• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אתם חושבים שמי שמרוויח פחות מממוצע לא יחיה טוב? ואסור להביא ילדים?

• פותח הנושא פותח הנושא alin99
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
ואגב אני ההפך מקומוניסט אני בעד להפסיק לתת להם כסף ושיתחילו לעבוד ולדאוג לעצמם.
אם כל אחד ידאג לעצמו
אז-אם מצטרך כליה-אל תפנה למתנת חיים
אם תתקע עם הרכב בשתים בלילה-אל תפנה לידידים
אם תצטרך כסא גלגלים-אל תפנה ליד שרה
אם תצטרך עזרה ראשונה-אל תפנה לאיחוד הצלה
וסליחה ששחכתי את זק"א, בית התבשיל, עזר מציון, ועוד ועוד.

מאחל לך שלעולם לא תצטרך ושתוכל להמשיך לחשוב על החרדים את כל הרע שבעולם.

נ.ב. אם יום אחד תתקע בסמוך לב"ב אם תינוק צורח ב-12 בלילה, אתה מוזמן לקפוץ לגמ"ח המוצצים הקרוב, אין צורך להחזיר...

אם כל אחד ידאג לעצמו
אז-אם מצטרך כליה-אל תפנה למתנת חיים
אם תתקע עם הרכב בשתים בלילה-אל תפנה לידידים
אם תצטרך כסא גלגלים-אל תפנה ליד שרה
אם תצטרך עזרה ראשונה-אל תפנה לאיחוד הצלה
וסליחה ששחכתי את זק"א, בית התבשיל, עזר מציון, ועוד ועוד.

מאחל לך שלעולם לא תצטרך ושתוכל להמשיך לחשוב על החרדים את כל הרע שבעולם.

נ.ב. אם יום אחד תתקע בסמוך לב"ב אם תינוק צורח ב-12 בלילה, אתה מוזמן לקפוץ לגמ"ח המוצצים הקרוב, אין צורך להחזיר...
חלק מהחרדים יכולים להיות אנשים נהדרים, אין על כך חולק. הם הקימו עד יש שרה, הם מתנדבים בזק"א (למרות שאודה שקשה לי לראות זאת בחיוב לאחר המעשים הזדוניים של משי זהב), הם עוזרים לסטודנטים עם גמ"חים.

ובאותה נשימה החרדים כמכלול הם אוכלוסייה שלא יכולה להחזיק משק , חברה, צבא וכלכלה של עולם ראשון. אם יהיה פה רוב חרדי ישראל תהעה מדינת עולם שלישי. זו האמת. החרדי הממוצע, למרות התרומות של החברה החרדית הוא נטל כלכלי על המדינה, ולא מכיוון שהוא חלילה נכה או חולה, אלא כי הוא חי חיים פרזיטים שמסובסדים על חשבון משלם המיסים. אגב זה לא אני אומר, אלא מכון קהלת שאהוב כל כך על הממשלה שלנו.
ומכיוון שחרדים מביאים פי שלושה יותר ילדים לאישה מאשר חילונים, הם צפויים להפוך כאן לרוב, והתוצאה היא הרס הציונות. לצערי המדינה כבר נהרסה, שהדור הצעיר הוא אלים (ולא כמו שבדיון הזה מנסים להציג אותי, אלא אלים באמת כמו מרדכי דוד) , טיפש (ראה תוצאות מבחני פיז"ה), ומשיחי. מי שהקימו את המדינה היו לרוב חילונים מאירופה. הם בנו את הטכניון ואת האוני' העברית, את צה"ל, את הכור בדימונה ואת כל מה שעובד פה. והיום הנכדים שלהם הם מיעוט חילוני קטן בים של עולם שלישי מזרחי-חרדי-ערבי-משיחי, (ולי בתור מרוקאי מותר לומר זאת שלא תאשים אותי בגזענות) והתוצאה היא שהממשל התקין, הנורמות ורמת החים כאן תרד פלאים. כי למיטב הבנתי אין מדינת עולם ראשון עם דמוגרפיה של עולם שלישי. אז כן, הייתי שמח (לא כופה על אף אחד כלום) שרוב החרדים היו מביאים פחות ילדים, ורק חרדים מודרנים וליברלים (אם יש כאלו) היו מביאים שישה ילדים.

מי שהקימו את המדינה היו לרוב חילונים מאירופה.
והיום הנכדים שלהם הם מיעוט חילוני קטן בים של עולם שלישי מזרחי-חרדי-ערבי-משיחי, (ולי בתור מרוקאי מותר לומר זאת שלא תאשים אותי בגזענות) והתוצאה היא שהממשל התקין, הנורמות ורמת החים כאן תרד פלאים
עשית סלט שלם.
מי שהיום מחבל בממשל התקין הוא אשכנזי חילוני ובן של מקימי המדינה (לכאורה). אנשים כמו נתניהו, לוין ואפילו בוז'י הרצוג למשל.
ובקשר לחרדים, כדאי לשים לב לתמורות שחלות שם מתחת לאפם של ה"גורואים" - השכלה גבוהה לנשים שמתורגמת לעבודה בהייטק, ראיית חשבון, משפטים, רפואה וכיוצא בזה. אני זוכרת שעד לא מזמן רוב הנשים היו מורות ובלניות במשכורת מגוחכת. אישה שמפתחת קריירה תתקשה לגדל 6 ילדים בדרך כלל ולכן, לפחות בפלח הזה, צפויה ירידה בפיריון. אני תוהה לעצמי כמה זמן יקח עד שגם הגברים יצטרפו אליהן מבחירה.
החרדים כמכלול הם אוכלוסייה שלא יכולה להחזיק משק , חברה, צבא וכלכלה של עולם ראשון.
לדעתי זאת לא אופציה. חלקם התחילו להשתלב ואני מניחה שהכמות תלך ותגדל בשנים הקרובות. נחיה ונראה.

עשית סלט שלם.
מי שהיום מחבל בממשל התקין הוא אשכנזי חילוני ובן של מקימי המדינה (לכאורה). אנשים כמו נתניהו, לוין ואפילו בוז'י הרצוג למשל.
ובקשר לחרדים, כדאי לשים לב לתמורות שחלות שם מתחת לאפם של ה"גורואים" - השכלה גבוהה לנשים שמתורגמת לעבודה בהייטק, ראיית חשבון, משפטים, רפואה וכיוצא בזה. אני זוכרת שעד לא מזמן רוב הנשים היו מורות ובלניות במשכורת מגוחכת. אישה שמפתחת קריירה תתקשה לגדל 6 ילדים בדרך כלל ולכן, לפחות בפלח הזה, צפויה ירידה בפיריון. אני תוהה לעצמי כמה זמן יקח עד שגם הגברים יצטרפו אליהן מבחירה.

לדעתי זאת לא אופציה. חלקם התחילו להשתלב ואני מניחה שהכמות תלך ותגדל בשנים הקרובות. נחיה ונראה.

אם רק אשכנזים חילונים היו יכולים להצביע בבחירות, האופוזיציה הייתה מנצחת בפער עצום. זה שחלק מהאנשים הכי אינטלגנטים ומשפיעים בקואליציה כמו לוין וביבי הם אשכנזים חילונים לא מפתיע, אבל זה לא משנה את העובדה שרק מיעוט קטנטנן מהאשכנזים החילונים תומכים בממשלה הזו.

לגבי החרדים, הילודה שלהם אולי תרד והם ייאלצו לעבוד, אבל עד אז הם כבר יהיו עשרות אחוזים מהאוכלוסייה. במקום שהם יטמעו בנו, אנחנו ניאלץ נטמע בהם.
החברה משנה את פניה מחברה חילונית וליברלית לחברה חרדית-משיחית ולאומנית. בגלל שליברלים הביאו כאן פחות ילדים.

האם בעוד 100 או 200 שנה , תהיה דינמקיה שתוביל לחילון ולאינדיבידואליזם? הגיוני. כשחברה מאמצת שוק חופשי, עירוניות והשכלת נשים יש ירידה בתלות בקהילה ולכן גם בדת ויחד עם רעיונות מודרנים זה הוביל לחילון ולהשכלה. אבל עד שזה יקרה יחכו לנו הרבה שנים של אופל, וגם לדורות הבאים. בינתיים התמונה קודרת, מעט מאוד חרדיות לומדות רפואה ורובן עובדות בשכר נמוך ועדיין מביאות שישה ילדים שלא יעשו בגרות, לא ילכו לצבא, לא יעבדו בעבודות מתקדמות ויהיו בעלות השקפת עולם פרימטיבית וחשוכה.

במקום שהם יטמעו בנו, אנחנו ניאלץ נטמע בהם.

רק בגלל זה, כל כך דחוף שהסטטוס קוו ייגמר וחרדים יהיו חייבים להתחיל לעבוד ולשרת. אין לישראל עתיד אם חלק כל כך גדול באוכלוסייה יהיה עלוקה על הציבור העובד. חייבים לעצור את להם את התקציבי עתק וההנחות כדי שיתומרצו להשתלב.

נערך לאחרונה ב:
רק לי זה מפריע?
תמיד נהניתי לקרוא בסולידית,
מקום להחכים בו בענייני כספים למיניהם כשאחת המעלות הגדולות הייתה זה שאין כאן פילוג ופוליטיקה (לא לגמרי, אבל בגבול הטעם הטוב, וכשזה גלש המודרטורים דאגו להתערב),
כולם עוזרים לכולם, חרדים, חילונים, אשכנזים, מזרחים, ימנים, שמאלנים וכו' וכו',
לאף אחד לא משנה דת מין צבע לאום, העיקר לעשות טוב ולסייע לאחרים,
משום מה האשכול הזה קצת צורם ולא נשמע באותו הקו שהיה עד היום.

אני קוראת את השרשור הזה בכאב גדול.
אני אישה חרדית.
קוראת ותיקה מאד, הרבה לפני שנרשמתי כמשתמשת.

אני מבינה שדרך החיים החרדית לדעת הרבה אנשים היא שלילית, פוגעת במדינה, פרזיטית ועוד.
אבל לקרוא גילויי שנאה, הכללות, פוגענות שלעולם לא הייתה נכתבת נגד שום מגזר אחר, זה פשוט... פוגע? מאכזב? מרחיק?

חשוב להבין שחרדי ממוצע חי את חייו מתוך אידיאל חזק מאד שמניע אותו.
לא מעצלות, לא מפינוק, לא מחוסר אחריות, לא מאנוכיות.
אני די בטוחה שמי מכם שמכיר חרדים מקרוב, יותר מאחד שניים, ולא בדיוק איזה שול של החברה בעל רמה כללית נמוכה - נוכח לראות זאת בעצמו.
עדיין אפשר לכעוס. אבל הנימה, לדעתי, אמורה להשתנות מעט.

מה עוד, שגישה לא נעימה זו משרתת את ההיפך בדיוק ממה שהחברה החילונית רוצה שיקרה.
זו גישה שמגדילה את המרחק.
זו גישה שגורמת לחרדי לחשוב שהוא לא יכול לצאת לעבוד מחוץ לעולם החרדי כי כולם שם שונאים אותו.
זו גישה שגרמה לי, אישית, להימנע מלימודים מסויימים במסגרת חילונית כי מרגישה או מדמיינת מבטים זועמים שננעצים בי.
זו גישה שמשדרת, בעצם לא משדרת אלא אומרת, בעצם לא אומרת אלא צועקת: עופו לנו מהעיניים! פרזיטים מוצצי דם!
גישה ריאלית מבינה שהחרדים פה.
עכשיו אפשר או לנסות לבנות גשר או להעמיק את התהום הפעורה.
פורום הסולידית לא נועד כדי לבנות גשר, זה ברור לי. יש כאן מטרות אחרות וחשובות.
אבל כואב לי מאד שניתנת כאן במה להעמקת התהום.

סליחה אם הדברים לא הולמים, כותבת מכל הלב ובכאב.

אולי מיותר להדגיש אך אעשה זאת: אני מוקירה מאד את בעלת הבית ואת המשתתפים בפורום.
למדתי כאן הרבה. יש כאן ידע יקר מפז, חברים אכפתיים שנרתמים לעזור שוב ושוב לזרים, וברוב השרשורים נושבת רוח נעימה של חכמה ונתינה.
תודה רבה לכל אחד שאחראי לכך, אתם רבים מכדי שאמנה אתכם בשמותיכם.

@Power girl
את דעתי על לאן השרשור הזה התפתח ויתפתח כבר הבעתי בתחילתו (או שזה היה בשרשור אחר אך זהה).
אני שמח שבחרת לכתוב ולשתף - וכמובן מעריך אותך ואחרים מהמגזר כאן בפורום.

יש לי ביקורת רבה על המגזר החרדי (אפילו מאוד) - אך הצורה בה אנשי פורום מתבטאים אינה נאה בעיני (שלא לומר לא לגיטימית בעליל) ואינה מייצגת את כל הפורום.
חשוב לזכור שהרוב (לא רוצה להגיד שפוי), הרוב המתון - הוא השקט.
אינני נוטה להתערב בדיונים פוליטים (היכן שהשרשור המחורבן הזה שייך) - אך היה חשוב לי כן להביע את תמיכתי בך ובחברי פורום אחרים (לחלקם אף שלחתי הודעה בפרטי).

אבל לקרוא גילויי שנאה, הכללות, פוגענות שלעולם לא הייתה נכתבת נגד שום מגזר אחר, זה פשוט... פוגע? מאכזב? מרחיק?
עברתי על השרשור ולא מצאתי גילויי שנאה, למעט אולי המילה "פרזיטים", שמה לעשות, די מבוססת. נתונים גם פה.
(כהכללה לממוצע המגזר, בהחלט ייתכן שיש גם חרדים שעובדים ומשלמים מיסים)

ובכן, ניסינו הרבה שנים את גישת "אחים אנחנו". מה שקיבלנו זה שהתאבון החרדי גבר ועכשיו הם רוצים פטור בחוק מגיוס, וכתנאי להמשך שרידות הקואליציה בוזזים מיליארדי שקלים מציבורים נצרכים. להלן פרוט הכספים הקואליציונים לפי גרוק:
  • מוסדות תורניים / ישיבות / חינוך חרדי (בעיקר דרישות יהדות התורה + ש"ס): ~30–35%
  • התיישבות / יהודה ושומרון / משרד ההתיישבות (סטרוק + הציונות הדתית): ~25–30%
  • דרישות חרדיות נוספות (שירותי דת, מורשת, ירושלים, מותנות בחוק הגיוס וכד'): ~15–20%
  • יתר (תנועות נוער, בריאות, ארגונים כלליים, רזרבות קטנות): ~15–20%

נערך לאחרונה ב:
@Power girl

יש פה כמה דמויות קבועות שאוהבים להתלונן על חרדים, ביבי, ליכוד... לא יודע למה הם מבזבזים כל כך הרבה מהזמן שלהם על האומללות הזאת.

גילוי נאות - אני מצביע שמאל בקריית שמונה אז אני מוקף באנשים שכנראה חושבים שאני מטומטם או מטורף. אני לא אוהב דת, אני לא אוהב את הפוליטיקאים ואת התמרונים שלהם (כולל את מה שהפוליטיקאים החרדים עושים למי שהם מייצגים).

למה אני אומר לך את זה? כי אנחנו לא מסכימים על פוליטיקה אבל אז מה? אין שנאה ואני לא מתאמלל ומתלונן כל הזמן. אני הולך למילואים ומשרת עם דתיים וחרדים ואני סומך עליהם עם החיים שלי ושל המשפחה שלי.

האינטרנט (ובוודאי מדיה חברתית) מלא ברעל וגיבורי מקלדת. יש פה גם מישהו בפורום שהסביר למה זה לגיטימי לירוק על נוצרים בירושלים.

אני אישה חרדית.

אני מבינה שדרך החיים החרדית לדעת הרבה אנשים היא שלילית, פוגעת במדינה, פרזיטית ועוד.

אני די בטוחה שמי מכם שמכיר חרדים מקרוב, יותר מאחד שניים, ולא בדיוק איזה שול של החברה בעל רמה כללית נמוכה - נוכח לראות זאת בעצמו.

זו גישה שגורמת לחרדי לחשוב שהוא לא יכול לצאת לעבוד מחוץ לעולם החרדי כי כולם שם שונאים אותו.
זו גישה שגרמה לי, אישית, להימנע מלימודים מסויימים במסגרת חילונית כי מרגישה או מדמיינת מבטים זועמים שננעצים בי.
זו גישה שמשדרת, בעצם לא משדרת אלא אומרת, בעצם לא אומרת אלא צועקת: עופו לנו מהעיניים! פרזיטים מוצצי דם!

למדתי כאן הרבה. יש כאן ידע יקר מפז, חברים אכפתיים שנרתמים לעזור שוב ושוב לזרים, וברוב השרשורים נושבת רוח נעימה של חכמה ונתינה.
צריך ללמוד להפריד בין 3 רמות של ביקורת.

יש ביקורת אישית, שכל עוד לא הבעת את דעתך , הביקורת לא נוגעת אליך, גם אם בפועל את משתייכת לחברה החרדית. דוגמה, יש לי קרוב משפחה שהוא רב חרדי, אבל הוא חבר ברבני צהר, הוא עובד,הילדים שלו הלכו לצבא, חיים בדוחק בגלל שיש הרבה ילדים אבל זה מבחירה... , רוב הביקורת שיש פה כלפי חרדים לא נוגעת אליו, גם אם הוא עצמו חרדי.

יש רמה חברתית, או דרך החיים החרדית, כאן אני מזהה צביעות משני הצדדים, מצד חילוניים שבאים בטענות לדרך החיים החרדית, לעוני, למספר הילדים, לחינוך ומצד שני מאמינים בחיה ותן לחיות ליבראלי, אבל מסתבר שזה כל עוד זה בדרך שלהם ואני מסכים איתך בביקורת עליהם.

מן הצד השני גם את כשאת באה בטענות על זה שאין חיבור הוא סוג של צביעות. כי אין באמת חיבור מן הצד החרדי ברמה החברתית. חילונית, לצורך העיניין, לא תוכל ללכת לעבוד בחברה של חרדים(תחשבי איך הם יראו אותה. חילונית שיוצאת עם גברים לא במטר להתחתן...איזה מבטים היו נועצים בה), גם אם כן (והיא לא)היא לא תוכל לה לדבר איך שהיא רוצה, להתלבש איך שהיא רוצה ולאכול מה שהיא רוצה. אז כשאת אומרת לבנות גשר, את בעצם מדברת על זה שהחילונים יבנו את הגשר, זה לא שאת מצפה מחרדים לבנות אותו.
דוגמה, אמא שלי גרה בצעירותה במאה שערים, השכונה גם אז הייתה ברובה חרדים עם מספר מועט של חילונים, היא סיפרה שהיה ניתן אז להסתובב בשכונה איך שרוצים והיא כאישה צעירה לא הרגישה איזה חוסר נוחות ללכת בבגדים קצרים, כל אחד שם חי את חייו. בפעם האחרונה שהלכנו לטייל איתה בירושלים, הלכנו לבקר במאה שערים, היא כבר אישה זקנה, הסתובבה עם חולצה קצרה, לא חושפנית, פשוט קצרה והיא קיבלה קריאות גנאי מכל מיני עוברים ושבים,לא הרבה יש לציין , אבל מספיק כדי לגרום לה לתמוהה איזה שינוי עברה החברה החרדית שגרה שם.
הביקורת הזאת היא לא כלפייך, אני מניח שאת לא כזאת, אלא כלפי 99% מהחרדים שמוציאים שם רע לשאר.

ויש את הרמה הציבורית שהיא מירב הביקורת בפורום והיא נוגעת לנבחרי הציבור שלכם ופועלם. יכול להיות שאת "לא כזאת", אבל בסופו של יום הם האנשים אותם בחרת לייצג אותך(או אתם כציבור), את לא יכולה לבוא בטענות כלפי הביקורת שמעשיהם גורמים, מסחיטת כספי ציבור עד העובדה שהם לשון מאזניים בקואליציה שקובעת אם תהיה מלחמה ,בזמן שאתם מסרבים בתוקף לשלוח את בניכם לקרב.

נערך לאחרונה ב:
מצד שני מאמינים בחיה ותן לחיות ליבראלי, אבל מסתבר שזה כל עוד זה בדרך שלהם ואני מסכים איתך בביקורת עליהם.
"חיה ותן לחיות" מצריך גם דברים נוספים, כמו שותפות בשרות צבאי ותשלום מיסים.

אבל בסופו של יום הם האנשים אותם בחרת ליצג אותך(או אתם כציבור), את לא יכולה לבוא בטענות כלפי הביקורת שמעשיהם גורמים,
אמת ויציב.

משום מה האשכול הזה קצת צורם ולא נשמע באותו הקו שהיה עד היום.
היו פה שרשורים יותר גרועים מהבחינה הזאת.
למשל, לפני כמה שנים היה שרשור שפתחה חרדית שהתגאתה בגמ"חים מהרכזיים שלהם, אבל בפורום יש אנשים שבודקים וחוקים ולכן התחיל ויכוח קשה לגבי מה מסתתר מאחורי הנושא הזה ומסתבר שיש שם הרבה מה לא להתגאות.
דרך החיים החרדית בישראל לא כל-כך דומה לזאת של הקהילות באירופה (לפחות מאלו שאני קצת מכירה בבלגיה אנגליה ושוויץ).
במשפחה החרדית שלי (אירופאית) רובם למדו וכולם מתפרנסים בכבוד רב ויותר מזה. הם חיים לצד גויים ולכן הבדלנות בחיי העבודה והמסחר לא גדולה.

אגב, זה מאד מזכיר את השנאה לקיבוצניקים שהתפתחה לאחר משבר הבנקים בשנות ה-80 (ובעידוד הליכוד שכבר אז בנה את כוחו ע"י פלגנות ושיסוי).
בתור קיבוצניקית לשעבר, אני חושבת שבאמת היתה פרזיטיות לא קטנה בקיבוצים. אומנם היו מאד חרוצים אבל לא התעניינו אם העבודה שלהם באמת משאירה רווחים לקיבוץ וגם ניצלו היטב את כל ה"חינמים" לבזבוזים מטופשים כמו שימוש יתר בחשמל ובמזון. אין תוחלת כלכלית לפער בין ההכנסות להוצאות בשום משק בית באף מגזר אלא אם יש כוח פוליטי שמביא הכנסות של אחרים אל משקי הבית של המגזר שלו.

אני אישה חרדית.

כתבתי מקודם שאני חושב שהשילוב של העלות למדינה של משק הבית החרדי הממוצע יחד עם קצב הגידול באוכלוסייה החרדית הוא סכנה למדינה. למען הסר הספק אין לי דבר נגד אף חרדי או אורח החיים החרדי אבל אני הייתי רוצה לחיות ולגדל את ילדיי העתידיים במדינה שיש לה עתיד. עם הנ"ל העתיד הזה בסכנה וזה לא ישתנה ללא שינויים במערכת הרווחה וחלוקת התקציבים.

היו פה שרשורים יותר גרועים מהבחינה הזאת.
אני מסכים שהיו שרשורים גרועים יותר, מכל צידי המפה החברתית, אבל מה שזכור לי השתדלו להעביר אותם למקום המתאים בפורום,

ג. נ. אני חרדי, ולאורך השנים שאני כאן קיבלתי הרבה מאד תועלת מהקריאה בפורום, בזכותכם התחלתי להשקיע, בזכותכם למדתי לחיות חכם וחסכוני יותר, וככלל מה ששמעתי מחברים רבים, הרבה מאד בציבור החרדי קיבלו את המידע הראשוני ואת כרטיס הכניסה להשכלה פיננסית מהסולידית ומהכותבים בה,

וכעת לנקודה, אני מבין שיש ביקורת רבה, ואפי' כעס אמיתי, אבל החלק שהפעים אותי תמיד ב'סולידית' היה שאנשים מסוגלים להפריד, אף אחד לא מצפה שמי שיש לו ביקורת לא יוכל לומר אותה, אבל ההפרדה שהייתה כאן בפורום בין האשכולות של העזרה אחד לשני לבין המקומות שבהם העלו את הביקורת הזאת נתנה תחושה שנכון, יש ביקורת רבה מאד על אנשים אחרים, ואפי' כעס, ויתכן שבצדק גמור (אני בכוונה לא נכנס לזה), אבל זה לא מפריע לדון ולהתכתב יחד עם האחר, או כשרואים אותו זקוק לעזרה להתנתק מהכעס להשקיע זמן ולסייע לו, משום אהבת האדם, משום אהבת ישראל, או כל סיבה אחרת,

אבל כשבאשכולות רגילים מכניסים שוב ושוב את הוויכוח ואת הכעס שקיים בינינו, זה נותן תחושה שהפילוג גדול כל כך עד שאנחנו לא מסוגלים לראות את האדם שמעבר לוויכוח ולנסות לתקשר אתו או לעזור לו בהתעלם מהוויכוח המר שקיים בינינו, זה נותן תחושה של ייאוש וחוסר תקווה,

ועל זה חבל לי מאד.

אבל זה לא מפריע לדון ולהתכתב יחד עם האחר, או כשרואים אותו זקוק לעזרה להתנתק מהכעס להשקיע זמן ולסייע לו, משום אהבת האדם, משום אהבת ישראל, או כל סיבה אחרת,
תמצא לי בבקשה שרשור אחד שבו חרדי לא קיבל עזרה בעניינים פיננסים.

תמצא לי בבקשה שרשור אחד שבו חרדי לא קיבל עזרה בעניינים פיננסים.
הפוך, אמרתי שתמיד עוזרים בשמחה, ועל זה תודה מקרב לב, אבל לאחרונה חוץ מעזרה יש גם נספחים (ומילא כאלה כמוך או בת העמק וכדו' שתמיד זמינים לעזרה ולפעמים מעלים ביקורת, אני מדבר על כאלה שנראה שעיקר עניינם זה הביקורת והמחלוקת החברתית),
במחשבה שנייה, יכול להיות שאני מתרגש מהתופעות לוואי של הדיונים כאן כי אני פשוט לא רגיל לרשתות חברתיות,
בכ"מ, עזוב, חבל להאריך, אני נתרמתי כאן הרבה יותר משתרמתי, ככה שאין לי באמת זכות להתלונן, רק הבעתי את ההרגשה שלי.

נערך לאחרונה ב:
יכול להיות שאני מתרגש מהתופעות לוואי של הדיונים כאן כי אני פשוט לא רגיל לרשתות חברתיות
אתה דווקא צודק, זו בדיוק הטענה, שפה מצופה סוג אחר של דיון, יש מספיק מרחב ברשת בשביל להשמיע דעות. השרשור הזה נמצא תחת הכותרת "התפתחות אישית" ואני לא מבין למה המודרטורים לא מסלקים את הרטינות שלא שייכות לעניין לתת הפורום הרלוונטי

בים של עולם שלישי מזרחי-חרדי-ערבי-משיחי, (ולי בתור מרוקאי מותר לומר זאת שלא תאשים אותי בגזענות)
זה שאתה מרוקאי לא נותן לך לגיטימציה להגיד משפטים גזעניים.
אולי בחוגי הWoke באמריקה הלוגיקה הזאת מקובלת.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.

מה שתמיד עוזר לחרדים לשמור על עצמם, זה השנאה כלפיהם ואז זה מרחיק אותם בחזרה
תמיד מזדמן כשהחרדים מתקרבים לישראליות,מגיעה תקופת השנאה ברשתות , ומחזיר את החרדים למשבצת
למי זה עוזר? לפוליטקאים , לדור הבא -לא .

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
TheTieMan מה אתם חושבים על [פרסום אסור - חסימה לצמיתות] פוסטים מאיכות נמוכה 67
K מתלבט בין שני ניי'ע מה אתם חושבים שוק ההון 5
N איפה אתם חושבים שהביטקוין יהיה עוד 5-7 שנים מהיום קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 39
I אתם חושבים שיהיה שינוי אחרי המלחמה בממשלה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 358
י מה אתם חושבים על ירידת שער הדולר? שוק ההון 258
M האם אתם חושבים שמשבר הפנסיות ליוצאי בריה"מ הוא פצצה פיסקלית על הכלכלה בעשור הבא? אוף טופיק 47
ברייטס מה אתם חושבים על התיק שלי? שוק ההון 23
4 מה אתם חושבים על התיק שלי? שוק ההון 22
4 אתם חושבים שזה זמן טוב להשקיע בטבע, או שיש מצב שהיא חברה מתה שוק ההון 2
unrealx מה אתם חושבים על פרוייקטים של נדל"ן כמו גינדי, אלקטרה ודומיהם? נדל"ן 4
amit מה אתם חושבים על חינוך פרטי? פוסטים מאיכות נמוכה 45
זרטוסטרא על מה אתם חושבים במושג "מדינות מתפתחות" או "מפותחות"? שוק ההון 1
adamshalev תיק "עוגת דובדבנים" - מה אתם חושבים ? שוק ההון 18
ס באיזה אתר אתם בודקים את מחירים ה-BID ASK הכי מעודכנים על ניירות ערך? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
עידו ג מה אתם הייתם עושים? קריירה ושונות יזמות והגדלת הכנסות 30
A איך/ איפה אתם קוראים חדשות (שיפור החוויה) אוף טופיק 21
Y בעלי תיק באינטראקטיב, איך אתם מחשבים רווח/הפסד בשקלים לצורך מס? מיסים 13
א היכן אתם עושים טיפולי שיניים? צרכנות פיננסית 69
Williamsburg איפה אתם רואים את מדד המעוף בסוף 2026 בהנחת החלשה מהותית של האיראנים ואופק מדיני חדש לישראל? שוק ההון 12
V האם אתם משלמים מס מיותר באינטראקטיב ישראל? (וגם: מחשבון שבניתי) מיסים 1
Cat האם אתם ממחזרים בקבוקים גדולים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 52
N האם ב-2026 אתם שוקלים לעבור בפנסיה/השתלמות ממסלול S&P למסלול מנייתי רגיל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
H באיזה כלי/אפליקציה אתם משתמשים כדי לנהל תקציב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
P אתם זה המקצוע שלכם ? אוף טופיק 14
R איפה אתם עושים ביטוח בריאות וכמה אתם משלמים? צרכנות פיננסית 4
I כדאי לפתוח 3 קרנות כספיות? (בלוג: מרגע זה אתם טובים בכסף) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 9
Echelon אבטחת מידע בכרטיסי אשראי - איך אתם מחליטים אם לשמור פרטי כרטיס אשראי או להימנע? צרכנות פיננסית 9
N האם יש לכם איש קשר בIRA שאותו אתם יכולים לשאול שאלות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
N באיזה דפדפן אתם משתמשים? אוף טופיק 29
ח השוואת דמי ניהול פנסיה - האם אני או אתם משלמים יותר מדי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 67
I מה אתם מצפים מהחברה הישראלית? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 152
E כמה אתם משלמים לרואה החשבון שלכם? אוף טופיק 46
ה איפה אתם קונים בשר? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 37
D למי משמקיע דרך IB בקרנות איריות איזה אתם קונים? פוסטים מאיכות נמוכה 7
T איך אתם מתמודדים עם קיזוז רווחי והפסדי הון? שוק ההון 3
D האם אתם משנים מסלולים של של הגמל וההשתלמות בגלל שהשוק יקר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
D למי שקונה מדדים כל חודש איך אתם עושים את זה? שוק ההון 7
D למשקיעים פאסיביים, איך אתם קונים את הסנופי והנאסדק? שוק ההון 8
S איך אתם מתגוננים מפני מתקפת SIM swapping ? אוף טופיק 35
T מה אתם אומרים על המכפילים של הסנופי שוק ההון 108
I תומכי הליכוד - איך אתם עם התנהגות הממשלה בנושא הגיוס? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 262
E אתם יכולים בבקשה להמליץ על אזניות אלחוטיות אוף טופיק 2
D איך אתם יודעים שהחשבון מסחר שלכם באמת קיים? שוק ההון 18
B איך אתם מנהלים תקציב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
ב איך אתם חשופים לישראל פיננסית? שוק ההון 26
Y חשבונות מודפסים שתופסים מקום - אתם שומרים עד 7 שנים? מיסים 11
E אתם יכולים להמליץ על אזניות אלחוטיות שלא מצריכות בלוטות' אוף טופיק 7
Williamsburg באיזו הנחה אתם קונים תו הזהב לשופרסל? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 24
E אתם יכולים להמליץ על אתר בעברית שעוזר בכתיבת קורות חיים? אוף טופיק 1
E אתם יכולים בבקשה להמליץ על מקרר? אוף טופיק 16

נושאים דומים

Back
למעלה