• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אתם חושבים שמי שמרוויח פחות מממוצע לא יחיה טוב? ואסור להביא ילדים?

• פותח הנושא פותח הנושא alin99
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
הסיבות (האיגואיסטיות כמובן) ללמה כן מתעלות בפער.
כמו שקרה עם הסולידית אני חושב שיש ממש שטיפת מוח מסויימת בעולם המערבי כנגד ילודה, כנגד משפחה ואני לא מתכוון לזה בצורה קונספירטיבית אלא פשוט זה שמציגים רק דאונסיידס, ואז לנשים לפחות כשכבר מביאים ילד מגלים שלא יודעים איך חשבו על לא להביא, אצל גברים בזוגיות נורמלית ולא גירושין אחרי הלידה גם כן.
יש שטיפת מוח מכל הכיוונים. השיח על ילודה הוא גם שיח פוליטי, זהותי ואפילו דתי ולכן שני הצדדים , נטליסטים ואנטי נטליסטים מציגים רק צד אחד של המטבע.
לגבי התחרטות, זה נגד האבולוציה ונגד האינסטינקט המוסרי הכי בסיסי להתחרט על הילד שלך.
גם אם היו לי 20 ילדים לא הייתי מסוגל להעלות אפילו את המחשבה שאני מתחרט על אחד מהם.
עשה ניסוי, ותבוא לכל אמא ותשאל אותה עם היא תעשה עוד ילד? ואם היא תגיד לא, תשאל למה? ואז היא תציין שהיא שחוקה, שאין לה כסף, שאין לה כוח. ואז תשאל אותה אם היא מתחרטת על הילד האחרון שלה, וברור שהיא תגיד לא מה פתאום ברור שאני אוהבת את הילד שלי. אז למה לא להביא עוד ילד? אם תביאי אז תתחרטי?
הנקודה שלי שהורה שטוען בכנות שהוא שמח שהביא ילדים לא בהכרח קיבל את ההחלטה הנכונה עבור הרווחה שלו .
סוגיה נוספת היא שהחיים הם לא סיפור. הרבה אנשים סובלים מאוד רוב חייהם, ונמצאים בשחיקה קשה , ואז כשהם בפנסיה הם אומרים כמה החיים שלהם היו יפים וכמה הם שמחים שיש להם נכדים. אבל לדעתי לפחות, לא נכון "להקריב" חיים שלמים בשביל כמה שנים נהדרות בפנסיה. אבל הנוסטלגיה משקרת, הם סבלו רוב הזמן, אבל הם זוכרים כמה חוויות טובות לאורך השנים שנצרבו להם. אחת התופעות המעניינות היא שבסקרים רוב האנשים טוענים שהם מאושרים, אך כשהם נשאלים מה היו השנים הכי גרועות בחייהם הם לרוב טוענים שאלו השנים האחרונות. למעט פנסיונרים. כלומר רוב האנשים טוענים שהם מאושרים אבל באותו הזמן סובלים, ולכן סביר להניח שהם משקרים קצת מבושה. או שהם אופטימים לגבי העתיד. צריך לבדוק איכות חיים בפועל, לאורך כל שעות היום, יום אחרי יום, שנה אחרי שנה כשבוחנים רווחה ואז רואים שלהביא ילדים שקשה לגדל זו החלטה נוראית. להביא ילדים שרוצים בהם ושאפשר לגדל אותם בנוחות כלכלית, נפשית ומשפחתית זו החלטה נהדרת.
הייתי אומר שרוב האנשים סביבי היו הרבה יותר מאושרים בפועל, לא לפי נוסטלגיה ותחושה כללית, שעה אחר שעה אם הם היו מביאים הרבה פחות ילדים.

אני גם חושבת שזה הפתרון, לא להביא ילדים.. בתור מי שראתה את ההורים שלה נאבקים כלכלית והביאו ילדים בלי שום מקצוע או שכר נורמאלי זה היה לדון אותנו לסבל..
אתה צודק לגמרי וגם מי שהגיב פה לדעתי כתב שבאירופה לא מביאים ילדים וזה נכון, חבל שהמנטליות הישראלית היא כלכך מוכוונת לפרו ורבו
למה לשים עלינו עוד לחץ בעצם? גם הבטחון פה לא משהו, הכלכלה גרועה.. וגם למי שאין כסף אין סיכוי להביא ילד למקום טוב שיש לו מה שהוא
לצערי בארץ מי שמביא הכי הרבה ילדים הם אלו שהייתי רוצה שיביאו הכי פחות...

הייתי אומר שרוב האנשים סביבי היו הרבה יותר מאושרים בפועל, לא לפי נוסטלגיה ותחושה כללית, שעה אחר שעה אם הם היו מביאים הרבה פחות ילדים.
אני חושבת שהשימוש במילה אושר הוא בעייתי, ועדיף לדבר על שביעות רצון ומשמעות בחיים.
לרוב האנשים, ילדים מביאים הרבה משמעות וערך מבכל מיני בחינות. מי שבמקום זה עוזר לאחרים (דרך עבודה, מחקר או התנדבות) - שיבורך.
אני מסכימה שלהביא יותר משני ילדים זה די חסר אחריות בימינו מבחינה סביבתית, אבל להביא אפס ילדים או ילד אחד זה בעייתי למדינות.
אפשר לקרוא על מדינות המערב שמסתבכות עם הקטנת הילודה והתארכות חיי המבוגרים, ומה שזה דורש וידרוש מהן כדי לפתור את זה. האם אדם אל-הורי, שקיים בעיקר במערב, יהיה מאושר כשאוכלוסיית מדינתו תשתנה דרך אוכלוסיות משריצות ילדים (מהגרים בורים ו/או שטופי דת כזאת או אחרת)?

נערך לאחרונה ב:
מוחה.
אני חושבת שהשימוש במילה אושר הוא בעייתי, ועדיף לדבר על שביעות רצון ומשמעות בחיים.
לרוב האנשים, ילדים מביאים הרבה משמעות וערך מבכל מיני בחינות. מי שבמקום זה עוזר לאחרים (דרך עבודה, מחקר או התנדבות) - שיבורך.
אני מסכימה שלהביא יותר משני ילדים זה די חסר אחריות בימינו מבחינה סביבתית, אבל להביא אפס ילדים או ילד אחד זה בעייתי למדינות.
אפשר לקרוא על מדינות המערב שמסתבכות עם הקטנת הילודה והתארכות חיי המבוגרים, ומה שזה דורש וידרוש מהן כדי לפתור את זה. האם אדם אל-הורי, שקיים בעיקר במערב, יהיה מאושר כשאוכלוסיית מדינתו תשתנה דרך אוכלוסיות משריצות ילדים (מהגרים בורים ו/או שטופי דת כזאת או אחרת)?
השיח הפוליטי לגבי ילודה הוא בעייתי, כי לא כל הילדים יגדלו לתרום באופן שווה לחברה. לדעתי, זה רע מאוד שחרדים מביאים שישה ילדים בממוצע לאישה (כדי להיות PC לא כל החרדים, יש טיפונת חרדים נהדרים), ילדים שסבסירות גדולה יהיו נטל כלכלי על משלם המיסים והם יבחרו לכנסת נציגים שימשיכו בגזל ובהרס של המדינה. זה רע מאוד שערסים, אלכוהליסטים ופושעים מביאים ילדים שיהפכו להיות כמו הוריהם. אני כמובן לא קורא להגביל ילודה בחוק, אבל אני לא שמח שחרדים יהפכו כאן לרוב. מנגד, אני אשמח שהורים חרוצים, שיגדלו ילדים לתפארת, שיתרמו למדינה, שיגלו תרופות חדשות לסרטן או סתם שיהיו אנשים טובים ולא מזיקים יביאו כמה שיותר ילדים. לכן לדעתי שיעור הילודה הרצוי תלוי בסוג ההורים וסוג החינוך שיעניקו לילדיהם. מבחינה סביבתית אם אתה אדם סביבתי (אני לא) עדיף למען הסביבה שתביא יותר ילדים ושתחנך אותם לדאוג לסביבה, להצביע למפלגות שמקדמות מדיניות סביבתית ולתרום כסף לארגוני סביבה. בסוף כל אדם שהסביבה חשובה לו יכול לאתחל את הנזק הסביבתי שהוא מייתר ואף לאתחל נזקים של אחרים. בכל אופן, אני דיברתי מנקודת המבט של האינדיבידואל כשטענתי שילדים לרוב פוגעים ברמת הרווחה, לא על כמות הילדים הרצויה לחברה כולה. וברמת האינדיבידואל, לדעתי "שביעות רצון" ו-"משמעות" פחות חשובים משנדמה. דניאל כהנמן אמר שיש שני סוגים של אושר, סיפוק רגעי, כלומר כיצד את מרגישה בכל רגע נתון, וסיפוק כללי , כלומר האם את מרוצה מהחיים שלך בכללותם. ובסוף מסתבר שהרבה אנשים סובלים ברוב חייהם , כלומר לא מסופקים מהרגע. נניח נהג אוטובוס שסובל בעבודה ומהרגע שהוא פותח את הבוקר הוא רק מדמיין שהוא יגיע הביתה, וכשהוא בבית כל מה שהוא רוצה זה לסיים עם המטלות האינסופיות שלו . אבל, כששואלים אותם לגבי הסיפוק הכללי שלהם, הם מאוד מרוצים. לדוגמה נהג האוטובוס שלנו מאוד גאה בעצמו, יש לו משפחה, שני ילדים שהוא אוהב, בית שהוא קנה, הוא טיפל בהורים שלו במסירות... כלומר, למרות שרוב חייו הוא סבל, הוא מלא משמעות. לדעתי לרוב אנשים, כי זה הטבע שלנו , נוטים להתרכז ברגעים הטובים והיוצאים מהכלל בעבר, ברגעי השיא עם הילדים, בחתונה שלהם, ביום הראשון בכיתה א' ובאותו הזמן אנחנו שוכחים מהסבל היום יומי. הדעה שלי היא בסוף קצת פילוסופית, אני מאמין שעדיף להתרכז יותר ברגע עצמו, ופחות בשביעות הרצון הכללית, כי היא לרוב לא משקפת באמת את התחושות היום-יומיות של האדם. במובן זה, לדעתי כדאי לרוב הישראלים להביא ילד אחד, או לא להביא כלל. רק כאשר יש אנרגיה, כסף ובעיקר זמן ומשאבים רגשיים כדאי להביא יותר ילדים.

@אדמונד דנטס
מתנצל להגיד לך את זה, אבל מה שרשמת זאת ערימה של שטויות
גם אם זה פילוסופי והדיעה שלך
יש פה ריח חריף של גזענות ואי הבנה איך העולם עובד
לקבוע מי מהילדים יתרום יותר לאנושות רק בגלל אמא ואבא שלו זאת פשוט שטות שלא יצא לי הרבה לקרוא
ילד יחיד יכול לגרום לאנושות יותר סבל, אין קשר להיעדר אחים ו/או ריבוי אחים
וגם ילד שישי יכול לתרום לאנושות באותה מידה
ניצנים של Lebensunwertes Leben

אין לי ילדים ואין לי שום כוונה להביא ילדים.

אפשר היה לנסות להצדיק את זה בשיקולים כלכליים (ויש לא מעט כאלה), אבל האמת היא - וזה כנראה משהו שנפוץ אצל הרבה אל-הורים להערכתי - שגדלנו במשפחות לא מאושרות. מגיל צעיר מאוד ראינו את ההורות כנטל ולא כמשאת לב של ההורים שלנו. הילדות הייתה מלווה בצעקות, ריבים ודלתות שנטרקות בזעם. אצל ההורים שלי זה כנראה היה איזשהו סוג של בחירת דיפולט, מביאים ילדים כי זה משהו שכולם עושים. הם לא היו טיפוסים מאוד אינדיבידואליסטים, וזו בחירה מאוד תרבותית-יהודית סטנדרטית להביא ילדים.

אני חיה במדינה מערבית שמתמודדת עם אחוז ילודה נמוך, למרות תקציבים ממשלתיים לעידוד ילודה, ונאלצת לייבא המון המון מהגרים ממדינות עולם שלישי כדי להשלים את החסר - גם במחיר של עלייה בפשיעה ובעיות לכידות חברתית. אז כן, יש אולי כאלה שהיו יכולים להביא יותר ילדים אם ידם הייתה משגת, אבל נראה לי שיש גורמים הרבה יותר עמוקים מזה.

אין לי ילדים ואין לי שום כוונה להביא ילדים.

אפשר היה לנסות להצדיק את זה בשיקולים כלכליים (ויש לא מעט כאלה), אבל האמת היא - וזה כנראה משהו שנפוץ אצל הרבה אל-הורים להערכתי - שגדלנו במשפחות לא מאושרות. מגיל צעיר מאוד ראינו את ההורות כנטל ולא כמשאת לב של ההורים שלנו. הילדות הייתה מלווה בצעקות, ריבים ודלתות שנטרקות בזעם. אצל ההורים שלי זה כנראה היה איזשהו סוג של בחירת דיפולט, מביאים ילדים כי זה משהו שכולם עושים. הם לא היו טיפוסים מאוד אינדיבידואליסטים, וזו בחירה מאוד תרבותית-יהודית סטנדרטית להביא ילדים.

אני חיה במדינה מערבית שמתמודדת עם אחוז ילודה נמוך, למרות תקציבים ממשלתיים לעידוד ילודה, ונאלצת לייבא המון המון מהגרים ממדינות עולם שלישי כדי להשלים את החסר - גם במחיר של עלייה בפשיעה ובעיות לכידות חברתית. אז כן, יש אולי כאלה שהיו יכולים להביא יותר ילדים אם ידם הייתה משגת, אבל נראה לי שיש גורמים הרבה יותר עמוקים מזה.
למה המדינה לא מממנת לכם פשוט גנים אוכל וילדים? מה עדיף לה להביא פושעים למדינה ולהגביר תקציבים למשטרה וניקיון כי יש יותר פושעים? שלא נדבר על בטחון ובטח זה גורם לאנשים לברוח משם

לגבי התחרטות, זה נגד האבולוציה ונגד האינסטינקט המוסרי הכי בסיסי להתחרט על הילד שלך.
אני זוכרת שראיתי כתבה על נשים בעילום שם שמספרות על זה שהתחרטו שהביאו ילדים

למה המדינה לא מממנת לכם פשוט גנים אוכל וילדים? מה עדיף לה להביא פושעים למדינה ולהגביר תקציבים למשטרה וניקיון כי יש יותר פושעים? שלא נדבר על בטחון ובטח זה גורם לאנשים לברוח משם
זה נושא מורכב, יש הרבה סיבות למדיניות הגירה מתירנית מדי. ממליצה לקרוא את הספר ״המוות המוזר של אירופה״ של דאגלס מארי.

במערב - התנגדות להגירה מהעולם השלישי נחשבת לעמדה פוליטית גזענית, למרות שרוב האוכלוסייה כאן מודה בשקט שהם מעדיפים פחות מהגרים. אבל זה לא פוליטיקלי קורקט להגיד את זה בקול רם.

המשמעות של גבולות פתוחים מדי היא בד״כ פגיעה כלכלית באלו שכבר נמצאים במדינה: הצפה של עובדים שמוכנים לעבוד בשכר נמוך, יותר תחרות על הדיור שמקפיצה את המחיר, צפיפות, עומס על תשתיות, וגם ההשלכות החברתיות-תרבותיות שציינתי למעלה. אבל יש גורמים חזקים ואינטרסנטים שקוצרים את הפירות: פוליטיקאים שמייבאים לפה את הדור הבא של המצביעים שלהם. תעשיינים שמרוויחים עובדים זולים. ממשלות מכהנות שרוצות לשמר את נתוני הצמיחה של הכלכלה, ואת זה אפשר להשיג מהר ועכשיו באמצעות חלוקת ויזות למי שבא מהודו, פקיסטן, אינדונזיה או סין. לא צריך לשלם קצבאות ילדים עכשיו ולחכות 18 שנה שהם יגדלו ויצטרפו לשוק העבודה.

אגב, דווקא כן יש תקציבי רווחה נדיבים לעידוד ילודה לדעתי, לרבות דמי אבטלה להורה שאינו עובד פלוס סיוע בשכ״ד - אבל אירונית, הם הולכים בעיקר למשפחות של מהגרים ממדינות מקור עניות, שבהן קצב הילודה גבוה.

האמת היא - וזה כנראה משהו שנפוץ אצל הרבה אל-הורים להערכתי - שגדלנו במשפחות לא מאושרות
וגדלתם על סרטי וספרי פנטזיה שבלי אושר אין טעם לחיים...
אין דבר כזה משפחה מאושרת (אלא אולי במבט נוסטלגי לאחור), החיים עצמם הם לא אושר. אושר הוא פיק של התרגשות שמבליח מדי פעם.
בני אדם הם יצורים שמורכבים נפשית מבליל של רגשות ודמיונות ולכן תמצאי אצלנו גם שמחות ואהבות וגם כעסים וחששות, גם אצל האל-הוריים.
להערכתי, הסיבה לאל-הורות במערב נובעת מבילבול בין אושר לנוחות ונהנתנות אישית, והורדה של משמעות וטעם לחיים לתחתית הדרישות מהחיים.
אני לא באמת חושבת שיש אל-הורי שמאושר יותר מהורה או ההיפך. אנחנו לא אמורים להיות מאושרים כדרך חיים, זה גם לא נמצא בבעלי חיים אחרים.

@אדמונד דנטס
מתנצל להגיד לך את זה, אבל מה שרשמת זאת ערימה של שטויות
גם אם זה פילוסופי והדיעה שלך
יש פה ריח חריף של גזענות ואי הבנה איך העולם עובד
לקבוע מי מהילדים יתרום יותר לאנושות רק בגלל אמא ואבא שלו זאת פשוט שטות שלא יצא לי הרבה לקרוא
ילד יחיד יכול לגרום לאנושות יותר סבל, אין קשר להיעדר אחים ו/או ריבוי אחים
וגם ילד שישי יכול לתרום לאנושות באותה מידה
ניצנים של Lebensunwertes Leben
ילדים של חרדים לרוב יהיו חרדים בטלנים שלא יתרמו כלום ורק יעלו לנו מיסים. ילדים של פושעים סביר להניח שיהיו פושעים.
זו לא גזענות, זו סטטיסטיקה.

ילדים של חרדים לרוב יהיו חרדים בטלנים שלא יתרמו כלום ורק יעלו לנו מיסים. ילדים של פושעים סביר להניח שיהיו פושעים.
מקווה שילדים של גזענים לא יהיו 'לרוב גזענים'.
גם אם יש טענות נגדם זה לא מה שכתבת...
באופן יחסי חרדים משלמים יותר מיסים מאיתנו, (אין להם נקודות זיכוי) עכשיו בכלל אין להם מעונות ואין להם עוד הרבה דברים, הערים שלהם מטונפות וחסרות פיתוח, הם צורכים הרבה פחות תשתיות, לא משקיעים אצלם בתחבורה פשוט שום כלום.
אתה סתם ניזון מכתבות תעמולה ונופל שבי במכמורת צייד המנדטים של כמה (גברים ;) ) כושלים שלא מנצחים את ביבי בסיכויי התאמה.

נערך לאחרונה ב:
זאת בהחלט גזענות,
אבל גם בורות שכנראה נובעת משטיפת מוח
מצטער עבורך שככה אתה רואה את העולם
מאחל לך הצלחה בחיים, "לפי הסטטיסטיקה" כנראה שאתה צריך אותה

באופן יחסי חרדים משלמים יותר מיסים מאיתנו, (אין להם נקודות זיכוי) עכשיו בכלל אין להם מעונות ואין להם עוד הרבה דברים, הערים שלהם מטונפות וחסרות פיתוח, הם צורכים הרבה פחות תשתיות, לא משקיעים אצלם בתחבורה פשוט שום כלום.
תשמעי אני נגעל כמוך מהגזענות של @אדמונד דנטס אבל מה שאת כותבת הוא עובדתית לא נכון. זה לא קשור לציידי מנדטים ולביבי, אלה נתונים שנבחנים על ידי גופי מקצוע בינלאומיים כמו ה- OECD וגופי הדירוג ומופיעים בסקירות שלהם.
- חרדים מרוויחים פחות ומשלמים פחות מיסים.
- סיבסוד המעונות נקבע מראש כך שיתאים בעיקר לאוכלוסיה החרדית, הוא הוקפא עד שייקבעו סנקציות כנגד השתמטות קולקטיבית מגיוס. ולמה בכלל המדינה צריכה לסבסד מעונות או לחלק קצבאות ילדים?! עידוד הילודה צריך להיות ע"י הכרה בהוצאות מעונות וזיכוי מכובד ממס.
- הערים שלהם מטונפות וחסרות פיתוח כי הם חיים בצפיפות יותר גבוהה מצד אחד ומצד שני יש בהם אחוזים הרבה יותר גבוהים שזכאים להנחות בארנונה (כמובן הקריטריונים של משרד הפנים להנחות בארנונה נקבעים על פי הצרכים של האוכלוסיה החרדית).
- לא משקיעים אצלם בתחבורה? אני גר ליד ערים חרדיות, אין ערים לא חרדיות בגודל דומה עם רמת קישוריות התחבץ שהם מקבלים.

הבעיה הכי גדולה היא חילול השם שלהם בזה שהם מונעים חינוך כללי מהילדים שלהם ודנים אותם לחיי עוני, העוני הוא אמצעי שליטה עבורם.

באופן יחסי חרדים משלמים יותר מיסים מאיתנו, (אין להם נקודות זיכוי)
הם לא
עכשיו בכלל אין להם מעונות ואין להם עוד הרבה דברים,
מצטערים שלא יכולנו לממן להם גם נופש משפחתי שווה. ננסה להתאמץ בשנה הבאה.
הערים שלהם מטונפות וחסרות פיתוח, הם צורכים הרבה פחות תשתיות
כי הם לא משלמים ארנונה ולא עובדים, אז מי ינקה?
לא משקיעים אצלם בתחבורה פשוט שום כלום.
ועוד איך משקיעים...בעוד הנחות.

ועל זה יש להוסיף שהם לא משרתים בצבא ף ולא תורמים לכלום מלבד לעצמם.

אתה סתם ניזון מכתבות תעמולה ונופל שבי במכמורת צייד המנדטים של כמה (גברים ;) ) כושלים שלא מנצחים את ביבי בסיכויי התאמה.
את ניזונה מתעמולה ונופלת שבי בידי ראש הממשלה הכי כושל של מדינת ישראל, שאנשי לשכתו שיתפו פעולה עם מדינת אויב שלנו ורוצה להנציח את כסאו ובעיקר להתחמק ממשפט, למרות שהוא טוען לזה שלא היה כלום.

נערך לאחרונה ב:
אני לא תומך בחלק מהדברים שנאמרו כאן אבל אני מבין את הכוונה מצד שני. המגזר החרדי הוא סכנה קיומית למדינה, לא פחות מכך. משקי בית חרדיים הם גרעוניים למדינה (ממליץ להאזין לפרק "על המיסים ועל הנפלאות" בפודקאסט "עושים חשבון".) לא צריך להיות גאון פיננסי כדי להסיק שמגזר גרעוני שהולך גודל ביחס לאוכלוסייה הכללית זה לא מתכנס. אי אפשר לקיים צבא של מדינת עולם ראשון עם כלכלת עולם שלישי.

נערך לאחרונה ב:
- חרדים מרוויחים פחות ומשלמים פחות מיסים.
כתבתי 'באופן יחסי' והסברתי.
אני גר ליד ערים חרדיות, אין ערים לא חרדיות בגודל דומה עם רמת קישוריות התחבץ שהם מקבלים.
מישהו חשב לעשות בבני ברק רכבת קלה? יש איזושהיא עיר חרדית שיש בה תחנת רכבת ישראל?
העוני הוא אמצעי שליטה עבורם.
נראה לי יותר ענין של השקפות עולם ואידיאולוגיה של פת במלח תאכל. פחות 'אמצעי שליטה'.
את ניזונה מתעמולה ונופלת שבי בידי ראש הממשלה הכי כושל של מדינת ישראל, שאנשי לשכתו שיתפו פעולה עם מדינת אויב שלנו ורוצה להנציח את כסאו ובעיקר להתחמק ממשפט, למרות שהוא טוען לזה שלא היה כלום.
מאמי, אני גם לא אוהבת אותו.
הפוך לגמרי, אני רק חושבת שזה לא הגיוני שכל מי שבמחנה ביבי גם בעד חרדים וכל מי שנגד נגדם. בנט בקולו הסביר שלהיות נגד חרדים זה מכונת מנדטים, ופתאום היום הוא מצטרף לעגלה,
מה שכתבתי הוא שנוצר מצב שכלי הניגוח שיש לקומץ האנשים האלו חסרי התמיכה הציבורית נגד ביבי - הוא בעיקר הענין של החרדים. ולכן הם מציפים את זה.
ואגב תחשוב על זה שאם הוא ראש הממשלה הכי כושל בהסטוריה שלנו והם לא עוקפים אותו בסיכויי התאמה לראשות הממשלה, מה זה אומר עליהם...
אני לא תומך בחלק מהדברים שנאמרו כאן אבל אני מבין את הכוונה מצד שני. המגזר החרדי הוא סכנה קיומית למדינה, לא פחות מכך. משקי בית חרדיים הם גרעוניים למדינה (ממליץ להאזין לפרק "על המיסים ועל הנפלאות" בפודקאסט "עושים חשבון".) לא צריך להיות גאון פיננסי כדי להסיק שמגזר גרעוני שהולך גודל ביחס לאוכלוסייה הכללית זה לא מתכנס. אי אפשר לקיים צבא של מדינת עולם ראשון עם כלכלת עולם שלישי
רק למען היושרה מן הראוי שתוסיף גם ערבים לחגיגה.
ותחשבו אם לא יכול להיות שהצורה הזאת רק מרחיקה אותם מאיתנו.
ודווקא בשקט בשקט בלי מלחמות וחוקי גיוס מפוצצים והגדלת הפערים האידיאולוגים - היינו מרוויחים תוצאות הרבה יותר יפות. כעת הפכנו כל חרדי שפוזל החוצה למנודה אצלם.
כי הרי אין חולק שלאט לאט הם פוזלים.
אבל הפוליטיקאים האלו מוותרים על הכל כדי להוריד את ביבי מהשלטון
ובגלל שהם כאלה ירודים - הם באמת לא מצליחים.

מישהו חשב לעשות בבני ברק רכבת קלה? יש איזושהיא עיר חרדית שיש בה תחנת רכבת ישראל?
אה...את רצינית?! הקו האדום, הראשון שהוקם בגוש דן, עובר בעורק הראשי של בני ברק ותחנות של רכבת ישראל יש בשתי הערים עם ריכוזי החרדים הכי גדולים בארץ ירושלים ובני ברק.

וזה מה שהם עשו לקו הירוק בירושלים שעובר דרך השכונות שלהם..

ולמה? בגלל שהם לא רוצים שחילונים יעברו דרך השכונות שלהם...העיקר שאת חושבת שפה נמצאים הגזענים.
ואגב תחשוב על זה שאם הוא ראש הממשלה הכי כושל בהסטוריה שלנו והם לא עוקפים אותו בסיכויי התאמה לראשות הממשלה, מה זה אומר עליהם..
זה אומר שהציבור עובר שטיפת מח בעזרת ערוץ הלקק..אופס...14.
הפוך לגמרי, אני רק חושבת שזה לא הגיוני שכל מי שבמחנה ביבי גם בעד חרדים וכל מי שנגד נגדם. בנט בקולו הסביר שלהיות נגד חרדים זה מכונת מנדטים, ופתאום היום הוא מצטרף לעגלה,
מה שכתבתי הוא שנוצר מצב שכלי הניגוח שיש לקומץ האנשים האלו חסרי התמיכה הציבורית נגד ביבי - הוא בעיקר הענין של החרדים. ולכן הם מציפים את זה.
כי גדשה הסאה שאפילו אחרי ה 7 באוקטובר הם חושבים שהם מעל כולם, כאשר לא חרדים נהרגים בהמוניהם וחיילים בעלי משפחות הולכים לחודשים ארוכים של מילואים כל שנה.
ותחשבו אם לא יכול להיות שהצורה הזאת רק מרחיקה אותם מאיתנו.
ודווקא בשקט בשקט בלי מלחמות וחוקי גיוס מפוצצים והגדלת הפערים האידיאולוגים - היינו מרוויחים תוצאות הרבה יותר יפות. כעת הפכנו כל חרדי שפוזל החוצה למנודה אצלם.
בולשיט. הם מעולם לא ניסו להתגייס, ולא היו שום תוצאות כשניסו להתנחמד אליהם , הם תמיד נידו חיילים חרדים.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
זה אומר שהציבור עובר שטיפת מח בעזרת ערוץ הלקק..אופס...14.
מחמאה בשבילם
באמת לא חשבתי שהם כ"כ חזקים... (ועדיין לא חושבת.)
בולשיט. הם מעולם לא ניסו להתגייס, ולא היו שום תוצאות כשניסו להתנחמד אליהם והם תמיד נידו חיילים חרדים.
אני רואה שאתה איש של הכאן ומיד. ובכן עלי לבשר לך שאם ימשיכו להתנהל ככה אין סיכוי שהם יתגייסו אתה פשוט לא מכיר ואם עושה לך נחמד הפגנות וחרדים בכלא ואתה חושב שזה ישים ויעיל ופותר בעיות - תפאדל.
הכל ענין של תהליך.
ברור שבהתחלה הם רק יוצאים לשוק העבודה.
אחר כך רק עובדים בכל מיני פרויקטים משותפים עם הצבא (מכירה שני חרדים ב8200 מלפני שנתיים)
ובסוף יגיע הסוף הטוב.
וגם אם ישארו קבוצה שישבו וילמדו או לא יודעת מה
רוב הבעיה תיפתר.
רק מה מגיעים אנשים חסרי סבלנות ומנסים לעשות הון פוליטי על הגב של החיילים ולמכור לך שדרך לרקוד על החרדים ירדו המיסים ולא יהיה מחסור בלוחמים, וזה בולשיט.
כל המומחים לחברה החרדית (ובכלל מומחים לחברה) יודעים ואומרים שאין סיכוי בזבנג וגמרנו. על חלון אוברטון שמעת? זהו.
ועכשיו עם יד על הלב.
מי הוריד את קצבאות הילדים? טומי לפיד? אולי איווט ליברמן?
בתקופת מי עלו שיעורי התעסוקה של נשים חרדיות לשיאים שלא הכרנו וגם אצל הגברים היתה עליה?
רק פשוט הוא קצת יותר חכם מהם. ולכן הוא גם מועדף בכל סקר גם של ערוץ שאינו לקק.
ג.נ. לא מצביעה ביבי. גם מהסיבות שהוזכרו לעיל.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
TheTieMan מה אתם חושבים על [פרסום אסור - חסימה לצמיתות] פוסטים מאיכות נמוכה 67
K מתלבט בין שני ניי'ע מה אתם חושבים שוק ההון 5
N איפה אתם חושבים שהביטקוין יהיה עוד 5-7 שנים מהיום קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 39
I אתם חושבים שיהיה שינוי אחרי המלחמה בממשלה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 358
י מה אתם חושבים על ירידת שער הדולר? שוק ההון 258
M האם אתם חושבים שמשבר הפנסיות ליוצאי בריה"מ הוא פצצה פיסקלית על הכלכלה בעשור הבא? אוף טופיק 47
ברייטס מה אתם חושבים על התיק שלי? שוק ההון 23
4 מה אתם חושבים על התיק שלי? שוק ההון 22
4 אתם חושבים שזה זמן טוב להשקיע בטבע, או שיש מצב שהיא חברה מתה שוק ההון 2
unrealx מה אתם חושבים על פרוייקטים של נדל"ן כמו גינדי, אלקטרה ודומיהם? נדל"ן 4
amit מה אתם חושבים על חינוך פרטי? פוסטים מאיכות נמוכה 45
זרטוסטרא על מה אתם חושבים במושג "מדינות מתפתחות" או "מפותחות"? שוק ההון 1
adamshalev תיק "עוגת דובדבנים" - מה אתם חושבים ? שוק ההון 18
ס באיזה אתר אתם בודקים את מחירים ה-BID ASK הכי מעודכנים על ניירות ערך? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
עידו ג מה אתם הייתם עושים? קריירה ושונות יזמות והגדלת הכנסות 30
A איך/ איפה אתם קוראים חדשות (שיפור החוויה) אוף טופיק 21
Y בעלי תיק באינטראקטיב, איך אתם מחשבים רווח/הפסד בשקלים לצורך מס? מיסים 13
א היכן אתם עושים טיפולי שיניים? צרכנות פיננסית 69
Williamsburg איפה אתם רואים את מדד המעוף בסוף 2026 בהנחת החלשה מהותית של האיראנים ואופק מדיני חדש לישראל? שוק ההון 12
V האם אתם משלמים מס מיותר באינטראקטיב ישראל? (וגם: מחשבון שבניתי) מיסים 1
Cat האם אתם ממחזרים בקבוקים גדולים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 52
N האם ב-2026 אתם שוקלים לעבור בפנסיה/השתלמות ממסלול S&P למסלול מנייתי רגיל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
H באיזה כלי/אפליקציה אתם משתמשים כדי לנהל תקציב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
P אתם זה המקצוע שלכם ? אוף טופיק 14
R איפה אתם עושים ביטוח בריאות וכמה אתם משלמים? צרכנות פיננסית 4
I כדאי לפתוח 3 קרנות כספיות? (בלוג: מרגע זה אתם טובים בכסף) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 9
Echelon אבטחת מידע בכרטיסי אשראי - איך אתם מחליטים אם לשמור פרטי כרטיס אשראי או להימנע? צרכנות פיננסית 9
N האם יש לכם איש קשר בIRA שאותו אתם יכולים לשאול שאלות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
N באיזה דפדפן אתם משתמשים? אוף טופיק 29
ח השוואת דמי ניהול פנסיה - האם אני או אתם משלמים יותר מדי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 67
I מה אתם מצפים מהחברה הישראלית? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 152
E כמה אתם משלמים לרואה החשבון שלכם? אוף טופיק 46
ה איפה אתם קונים בשר? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 37
D למי משמקיע דרך IB בקרנות איריות איזה אתם קונים? פוסטים מאיכות נמוכה 7
T איך אתם מתמודדים עם קיזוז רווחי והפסדי הון? שוק ההון 3
D האם אתם משנים מסלולים של של הגמל וההשתלמות בגלל שהשוק יקר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
D למי שקונה מדדים כל חודש איך אתם עושים את זה? שוק ההון 7
D למשקיעים פאסיביים, איך אתם קונים את הסנופי והנאסדק? שוק ההון 8
S איך אתם מתגוננים מפני מתקפת SIM swapping ? אוף טופיק 35
T מה אתם אומרים על המכפילים של הסנופי שוק ההון 108
I תומכי הליכוד - איך אתם עם התנהגות הממשלה בנושא הגיוס? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 262
E אתם יכולים בבקשה להמליץ על אזניות אלחוטיות אוף טופיק 2
D איך אתם יודעים שהחשבון מסחר שלכם באמת קיים? שוק ההון 18
B איך אתם מנהלים תקציב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
ב איך אתם חשופים לישראל פיננסית? שוק ההון 26
Y חשבונות מודפסים שתופסים מקום - אתם שומרים עד 7 שנים? מיסים 11
E אתם יכולים להמליץ על אזניות אלחוטיות שלא מצריכות בלוטות' אוף טופיק 7
Williamsburg באיזו הנחה אתם קונים תו הזהב לשופרסל? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 24
E אתם יכולים להמליץ על אתר בעברית שעוזר בכתיבת קורות חיים? אוף טופיק 1
E אתם יכולים בבקשה להמליץ על מקרר? אוף טופיק 16

נושאים דומים

Back
למעלה