היי כולם,
הוריי היקרים עומדים רגע לפני פרישה לפנסיה.
הם נעזרו באנשי מקצוע לתכנן את הפרישה שלהם, ונעזרו בי כמשקיע חובב כדי לתכנן את ההשקעות האישיות.
הייתי שמח לשמוע הערות או אישרורים בנוגע לתכנית. לצרכי פשטות אני מתאר את התמונה הגדולה ולא נכנס לפרטי פרטים של התכנית.
הוצאות כיום: 20 אלף בחודש
קצבה כוללת צפויה נטו: 25 אלף בחודש
קצבה שתישאר במקרה פטירה של אחד מהם: 17 אלף בחודש
מגורים: דירה בבעלות ללא משכנתא
השקעות במניות: 3.5 מיליון מניות עולמי
השקעות סולידיות: 100 אלף קרן כספית, 300 אלף אגח ארה"ב קצר 1-3, 300 אלף אגח ישראל צמוד.
עזרה לילדים: כבר בוצעה במלואה לפי התכנון.
ירושות צפויות: אין (כבר ניתנו)
ההשקעות מוטות חזק לכיוון מניות כי ההוצאות כיום מכוסות לגמרי על ידי הקצבאות ודי חשוב להם לנסות למקסם ירושה (עד כמה שניתן).
לי זו נשמעת תכנית לא רעה שמשאירה אותם מאוד רגועים כלכלית ברוב התרחישים, אבל אשמח לשמוע דעות נוספות
הוריי היקרים עומדים רגע לפני פרישה לפנסיה.
הם נעזרו באנשי מקצוע לתכנן את הפרישה שלהם, ונעזרו בי כמשקיע חובב כדי לתכנן את ההשקעות האישיות.
הייתי שמח לשמוע הערות או אישרורים בנוגע לתכנית. לצרכי פשטות אני מתאר את התמונה הגדולה ולא נכנס לפרטי פרטים של התכנית.
הוצאות כיום: 20 אלף בחודש
קצבה כוללת צפויה נטו: 25 אלף בחודש
קצבה שתישאר במקרה פטירה של אחד מהם: 17 אלף בחודש
מגורים: דירה בבעלות ללא משכנתא
השקעות במניות: 3.5 מיליון מניות עולמי
השקעות סולידיות: 100 אלף קרן כספית, 300 אלף אגח ארה"ב קצר 1-3, 300 אלף אגח ישראל צמוד.
עזרה לילדים: כבר בוצעה במלואה לפי התכנון.
ירושות צפויות: אין (כבר ניתנו)
ההשקעות מוטות חזק לכיוון מניות כי ההוצאות כיום מכוסות לגמרי על ידי הקצבאות ודי חשוב להם לנסות למקסם ירושה (עד כמה שניתן).
לי זו נשמעת תכנית לא רעה שמשאירה אותם מאוד רגועים כלכלית ברוב התרחישים, אבל אשמח לשמוע דעות נוספות