גרהם
משתמש בכיר
- דירוג
- 29,429
אם אתה מאמין שהסתמכות על העבר היא הדרך לדעת מה יהיה בעתיד, אז שחק קצת עם המספרים באתר הזה . תופתע כמה קל להגיע ב-20 שנה לסכומים עליהם כתבת (אם כי המגבלה שחלק מהם בחסכון פנסיוני עדיין קיימת).יותר ויותר אנשים מכוונים לתיק של 10 ומיליון ומעלה , אם נסתכל בנתונים שפורסמו לא מזמן מדובר בקצה הפרמידה של העשירון העליון.
האם לא מדובר בסכום מוגזם לשאוף אליו ?
האם כמו ש- @Lali כתבה אכן באיזור גיל 50 ניתן להגיע לחצי מהסכום בקרנות הפנסיה וחצי מהסכום שחיסכון ? שהרי גם הייטיקיסט שמפריש 6K בחודש יגיע לפחות מזה.
אני לא רוצה לקחת את @סולידי בתור דוגמא משום שהוא לדעתי בקצה הפרמידה מבחינת תפקיד וכו' ולכן אני מדבר על ההיטיקיסט הממוצע שכן מחליף עבודה מפעם לפעם.
וכיצד מגיעים לסכום של מיליונים כחיסכון במשך זמן כה מועט ? מה האסטרטגיה המספרית ? הרי לחסוך 200K בשנה במשך 20 שנה נראה לי לא הגיוני. אולי לפלח מאד קטן באוכלוסיה.
אני באמת שואל מה הטקטיקה- בדרך מספרית- איך מגיעים לסכומים כאלה ?
לגבי הדוגמאות שנתת, אם הבנתי נכון, מדובר על רווחים מנדלן שזה סקטור שעשה תשואה פנומנלית חריגה בעשור האחרון ומהייטק שזה סקטור בצמיחה עצומה בשני העשורים האחרונים. בהחלט ייתכן שהמומנטום ימשיך, אבל אלו בוודאי לא דוגמאות שמייצגות מה שקרה לחלק גדול מהאוכלוסיה ובעולם בישראל בשנים אלו.