד תשומות הבנייה.
לסיכום: תעשה את המקסימום מהמינימום: רשתות, ארון מטבח עליון (קלפה כחדשה מיד2) ואם בכלל החלטת להשתולל אז מקלחון זכוכית ב550 ש"ח סטייל הום-סנטר.

2. מניסיון רב. כמעט תמיד (ב98% מהמקרים) זול יותר לקנות את המזגן בעצמך ורק לחפש מתקין עבור כישורי ההתקנה שלו. מתקינים לא יכולים להגיע למחיר כמו אתרי אינטרנט. לא ציינתי שמות כי כנראה אסור אך חיפוש גוגל יביא אותך לאתרי ספקי במזגנים בגדולים בארץ.
אם אפשרי - זול יותר בהווה ובטח שבעתיד ןחביב מאוד (!!!!!!!!) על שוכרים - מזגנים עיליים במקום מיני-מרכזי יקר בובמה וזולל חשמל שמחייב מיזוג כל הבית גם אם אדם 1 נוכח בחדר / סלון. אם מתקלקלת יחידה והתיקון יקר אז קונים ב700-1200 ש"ח יחידה אחרת. פשוט. לעומת מיני מרכזי מורכז עם 1001 חלקים ואפשרויות להתקלקל.
יתרון תחרותי מובהק על שאר הדירות.
המנועים הקטנים של מזגני ה1 כ"ס במסתור כביסה לחדרים ומנוע בינוני 2.5 כ"ס במרפסת משרת את הסלון-מטבח.

אגב. מתקין מזגנים הוא רק מתקים מזגנים. עת מסיים מביא את הערבי המזדמן שמכיר להנמכת גבס.
כלומר - יכול בקלות לפצל ל3. קניית מזגן לבד, תשלום למתקין על התקנה, תשלום לאיש גבס על גבס.
פשוט.

3. פונים אליך מעט כי חגים, לא עונת השוכרים וככל הנראה השכונה עדיין לא מוכרת.
פרסם תמיד 200 ש"ח פחות מהנמוך ביותר ביד2. עדיף 200 ש"ח ושוכר מהיום הראשון מאשר להתעקש ואולי לקבל 200 ש"ח יותר אך דירה ריקה 1-4 חודשים.
(בהקשר זה מזכיר שיש לך זכות לפטור בארנונה על נכס ריק עד ל6 חודשים. בדוק ברשות המקומית איך זה עובד שם מבחינת דיווח. אין להם שיקול דעת. חייבים לכבד בכפוך לתנאים כמו הצהרה, חשבונות מים+חשמל אפסיים ואולי ביקור בדירה).

4.נסה לכוון חוזה שיסתיים בקיץ. חוזה לשנה זה לא חוק טבע. יכול להיות גם חוזה ל20 חודשים. למשל.
שוכר שלא יכול פיננסית לתת לך ערבות חזקה כמזומן כמו שיק בנקאי או עקבות בנקאית ע"ס 3 2-3 חודשי שכירות אז עדיף להיפרד ממנו כידידים מראש. וכמובן, שוכר עם חשבון בבנק הדואר מיד לפסול.
עדיף לספוג חודש ריק מאשר שוכר מהגיהנום שחי על הקצה ומחר שיק לא יעבור / לא יהיה לו לשלם על נזק שביצע.

5. מכיוון שאתה בעל הנכס ולא איש אחזקה אפשרי ומקובל להציב שתקלות קלות ערך עד 300 ש"ח למשל באחריות השוכר גם אם בלאי טבעי של גומיית ניאגרה שהתייבשה.

6. לא רשמי אך בדוק בין השורות אם השוכר יודע "להחזיק מברג" שאם מחר מתג בורח ממקומו יידע להתמודד לבד.

7. בקש ממנו שיראה לך תשלומי עבר לדירה הקודמת שירדו באופן מסודר ובתאריך - חובה!!!!. סיפורים כמו ששילם במזומן ולכן לא מתועד לא בבית ספרנו.

8. במידה וכבר נקבע תעריף ועד בית מומלץ לגלם בשכר הדירה כי בכל מקרה החבות המשפטית על בעל הנכס. אם למשל שכר הדירה 7000 ש"ח וחברת הניהול 300 ש"ח אז הוא משלם לך 7300 ש"ח כל חודש כולל ועד בית.

ואחרי שסגרת בשעה טובה -
לא!!!!! מוסרים מפתח עד שכל החשבונות על שמו - מים, חשמל, ארנונה וגז.

תדגיש לשוכר וגם תציין זאת בחוזה שהוא מחוייב לדווח לך על כל פגם שהוא מבחין בו, וגם תנדנד לו פעם בכמה חודשים שיספר לך על פגמים שגילה, כדי שתוכל לדרוש מהקבלן לתקן אותם במסגרת האחריות בשנת הבדק.
שוכר שיסתיר ממך פגמים יגרום לך נזק של עשרות אלפי שקלים ויותר.
+ בקר בנכס בנעימים 1 לחצי שנה. לא כפקח ביקורת אלא כאדם אחראי שכל חייו הושקעו בנכס וחשוב לו הן לגבי תקלות קבלן והן תקלות שימוש השוכר.
בהקשר זה הכנס סעיף "השוכר מתחייב לנקות את הפילטרים כל 3 חודשים וכל נזק למזגן שיתברר בגלל אי מילוי חובה זו ישולם על ידי השוכר".

ל
זה ממש משפט מפתח - מציעה לך לשנן ולהפנים. כל קשקוש, זול כיקר שיגרום לך לתחזוקה עודפת בוודאות לא שווה את זה. מניסיון רב.

לגבי המחיר וההיענות - לא ציינת היכן הדירה. בסופו של יום, 7000 שקלים זה אכן סכום חודשי נאה ולמי ששוכר זה לא סכום שמגיע בקלות ובפרט לבעלי משפחות. שקלת תיווך? תוכל לחלוק עלות תיווך חצי-חצי
לפי החוק בעולם השכירויות מזמין השירות הוא שזה שצריך לשלם (במציאות משחקים אם זה והופכים את זה למצב שהשוכר "הזמין את השירות" אפילו שהמתווך פרסם בעקבות פניית בעל הנכס לשירותיו).
בכל קרה מתווך יקר ומיותר.

יש לך זכות לפטור בארנונה על נכס ריק עד ל6 חודשים. בדוק ברשות המקומית איך זה עובד שם מבחינת דיווח. אין להם שיקול דעת.
לא נכון, יש להם שיקול דעת, לא כל רשות מעניקה את הפטור. איפה שאין להם שיקול דעת זה שהחוק אוסר עליהם לתת פטור מלא ליותר מ- 6 חודשים.

לא נכון, יש להם שיקול דעת, לא כל רשות מעניקה את הפטור. איפה שאין להם שיקול דעת זה שהחוק אוסר עליהם לתת פטור מלא ליותר מ- 6 חודשים.
אכן לא חייבת אך לא נתקלתי במקרה שרשות סירבה לתת פטור מארנונה על נכס ריק שנמסר מקבלן. לא חייבת את די אוטומטית מעניקה.
ציין בבקשה רשות מקומית שלא מעניקה ותחכים אותנו.

5. מכיוון שאתה בעל הנכס ולא איש אחזקה אפשרי ומקובל להציב שתקלות קלות ערך עד 300 ש"ח למשל באחריות השוכר גם אם בלאי טבעי של גומיית ניאגרה שהתייבשה.

7. בקש ממנו שיראה לך תשלומי עבר לדירה הקודמת שירדו באופן מסודר ובתאריך - חובה!!!!. סיפורים כמו ששילם במזומן ולכן לא מתועד לא בבית ספרנו.

ואחרי שסגרת בשעה טובה -
לא!!!!! מוסרים מפתח עד שכל החשבונות על שמו - מים, חשמל, ארנונה וגז.
+ בקר בנכס בנעימים 1 לחצי שנה. לא כפקח ביקורת אלא כאדם אחראי שכל חייו הושקעו בנכס וחשוב לו הן לגבי תקלות קבלן והן תקלות שימוש השוכר.
בהקשר זה הכנס סעיף "השוכר מתחייב לנקות את הפילטרים כל 3 חודשים וכל נזק למזגן שיתברר בגלל אי מילוי חובה זו ישולם על ידי השוכר".
אחלה עצות וגישה בשביל להתקע עם שוכר מהגיהנום. אלא אם מדובר בדירה יוצאת דופן, כל שוכר שפוי ימנע מבעל דירה שמציב תנאים כאלו.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R השכרה של דירה מושקעת נדל"ן 151
M השכרה של דירת גן נדל"ן 9
ס בחירת מסלול מס להשכרה - 10% או פטור חלקי: האם ניתן לקזז הוצאות גדולות של התקנת המזגן / אי השכרה? מיסים 4
J השכרה ב Airbnb של שטח שרשום בטאבו כמסחרי נדל"ן 2
U תשלום מס על השכרה במסלול 10% נדל"ן 13
deussex האם אתם עושים חוזה השכרה דרך עורך דין ? מרגיש מבולבל, אשמח לתובנות נדל"ן 28
U דירה להשקעה- השכרה נדל"ן 9
GeraltOfHaifa קניית נכס למטרת AIRBNB (השכרה לטווח קצר) נדל"ן 2
Y האם שוכר טוב שווה השכרה במתחת למחיר השוק? נדל"ן 68
ס התלבטות לגבי קניה או השכרה נדל"ן 14
F השכרה בזמן עבודות תמ"א 38 נדל"ן 4
נ המשך השכרה - גידור עלויות שכירות מול יציבות נדל"ן 14
Fitch שיפוץ לטובת השכרה נדל"ן 26
B איך מערכת המסחר של פסגות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
הירהורים המרה של 100k$ לש"ח צרכנות פיננסית 14
ה השוואת 2 מסלולי S&P500 של מגדל בתשואה שונה לחלוטין פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
B שאלות על ירושה של תיק השקעות שוק ההון 4
Echelon ניהול נכון של כתובות לחשבונות וכרטיס אשראי ב-Bank of America צרכנות פיננסית 0
S איך לבדוק אילו תביעות וביטוחים של אבא ז"ל עוד לא מוצהו או כספים שלא נמשכו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
oz1987 קרן השתלמות של מגדל שוק ההון 15
L ספליט 1-100 בקרן מחקה S&P500 של אינסבקו... קורה? שוק ההון 11
תום חדד החזר מס בעזרת אלפי של הפסדים בשנת 2020 שוק ההון 13
L מה ניתן לעשות עם סכום פנוי של יורו לשנה? שוק ההון 10
מ האם יש אפשרות להתקין על קרקע חקלאית, פנאלים סולארים בשטח של יותר מדונם התפתחות אישית 2
H אי התאמה בין טופס 106 ו דיווחים של קרן פנסיה וביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Gari מציאת התשואה לפדיון של קרן אג"ח מסוג תשואה לפדיון מסוג "bullet" שוק ההון 5
א מה המקבילה של קרן כספית עם נזילות מיידית ? שוק ההון 24
M משיכה מוקדמת מקרן פנסיה של מעסיק נוכחי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N מישהו פה סוחר במערכת מסחר של פסגות ויכול לחוות דעה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
Y נדל"ן בריטניה - מקרה של בעל הבית נפטר. נדל"ן 1
L האם יש מגבלה בבעלות דירות בפרויקטים של פינוי בינוי? נדל"ן 4
E יום ערך של קרן כספית מט"חית שוק ההון 0
S טעויות בחישובי מס של ESOP על RSU? מיסים 25
G בלי כפית של זהב: המסע מהפריפריה ל-12 מיליון ש"ח יומני מסע אישיים 84
S השוואה בין ביטוח מנהלים לקרן פנסיה בהיבט של זכויות המוטבים / השאירים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
A הלוואה של יאן יפני לישראלים עם חשבון אינטרקטיב ארה"ב שוק ההון 15
Echelon שאלות לגבי זכיה בהגרלת המשך של "דירה בהנחה" בעקבות ביטול של זוכה אחר נדל"ן 6
liranviper כיצד להעריך את מחיר השוק של דירה חדשה? נדל"ן 5
M מסחר דרך TOPTRADE של הבינלאומי שוק ההון 0
W כרטיס אשראי בארנק של טלפון לא של בעל הכרטיס צרכנות פיננסית 7
yanosh34 הכנסה מרכוש של בני זוג - קרן השתלמות מיסים 7
L חלון של חדר בתוך מסתור כביסה נדל"ן 3
N פלטפורמת מסחר המציאה לי ערך קניה של מניה - האם זו ההוראה של המפקח על שוק ההון? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
deussex שאלה עבור אימי "כתב ויתור וסילוק מוחלט של תביעות" בסוף העסקתה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ב סדר מכירה של מניות בברוקר זר מיסים 9
B מה אומרים על הגישה של die with zero? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 30
The Objectivist דרכים להשקיע בהצלחתו או כישלונו של סטארטאפ (חברה פרטית) שוק ההון 6
S שינוי מדיניות פרטיות של הבנק - התייחסות לבינה מלאכותית שוק ההון 7
N איפה אפשר להשוות מחירים+פוליסות של ביטוחי בריאות, חיים, מחלות קשות? צרכנות פיננסית 0
T פרוטוקול מסירה של דירת קבלן חדשה נדל"ן 2

נושאים דומים

Back
למעלה