• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

מה הצעדים הנדרשים לפני פרישה

unrealistic

משתמש רשום
דירוג
6
שלום :)

אני חדש כאן ולא ממש מצאתי משהו מסודר אז אשאל כדי לקבל כיוונים

בגדול אני מתכוון לפרוש למען האמת אני מתכנן להתפטר שנה הבאה להתחיל בשנת שבתון ואם הכל ילך טוב אני אמשיך הלאה...

רציתי לדעת מה אני צריך לדעת לפני פרישה?
האם צריך לסדר ביטוחים מסויימים וכו'? לאיזה דברים צריך לדאוג לפני? איזה ביורוקרטיות כדאי שאתחיל מהיום?

ועוד שאלת בונוס אני מתכנן לפרוש כאשר כרגע בקרן הפנסיה שלי יש קצת מעל מיליון שקל האם לדעתכם עוד 35 שנה כשאני אגיע לגיל פנסיה יהיה שם מספיק כסף להתסמך עליו בשביל קצבה?

יהיה לי שנה הבאה הון נזיל של בערך 4 מיליון שח שממנו אני מתכוון למשוך כ10 אלף שקל כל חודש שזה ההוצאות הצפויות שלי כרגע וגם בעתיד
השאלה היא האם לדעתכם הפנסיה בעוד 35 תוכל להוות לי כרית ביטחון אם אחליט שאני רוצה למשוך יותר למשל 13 אלף (היפוטטית) עד גיל הפנסיה ולהתסמך על הפנסיה בלבד

קח בחשבון
1. ייתכן ותצטרך להמשיך להפקיד לפנסיה כדי להחיות אותה ולשמור על דמי ניהול סבירים, גם אם זה סכום מזערי לחודש זה מצטבר לסכום שיורד מההון שלך.
2. אינפלציה, אתה מתכנן להשקיע את ה4 מליון האלו? כל שנה יורדים מהצבירה הזו 120K למימון ההוצאות שלך. כח הקניה של 10K של היום לא יהיה בהכרח זהה לזה של עוד 35 שנים.

השאלה היא האם לדעתכם הפנסיה בעוד 35 תוכל להוות לי כרית ביטחון
בהחלט כן. אתה יכול לצפות לקצבה של 20-50 אש"ח שהמס עליה נמוך לפי החוקים הנוכחיים.

קח בחשבון
1. ייתכן ותצטרך להמשיך להפקיד לפנסיה כדי להחיות אותה ולשמור על דמי ניהול סבירים, גם אם זה סכום מזערי לחודש זה מצטבר לסכום שיורד מההון שלך.
2. אינפלציה, אתה מתכנן להשקיע את ה4 מליון האלו? כל שנה יורדים מהצבירה הזו 120K למימון ההוצאות שלך. כח הקניה של 10K של היום לא יהיה בהכרח זהה לזה של עוד 35 שנים.
נקודות טובות אני אכן אמשיך להשקיע

בהנחה ששום דבר לא ישתנה בישראל ב- 35 השנים הקרובות.
אני אוסיף שזאת לא ההנחה שלי.
משווה ומעלה.
ובהנחה שהצרכים, ההשקפות ונסיבות החיים של פותש לא ישתנו בין גיל 30 לגיל פרישה.

נערך לאחרונה ב:
שלום :)

אני חדש כאן ולא ממש מצאתי משהו מסודר אז אשאל כדי לקבל כיוונים

בגדול אני מתכוון לפרוש למען האמת אני מתכנן להתפטר שנה הבאה להתחיל בשנת שבתון ואם הכל ילך טוב אני אמשיך הלאה...

רציתי לדעת מה אני צריך לדעת לפני פרישה?
האם צריך לסדר ביטוחים מסויימים וכו'? לאיזה דברים צריך לדאוג לפני? איזה ביורוקרטיות כדאי שאתחיל מהיום?

ועוד שאלת בונוס אני מתכנן לפרוש כאשר כרגע בקרן הפנסיה שלי יש קצת מעל מיליון שקל האם לדעתכם עוד 35 שנה כשאני אגיע לגיל פנסיה יהיה שם מספיק כסף להתסמך עליו בשביל קצבה?

יהיה לי שנה הבאה הון נזיל של בערך 4 מיליון שח שממנו אני מתכוון למשוך כ10 אלף שקל כל חודש שזה ההוצאות הצפויות שלי כרגע וגם בעתיד
השאלה היא האם לדעתכם הפנסיה בעוד 35 תוכל להוות לי כרית ביטחון אם אחליט שאני רוצה למשוך יותר למשל 13 אלף (היפוטטית) עד גיל הפנסיה ולהתסמך על הפנסיה בלבד
לעניות דעתי 10 לחודש זה לא מספיק. יש בלתמים יש שינויים בחיים.
ובכל מקרה הייתי מתייעץ עם מומחה פרישה אפילו אם זה ממש מוקדם

עוד 35 שנה כשאני אגיע לגיל פנסיה
אשמח אם תוכל לשתף מה הסוד להגעה בגיל 32 לצבירה של
בקרן הפנסיה שלי יש קצת מעל מיליון שקל
הון נזיל של בערך 4 מיליון שח
יש דירה בעלותי
בזמן שההוצאות שלך
כ10 אלף שקל כל חודש

נערך לאחרונה ב:
מהנסיון שלנו, יש לקחת בחשבון שבפרישה מוקדמת יש סיכוי לא רע שההוצאות יעלו. אני הייתי מחשב על הוצאות של 15000 לחודש ולא 10000.
יש יותר הנאות, פחות חובות.

אשמח אם תוכל לשתף מה הסוד להגעה בגיל 32 לצבירה של

בזמן שההוצאות שלך
בגדול הייטק.. אני עובד בהייטק כבר מעל 15 שנה וחינוך פיננסי מגיל צעיר אין הרבה חוכמה רק משמעת ומזל לצערי ואגב אני בונה על זה שגיל הפנסיה יהיה גיל 70 לפחות עד אז

מהנסיון שלנו, יש לקחת בחשבון שבפרישה מוקדמת יש סיכוי לא רע שההוצאות יעלו. אני הייתי מחשב על הוצאות של 15000 לחודש ולא 10000.
יש יותר הנאות, פחות חובות.
אם אני סומך על הפנסיה בעיניים עצומות אני יכול גם למשוך 15 תיאורטית וכמובן בשנים שאני אטייל בעולם להשכיר את הדירה וגם לא למשוך ככה.. בכל אופן אני מסכים אבל אני דווקא מודאג מכל הבירוקרטיה מאשר מהכסף עצמו למען האמת

בגדול הייטק.. אני עובד בהייטק כבר מעל 15 שנה וחינוך פיננסי מגיל צעיר אין הרבה חוכמה רק משמעת ומזל לצערי ואגב אני בונה על זה שגיל הפנסיה יהיה גיל 70 לפחות עד אז
שים לב שגיל הפרישה הוא אמנם 67 וצפוי לעלות, אבל הגיל המינימלי לקבלת קצבה מקרן הפנסיה הוא 60 ולפי מה שכתבת על עצמך, סביר מאד שיהיה לך כדאי למשוך לפחות חלק מהפנסיה בהזדמנות הראשונה שתוכל.

מסקרן לראות מישהו שפעל מההתחלה "by the book" והגיע לתוצאות כאלה מרשימות בשלב כזה מוקדם.
תוכל לפרט קצת יותר (כמובן בלי לחשוף פרטים מזהים) על המסלול מגיל 21 וטווח השכר לאורך השנים?

מסקרן לראות מישהו שפעל מההתחלה "by the book" והגיע לתוצאות כאלה מרשימות בשלב כזה מוקדם.
תוכל לפרט קצת יותר (כמובן בלי לחשוף פרטים מזהים) על המסלול מגיל 21 וטווח השכר לאורך השנים?
בקווים מאוד כללים...
הייתי עתודאי במדעי המחשב, הייתי 6 שנים בצבא בתפקיד, ועבדתי במקביל במהלך השנים בכמה סטארטאפים במשרות חלקיות (פחות מחצי משרה) עבור 10-20 אלף בחודש תלוי באיזה שלב והייתי חוסך את כל הסכום כי המחייה שלי הייתה זולה בשלב הזה
לאחר מכן הלכתי לעבוד משרה מלאה בסטארטאפ עם שכר של כ40 אלף בהתחלה ואחרי 4 שנים יצאתי עם קצת מעל 50 כמובן שהיה לי הפרשות סוציאליות מלאות לקרן הפנסיה וההשתלמות גם מעל התקרה על כל השכר
לאחר מכן עברתי לעבוד עוד כ4 שנים בחברה עם שכר של כ55 אלף שוב עם הפרשות מלאות על כל הסכום קרן השתלמות ופנסיה
אני חוסך בכל התקופה מעל 50 אחוז מהשכר כי חייתי לא בתל אביב
האמת שאני אפילו לא בטוח כמה והאם להחשיב פנסיה או לא יש לי שתי תחשיבים שונים עם ובלי הפנסיה
(עבדתי גם בתקופת החטיבה והתיכון בתחום אבל עם שכר זעום יותר אבל אפשר לי להגיע לסכומים גבוהים בגיל צעיר)
בכל אופן לצערי לא צריך הרבה שכל עם קלפים כאלה לפחות ככה זה נראה לי מהצד.

בקווים מאוד כללים...
הייתי עתודאי במדעי המחשב, הייתי 6 שנים בצבא בתפקיד, ועבדתי במקביל במהלך השנים בכמה סטארטאפים במשרות חלקיות (פחות מחצי משרה) עבור 10-20 אלף בחודש תלוי באיזה שלב והייתי חוסך את כל הסכום כי המחייה שלי הייתה זולה בשלב הזה
לאחר מכן הלכתי לעבוד משרה מלאה בסטארטאפ עם שכר של כ40 אלף בהתחלה ואחרי 4 שנים יצאתי עם קצת מעל 50 כמובן שהיה לי הפרשות סוציאליות מלאות לקרן הפנסיה וההשתלמות גם מעל התקרה על כל השכר
לאחר מכן עברתי לעבוד עוד כ4 שנים בחברה עם שכר של כ55 אלף שוב עם הפרשות מלאות על כל הסכום קרן השתלמות ופנסיה
אני חוסך בכל התקופה מעל 50 אחוז מהשכר כי חייתי לא בתל אביב
האמת שאני אפילו לא בטוח כמה והאם להחשיב פנסיה או לא יש לי שתי תחשיבים שונים עם ובלי הפנסיה
(עבדתי גם בתקופת החטיבה והתיכון בתחום אבל עם שכר זעום יותר אבל אפשר לי להגיע לסכומים גבוהים בגיל צעיר)
בכל אופן לצערי לא צריך הרבה שכל עם קלפים כאלה לפחות ככה זה נראה לי מהצד.
מרשים ביותר.
ולמה לצערך? נהגת בחוכמה והפירות צמחו. גם אם היה משולב בזה קצת אלמנט של מזל, למה שעשית בפועל היתה משמעות גדולה על התפתחות ההון שלך.

זכור לי פוסט בשיתוף נדב טסלר בבלוג של הסולידית על היכולת למשוך מהפנסיה בזמן שאין הכנסות אחרות ללא אירוע מס - יכול להיות דרך טובה להשתממש בפנסיה ולהפחית את חובת המס הכללית שלך בפרשיה מוקדמת. מציע לחפש את זה

איך מפנסיה שיש בה היום מיליון שקל, בעוד 35 שנה
בהחלט כן. אתה יכול לצפות לקצבה של 20-50 אש"ח שהמס עליה נמוך לפי החוקים הנוכחיים.
איך מפנסיה שיש בה היום מיליון שקל, בעוד 35 שנה יהיה 20-50 אלף שקל לחודש?

איך מפנסיה שיש בה היום מיליון שקל, בעוד 35 שנה

איך מפנסיה שיש בה היום מיליון שקל, בעוד 35 שנה יהיה 20-50 אלף שקל לחודש?
חישוב מפית -
כל 12 שנים הסכום מוכפל - 8 משח בסוף התקופה.
לפי מקדם 200 יוצא 40 אשח לחודש.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S דירה להשקעה בבת ים, הצעדים הבאים נדל"ן 11
stamEhad זכייה במחיר למשתכן - אז עשיתי סימולציות. מנסה כעת להבין מה הצעדים הבאים ומשתדל לא לעשות טעויות יקרות נדל"ן 33
L מה הצעדים שיש לעשות בקניית דירה חדשה מקבלן? נדל"ן 8
C התלבטות לגבי הצעדים הבאים.. שוק ההון 11
D שאלה בנושא התקדמות בהליך קניית דירה , מהם השלבים הנדרשים? שלב העורכי דין, המו"מ , התשלום נדל"ן 6
R מה עושים עם תיק השקעות לפני מעבר לארה"ב שוק ההון 1
ח הכנות לפני קבלת אזרחות אמריקאית - מבחינת מיסים שוק ההון 14
N האם אפשר לשלם יתרת אשראי לפני סוף החודש? צרכנות פיננסית 10
כ הפחתת סיכון לפני ובפרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
י החזר מס על משיכת קרן השתלמות לפני 6 שנים \פנסיה מיסים 3
T האם חייב לקחת שמאי מקרקעין לפני רכישת דירה? נדל"ן 7
S רגע לפני מעבר ל-IRA התיעצות אחרונה - האם לנייד כסף מקרן הפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
L שאלות לפני תכנון טיסה לארצות הברית עם דרכון אירופי אוף טופיק 3
ע ביטחונות לפני כניסה לדירה נדל"ן 1
Homer הפקדת סכום גדול בפנסיה לפני פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
G הכנה לפני פגישה עם סוכן פנסיה עבור קרוב משפחה צרכנות פיננסית 1
P הבדלים עיקריים בין משכנתא לפני קניה, לכזו על בית בבעלות? נדל"ן 8
Y ניוד ביטוח מנהלים (לפני 2001) לגמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Gun איך לחסוך כסף בתור בן 18 שגר לבד (לפני הצבא?) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 23
ז מה צריך לדעת לפני ששוכרים דירה? נדל"ן 23
M התלבטות לפני מעבר דירה שמייקר את הוצאות השכירות נדל"ן 13
B האם להקים פנסיה באופן עצמי לפני תחילת עבודה כשכיר, למי שאין קופה פעילה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
deussex סוגיית צביעת דירה לפני יציאה/כניסת דייר - אשמח לתובנות נדל"ן 29
R בן 18 לפני שירות צבאי מתחיל בהרהורים יומני מסע אישיים 12
D קיזוז הפסד הון אל מול רווח ממישוש RSU לפני תקופת החסימה (שנה לאחר הענקה) מיסים 1
deussex לפני מהלך להעברת ביטוח מנהלים ופנסיה ממגדל לקופת ברירת מחדל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
ד הלוואה לפני משכנתה נדל"ן 8
A היטל השבחה בהעברת זכות לפני היתר בניה נדל"ן 11
צ קניית דירה - זוג לפני חתונה נדל"ן 24
A היטל השבחה בדירה שהוקמה לפני 1950 נדל"ן 7
J מספר שאלות לפני פתיחת חשבון בIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ה החלפת קרנות לפני סוף השנה שוק ההון 3
ה קניית דירה חדשה לפני קבלת מפתח נדל"ן 4
ס הגשה פיזית של טופס 135 (תקופה לפני 2019)- האם אפשר להגיש אצל כל משרד שומה? מיסים 4
R הלוואת גישור על דירה על הנייר לפני קבלת טופס 4 נדל"ן 6
S משיכת פקדונות לפני הזמן בוואן זירו צרכנות פיננסית 13
י התלבטות על מזומן לפני קניית דירה נדל"ן 10
נ האם לפני השימוש בכסף כדי להעביר בהדרגה לנכסים סולידיים כדי להשאר רגוע שוק ההון 5
ש הגנה מפני התחזקות הין לפני טיול ארוך ביפן צרכנות פיננסית 19
V מספר הצעות שקיבלתי לקרן פנסיה מקיפה ומשלימה - אשמח לדעתכם לפני שאני בוחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
G דברים שכדאי לעשות לפני תחילת משא ומתן על רכישת דירה נדל"ן 3
hommie התייעצות לגבי שמאות לפני תביעת יזם נדל"ן 2
S מסלול פיתוי - שאלות לפני ביצוע נדל"ן 9
A בדק בית לפני חוזה בקניית דירה יד שנייה נדל"ן 9
ק האם אנו לפני התפוצצות בועת המשכנתאות- נדל"ן ?! נדל"ן 104
ת רכישת דירה הרשומה בטאבו כחברת גוש חלקה - אישור משפטי למשכנתא לפני חתימה על חוזה נדל"ן 1
S שאלות בנוגע למחקר לפני קניית דירה ראשונה להשקעה - בדגש על התחדשות עירונית נדל"ן 11
I כמה לחכות לפני קניית יחידות בקופת גמל ira פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
lavi גידור rsu לפני הפשרה שוק ההון 22
ש איך יודעים כמה רווח הון מומש בשנה הנוכחית (לפני שמגיע 867)? שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה