מנסיון לא נכון.כלומר ההבדל הוא בסדרי השכר אבל יחסי כמות בין מומחה למתחיל נשארים קבועים
הייתי למשל בצוות פיתוח בחברה מסויימת (כ200 אנשים בסניף הישראלי סה"כ), כאשר בעל הנסיון הכי מועט בצוות היה עם כמעט 15 שנה נסיון, עוד 2 אנשים עם כ20 שנה נסיון ועוד אחד עם מעל 30 שנה נסיון. ולפני שתגיד שזה יוצא דופן, שאר הצותים בקבוצה היו דומים (רוב הצוותים האחרים אומנם ישבו בחו"ל) כאשר מתוך כ40 אנשים בקבוצה היה אחד עם פחות מ3 שנים נסיון ועוד 3 עם פחות מ10 שנים. כל השאר היו עם 10+ שנים נסיון (כאשר רובם עם מעל 20 ו30 שנה נסיון).
בחברה אחרת שעבדתי בה לפחות חצי מהצוות היה עם 10+ שנות נסיון.
ובחברה שלישית שהייתי כולם היו עם 15+ שנות נסיון (חלקם גם עם מעל 30 שנה נסיון), למעט הרש"צ שהיה עם פחות מ5 שנים נסיון.
גם בחברה שאני עובד בה עכשיו כל הצוות מורכב מאנשים עם 15+ שנות נסיון.
אז נכון שאלו אנקדוטות נקודתיות, ולא עשיתי מחקר מעמיק בנושא, אבל הייתי במספיק חברות והתראיינתי בהרבה יותר חברות (ברמה מספיקה כדי לדעת את מבנה הצוות/חברה), ואני אומר לך מנסיון שבהרבה חברות מעדיפים עובדים ותיקים עם נסיון, גם אם הם עולים קצת יותר.
עריכה:
שלא תבין לא נכון, יש מקום גם לצעירים ואפילו לסטונדטים/בוגרים בלי נסיון. אבל בצוות טוב הם לא יכולים להיות הרוב. ממה שאני מכיר לרוב מביאים צעיר אחד (גג 2) לצוות כזה כדי "לגדל" אותו