נכון. אתה צודק בהחלט.
אבל בהנחה ואתה מחנה שם כמוני את קרן החירום שלך (3-6 חודשי הוצאה/מחייה נטו, כלומר כמה עשרות אלפי שקלים), זו אופטימיזציה של מחשוב קוואנטי תואם IBM 286 כי מדובר באירוע מס שבלי להעליב שווה בדיוק קפה הפוך קטן וקרואסון בצל מקורמל קטן ממאפה נאמן...
אפילו אם אתה מושקע שם במיליון ש"ח (?), זה עדיין אירוע מס שולי בגובה של אולי כמה עשרות שקלים.
וזה לא שהברירות שלך כאלו מרחיקות לכת לסכום כזה ששווה מיליון ש"ח, כי אם ככה, מראש לא היית בקרנות כספיות שקליות אלא בפיקדון מפנק ונעול אצל אחד הבנקים או מושקע במק"מים בעצמך או באג"ח מדינה מח"מ קצר.
אז עבור הנזילות אכן משלמים אירוע מס.
אני טועה?
מצד שני אם דמי הניהול לא יתייקרו לעוד שנה הכי טוב
למה לעוד שנה?... לעוד 10 שנים עוד יותר טוב.
אבל עובדה שהחברות שמנהלות את הקרנות הכספיות משחקות בדמי הניהול כמעט בכל שנה, אפילו שזה מעשה נבלה בצורת שיטת מצליח, כי לדעתי הן עושות את זה בשביל להרוויח על אותם הלקוחות שרכשו את הקרן הכספית שלהם כשהיא הייתה זולה לניהול והם לא ישימו לב שדמי הניהול עלו ועדיין יישארו בדמי הניהול הגבוהים יותר שעלו בינתיים.
כבר קרה לי שהעלו לי את דמי הניהול באיילון כספית שהייתה זולה מאוד ואז התייקרה מדי... מכרתי וקניתי אחרת. לא עניין אותי שום אירוע מס ולא אם העלו אפילו.
זה לא אישי ואני לא כועס עליהם. זה עסקים.
מכרתי יום למחרת כדי לגרום לחברות המנהלות להבין שהכסף נוזל להן מבין הידיים כשהן מעלות דמי ניהול סתם כי ככה וכדי שלא לעודד התנהלות כזו מצד החברות ללקוחות הקרנות הכספיות שלהן. זה היה שווה לי את אירוע המס.
שורה תחתונה, אין פה עניין כמעט. סליחה שאני מצמצם.
אם מעלים דמי ניהול - יום למחרת מוכרים ואצבע משולשת.
מה קונים?
את קרן הכספית השקלית הכי זולה כי כולן 98% אותו הדבר (כספיות שקליות הכוונה!) ואם אני לא טועה רובן המוחלט לא גובות אפילו את דמי ההוספה וכו' (לא מאיתנו לפחות, מהבנקים כן).