אני מסכים עם לא מעט ממה שכתבת, כפי שכבר אמרתי יש לי ביקורת רבה כלפי המגזר החרדי, אפילו מאוד.
למעט הדברים הגזעניים, המכלילים והמיותרים שאינם שייכים לשרשור.
מה כל כך קשה לך להבין שזה לא המקום?
מתחכם.
ואיך זה קשור לדיון?
לא אמרתי דבר אחד שקשור למוצא, גנטיקה וגזע! אין קשר לגזע, אלא לתרבות. הרי סבא שלי היה חרדי, ומורה לתלמוד בעברו. והוא חושב בדיוק כמוני. כשאתה קורא לי גזען אתה מתחמק מלדבר על הביקורת שלי, כי כשמקטלגים אמירה כגזענית, אז היא נעשית לא לגיטימית ולכן לא צריך לדון בה.
מכליל? יכול להיות. פה ושם כתבתי שאני לא מדבר על כל החרדים אלא רק על רובם המכריע. אם יש חרדי מודרני, שלא חי על חשבון המדינה, שמאמין ששיח צריך להיות רציונלי, ולא להיגזר מטקסט עתיק כאמת מוחלטת, שלא שונא להט''בים, לא מתעב חילונים ולא מתכנן לכפות את אמונתו על שאר הציבור דרך ניצול הדמוקרטיה- אין לי שום דבר נגד אדם כזה.
רוב החרדים הם ההפך המוחלט מכך, וכל עוד אנחנו לא נאמר שרוב החרדים הם פנאטים, פרימיטיבים ופרזיטים נמשיך לטמון את הראש בחול, כי כדי להציל את המדינה מהתדרדרות לעולם השלישי, צריך להכיר לעומק בסכנת ההתחרדות, לא רק מבחינה עובדתית, אלא מנטלית. ההבדל הוא בין ידיעה להפנמה. המצב דומה לסכנת האיסלאם הקיצוני באירופה (ויש אלף אלפי הבדלות, החרדים לא רוצחים אף אחד ולא מהווים לי סכנה פיזית). האירופאים מודעים לכך שרוב המוסלמים הם פנאטים דתיים, שתומכים באלימות דתית ברמות שונות, רובם אנשי שלום, אך עד לרגע שבו תצייר תמונה של מוחמד או תבטא דברי כפירה בקוראן. חלקם ממש אנשי דאע"ש. אבל מכיוון שיש הגבלה מטעמי תקינות פוליטית, אז אומרים "האיסלאם הקיצוני", "יש מוסלמים מכל הסוגים" , "יש מוסלמים ליברלים ויש נוצרים אלימים ומסוכנים" ובעצם ההפנמה היא שהאסלאם הרדיקלי הוא גרוע, אבל הוא לא מאפיין את המוסלמי הממוצע, ושהוא שקול לאלימות נוצרית. כשמכבסים מילים, מפנימים מסרים שגויים. גם אם מבינים את העובדות.
לכן אני מתעקש לומר , שהבעיה היא בפרזיטיות החרדתית, בפנאטיות הדתית ובתרגום של הילודה החרדית לרוב פוליטי עם מנטליות שלימודי תורה מביאים בטחון, ושמתמטיקה ומדעים משחיתים את הנוער לעומת לימודי התלמוד. בקיצור נהיה מדינת עולם שלישי. אבל אם נדבר על ההתחרדות בחופשיות, ונפנים איפה אנחנו עומדים, נוכל לקצץ בתקציבים, לדרוש לימודי מתמטיקה ואנגלית, וחוק גיוס שוויוני, עד שהחרדים יאמצו ערכים ונורמות שמאפשרים לקיים מדינה משגשגת. אגב זה טוב גם לחרדים, שסובלים מאורח החיים שלהם, מהדיכוי, מהשעמום ומהעוני הקשה. הם נשארים שם, כי מי שעוזב מוחרם, ויש פחד עצום מאלוהים, ובגיל 18 אתה מתחתן וצריך להיות חרדי טוב, ובגיל 22 כבר יש להם שלושה ילדים, והגבר נמצא בישיבה כדי להשתמט מצה"ל, ואז נראה אותו עוזב עם ילדים ואישה.