• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

דמי ניהול לפוליסת חיסכון

• פותח הנושא פותח הנושא Williamsburg
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
כן, אבל אני מדבר על קרן השתלמות
ואני מדבר על תיק הוליסטי.
גם משקיעי המדדים שמים 100% מניות בתיק הפטור
נראה אותם שמים 100% מדד מניות בתיק הוליסטי גם לקראת הפרישה (ובאופן כללי זה פיגור שכלי לשים 100% מניות בחשבון הפטור ולאזן בין מניות לאג"ח בחשבון החייב).
אם כבר פיתחת את היכולת לזהות מניות טובות
תודה שאתה מוכיח לי שאתה לא מבין מה זה DGI. אין לי סיבה להמשיך את הדיון איתך - הפער בינינו ברמת ההבנה אינו ניתן לגישור (ראה "קצר בתקשורת" שהסולידית פרסמה).
בכל מקרה, אני מבין מה @DorA טוען , המיסוי הוא עקב אכילס של DGI ומדד אמריקאי גם ככה מכיל כ 85% מניות שמחלקות דיבידנד (לא רצוף) אז הפיזור מרכך את הצורך לבחור אותם אחת אחת
הפיזור לא עוזר לצמצם את הנזק של מס דיבידנדים בחשבון פטור - ראה נתונים של פאמה/פרנץ על 90 השנים האחרונות שמחלקים את תשואות המדד לקבוצות לפי דיבידנדים מחולקים.

ובאופן כללי זה פיגור שכלי לשים 100% מניות בחשבון הפטור ולאזן בין מניות לאג"ח בחשבון החייב
אני מניח שרוב המשקיעים הפאסיביים בפורום עושים כך.
לטעון שזה 'פיגור שכלי' אינה טענה חזקה במיוחד.
אם היית מנמק למה זה לא מועיל, זה היה עוזר לי להבין מה אתה מנסה לטעון. כשאתה מציג את זה כך, זה לא נותן לי נתונים משמעותיים על הסיבות לטענה שלך.

תודה שאתה מוכיח לי שאתה לא מבין מה זה DGI.
אני אכן לא יודע להיות משקיע DGI. אני מניח שאם אשקיע ואלמד - אדע.
קראתי בעבר את דעת שהסביר שיש בדיקות רבות שעושים לחברה מעבר לגובה הדיבידנד שהיא חילקה לאורך ההיסטוריה. למשל יחס בין ההפרש בין הנכסים לחובות לבין שווי הקניה שלה. אני אישית לא התנסיתי אף פעם בניתוח מהסוג הזה. מי שהתנסה, אני מניח שהוא יידע לעשות את הבדיקות האלו בלי לעשות את הבדיקות שקשורות לדיבידנדים (או שיידע גם לעשות בדיקות הפוכות עבור דיבידנדים).
זה מה שהתכוונתי בלזהות מניות טובות.....

אין לי סיבה להמשיך את הדיון איתך
חבל שאתה בוחר לסיים כך את הדיון.
אני באמת ניסיתי להבין.

הפער בינינו ברמת ההבנה אינו ניתן לגישור (ראה "קצר בתקשורת" שהסולידית פרסמה).
אשמח להבין מדוע.
שם היא הגדירה היטב מה נקודת המוצא שלהם, ומה שלה.
בנוסף, שם היא מדברת על תפיסות חיים שונות, בעיקר של העדפת ההווה מול העתיד ועל אי לקיחת אחריות אישית. פה אני מנסה לנתח רציונאלית מה הדברים העדיפים לדעת כל שיטה (בלי להניח בעצמה שהיא טובה או לא). לא תפיסות חיים שונות, רק ניתוח רציונלי של אפשרויות השקעה....
אגב, תודה על מאמר מעניין. לא קראתי אותו קודם.

אם היית מנמק למה זה לא מועיל, זה היה עוזר לי להבין מה אתה מנסה לטעון. כשאתה מציג את זה כך, זה לא נותן לי נתונים משמעותיים על הסיבות לטענה שלך.
אני לא כאן בשביל להיות מורה.
אני אכן לא יודע להיות משקיע DGI. אני מניח שאם אשקיע ואלמד - אדע.
אתה לא יכול לשנות את האופי שלך - או שיש לך את האופי המתאים או שלא. כל מי שניסה להתאים את עצמו להשקעה הזו בינתיים חטף בראש וברח (יש הרבה דוגמאות כאן בפורום לאנשים שהתעקשו לחשב תשואה כוללת לתיק DGI כשמטרתו היא תזרים יציב תוך התעלמות מתשואות).
קראתי בעבר את דעת שהסביר שיש בדיקות רבות שעושים לחברה מעבר לגובה הדיבידנד שהיא חילקה לאורך ההיסטוריה.
כל משקיע DGI בוחר לעצמו מה הוא בודק - אין כאן אחידות או חוקים שניתן להריץ בסימולציות ולבדוק מה היה קורה פעם (כל השוואה שכזו היא חסרת משמעות ומדגימה כמה המשווה אינו יודע מה זו השקעת DGI).
אני באמת ניסיתי להבין.
ל- @daat99 יש סבלנות להסביר דברים לאנשים. אם אתה רוצה להבין DGI אז תשאל אותו (הוא לא מסתובב כאן בפורום יותר אז אני סקפטי אם תשיג ממנו תשובות כאן).
אשמח להבין מדוע.
בשביל להיות משקיע DGI אתה צריך אופי שמסוגל להתעלם ממחירי המניות וחוסר עניין מוחלט בהשוואות "הדשא של השכן". משקיעי המדד בהגדרתם עסוקים כל הזמן בהשוואת "הדשא של השכן" (כל השקעה שמניבה תשואת חסר למדד היא לא טובה, חיפוש תשואת חסר/יתר = השוואות דשא). רק תראה כמה פעמים בשרשור על דיבידנדים ובבלוג של @daat99 אנשים אומרים ביותר טרוליות מאשר בשאלה "לא עדיף קרן מחקה מדד?"

אני לא כאן בשביל להיות מורה.
בדיון ענייני ומכובד, אל תטען טענות, אם אין בכוונתך להסביר אותן. לא צריך להיות מורה בשביל זה.
ודאי שלא טענות שגויות כמו זו:
ובאופן כללי זה פיגור שכלי לשים 100% מניות בחשבון הפטור ולאזן בין מניות לאג"ח בחשבון החייב

יש הרבה דוגמאות כאן בפורום לאנשים שהתעקשו לחשב תשואה כוללת לתיק DGI כשמטרתו היא תזרים יציב תוך התעלמות מתשואות
הדוגמאות האלו אינן פוסחות עליך.
ההשוואה שטוענת לטובת DGI כתיק שיכול להחזיק 100% מניות, היא בהחלט טענה לטובת התשואה שלו, ולא לטובת התזרים שהוא מייצר.

אתה לא יכול לשנות את האופי שלך - או שיש לך את האופי המתאים או שלא.
ואולי זה לא רק אופי?
היום אני במצב בחיים שהתזרים לא מאוד חשוב לי.
אולי בעתיד זה יהיה חשוב לי יותר?

באופן כללי, אנשים הם יצורים מורכבים. יכול להיות אדם שמתאים לו גם השקעות פאסיבית, וגם השקעות DGI, זה אומר שצריך להתחבר לצדדים אחרים באישיות שלו. אל תשכח שתיק הוא גם פעמים רבות של בני זוג, מה שגורם לעסק להיות עוד יותר מורכב.

כל משקיע DGI בוחר לעצמו מה הוא בודק - אין כאן אחידות או חוקים
האם זה משהו מוסכם על כל משקיעי הDGI?
אין חוקים שכולם מסכימים עליהם במידה דומה?
אין שום אפשרות לבנות למשל קרן שתבחר רק מניות DGI שיחסוך התעסקות למשקיעים הבודדים?
(היא תוכל למשל לחלק דיבידנד מיד כשהיא מקבלת אותו, ולא במועדים מרוכזים, כדי לשמור על תזרים)
שים לב שאני שואל על האפשרות, ולא על הקיום.

אם הטענה שלך נכונה, שאין חוקים, אתה הופך משקיעי DGI ללא יותר מבוחרי מניות. והמקצועיים מבין בוחרי המניות בעולם נכשלים לאורך זמן. זה לדעתי זלזול קצת...

ל- @daat99 יש סבלנות להסביר דברים לאנשים. אם אתה רוצה להבין DGI אז תשאל אותו (הוא לא מסתובב כאן בפורום יותר אז אני סקפטי אם תשיג ממנו תשובות כאן).
תודה. אני אדע איפה למצוא אותו אם ארצה.

בשביל להיות משקיע DGI אתה צריך אופי שמסוגל להתעלם ממחירי המניות
תגיד, בכנות, כשאג"ח ממשלתי ייתן ריבית של 5% ריאלית (והיו תקופות כאלו בעבר, וכנראה יהיו גם בעתיד). תהיה מסוגל שלא לשקול להשקיע בו?

בדיון ענייני ומכובד
אתה בפורום הלא נכון אם אתה מצפה לדיון ענייני ומכובד - תשאל את @daat99 כמה קיללו אותו אנשים שלא הבינו בכלל על מה הוא מדבר בלי שהנהלת הפורום התערבה.
ודאי שלא טענות שגויות כמו זו:
תחשוב מה שמתחשק לך - זה פיגור שכלי להחזיק 100% מניות בקרן השתלמות פטורה ממס ובמקביל לבצע איזונים בין אג"ח למניות בחשבון הממוסה.
הדוגמאות האלו אינן פוסחות עליך.
ההשוואה שטוענת לטובת DGI כתיק שיכול להחזיק 100% מניות, היא בהחלט טענה לטובת התשואה שלו, ולא לטובת התזרים שהוא מייצר.
מבחינתי היא תופעת לוואי חסרת משמעות ותו לאו. משקיע DGI לא מתעניין בזה מלכתחילה אבל זה הדבר היחיד שאנשים שמשחקים במשחקי "השוואת דשא" מבינים.
ואולי זה לא רק אופי?
זה רק אופי ואתה לא תבין את זה כי יש בינינו קצר בתקשורת.
אולי בעתיד זה יהיה חשוב לי יותר?
לא רלוונטי מה אתה חושב שיהיה חשוב לך כי אתה תמשיך לשחק במשחקי "השוואת דשא".
יכול להיות אדם שמתאים לו גם השקעות פאסיבית, וגם השקעות DGI
בדיחה טובה.
אל תשכח שתיק הוא גם פעמים רבות של בני זוג, מה שגורם לעסק להיות עוד יותר מורכב.
בשביל תיק DGI אתה צריך תנאי AND כך שעבור כל אחד מבעלי החשבון מתקיים "אופי מתאים ל-DGI ולא משחקים במשחקי השוואת דשא" מספיק שעבור אחד זה לא יתקיים ואתה תצא קירח גם מהתזרים וגם מהתשואה.
אין חוקים שכולם מסכימים עליהם במידה דומה?
רק אחד: כל חברה חייבת להגדיל את הדיבידנד בכל שנה ברצף (ולא פעם כן/פעם לא). גם כאן אין אחידות לאורך הרצף. בכל מקרה זה רק תנאי הכרחי אבל אינו מספק ולכן הוא בפני עצמו לא עוזר לסמלץ כלום.
אין שום אפשרות לבנות למשל קרן שתבחר רק מניות DGI שיחסוך התעסקות למשקיעים הבודדים?
אין כזאת בעולם ואני בספק אם תצליח לבנות קרן שכזו שתספק למשקיע את היתרונות הפסיכולוגיים שהוא מקבל בבחירת מניות בעצמו שעונות לדרישות שלו.
המקצועיים מבין בוחרי המניות בעולם נכשלים לאורך זמן
BS - אתה שוב חוזר על שטויות. נכשלים לפי איזה מבחן? מבחן "השוואת דשא" שלא מעניין אותי? לפי מבחן "השוואת דשא" 100% מהמשקיעים שמחקים את המדדים השונים נכשלים כי עבור כל אחד מהם אפשר להציג תיק חלופי מחקה מדד שעקף אותו.
תגיד, בכנות, כשאג"ח ממשלתי ייתן ריבית של 5% ריאלית (והיו תקופות כאלו בעבר, וכנראה יהיו גם בעתיד). תהיה מסוגל שלא לשקול להשקיע בו?
לא ואתה גם לא תבין למה כי יש בינינו קצר בתקשורת. אני ממש לא מבין למה אתה מתעקש לנסות להבין משהו שאין לך סיכוי להבין כי אתה חושב בצורה שונה. תחזור למאמר של הסולידית ותנסה לחשוב אם היא באמת יכולה לתקשר ולהסביר לצרכניסט מושבע למה היא חסכנית מושבעת בצורה שהוא יבין - זה הפער בינינו והוא אינו ניתן לגישור. (זו גם הייתה הטעות של @daat99 - הוא ניסה להסביר למרות הפער)

אתה בפורום הלא נכון אם אתה מצפה לדיון ענייני ומכובד - תשאל את @daat99 כמה קיללו אותו אנשים שלא הבינו בכלל על מה הוא מדבר בלי שהנהלת הפורום התערבה.
אני מתרשם שהחברים כאן כן מעוניינים בדיון ענייני ומכובד.
אני משתדל כן ליצור אחד כזה, במיוחד בנושאים שהפכו רגישים כמו זה.
הטענה שלך שיש גם אחרים, אינה יותר מוואטאבאוטיזם. היא כמובן לא מקדמת את הדיון.

זה פיגור שכלי להחזיק 100% מניות בקרן השתלמות פטורה ממס ובמקביל לבצע איזונים בין אג"ח למניות בחשבון הממוסה
קל להפריך:
כל מה שאני צריך לעשות, זה למצוא אדם ללא פיגור שכלי שמחזיק 100% מניות בקרן ההשתלמות, ומתכוון לבצע איזון בין מניות לאג"ח בתיק החייב.
ההגדרה של פיגור היא מנת משכל של 70 או פחות.
אני אובחנתי בעבר באבחון מקצועי עם מנת משכל של מעל 70 (וההפרש היה מספיק גדול כדי שזה לא יהיה טעות או שישתנה במהלך השנים).
אני מחזיק 100% מניות בקרן ההשתלמות, ומתכוון לבצע איזון בין מניות לאג"ח בתיק החייב.
מ.ש.ל.

גם אם תסתכל באחוזים על בעלת הבית שממליצה על מה שאתה מתאר כפיגור שכלי, ועל מרבית הפורום כאן שמסכימים איתה על העניין הזה. ואני מניח שכאן בפורום מנת המשכל דווקא מתרכזת דווקא באחוזונים העליונים. וכיוון שהחציון בהגדרה הוא 100, אני מניח שכל (או כמעט כל) האנשים כאן בפורום הם מעל 70.
זו הוכחה יותר סטטיסטית, ופחות לוגית, אבל היא עשויה להיות יותר משכנעת.

בדיחה טובה.
שמח שהצלחתי להצחיק אותך.

זה רק אופי
בשביל תיק DGI אתה צריך תנאי AND כך שעבור כל אחד מבעלי החשבון מתקיים "אופי מתאים ל-DGI ולא משחקים במשחקי השוואת דשא" מספיק שעבור אחד זה לא יתקיים ואתה תצא קירח גם מהתזרים וגם מהתשואה.
נראה שאתה חושב שאתה מבין את המורכבות של המח האנושי יותר משאתה באמת מבין.
אגב, אתה יכול לסווג את האופי הזה? למשל במודל mbti? או במודל ידוע אחר?

לא ואתה גם לא תבין למה כי יש בינינו קצר בתקשורת. אני ממש לא מבין למה אתה מתעקש לנסות להבין משהו שאין לך סיכוי להבין כי אתה חושב בצורה שונה.
תלביש כאן את הטקסט המתאים:
1k52en.jpg

אם אתה מרגיש נעלה עד כדי כך שאתה פשוט לא מסוגל להסביר לפשוטי העם את העניין, אולי יש לך שגיאה לוגית שאתה מתעלם ממנה?!

פשוט תחשוב על זה עם עצמך. אני לא צריך תשובה על זה.

אתה סתם יוצא פה מתנשא, אבל זה בקטנה, עם זה קל להתמודד.

קל להפריך:
קל להפריך גם הפוך: אדם עם IQ גבוה יכול לעשות שטויות. מ.ש.ל
גם אם תסתכל באחוזים
רוב העולם לא יודעים מה הם עושים (מבחן התוצאה!) - אני לא סומך על "דעת הרוב" בקבלת החלטות חשובות אלא בודק בעצמי.
אם אתה מרגיש נעלה עד כדי כך שאתה פשוט לא מסוגל להסביר לפשוטי העם את העניין, אולי יש לך שגיאה לוגית שאתה מתעלם ממנה?!
תסביר לסולידית שיש לה שגיאה לוגית שהיא מתעלמת ממנה כי היא לא מצליחה להסביר לרוב האוכלוסיה במדינה (ואפילו לרוב האנשים כאן בפורום) שהם צריכים להתקלח במים קרים ולאכול רק קטניות.

קל להפריך גם הפוך: אדם עם IQ גבוה יכול לעשות שטויות. מ.ש.ל
אני בכלל לא הפרכתי שזה שטויות. זו לא הייתה הטענה שלך.
אתה טענת שזה "פיגור שכלי" שמשמעותו ע"פ הגדרה הוא IQ נמוך מ71.
אני הפרכתי את זה.

כנראה שהמטרה שלך הייתה להעליב את כל מי שפועל כך (קה"ש 100% מניות, ואיזון בין מניות לאג"ח בחשבון החייב), ולכן טענת טענה שהיא שגויה, שיש לו פיגור שכלי.

עכשיו אתה טוען שזה "שטות", שוב ללא נימוק.
ההגדרה של "שטות" פחות מוגדרת היטב, אז יהיה לי יותר קשה להפריך את זה.

במקום אתן לך את זה. כאן יש הסבר ארוך ומפורט למה זה דבר חכם לעשות. אתה מוזמן להסביר מה טעות בנימוקים שהבאתי, או לחילופין לנמק בעצמך למה לדעתך זה שטות.

רוב העולם לא יודעים מה הם עושים (מבחן התוצאה!) - אני לא סומך על "דעת הרוב" בקבלת החלטות חשובות אלא בודק בעצמי.
אני בהחלט מסכים שלבדוק בעצמך ולא לסמוך על הרוב זה רעיון טוב.
אני ממליץ לך להציג את הסיבות שיש לך למסקנות שהגעת אליהן. שמיעת דעת הרוב אינה מזיקה, רק קבלתה כמובן מאיליו. אם תשמע מה דעתם של אנשים אחרים על המסקנות שהגעת אליהן, תוכל לבחון אותן בצורה טובה יותר. כמובן שלא תשמע את דעתם של אנשים אחרים על מסקנותיך אם לא תציג את מסקנותיך לאותם אנשים.

עם כל זאת, זה שלא כדאי לסמוך על דעת הרוב, אין המשמעות שהרוב הוא מפגר, אלא רק שהוא בוחר באפשרות שאינה אופטימלית.

תסביר לסולידית שיש לה שגיאה לוגית שהיא מתעלמת ממנה כי היא לא מצליחה להסביר לרוב האוכלוסיה במדינה (ואפילו לרוב האנשים כאן בפורום) שהם צריכים להתקלח במים קרים ולאכול רק קטניות.
לא נראה לי שזה מה שהיא חושבת שצריכים לעשות רוב האנשים במדינה. גם היא בעצמה למיטב הבנתי אוכלת דברים נוספים שאינם קטניות.

בכל אופן, ההבדל בינך לבינה שהיא מציגה טיעונים לוגיים לטענותיה. אתה נמנע מלנמק את טיעוניך, ורק מטיח אותם ללא הסבר.
את חלקם אתה מלווה בהתנשאות מסוימת ש"אין סיכוי שתבינו". על זה אני טוען שההתנשאות הזו עלולה לסמא את עיניך מתשובות הגיוניות לטיעוניך (אם קיימים), ולגרום לך לפעול בדרך שגויה.

בהצלחה

במקום אתן לך את זה. כאן יש הסבר ארוך ומפורט למה זה דבר חכם לעשות. אתה מוזמן להסביר מה טעות בנימוקים שהבאתי, או לחילופין לנמק בעצמך למה לדעתך זה שטות.
תיישם:
אני בהחלט מסכים שלבדוק בעצמך ולא לסמוך על הרוב זה רעיון טוב.

בדקתי בעצמי.
הגעתי למסקנה שהנימוקים האלו משכנעים אותי.
אני פתוח לשמוע נימוקים אחרים.
אתה רק טוען שזה 'פיגור' או 'שטות'. אבל לא מסביר מה רע בנימוקים שזה טוב, וגם לא מה הנימוקים שלך למה זה רע.
בקיצור, אם הנימוקים שלך היו כל כך טובים, לא היית חושש להביא אותם.
עד שתביא אותם, אני אניח שהם שגויים, ואסתפק במה שיש לי ביד.
לכשתביא אותם, אתייחס אליהם ברצינות ואבדוק למה.

בהצלחה

בדקתי בעצמי.
הגעתי למסקנה שהנימוקים האלו משכנעים אותי.
לא רוצה להיכנס למחלוקת או לסגנון, אבל יש סתירה במה שאתה אומר.
או שבדקת והנימוקים לא רלוונטים, או שלא בדקת והנימוקים שכנעו אותך.

בכל מקרה יש כמה הנחות בפוסט המדובר שאולי לא רלוונטיות לכולם או אפילו לא לאף אחד.
הנחה ראשונה שאתה מנזיל את כל הכסף במכה.
אין שם חישוב של דמי ניהול גבוהים יותר בקרן השתלמות.
אין שם מיסוי על איזונים בדרך.

לא יצא לי לבדוק את הנושא, אבל אני מניח ש @DorA וגם @daat99 בזמנו לפחות בדקו והגיעו למסקנה. אני מבין גם למה מתסכל אותו לנהל את אותו דיון שוב ושוב

או שבדקת והנימוקים לא רלוונטים, או שלא בדקת והנימוקים שכנעו אותך.
את הנימוקים של הסולידית בדקתי - והם שכנעו אותי.
את הנימוקים של DorA לא בדקתי כי הם לא הוצגו, ולכן לעת עתה הם אינם רלוונטיים.

אני לא מבין למה קצב ההנזלה רלוונטי פה. מול איזו אלטרנטיבה אתה בודק? תוכל לפרט?

לא ראיתי שם שום הנחה של דמי ניהול בקרן השתלמות.
אני משלם היום 0.35%

כרגע מתכוון לאזן בעיקר באמצעות כסף חדש.

בזמנו לפחות בדקו והגיעו למסקנה. אני מבין גם למה מתסכל אותו לנהל את אותו דיון שוב ושוב
עם כל הכבוד, אפשר לתת קישור לדיון ההוא.
ואפשר גם לא לטעון טענות שלא מתחשק לך לדון עליהן.

את הנימוקים של הסולידית בדקתי - והם שכנעו אותי.
האם לקחת אקסל והרצת מספרים?
אם לא- לא בדקת.

אני לא מבין למה קצב ההנזלה רלוונטי פה. מול איזו אלטרנטיבה אתה בודק? תוכל לפרט?
ברור שזה רלוונטי. אתה מניח תשלום מס על כל התיק הממוסה שלך. זה עיוות נוראי.
תניח 3 אחוז משיכה מהתיק.

לא ראיתי שם שום הנחה של דמי ניהול בקרן השתלמות.
אני משלם היום 0.35%
יש אפשרות לשלם 0 אחוז על התיק הממוסה.
תכניס את זה לאקסל.

כרגע מתכוון לאזן בעיקר באמצעות כסף חדש.
תכניס גם את זה לאקסל.
ומה אחכ? במיוחד בזמן פרישה.

לא זוכר את הדיון זוכר ששניהם אמרו שהריצו מספרים באקסל והגיעו למסקנה הפוכה.
שיקולים הגיוניים מתנפצים מול המציאות כשבודקים לעומק.

ברור שזה רלוונטי. אתה מניח תשלום מס על כל התיק הממוסה שלך. זה עיוות נוראי.
תניח 3 אחוז משיכה מהתיק.
שוב, מול איזו אלטרנטיבה?
האם עדיף לדעתך להחזיק אג"ח בקרן ההשתלמות?

אני מניח תשלום מס מלא במהלך השנים. לא בהכרח ביום אחד.
עם הפנסיה שלי לבד אני אוכל להגיע בקלות ל25% מס, כך שכנראה שלא אוכל לנצל מדרגות מס נמוכות בגיל מבוגר...

יש אפשרות לשלם 0 אחוז על התיק הממוסה.
לא מכיר כזו אפשרות.
בקרנות של ואנגראד זה באזור 0.05-0.15.
לקנות מניות ישירות אינה אופציה מבחינתי.

ומה אחכ? במיוחד בזמן פרישה.
התיק שלי לא בהכרח מיועד לפרישה.
קשה לי לראות מצב שמבחירה לא אעבוד בכלל לתקופות של שנים. אולי אהיה באקדמיה לכמה שנים, וגם שם אפשר להרוויח (גם אם קצת).

לא זוכר את הדיון זוכר ששניהם אמרו שהריצו מספרים באקסל והגיעו למסקנה הפוכה.
שיקולים הגיוניים מתנפצים מול המציאות כשבודקים לעומק.
באקסל יש הרבה הנחות מספריות שאין לך שליטה עליהן.
אני לא מזלזל בבדיקה מספרית, אבל אסור להזניח את ההיגיון הפשוט.
אולי באמת אריץ בדיקה כזו.
פורסם פה איזשהו טמפלייט של בדיקה כזו? יש למישהו?

שוב, מול איזו אלטרנטיבה?
האם עדיף לדעתך להחזיק אג"ח בקרן ההשתלמות?
כשנזילה מיד להעביר לחשבון הממוסה.

ולי אהיה באקדמיה לכמה שנים, וגם שם אפשר להרוויח (גם אם קצת).
זה אומר שכנראה תאזן ממכירת נכסים ולר רק כסף חדש.

בקרנות של ואנגראד
מצוין. תכניס לאקסל.

אני מניח תשלום מס מלא במהלך השנים. לא בהכרח ביום אחד.
כבר הבדיקה של הסולידית לא רלוונטית עבורך. מה עם ריבית דריבית על מה שלא הנזלת? מה עם ריבית דריבית על 0.2% הבדל בין דמי ניהול של תיק ממוסה מול ק. השתלמות?

אני לא מזלזל בבדיקה מספרית, אבל אסור להזניח את ההיגיון הפשוט.
הפוך. כשאתה עושה בדיקה מספרית חובה להזניח את ההיגיון ולדבוק בתוצאה גם אם היא נוגדת אותו.

אולי @DorA יוכל להפנות אותנו למקום שמוסבר איך מרכיבים כזה אקסל.

בכל מקרה יש כמה הנחות בפוסט המדובר שאולי לא רלוונטיות לכולם או אפילו לא לאף אחד.
אין שם גם התייחסות לתיק הוליסטי שזו נקודת המפתח הקריטית.
פורסם פה איזשהו טמפלייט של בדיקה כזו? יש למישהו?
לא של בדיקה הוליסטית - רק של בדיקות נפרדות.
אולי @DorA יוכל להפנות אותנו למקום שמוסבר איך מרכיבים כזה אקסל.
@daat99 סיפק בזמנו הסבר מפורט על תהליך הבדיקה שהוא ביצע ואני עבדתי לפי אותו התהליך בדיוק רק עם המספרים שלי. (תכין את עצמך לכאב ראש לא קטן אם אתה הולך לבדוק את זה). אם אתה ממש חייב קישור תשלח לי בפרטי.
כשנזילה מיד להעביר לחשבון הממוסה
או לקחת על חשבונה הלוואה שתושקע בחשבון הממוסה ללא הנזלה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
@DorA @סטרבו
עם כל הכבוד,
אתם שתיכם קשקשנים, ממש כמו סערה בכוס תה
כל מה שאני קורא מדברייכם זה שימוש מופרז בשורש ב.ד.ק
אולי תתרמו משהו במקום להתמרר שאתם "לא מובנים"
בנוסף, להתחבא כל הזמן מאחורי אימרות של אישיות "מצליחות" לא תורם לדיון

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
T ניוד קופ"ג IRA לפנסיה לפני גיל 41 - התייעצות דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 29
P גמל להשקעה 2026 - דמי ניהול? צרכנות פיננסית 5
ה האם זה דמי ניהול סבירים ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
G עובר מעסיק וניצב בפני החלטה אם להשאר או לעבור קופה (השוואת דמי ניהול) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
algo.il הרעת דמי ניהול במעבר מעסיקים (ד.נ ללא קשר למעסיק כשלהו) - לגיטימי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
B מו"מ על דמי ניהול בקופגלה ללא צבירה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
N התלבטות לגבי קרן עולמית Invesco MXWO (0.05% דמי ניהול) שוק ההון 12
D נתוני דמי ניהול של קרנות סל שוק ההון 28
M דמי ניהול ונאמנות של קרן נאמנות שוק ההון 4
מ החזר דמי ניהול למנהל כספי אחרים מוסדי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N איזה קרנות פנסיה מציעות 0% דמי ניהול שנתי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
י שינוי דמי ניהול בקרנות כספיות לשנת 2026 שוק ההון 68
N כשקרנות (מחקות למשל) מעלות דמי ניהול ועמלות נוספות - מתי זה מתפרסם? שוק ההון 27
R האם משלמים דמי ניהול כפולים בחשבון מנוהל עם קרנות הבית? שוק ההון 16
D ואנגארד מוזילה דמי ניהול (שוב), כולל בקרן העולמית שלה שוק ההון 2
D דמי ניהול גבוהים בקופת הפנסיה שלי - האמנם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
N דמי ניהול בקרן פנסיה ברירת מחדל לא פעילה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ס דמי ניהול בפנסיה ובקרן השתלמות לאחר השתדרגות משמעותית בשכר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
M העלאת דמי ניהול בקרן השתלמות לאחר התפטרות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
U דמי ניהול במסלול עוקב ס.פ 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
Y הפסקת הפחתת דמי ניהול בשל תשלום דמי סליקה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
מ דמי ניהול בביטוח מנהלים ללא תנועה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א דמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
H מחקה תל בונד שקלי בנקים וביטוח דמי ניהול=0?? שוק ההון 1
O קרן פנסיה נבחרת / ברירת מחדל של מיטב דש - העלו לי דמי ניהול ללא ידיעתי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
efrat דמי ניהול IRA קופת גמל ישנה שוק ההון 14
G דילמת איזון אקטוראי מול דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
C קסם העלו דמי ניהול בקרן עוקבת ת"א 125 - מה עושים? צרכנות פיננסית 5
י שאלה לגבי דמי ניהול ועמלה של קרן נאמנות שוק ההון 8
ח השוואת דמי ניהול פנסיה - האם אני או אתם משלמים יותר מדי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 69
@ דמי ניהול מקרן כספית שוק ההון 8
ג קרן פנסיה מול ביטוח מנהלים עם דמי ניהול דומים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Kipodi דמי ניהול משתנים בקרן סל/נאמנות שוק ההון 3
ה פיצול השקעות בין קרנות שונות עם דמי ניהול נמוכים יותר שוק ההון 14
ת האם לפי תקנות בנק ישראל בנוסף לכך שלבנקים אסור לקחת דמי ניהול/משמרת, אסור להם גם לקחת עמלות קנייה ומכירה בכל מה שקשור לקרנות כספיות? שוק ההון 36
מ מה עדיף קרן השתלמות עם פטור ממס אך דמי ניהול גבוהים או חשבון מסחר בבית השקעות רגיל ודמי ניהול נמוכים שוק ההון 2
לאץ' התייקרות דמי ניהול של קרנות כספיות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
חובב_פנסיה2022 עדכון דמי ניהול כספיות ב2025 פוסטים מאיכות נמוכה 113
T תעדוף דמי ניהול מהפקדה או מצבירה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
E הפרש בין יתרת הכספים בחשבון לתשואה מחושבת בקיזוז דמי ניהול והוצאות ניהול השקעות - דוח רבעוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ה מחשבון פנסיה שכולל דמי ניהול ומקדם קצבה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
N דמי ניהול בגמל/השתלמות לאחר פרישה - העלאת דמי ניהול פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
G דמי ניהול אל מול דמי נאמנות שוק ההון 2
Y דמי ניהול בקרן השתלמות ופנסיה לא פעילים פוסטים מאיכות נמוכה 2
L העלאת דמי ניהול קרנות ישראליות מחקות מדדי חו״ל - האם אגדה אורבנית שתפסה תאוצה? שוק ההון 18
חובב_פנסיה2022 מחפש לפתוח קרן השתלמות עם דמי ניהול של 0.3/0.35 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 70
S דמי ניהול כאחוז מהצבירה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
L דמי ניהול קרן כספית שוק ההון 1
P דמי ניהול בפתיחת קרן השתלמות לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
ת אשמח לעזרתכם - חישוב דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10

נושאים דומים

Back
למעלה