• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

שכירת דירה בשלב המשיכה\פרישה ללא הכנסות ממשכורת

• פותח הנושא פותח הנושא sharon
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

sharon

משתמש רגיל
דירוג
63
כאשר אני אגיע לסכום שאני צריך בשביל לפרוש ולחיות מההון שלי בתיק ההשקעות שלי (שלב המשיכה), אני מתכוון למשוך כסף פעם בשנה או ברבעון כדי לממן את המחייה שלי ורק מתוך התיק לממן את המחיה - אני לא מתכוון לעבוד בכלל. (זאת אחת המטרות שלי).
כמו היום, גם בשלב המשיכה שאני עתיד להיות בו, אני מתכוון לגור לא בדירה בבעלותי אלא בשכירות.
בעלי הדירה האחרון רצה לראות תדפיס בנק של שלושת החודשים האחרונים שלי, כדי לוודא שאני עובד ושאני מכניס כסף מידי חודש כדי לוודא שאני יכול לעמוד בשכירות ולא אהיה דייר סרבן.
שתי תהיות\בעיות עלו לי בראש בהקשר הזה כאשר אני אהיה בשלב המשיכה:
א. זה לא ייראה בעייתי בעיני בעל הדירה כשאני אגיד שאני לא עובד או שאני אפברק משהו כמו "אני סוחר בשוק ההון"? הוא לא יחשוש שאני לא אוכל לשלם שכירות?
יותר גרוע זה אם אני אגיד לו שאני מיליונר ואז אני אוכל לשכוח מזה שהוא יתקן משהו בדירה אלא יזרוק את זה אליי בטוענה "אם אתה באמת מיליונר, שלם אתה את התיקון למזגן, לי יש משכנתא על הראש".
ב. כאמור כשהוא יבקש ממני תדפיס בנק שלושה חודשים כדי לוודא הכנסות, זה לא ייראה בעייתי בעיני בעל הדירה כשהוא יראה שאין לי הכנסות בשלושה חודשים האחרונים אלא רק פעם בשנה סכום גדול?

אתה יכול לעבור לתיק מבוסס דיבידנדים ואז בעל הבית יראה שבאופן קבוע נכנס לך כסף לחשבון.

באופן דומה, אג"ח שמחלק קופון עושה את העבודה.

זה לא ייראה בעייתי בעיני בעל הדירה כשהוא יראה שאין לי הכנסות בשלושה חודשים האחרונים אלא רק פעם בשנה סכום גדול?
אם תראה שזה בעייתי, תעבור למשיכה חודשית.
אפשרות אחרת היא לשלם לו במזומן/העברה בנקאית את כל הסכום השנתי.

אם כבר שכרת אצלו מעל שנה סביר שבעל הדירה פחות יתעקש על בטוחות כי יש אמון בינכם והוא יודע על מצבך הכלכלי.

אם אתה מוכן לתת מזומן לשלושה חודשים ואולי גם מישהו קרוב שיחתום לך כערב, תמצא מספיק בעלי דירות שיהיו מוכנים להשכיר לך.

דרך אגב, יש מישהו שנתקל בבעיה הזאת שאני מתאר של בעל דירה שיש לו בעיה עם להכניס שוכר שאין לו תלושי שכר חודשיים או שזה רק בדמיון שלי יכול לקרות?
מישהו שכבר חשב על זה ומראש עשה משהו כדי לפתור את זה?

לגבי לעבור למשיכה חודשית רק כדי שיופיע לי הכנסות בשלושה חודשים האחרונים: זה רעיון טוב אם זה רק לכמה חודשים כדי שזה יופיע לי בתדפיס.
עקרונית אני מעדיף למשוך כסף פעם בשנה.

ולגבי לעבור לדיבידנדים רק כדי שיופיע לי הכנסות בשלושה חודשים האחרונים: יכול להיות שזה כבר מחיר גבוה מידי לשלם כי זה בפירוש לשלם יותר מס וזה כבר מפריע לי פסיכולוגית לעשות צעד כזה.
אבל אעשה אם לא תהיה ברירה.

אם הייתי בסיטואציה כזאת הייתי מעדכנת פה שמחפשת לשכור+איזור. בפורום יש אלפי חברים, חלקם בעלי דירות להשכרה שבטוח יבינו :)

I retired about two years ago, moved two apartments in that time (the most recent one because the owners sold the previous one)
Didn't have any issues, one wanted a 3 months worth of security deposit, and the other wanted two guarantors and a month's worth of security deposit.
About repairs, it's most likely stated in the contract, I doubt many people would want to get sued just to screw you over.

רק מציין את הברור מאליו. אם אתה מושך כל רבעון, אז יש לך הכנסה כל שלושה חודשים.
רבעון זה שלושה חודשים.
כן, זה נכון. תודה על על זה.
סליחה שכנראה לא הבהרתי: החשש שלי זה שבעל הדירה לא יבין בכלל את הקונספט של משיכה הונית בשנה\רבעון במקום משכורת חודשית ויראה בזה סיכון להשכיר לי את הדירה.
אני משער שבעל הדירה מצפה לראות 3 משכורות בשלושת החודשים האלה וזה שיש סכום גדול פעם ברבעון ולא כל חודש יעורר אצלו חשד.
כל העניין הוא בעצם איך מציגים את העניין לבעל הדירה שרוב הסיכויים לא ראה ולא שמע על מישהו שיכול לשלם שכר דירה למרות שהוא לא עובד.
היחידים שדיברתי עליהם על דבר כזה: או שלא מצליחים להבין איך אפשר לחיות רק מתיק השקעות או שחושבים שזה כ"כ מסוכן שהם בחיים לא ישכירו למישהו כזה דירה; לצערי אנשים עדיין מאמינים שבורסה זה קזינו אז לרוב אני מנסה להנגיש להם את הרעיון ע"י זה שאני אומר להם שמקור הכסף יכול להיות שכירות מדירה שבבעלותי ולא ממשיכה הונית מתיק השקעות שלי - רק אז זה נתפס בעיניהם.
להם יש בורות בכל מה שקשור לשוק ההון - לי לעומת זאת יש בורות בכל מה קשור בנדל"ן וחוסר ניסיון בכל מה שקשור ללשכור דירה.
כל אחד והחסרונות שלו :)

תסביר שאתה סוחר עצמאי ואין לך תלוש. תציא לו בטוחה חלופית כמו:
- החתמת ערבים עם משכורות
- תשלום מראש
- ערבון מזומן או צ'ק בנקאי

דרך אגב, יש מישהו שנתקל בבעיה הזאת שאני מתאר של בעל דירה שיש לו בעיה עם להכניס שוכר שאין לו תלושי שכר חודשיים או שזה רק בדמיון שלי יכול לקרות?
מישהו שכבר חשב על זה ומראש עשה משהו כדי לפתור את זה?
יש לי לדוגמא הפוכה: אני משכיר לעצמאי שאין לו תלוש. דרשתי את 3 הבטוחות שרשומות למעלה והוא עיקם פרצוף אבל הבין והכל טוב.

אני משכיר לעצמאי שאין לו תלוש
לעצמאי אין תלוש, אבל המקביל זה דו"ח שנתי על שנה שעברה או דו"ח הכנסות והוצאות חתום ע"י רואה חשבון.

כן, זה נכון. תודה על על זה.
סליחה שכנראה לא הבהרתי: החשש שלי זה שבעל הדירה לא יבין בכלל את הקונספט של משיכה הונית בשנה\רבעון במקום משכורת חודשית ויראה בזה סיכון להשכיר לי את הדירה.
אני משער שבעל הדירה מצפה לראות 3 משכורות בשלושת החודשים האלה וזה שיש סכום גדול פעם ברבעון ולא כל חודש יעורר אצלו חשד.
כל העניין הוא בעצם איך מציגים את העניין לבעל הדירה שרוב הסיכויים לא ראה ולא שמע על מישהו שיכול לשלם שכר דירה למרות שהוא לא עובד.
היחידים שדיברתי עליהם על דבר כזה: או שלא מצליחים להבין איך אפשר לחיות רק מתיק השקעות או שחושבים שזה כ"כ מסוכן שהם בחיים לא ישכירו למישהו כזה דירה; לצערי אנשים עדיין מאמינים שבורסה זה קזינו אז לרוב אני מנסה להנגיש להם את הרעיון ע"י זה שאני אומר להם שמקור הכסף יכול להיות שכירות מדירה שבבעלותי ולא ממשיכה הונית מתיק השקעות שלי - רק אז זה נתפס בעיניהם.
להם יש בורות בכל מה שקשור לשוק ההון - לי לעומת זאת יש בורות בכל מה קשור בנדל"ן וחוסר ניסיון בכל מה שקשור ללשכור דירה.
כל אחד והחסרונות שלו :)
סתם רעיון פשוט, תפתח עוד חשבון בנק ותעביר לשם את הסכום השנתי. ומשם תעשה העברות חודשיות. מניח שזה גם יעזור להתנהלות השוטפת

סתם רעיון פשוט, תפתח עוד חשבון בנק ותעביר לשם את הסכום השנתי. ומשם תעשה העברות חודשיות. מניח שזה גם יעזור להתנהלות השוטפת
תודה, רעיון טוב לצורך הנראות של ההכנסות מהבחינה הזאת של להראות הכנסות חודשיות.
איך זה עוזר להתנהלות השוטפת כמו שכתבת?

תודה, רעיון טוב לצורך הנראות של ההכנסות מהבחינה הזאת של להראות הכנסות חודשיות.
איך זה עוזר להתנהלות השוטפת כמו שכתבת?
אני מניח שאתה רגיל לשכר חודשי, אז אתה יכול פשוט להמשיך את אותה התנהלות. לא באמת קריטי אם אתה עוקב אחרי ההתנהלות השוטפצ

שאני אפברק משהו כמו "אני סוחר בשוק ההון"?
בהנחה שאתה משקיע סולידי - אתה לא סוחר בשוק ההון. סוחר בשוק ההון יש הגדרה איפהשהו, שכוללת מספר פעולות מוגדר וגבוה בחודש
כאשר אני אגיע לסכום שאני צריך בשביל לפרוש ולחיות מההון שלי בתיק ההשקעות שלי (שלב המשיכה)
אתה יכול להגיד שהצלחת מאד במה שעשית וזה איפשר לך לפרוש מוקדם.
זה אמת - הצלחה היא בעיני המתבונן.
לא פותר את בעית הביטחונות אבל כן פותר את בעית הפוזה.

כאשר אני אגיע לסכום שאני צריך בשביל לפרוש ולחיות מההון שלי בתיק ההשקעות שלי (שלב המשיכה), אני מתכוון למשוך כסף פעם בשנה או ברבעון כדי לממן את המחייה שלי ורק מתוך התיק לממן את המחיה - אני לא מתכוון לעבוד בכלל. (זאת אחת המטרות שלי).
כמו היום, גם בשלב המשיכה שאני עתיד להיות בו, אני מתכוון לגור לא בדירה בבעלותי אלא בשכירות.
בעלי הדירה האחרון רצה לראות תדפיס בנק של שלושת החודשים האחרונים שלי, כדי לוודא שאני עובד ושאני מכניס כסף מידי חודש כדי לוודא שאני יכול לעמוד בשכירות ולא אהיה דייר סרבן.
שתי תהיות\בעיות עלו לי בראש בהקשר הזה כאשר אני אהיה בשלב המשיכה:
א. זה לא ייראה בעייתי בעיני בעל הדירה כשאני אגיד שאני לא עובד או שאני אפברק משהו כמו "אני סוחר בשוק ההון"? הוא לא יחשוש שאני לא אוכל לשלם שכירות?
יותר גרוע זה אם אני אגיד לו שאני מיליונר ואז אני אוכל לשכוח מזה שהוא יתקן משהו בדירה אלא יזרוק את זה אליי בטוענה "אם אתה באמת מיליונר, שלם אתה את התיקון למזגן, לי יש משכנתא על הראש".
ב. כאמור כשהוא יבקש ממני תדפיס בנק שלושה חודשים כדי לוודא הכנסות, זה לא ייראה בעייתי בעיני בעל הדירה כשהוא יראה שאין לי הכנסות בשלושה חודשים האחרונים אלא רק פעם בשנה סכום גדול?

הי
פשוט תספר לו את האמת ותשלם שנה מראש את תקופת החוזה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S ביטוח בזמן שכירת דירה נדל"ן 16
נ שכירת דירה בזמנים אלו, 2 שאלות נדל"ן 16
פ מכירה או שכירת דירה - הסיפור שלי נדל"ן 13
אנא-אל עזרה מנסיונכם - שכירת דירה אוף טופיק 16
M שכירת דירת מגורים כמשרד נדל"ן 2
ס שכירת רכב לסופשים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
Y דמי שכירת מודם על מנוי אינטרנט מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
the_newbie שכירת יחידת דיור מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 23
the_newbie שכירת יחידת דיור בארץ מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
amidar מחפשים מידע לגבי שכירת רכב בחו"ל (באיטליה) אוף טופיק 46
T דעתכם על ריביות למשכנתא (דירה יחידה) נדל"ן 5
A דירה להשקעה נדל"ן 6
א משא ומתן (החלפת טיוטות) - חוזה מכר דירה - בקשה להמלצות נדל"ן 9
S רגע לפני קניית דירה בשכונת ורדיה בחיפה נדל"ן 23
ב מימון ברכישת דירה בתוכנית מחיר מופחת נדל"ן 14
Itaigrin רכישת דירה לא משופצת, לשפץ ולמכור ברווח נדל"ן 16
N שוק ההון מול קניית דירה נדל"ן 10
C מכירת דירה ושכירת דירה יקרה יותר במקום נדל"ן 51
A שיעבוד דירה להלוואה פרטית נדל"ן 12
נימי אסטרטגיית stop loss לקראת קניית דירה שוק ההון 21
S דיני מיסים של שליש דירה בנוסף לדירה בבעלותי נדל"ן 2
M מיסוי שכירות דירה שניה אחרי חתונה נדל"ן 24
Y שדרוג דירה- מס שבח ורכישה נדל"ן 0
I הקטנת מס רכישה - חלוקת דירה ישנה לשלישים נדל"ן 9
Y אמא שרוכשת דירה על שמי, או שמעבירה כסף במתנה לחשבוני ואני זה שרוכש - יש הבדל משמעותי? מיסים 1
S דירה להשקעה נדל"ן 6
E זקוק לעצה: דירה באשקלון למול פתח תקווה ישנה נדל"ן 23
מ סדר בנושא זכאות ל"דירה בהנחה" לבעלי דירה לשעבר נדל"ן 0
JBUZZ חדרה: סחירות של דירה עתידית? נדל"ן 17
ר מה היתרון ברכישת דירה שניה לעומת שוק ההון? נדל"ן 21
T מיקסום תשואה במכירת דירה שעוברת פינוי-בינוי נדל"ן 19
L מעבר דירה בעקבות ריב שכנים נדל"ן 2
C אסרטגיית השקעה לאחר רכישת דירה על הנייר שתימסר עוד 4 שנים נדל"ן 7
GeraltOfHaifa דודה שלי מתכננת למכור את דירתה בצפון הישן ת"א, לקראת תמ"א. יש יתרונות לרכישת דירה מבן משפחה והפוך? נדל"ן 1
H חששות לפני קניית דירה ראשונה להשקעה - האם יש ביקוש לדירות 2 חדרים? נדל"ן 15
S דירה למגורים אל מול שוק ההון נדל"ן 7
ב קביעת החזר חודשי בהלוואה לרכישת דירה נדל"ן 2
yotamavi דירה ראשונה להשקעה נדל"ן 9
וולפסון דירה בירושה של ההורים והתלבטות אם לרכוש חלק ממנה נדל"ן 6
מ מיסוי דירה יחידה מיסים 4
ד התייעצות על דירה להשקעה נדל"ן 21
I קניית ארון בעת מעבר דירה צרכנות פיננסית 2
I מזגן מרכזי בעת השכרת דירה צרכנות פיננסית 8
V רכישת דירה למגורים בשותפות עם חברה בע''מ נדל"ן 6
ב האם למכור ולקנות דירה, או להשכיר ולשכור? נדל"ן 0
ח בחירת מסלול מס נכון - שכר דירה מיסים 0
R חישוב מסלול מחדש בית פרטי או דירה להשקעה נדל"ן 20
Captain Sparo תשלום פיצוי במקום צביעת דירה בסוף חוזה - האם לגיטימי ומוסרי? נדל"ן 11
L האם קבלן רשאי לכלול סעיפים בהסכמי מכר המונעים העברת זכויות או מכירת דירה עד מסירת החזקה? נדל"ן 25
ס להשכיר מחסן של דירה נדל"ן 20

נושאים דומים

Back
למעלה