• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

כשקרנות (מחקות למשל) מעלות דמי ניהול ועמלות נוספות - מתי זה מתפרסם?

• פותח הנושא פותח הנושא nimib
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

nimib

משתמש סולידי
דירוג
14
הבנתי שכנראה בינואר תהיינה קרנות שתעלנה את דמי הניהול/דמי נאמנות/שיעור הוספה). אם זה יקרה - מתי זה מתעדכן באתרים כמו פאנדר? ומתי הצפי שזה יקרה - ה1 לינואר או זמן אחר (הגיוני לי שמי שרוצה להעלות את המחיר יעשה את זה ב1 בינואר אבל אולי יש שיקול שאני לא מודעת אליו)?

הבנתי שכנראה בינואר תהיינה קרנות שתעלנה את דמי הניהול/דמי נאמנות/שיעור הוספה). אם זה יקרה - מתי זה מתעדכן באתרים כמו פאנדר? ומתי הצפי שזה יקרה - ה1 לינואר או זמן אחר (הגיוני לי שמי שרוצה להעלות את המחיר יעשה את זה ב1 בינואר אבל אולי יש שיקול שאני לא מודעת אליו)?
העלאת מחיר מותר רק ב־1 בינואר, ולא באף יום אחר בשנה.
בדרך כלל ההודעה לכל היותר יומיים לפני ולעתים אפילו באותו היום

איפה זה יפורסם? מתי פאנדר יתעדכן?

עוד דוגמא לעודף רגולציה שרק פוגע. בעולם הנורמלי - מותר להעלות מחיר מתי שרוצים. כך שמי שתחרותי, לא מעלה מחירים, ויודע שבמקסימום הוא תמיד יוכל להעלות.
בעולם הסוציו-מרקסיסטי - אנחנו דואגים לך. לכן, כל מנהל קרן תופס את הראשון בינואר כ"יום העלאת המחיר".
זה לא אומר שכולם מעלים בראשון בינואר, זה רק אומר שכל מנהל שמתלבט אם להעלות, בפרוס השנה החדשה, ינקוט ב"אם יש ספק אין ספק".

עוד דוגמא לעודף רגולציה שרק פוגע. בעולם הנורמלי - מותר להעלות מחיר מתי שרוצים. כך שמי שתחרותי, לא מעלה מחירים, ויודע שבמקסימום הוא תמיד יוכל להעלות.
בעולם הסוציו-מרקסיסטי - אנחנו דואגים לך. לכן, כל מנהל קרן תופס את הראשון בינואר כ"יום העלאת המחיר".
זה לא אומר שכולם מעלים בראשון בינואר, זה רק אומר שכל מנהל שמתלבט אם להעלות, בפרוס השנה החדשה, ינקוט ב"אם יש ספק אין ספק".
זה בסדר, גם לפני שהקרנות הוגבלו להעלאה ב1.1 כמעט כל הקרנות העלו דמי ניהול שוב ושוב.

זה בסדר, גם לפני שהקרנות הוגבלו להעלאה ב1.1 כמעט כל הקרנות העלו דמי ניהול שוב ושוב.
הבנתי. אין פה תרבות קפיטליסטית אמיתית של תחרות, הטוב והזול ביותר יקבל את הכסף של כולם. אז ניסו לפתור את זה באמצעים סוציאליסטיים בהגבלת תאריך. מה חדש

הבנתי. אין פה תרבות קפיטליסטית אמיתית של תחרות, הטוב והזול ביותר יקבל את הכסף של כולם. אז ניסו לפתור את זה באמצעים סוציאליסטיים בהגבלת תאריך. מה חדש
ונגיד מישהו מחליט כמו שאתה אומר להעלות בגלל התאריך, כשיתחילו לעזוב אותו הוא יחשוב שוב...

לא הבנת. השוק המקומי קטן מידי בשביל לצפות לשווקים יעילים ברמה האמריקאית או האירופית. ועדיין, יותר מ- 90% מהקרנות לא משנות את דמי הניהול. שינוי דמי הניהול מתחלק בערך שני שליש שמעלות ושליש שמורידות, כלומר על כל שתיים שמעלות יש אחת שמורידה. אלה שמעלות הן בד"כ קרנות חדשות שהתחילו בדמי ניהול 0% או קרוב לזה כשברור למי שקונה אותן שהדמי ניהול יעלו, וכשהקרן יודעת פחות או יותר כמה היא אטרקטיבית לציבור וכמה מתחרות יש לה אז היא קובעת את דמי הניהול בהתאם להוצאות שלה ולכסף שיושב אצלה. אלה שמורידות הן לרוב קרנות גדולות שכבר צברו מספיק כדי שיוכלו לכסות הוצאות ולהרוויח גם עם דמי ניהול יותר נמוכים. הדבר היחיד שהרגולציה פה מוסיפה זה שלא יתחילו לעשות משחקי העלאה-הורדה אחד עם השני (או בין קרנות של אותו בית השקעות), לדעתי זה טוב לכל הצדדים.

ונגיד מישהו מחליט כמו שאתה אומר להעלות בגלל התאריך, כשיתחילו לעזוב אותו הוא יחשוב שוב...
כן, תיאורטית. השאלה אם זה באמת קורה.
לא הבנת. השוק המקומי קטן מידי בשביל לצפות לשווקים יעילים ברמה האמריקאית או האירופית.
לא, אתה לא הבנת את הטענה. התירוץ הזה מוכר, והוא אפילו נכון ברמות מסויימות, אני גם לא מצפה שקרנות פה יקחו 0.07%, זה לא שוק גדול.
מה שלא נכון זאת ההתלות התמידית בארץ בזנב הקצר במקום בזנב הארוך. אני מבין, לא כולם פה צורכים יינות משובחים, ולכן עדיף לדפוק את המעט שכן צורכים.
אבל זה לא נכון לרוב תעשיית הכסף. יש כספים רבים שמוזרמים אליה, על פי חוק מכמעט כל אזרח ישראלי. זאת תעשיה עשירה, עם זנב ארוך מאוד במונחים מקומיים.

הרי ברור שאם קרן "מחכק בלדג שקלית 20% 4/8" תוזיל מחר את עלותה באופן ניכר ביחס למתחרות, ותציע מוצר זהה ליריבתה, ינהרו אליה מיליארדי כספים פנסיוניים.
ככה תמיד נוצרת תחרות - מישהו שובר את השוק, כולם נוהרים אליו, המתחרים מתאימים את עצמם, או נופלים. (בהמשך, המונופול יכול להעלות מחיר, ואז קם אחר שמאתגר אותו).
אבל זה לא מה שקורה - כי למה להתאמץ? "השוק קטן", אז עדיף פשוט לעשוק את כולם במידה שווה, במקום לעשוק פחות, הרבה יותר אנשים, על חשבון המתחרים.
ועדיין, יותר מ- 90% מהקרנות לא משנות את דמי הניהול. שינוי דמי הניהול מתחלק בערך שני שליש שמעלות ושליש שמורידות, כלומר על כל שתיים שמעלות יש אחת שמורידה.
הוכחת בדיוק את הנקודה. סטגנציה, פחד שיגעו לי בגבינה, חדשנות אפסית ותחרות זניחה.
אלה שמעלות הן בד"כ קרנות חדשות שהתחילו בדמי ניהול 0% או קרוב לזה כשברור למי שקונה אותן שהדמי ניהול יעלו
זה גם טריק שצריך להעלם מהעולם, ולא קיים בשוק האמריקאי. כשיש שם הטבת 0% דמי ניהול, ברור שזו הטבה וזמנה מוגבל, לרוב גם בתאריך ספציפי.
וכשהקרן יודעת פחות או יותר כמה היא אטרקטיבית לציבור וכמה מתחרות יש לה אז היא קובעת את דמי הניהול בהתאם להוצאות שלה ולכסף שיושב אצלה.
לא, היא קובעת לפי כמה היא יכולה לקחת, זה שוק קפיטליסטי. לא לפי "כמה זה עולה לה", זה לא קומוניזם. אלא שהרווח לא מתבצע משבירת השוק במחיר נמוך מכל אחד,
אלא תיאום מחירים סמוי שבו המוני קרנות גובות המון ממעט, כל אחת.
הדבר היחיד שהרגולציה פה מוסיפה זה שלא יתחילו לעשות משחקי העלאה-הורדה אחד עם השני (או בין קרנות של אותו בית השקעות),
וזה בדיוק מה שמונע תחרות. למה שמישהו יחשוב מחוץ לקופסא וינסה לקחת כסף של אחרים? תן לנוח על זרי הדפנה, במיוחד שהמדינה מעודדת את זה.
הפתרון? פשוט לא להיות בקרנות ישראליות. השיא היה כשפתחו קרנות ביטקוין שקליות, בעלות 0.25%, שפשוט קונות ETF אמריקאיות, שבעצמן גובות 0.25. שלם כפול. למה? ככה.

@SolidusMaximus זה נראה שיש לך הרבה טענות על מצב התחרות בשוק המוסדי בישראל,
אבל אשמח אם תסביר ברור איך זה קשור לעובדה שיש רק תאריך אחד בשנה.
לעת עתה הסתבכתי מאד בניסיון להבין את הקשר בין הדברים בטענותיך.

@SolidusMaximus זה נראה שיש לך הרבה טענות על מצב התחרות בשוק המוסדי בישראל,
אבל אשמח אם תסביר ברור איך זה קשור לעובדה שיש רק תאריך אחד בשנה.
לעת עתה הסתבכתי מאד בניסיון להבין את הקשר בין הדברים בטענותיך.
לכן, כל מנהל קרן תופס את הראשון בינואר כ"יום העלאת המחיר".
לא ברור? אם אני אגיד לך שמותר לך לאכול רק ב8 בבוקר וב20 בערב, אם יגיע 8 בבוקר ואתה לא רעב - לא תאכל?

לא ברור? אם אני אגיד לך שמותר לך לאכול רק ב8 בבוקר וב20 בערב, אם יגיע 8 בבוקר ואתה לא רעב - לא תאכל?
ואם זה הפוך, אתה נוהג לאכול 8 פעמים ביום ויגידו לך שאתה יכול לאכול רק ב8 בבוקר או בערב, זה אומר שאתה אוכל ב8 בבוקר כי זו המגבלה, או כי אתה פשוט אוכל כפי יכולתך?

ואם זה הפוך, אתה נוהג לאכול 8 פעמים ביום ויגידו לך שאתה יכול לאכול רק ב8 בבוקר או בערב, זה אומר שאתה אוכל ב8 בבוקר כי זו המגבלה, או כי אתה פשוט אוכל כפי יכולתך?
ממי שאוכל 8 פעמים ביום אני יכול להתרחק לבד, אני לא צריך חוק בשביל זה.

הבעיה, איך תתרחק אם לא תדע מתי וכמה הם אוכלים?

מה שקרה לפני שקבעו את ה 1 בינואר שמנהלי קרנות העלו בשקט בשקט עמלות, יום אחד קרן אחת ביום שני קרן שניה ביום שלישי... ולא הייתה שום דרך לאדם ממוצע לעקוב מתי ואיך העלו לו עמלות. היום כשזה יום קבוע בשנה, כל העיתונים, הפורומים והבלוגים פותחים עיניים וכולם מפרסמים מי העלה ובכמה, בד"כ עם המלצות איפה יותר זול. פעם גם אם הייתה מעביר את הכסף למי שלא העלה יום למחרת הוא היה גם מעלה ומשווה לאחרים. זה היה סיוט למשקיעים.

אבל למען האמת שכל זה כבר מיותר, יש קרנות איריות יתברך שמו.

נערך לאחרונה ב:
אתה לא צריך, אבל לאחרים זה בוודאי לא מזיק.
הטענה שהעלאות הן תוצאה של החוק אינה מחזיקה מים.

אתה לא צריך, אבל לאחרים זה בוודאי לא מזיק.
הטענה שהעלאות הן תוצאה של החוק אינה מחזיקה מים.
בוודאי שזה מזיק לאחרים, זאת כל הטענה שלי.
בלי החוק ש"מותר להעלות רק פעם בשנה ביום X" יתכן שהיו יותר קרנות שהיו מעלות פעם בכמה שנים או לא מעלות בכלל.
להסתכל על "מותר להעלות היום" ולא להבין שזה טומן בחובו פסיכולוגיה של "כדאי להעלות היום", זה פשטני.

הבעיה, איך תתרחק אם לא תדע מתי וכמה הם אוכלים?
בעיית שקיפות היא בעיה אחרת, ונכון לכל אחד לבדוק פעם ב כמה הקרן שלו גובה.
צריך לטפל בשקיפות ולא לעשות חוקים סוציאלו-דרקוניים שלטעמי רק גורמים להיפך.
מה שקרה לפני שקבעו את ה 1 בינואר שמנהלי קרנות העלו בשקט בשקט עמלות, יום אחד קרן אחת ביום שני קרן שניה ביום שלישי... ולא הייתה שום דרך לאדם ממוצע לעקוב מתי ואיך העלו לו עמלות. היום כשזה יום קבוע בשנה, כל העיתונים, הפורומים והבלוגים פותחים עיניים וכולם מפרסמים מי העלה ובכמה, בד"כ עם המלצות איפה יותר זול. פעם גם אם הייתה מעביר את הכסף למי שלא העלה יום למחרת הוא היה גם מעלה ומשווה לאחרים. זה היה סיוט למשקיעים.
בסדר גמור. לא הסיטואציה אז ולא הסיטואציה עכשיו מתאימה לי, ולכן אני מעדיף קרנות אמריקאיות\איריות, כמו שאמרת, ששם, שומו שמיים, מותר להעלות תמיד - וזה לא קורה.

בעיית שקיפות היא בעיה אחרת, ונכון לכל אחד לבדוק פעם ב כמה הקרן שלו גובה.
צריך לטפל בשקיפות ולא לעשות חוקים סוציאלו-דרקוניים שלטעמי רק גורמים להיפך.

בסדר גמור. לא הסיטואציה אז ולא הסיטואציה עכשיו מתאימה לי, ולכן אני מעדיף קרנות אמריקאיות\איריות, כמו שאמרת, ששם, שומו שמיים, מותר להעלות תמיד - וזה לא קורה.
אז אתה רוצה אוטופיה, אבל אין. אז מה? נסבול דיאוטופיה רק כי הרצונות שלך לאוטופיה לא מתקיימות?

האדם הסביר לא צריך לדאוג שכל רגע יעלו לו דמי ניהול, ואם זה לא מתקיים אז צריך רגולציה וכמה שיותר כבדה. בדיוק כמו שהיה צריך רגולציה על עמלות הבנקים ועוד שלל בעיות במדינת ישראל.

אם אני אדע שכך אשתי תוכל לבדוק האם אני אוכל אוכל בריא או לא - אז זה יגרום שאני יאכל רק אוכל בריא.
בניגוד למצב שאני יכול לאכות מתי שנאי רוצה, ואז אין לה יכולת 'לפקח' על הדיאטה שלי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N שאלה על קרנות מחקות וקרנות סל שוק ההון 1
N מחפשת מקור טוב לראות מידע על קרנות סל או קרנות מחקות שוק ההון 3
H מיסוי על קרנות מחקות ישראליות שוק ההון 1
נ הבנק לא מאפשר להעביר קרנות מחקות לקרוב משפחה צרכנות פיננסית 23
מ קרנות מחקות ישראליות או קרנות סל איריות שוק ההון 0
ב השוואות קרנות מחקות מדדים שוק ההון 3
א האם מצאתי דרך לגלות את העתיד? (שאלה לגבי קרנות מחקות שמתעדכנות פעם ביום) שוק ההון 65
D שאלה לגבי פיזור - קרנות מחקות מדד שוק ההון 31
N קרנות סל מחקות בנקים שוק ההון 6
N קרנות מחקות DAX שוק ההון 2
א מה ההכרח שקרנות סל יהיו צמודות למדד אותו הם מחקות? שוק ההון 1
N לא יודעת איך לבחור קרנות מחקות - אשמח לעזרה שוק ההון 20
ש שאלות לגבי קרנות מחקות / סל שוק ההון 7
ב קרנות ישראליות מחקות ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
S מישהו יכול להמליץ על קרנות ישראליות (עדיף) או איריות, מחקות (עדיף) או מנוהלות, שמשקיעות באג"ח ממשלתי וקונצרני מחו"ל? שוק ההון 0
A קרנות מחקות אירופה שוק ההון 3
L העלאת דמי ניהול קרנות ישראליות מחקות מדדי חו״ל - האם אגדה אורבנית שתפסה תאוצה? שוק ההון 18
B שאלה לגבי קרנות מחקות צוברות בinteractive שוק ההון 2
G שאלה בנוגע לקרנות מחקות S&P שוק ההון 2
ב קרנות נאמנות ישראליות מחקות בחשבון IRA שוק ההון 14
B ערך קרנות ישראליות מחקות מדדים בינלאומיים בזמן המלחמה שוק ההון 5
א עמלות אפסיות בקרנות מחקות כשרות שוק ההון 1
JaywalkerPenguin קרנות מחקות ישראלית למדדי חו"ל שוק ההון 5
The Thinker רשות ניירות הערך האמריקנית אישרה קרנות סל מחקות ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 99
U קרנות סל/קרנות מחקות אחרי מדדי הבנקים פוסטים מאיכות נמוכה 1
T אזרח ישראלי אמריקאי מעוניין להשקיע בקרנות/תעודות סל מחקות מדד שוק ההון 5
מ קרנות מחקות מדד - לקנות בזול או ביקר? שוק ההון 10
N אתר לחיפוש קרנות נאמנות להשקעה מחקות מדדים שוק ההון 3
R שאלות לגבי קרנות מחקות זרות ו IRA שוק ההון 0
I אסטרטגיית השקעה ארוכת טווח באמצעות קרנות מחקות מדד שוק ההון 14
צ השקעה בקרנות מחקות שוק ההון 7
J האם יש דרך להעביר את כספי ה rsu לקרנות מחקות מדד ללא אירוע מס? שוק ההון 10
R השקעה במניות ספציפיות ובקרנות מחקות מדד בארה״ב שוק ההון 11
M אתר שמשווה קרנות השתלמות מחקות S&P דמי ניהול פוסטים מאיכות נמוכה 0
R תיק השקעות עצמאי לטווח ארוך - מחקות מדד שוק ההון 3
P הסבר על השקעה באג"ח באמצעות קרנות מחקות שוק ההון 5
S סוגי קרנות מחקות מדד - בהיבט המדיני שוק ההון 3
סשה המלצה על קרנות מחקות גז טבעי שוק ההון 11
S נדל"ן מניב VS קרנות מחקות מדד שוק ההון 10
O קרנות סל מחקות שוק ההון 10
D קרנות מחקות בארץ או בחו"ל שוק ההון 5
ל קרנות מחקות בסיכון גבוה שוק ההון 7
K קרנות סל מחקות מדד - איך הן נסחרות בבורסה? שוק ההון 1
Kipodi דיבידנדים בקרנות מחקות ישראליות שוק ההון 3
לאץ' הבדלים בין קרנות מחקות ת"א 125 שוק ההון 2
ע הסברים על קרנות מחקות שקליות ומחקות מניתיות שוק ההון 4
Y קרנות סל מחקות מדד ת"א 125 שוק ההון 3
T האם יש הבדל בין קרנות הפנסיה מחקות מדד S&P 500? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
M מס ירושה על קרנות ישראליות ואיריות מחקות SP500 מיסים 6
T השוואת תשואות קרנות מחקות ישראליות מול איריות - ממצאים אמפיריים? פוסטים מאיכות נמוכה 0

נושאים דומים

Back
למעלה