השינוי מתחיל קודם כל באימוץ חזון ישן של בן גוריון - התיישבות יהודית וביטחון.
זה הולך רק ביחד.
4 מודלים :
מודל הגולן - סיפוח מלא.
מודל יהודה ושומרון - שליטה צבאית בסיסית כמעט ויש קצת ישובים. זה מודל 1 וחצי. מודל של שליטה צבאית ורק קצת התיישבות בלי הצהרה פומבית.
מודל דרום לבנון - שליטה צבאית בלבד.
מודל עזה - יציאה טוטאלית משטח, אין שליטה רק מצור.
כל שאר האופציות זה לא מודל אלא תת ריבונות.. תחשוב על זה מודל החזרת סיני.
עכשיו אחרי ה7.10 הבנו שהמודל הכי טוב הוא מודל הגולן. זה המודל הציוני האמיתי של תחילת ימי המדינה, בן גוריון כבש, בגין סיפח. התיישבות וצבא, ימין שמאל יחד יופי.
המודל הכי פחות גרוע, יהודה ושומרון, יש אבידות, אבל מי שעד ה7.10 חשב שמתנחלים לוקחים לו תקציבים, עדיין חושב ככה אולי אבל מבין שהם יישחטו לפניו ורק זה שווה מלא כסף. (מוזמן לראות סרטון התפקחות של אחים לנשק הייטקיסט בערוץ טוב "ישי גרין שהיה מראשי המחאה: אנחנו עם הנצח, נפל לי האסימון").
שאר המודלים כושלים, תבוסה, השפלה, שואה, פוגרום, כבוד לאומי ברצפה.
אז למה אני כותב את כל זה?
כי אם עד היום ימין שמאל פרוגרסיבי התבדר מדינית. אז אחרי ה7.10 חלה התפקחות מסויימת ואולי הגעה להתכנסות.
מבינים כעת המודל של רמת הגולן הוא הטוב ביותר, הצעד הבא חייב להיות סיפוח כל שטחי C שהם קונצנזוס אפילו אצל תומכי רבין.
כלומר אני דווקא רואה פתאום עתיד ורוד של אחדות, ציונות אמיתית שחוזרת לשורשים, הבנה שאין אפשרות לסוף על הפלסטינים לעשות שלום כי למשל גם אחרי 10 שנים שהם יהיו מדינה מפורזת ולתפארת, אתה תגלה אחרי 10 שנים שהם עמלו בסדנאות לייצר נשק ויבואו עליך מהגדה באיזה פוגרום נוסח 7.10 בעתיד, כולם מבינים את זה.
כמו כן התגברות של דתיים וחרדים וילודה תוביל לכך שאם הימין החילוני והשמאל לא יתאחדו מהר לכדי פתרון בטחוני הולם תובנות, אז בעצם החרדים ישלטו.
בשני המקרים נגיע לתוצאה של הכרעה בטחונית סוף סוף.
והכרעה בטחונית שווה הרבה כסף ידידי.
דמיין שאין לך יותר את הבעיות עם הפלסטינים.
דמיין שהאויבים שלנו מבינים שכל התעסקות איתנו תגרור איבוד שטח.
לכן גם אם נראה חרדיזציה של הסביבה,
אפשר להיות בטוחים שאחרי הDIP הדמוגרפי ורמת החיים, היא רק תעלה כי פתרון בטחוני נוסח תנך או בטחוני נוסח ציוני של פעם בגולן יפתור בעיות בטחוניות וישפר את רמת החיים ויאפשר הורדה מאסיבית של מיסים.
תוספת:
אין יותר מודלים אפשריים במלחמות. מבחינת שטח ושליטה. האויב מבין רק איבוד שטח כהפסד ולכן זו הדרך לנצח אותו. גם אם אתה לא יהודי משיחי זו המציאות.
לכן כיוון שניסינו את כל האופציות, עכשיו כולם התפקחו, אפשר יהיה אולי למצוא קונצנזוס לקיום האופציות במודלים שעובדות
אשמח לתגובות מעניינות, לא צריך לתקוף.