אני לא כאן בשביל להיות מורה.
בדיון ענייני ומכובד, אל תטען טענות, אם אין בכוונתך להסביר אותן. לא צריך להיות מורה בשביל זה.
ודאי שלא טענות שגויות כמו זו:
ובאופן כללי זה פיגור שכלי לשים 100% מניות בחשבון הפטור ולאזן בין מניות לאג"ח בחשבון החייב
יש הרבה דוגמאות כאן בפורום לאנשים שהתעקשו לחשב תשואה כוללת לתיק DGI כשמטרתו היא תזרים יציב תוך התעלמות מתשואות
הדוגמאות האלו אינן פוסחות עליך.
ההשוואה שטוענת לטובת DGI כתיק שיכול להחזיק 100% מניות, היא בהחלט טענה לטובת התשואה שלו, ולא לטובת התזרים שהוא מייצר.
אתה לא יכול לשנות את האופי שלך - או שיש לך את האופי המתאים או שלא.
ואולי זה לא רק אופי?
היום אני במצב בחיים שהתזרים לא מאוד חשוב לי.
אולי בעתיד זה יהיה חשוב לי יותר?
באופן כללי, אנשים הם יצורים מורכבים. יכול להיות אדם שמתאים לו גם השקעות פאסיבית, וגם השקעות DGI, זה אומר שצריך להתחבר לצדדים אחרים באישיות שלו. אל תשכח שתיק הוא גם פעמים רבות של בני זוג, מה שגורם לעסק להיות עוד יותר מורכב.
כל משקיע DGI בוחר לעצמו מה הוא בודק - אין כאן אחידות או חוקים
האם זה משהו מוסכם על כל משקיעי הDGI?
אין חוקים שכולם מסכימים עליהם במידה דומה?
אין שום אפשרות לבנות למשל קרן שתבחר רק מניות DGI שיחסוך התעסקות למשקיעים הבודדים?
(היא תוכל למשל לחלק דיבידנד מיד כשהיא מקבלת אותו, ולא במועדים מרוכזים, כדי לשמור על תזרים)
שים לב שאני שואל על האפשרות, ולא על הקיום.
אם הטענה שלך נכונה, שאין חוקים, אתה הופך משקיעי DGI ללא יותר מבוחרי מניות. והמקצועיים מבין בוחרי המניות בעולם נכשלים לאורך זמן. זה לדעתי זלזול קצת...
ל-
@daat99 יש סבלנות להסביר דברים לאנשים. אם אתה רוצה להבין DGI אז תשאל אותו (הוא לא מסתובב כאן בפורום יותר אז אני סקפטי אם תשיג ממנו תשובות כאן).
תודה. אני אדע איפה למצוא אותו אם ארצה.
בשביל להיות משקיע DGI אתה צריך אופי שמסוגל להתעלם ממחירי המניות
תגיד, בכנות, כשאג"ח ממשלתי ייתן ריבית של 5% ריאלית (והיו תקופות כאלו בעבר, וכנראה יהיו גם בעתיד). תהיה מסוגל שלא לשקול להשקיע בו?