• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

דמי ניהול IRA קופת גמל ישנה

• פותח הנושא פותח הנושא efrat
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

efrat

משתמש רגיל
דירוג
1,478
שלום וברכה,
לבעלי קופת גמל להשקעה ישנה מאוד שאני מנהלת עבורו במיטב דש דרך IRA. זה חיסכון ישן שההורים פתחו עברו בזמן שלא חל מס רווחי הון על הרווחים ולכן לכל שקל שם יש משמעות רבה.
כרגע בכספים זמנים נשארו משהו כמו 84 שקלים מה שלא מספיק לדמי ניהול השוטפים. בדרך ככל אני מוכרת קצת ואז יש מספיק לדמי ניהול אבל בעקבות הירידות והשוק לאחרונה אני ממש לא רוצה למכור.

השאלה שלי, האם אני יכולה להזרים לשם כסף חדש, לא לקנות בו שום מניה רק להשאיר אותו ביתרה וככה לשלם את הדמי ניהול ולא למכור. או בגלל שזו קופה ישנה עם תנאים ישנים אי אפשר להעביר אליה כסף חדש ?

מישהו נתקל במצב כזה?

השאלה שלי, האם אני יכולה להזרים לשם כסף חדש, לא לקנות בו שום מניה רק להשאיר אותו ביתרה וככה לשלם את הדמי ניהול ולא למכור. או בגלל שזו קופה ישנה עם תנאים ישנים אי אפשר להעביר אליה כסף חדש ?
אין אפשרות להעביר כספים חדשים, ללא תלות במה השימוש המיועד שלהם בתוך הקופה.

לא מבין מה היתה התוכנית המקורית. ניתן לקנות ני"ע מחלק דיבידנד ואז לשלם את דמי הניהול מהכספים שמצטברים, במקרה כזה ירידות דווקא עוזרות לך כי סך הכספים קטן יותר ובדרך כלל הדיבידנד לא משתנה משמעותית ודמי הניהול נמדדים לפי הצבירה. מה תכננת לעשות לפני הירידות?
אם תכננת למכור כל פעם קצת זה בדרך כלל יותר יקר ולא נוח במיוחד.

לא יכולה לקופה הזו.
אבל כן יכולה לקופת גמל אחרת שמתנהלת באותו IRA.
ואז לא תצטרכי למכור.

לא יכולה לקופה הזו.
ואז לא תצטרכי למכור.
למיטב ידיעתי קופ"ג חדשה וישנה מנוהלות בחשבון מסחר אחר, גם תחת אותו ira.

אין לי קופת IRA אחרת באותה פלטפורמה או בכלל. יש קרן השתלמות של מיטב דש אבל היא לא IRA . היא נזילה ללא הפקדות חדשות מזה כחצי שנה. אפשר להשתמש ביתרה שלה לשלם את הדמי ניהול של הIRA ? איך ?
אני לא מבינה איך אפשר לשלם דמי ניהול על קופה אחת דרך קופה אחרת.
אין אפשרות להעביר כספים חדשים, ללא תלות במה השימוש המיועד שלהם בתוך הקופה.
בסה . תודה רבה על התשובה

לא מבין מה היתה התוכנית המקורית
האמת שלא היתה תוכנית. השארתי יתרה מסויימת ואחרי כמה שנים היא נשחקה (הגיוני) ועכשיו קיבלנו הודעה שהיתרה נמוכה מידי לדמי ניהול, וצריך להסדיר את הנושא. יש בקופה 3 ניירות סהכ וכולם צוברים את הדיבדנט אז לא מצטברת שום יתרה.

אני מתבאסת למכור בירידות אפילו יחידה אחת כי אני נועלת את ההפסד וזו קופה בלי 25% מס רווחי הון. אז בסה קיוותי שיש דרך להימנע אבל לא מדובר על הפסד גדול מן הסתם אני אתגבר.

תודה רבה לכולם על התגובות.

לבעלי קופת גמל להשקעה ישנה מאוד שאני מנהלת עבורו במיטב דש דרך IRA
המשפט לא ברור לי.
אין אפשרות לנהל קופת גמל להשקעה בIRA.
אולי את מתכוונת לקופת גמל הונית ישנה (לא להשקעה)?
בעקבות הירידות והשוק לאחרונה אני ממש לא רוצה למכור.
למה? מה זה משנה?
כאילו מעבר לאפקט הפסיכולוגי, אין באמת משמעות אם את מוכרת עכשיו ניירות או לוקחת כסף מזומן שהיית יכולה לקנות איתו היום ניירות חדשים.
תמכרי יחידה אחת בIRA, ובמקביל את הכסף שתכנן להעביר לIRA לתשלום דמי הניהול תעבירי לתיק הממוסה ותקני איתו נייר היום בהנחה

אין לי קופת IRA אחרת באותה פלטפורמה או בכלל. יש קרן השתלמות של מיטב דש אבל היא לא IRA . היא נזילה ללא הפקדות חדשות מזה כחצי שנה. אפשר להשתמש ביתרה שלה לשלם את הדמי ניהול של הIRA ? איך ?
אני לא מבינה איך אפשר לשלם דמי ניהול על קופה אחת דרך קופה אחרת.

בסה . תודה רבה על התשובה

האמת שלא היתה תוכנית. השארתי יתרה מסויימת ואחרי כמה שנים היא נשחקה (הגיוני) ועכשיו קיבלנו הודעה שהיתרה נמוכה מידי לדמי ניהול, וצריך להסדיר את הנושא. יש בקופה 3 ניירות סהכ וכולם צוברים את הדיבדנט אז לא מצטברת שום יתרה.

אני מתבאסת למכור בירידות אפילו יחידה אחת כי אני נועלת את ההפסד וזו קופה בלי 25% מס רווחי הון. אז בסה קיוותי שיש דרך להימנע אבל לא מדובר על הפסד גדול מן הסתם אני אתגבר.

תודה רבה לכולם על התגובות.
אפשר לאחד מספר קרנות השתלמות או קופות גמל לחשבון מסחר אחד בתנאי שזה אותו מוצר (איחוד קרנות השתלמות, איחוד קופות גמל, כל אחד בחשבון נפרד). כאמור למיטב ידיעתי לא ניתן לאחד קופת גמל ישנה (מלפני 2008 אם אני לא טועה) קופת גמל חדשה.
אם אין לך תוכנית אז כדאי לגבש אחת. אם את קונה מדד מניות כלשהו אין בעיה כנראה למצוא ני"ע מקביל מחלק דיבידנד, לעשות חישוב כמה צריך לקנות ממנו כדי ש דיבידנד ישלם את דמי הניהול ולבצע את השינוי הזה. כאמור, אין לך ממשבקירה אחרת וזה גם לא משנה. שימי לב שאם הדיבידנד מתקבל בדולר עדיין תצטרכי להמיר בעצמך לשקל.

אם אין לך תוכנית אז כדאי לגבש אחת.
התכוונתי שלא היתה לי תוכנית לגבי הדמי ניהול, יש לי תוכנית לגבי פיזור הניירות בתיק ולמה בחרתי את הניירות שקניתי ואני לא רוצה לשנות אותה.
אולי את מתכוונת לקופת גמל הונית ישנה (לא להשקעה)?
אני לא בטוחה מה המונח הנכון. זו היתה תוכנית חיסכון ישנה שההורים של בעלי פתחו עברו שהוא היה ילד. היא פטורה ממס רווחי הון. בסופו של יום אחרי מספר גילגולים היא הגיע לניהול IRA במיטב דש תחת ידיעה ברורה שאין אפשרות להפקיד לשם כספים חדשים שכן הם לא יהיו פטורים ואפשר רק לפדות אותה בשלמותה מתי שנבחר. ככה לפחות אני הבנתי את הדברים. לא מדובר על אופציה של קיצבה בגיל מסויים אלא סכום כסף שבנתיים צובר רווחים ויום אחד יפדה במלואו.

למה? מה זה משנה?
אני לא רוצה להעביר לשם כסף על מנת לקנות ניירות חדשים כי אני לא יכולה, ואני קונה ניירות דרך חשבון השקעות אחר.

אני רוצה להעביר לשם כסף שישכב שם בתור יתרה ולא לקנות איתו כלום וככה יקחו את הדמי ניהול מהסכום הזה ואני לא אמכור כלום. כנראה שמדובר על הפסד של כמה מאות או אלפים אבל זה עדין בסה ואני מנסה לראות אם יש דרך להתחמק ממנו. אם השוק היה בעליה או אפילו בירידות קלות, לא הייתי שואלת בכלל רק מוכרת כמה יחידות וזהו אבל בגלל החודש הסוער כואב לי למכור אפילו יחידה אחת.

אני לא רוצה להעביר לשם כסף על מנת לקנות ניירות חדשים כי אני לא יכולה, ואני קונה ניירות דרך חשבון השקעות אחר
מה ההבדל?
בסופו של דבר זה אותו דבר עד כדי מס ודמי ניהול, שלא רק שהם מתקזזים אלא שהסכום בכל מקרה אפסי על הסכומים הקטנים שאנחנו מדברים עליהם.

אני רוצה להעביר לשם כסף שישכב שם בתור יתרה ולא לקנות איתו כלום וככה יקחו את הדמי ניהול מהסכום הזה ואני לא אמכור כלום
שוב, מה ההבדל בין לא לקנות לבין למכור?
זה אותו דבר.
ככה או ככה יהיה שם כסף (בסכום זניח לחלוטין) שישב שם ולא יעבוד. זה לא משנה אם זה כסף שבא מבחוץ ולא קנית איתו מניות או שזה כסף שהיה במניה שמכרת.
בסוף כמות הכסף במניות וכמות הכסף בפיאט נשארת זהה.
כנראה שמדובר על הפסד של כמה מאות או אלפים אבל זה עדין בסה ואני מנסה לראות אם יש דרך להתחמק ממנו
ההפסד הוא לכל היותר שקלים בודדים, וגם זה כנראה שלא.
הבעיה היחידה עם "למכור בהפסד" זה עניין פסיכולוגי.
לא הייתי שואלת בכלל רק מוכרת כמה יחידות וזהו אבל בגלל החודש הסוער כואב לי למכור אפילו יחידה אחת.
בדיוק הנקודה שלי - כואב לך. כלומר זה פסיכולוגי בלבד.
אם תעשי חישוב כלכלי קר ומלא תראי שההבדל בין שתי האופציות מסתכם בסכום זניח לחלוטין.

• אהבתי
Reactions: HHH
מה הבעיה למכור יחידה אחת או שתיים, אפילו לאחר הירידות? כמה הבדל זה כבר יעשה לתיק לתיק שלו?
אגב, אם למשל הוא צריך רק 200 ש"ח פנויים לדמי ניהול ויש צורך למכור נייר של אינבסקו באלפי שקלים לשם כך, אפשר לקנות בחזרה ניירות עם מחיר יחידה נמוך יותר (איישרז או ישראלים, רחמנא ליצלן) בהפרש.

הדיון פה פילוסופי לגמרי.
את רוצה להכניס כסף חדש אבל התקנות אוסרות עליך.
יש לך אפשרות למכור חלק קטן מני"ע כדי לשלם דמי ניהול או למכור חלק גדול יותר ולקנות במקום זה ני"ע מחלק דיבידנד שמרווחיו ישולמו דמי הניהול.
אין אופציה אחרת.

הדיון פה פילוסופי לגמרי.
הדיון התחיל כשאלה וקיבלתי תשובה של לא.
קיבלתי והתבאסתי.
משם אני מנסה להסביר מה עומד מאוחרי הדברים ובגדול סתם מתווכחת עם עצמי.

כולכם צודקים שזה הפסד ממש מינורי וחישוב קר יראה של שקלים בודדים או מאות שקלים במקרה הגרוע וזה ממש לא סיבה לאבד שינה בלילה.

במקום זה ני"ע מחלק דיבידנד שמרווחיו ישולמו דמי הניהול.
זה רעיון טוב ואני אחשוב על זה.

תודה רבה לכולם על העזרה.

אני לא בטוחה מה המונח הנכון. זו היתה תוכנית חיסכון ישנה שההורים של בעלי פתחו עברו שהוא היה ילד. היא פטורה ממס רווחי הון. בסופו של יום אחרי מספר גילגולים היא הגיע לניהול IRA במיטב דש תחת ידיעה ברורה שאין אפשרות להפקיד לשם כספים חדשים שכן הם לא יהיו פטורים ואפשר רק לפדות אותה בשלמותה מתי שנבחר.
אז זה אכן 'קופה הונית' מלפני 2008.
אאל"ט, ניתן להפקיד כסף - אבל זה יהפוך את כל הקופה לגמל להשקעה על כל המשתמע.
(בקיצור: מהלך טיפשי)

אגב, תבדקי את הדמי ניהול, במידה והם לא מאוד נמוכים - סיכוי סביר שעדיף כבר להוציא הכל למסחר עצמאי בבורסה.
(או להפוך את זה לחלק המסוכן בתיק הפיננסי הכולל שלכם, וכך לשים שם את הדברים שמועדים לעליות גדולות של מס)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N חישוב דמי ניהול מצבירה - IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
C תשלום דמי ניהול קופג IRA ללא הפקדות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
M דמי ניהול תיק ממוסה לעומת IRA שוק ההון 0
N דמי ניהול תיק ממוסה לעומת IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
O עליית דמי ניהול הזויה בקופות הגמל של מיטב IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
R אין מספיק מזומן בקה"ש IRA לצורך תשלום דמי ניהול חודשי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 11
C דמי ניהול בקרן פנסיה לעומת IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
מ דמי ניהול קופת גמל IRA גדולה צרכנות פיננסית 10
R דמי ניהול ועמלות IRA צרכנות פיננסית 8
א דמי ניהול קה"ש IRA שוק ההון 5
F ניהול אישי (IRA) או מנוהל, כאשר דמי הניהול זהים? שוק ההון 5
I דמי ניהול קה"ש IRA מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5
amidar דמי ניהול ב-IRA של IBI - מה פיספסתי??? שוק ההון 41
Leo תשלום דמי ניהול בחשבון IRA צרכנות פיננסית 10
R האם משלמים דמי ניהול כפולים בחשבון מנוהל עם קרנות הבית? שוק ההון 16
D ואנגארד מוזילה דמי ניהול (שוב), כולל בקרן העולמית שלה שוק ההון 2
D דמי ניהול גבוהים בקופת הפנסיה שלי - האמנם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
N דמי ניהול בקרן פנסיה ברירת מחדל לא פעילה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ס דמי ניהול בפנסיה ובקרן השתלמות לאחר השתדרגות משמעותית בשכר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
M העלאת דמי ניהול בקרן השתלמות לאחר התפטרות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
U דמי ניהול במסלול עוקב ס.פ 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
Y הפסקת הפחתת דמי ניהול בשל תשלום דמי סליקה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
מ דמי ניהול בביטוח מנהלים ללא תנועה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א דמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
H מחקה תל בונד שקלי בנקים וביטוח דמי ניהול=0?? שוק ההון 1
O קרן פנסיה נבחרת / ברירת מחדל של מיטב דש - העלו לי דמי ניהול ללא ידיעתי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
G דילמת איזון אקטוראי מול דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
C קסם העלו דמי ניהול בקרן עוקבת ת"א 125 - מה עושים? צרכנות פיננסית 5
י שאלה לגבי דמי ניהול ועמלה של קרן נאמנות שוק ההון 8
ח השוואת דמי ניהול פנסיה - האם אני או אתם משלמים יותר מדי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 35
@ דמי ניהול מקרן כספית שוק ההון 8
ג קרן פנסיה מול ביטוח מנהלים עם דמי ניהול דומים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Kipodi דמי ניהול משתנים בקרן סל/נאמנות שוק ההון 3
ה פיצול השקעות בין קרנות שונות עם דמי ניהול נמוכים יותר שוק ההון 14
ת האם לפי תקנות בנק ישראל בנוסף לכך שלבנקים אסור לקחת דמי ניהול/משמרת, אסור להם גם לקחת עמלות קנייה ומכירה בכל מה שקשור לקרנות כספיות? שוק ההון 36
מ מה עדיף קרן השתלמות עם פטור ממס אך דמי ניהול גבוהים או חשבון מסחר בבית השקעות רגיל ודמי ניהול נמוכים שוק ההון 2
לאץ' התייקרות דמי ניהול של קרנות כספיות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
חובב_פנסיה2022 עדכון דמי ניהול כספיות ב2025 פוסטים מאיכות נמוכה 113
T תעדוף דמי ניהול מהפקדה או מצבירה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
E הפרש בין יתרת הכספים בחשבון לתשואה מחושבת בקיזוז דמי ניהול והוצאות ניהול השקעות - דוח רבעוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ה מחשבון פנסיה שכולל דמי ניהול ומקדם קצבה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
N דמי ניהול בגמל/השתלמות לאחר פרישה - העלאת דמי ניהול פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
G דמי ניהול אל מול דמי נאמנות שוק ההון 2
Y דמי ניהול בקרן השתלמות ופנסיה לא פעילים פוסטים מאיכות נמוכה 2
L העלאת דמי ניהול קרנות ישראליות מחקות מדדי חו״ל - האם אגדה אורבנית שתפסה תאוצה? שוק ההון 18
חובב_פנסיה2022 מחפש לפתוח קרן השתלמות עם דמי ניהול של 0.3/0.35 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 58
S דמי ניהול כאחוז מהצבירה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
L דמי ניהול קרן כספית שוק ההון 1
P דמי ניהול בפתיחת קרן השתלמות לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ת אשמח לעזרתכם - חישוב דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10

נושאים דומים

Back
למעלה