ברור שלא עוברים בשביל הפרש כזה כשמרוצים מהמסלול הנוכחי
בנוסף, ניוד גורם לכך שהכספים מחוץ לשוק יום אחד. בשוק תנודתי, במיוחד במסלול 100% מנייתי כמו מחקה מדד s&p500, יש כאן סיכון. יש באותה מידה גם סיכוי אבל מדובר בצעד מיותר לחלוטין.
בקה"ש + פנסיה שלי בחרתי במניות מנוהל גם כי הדמ"נ נמוכים עם אותו גוף. עד לרגע זה בסדר גמור ואין לי מושג מה יהיה בעתיד.
השקעה אישית/גמל להשקעה נצמד יותר למדדים וחשוף גם ל s&p.
לא ממליץ אבל אני חושב שהשיקול כפי שכבר נרמז זה לא הפער בדמ"נ שהוא לדעתי זניח אלה על מסלול השקעה. לדעתי יש עוד פרמטרים כמו תפעול האם הכל עובד כשורה,ניתן לקבל מידע/שירות באופן דיגיטלי וכו.
אבדן התשואה או שהכסף נמצא בלימבו שקול לתזמון שוק
הכי חשוב הוא לדעת את העובדות כאשר כל התנאים האחרים דומים
במקרה של פות"ש דמי הניהול לא פקטור מול האלוקציה שכנראה תהיה שונה מ"מדד השוק" וזה משהו שאי אפשר לדעת אם יהיה לטובה או לרעה
ההפרש בד"נ לא כזה משמעותי לצורכי קבלת החלטות לטווח ארוך ולא ידוע
בהקשר הזה - שאלה בסיסית:
כשאתה מעביר לדוגמה לבנק או לבית השקעות תיק ני"ע גדול - לעומת מזומן בחשבוו, הם לא יכולים לעשות כלום עם התיק שלך, נכון? בנקים לא יכולים להלוות את הכסף לאנשים אחרים.
אז מה משנה לדוגמה לבנק מה גודל תיק הני"ע שלך ולמה שיתנו לך תנאים טובים יוץר ככל שהוא גדול? מהסיבה שהם מעריכים שמתישהו תמכור חלק גדול ממנו ותקנה שוב ואז ירוויחו מעמלות?
בנקים גובים דמי ניהול מהצבירה (משמרת). הם לא רוצים שתיקח את התיק שלך למקום אחר ולהפסיד את ההכנסה הקבועה מאצלך ולכן יסכימו לקבל פחות.
בבית השקעות לרוב יש תשלום חודשי קבוע, אז אותו עיקרון.
ואולי במחשכי ליבם הם גם מקווים שתהפוך להיות משקיע אקטיבי, או שתשתמש בשירותי היעוץ שלהם (וגם תקשיב להם).