אוי באמת.
להשקיע במט"ח זה לא כמו לשמור מזומן.
בטח שכן. לפי הגדרה.
גם דולר זה מזומן, גם יורו זה מזומן ואפילו פאונד זה מזומן.
נראה לי שברור לך למה, ואם לא תחשוב על זה במונחים ריאליים (כח קניה).
יש לך פה הנחה סמויה שהאינפלציה השקלית תיהיה נמוכה יותר בX שנים הקרובות מאשר האינפלציה במטבעות אחרים.
אם אתה באמת חושב ככה אז אתה מוזמן להמר על השקל, אבל אני אישית לא יודע (אין לי כדור בדולח) והסטורית הדולר היה אחד המטבעות הכי יציבים (עם פחות אינפלציה), בטח מול השקל ושאר מטבעות של מדינות קטנות.
להזכיר לך מה קרה בארץ במהלך שנות ה80 העליזות?
מאיפה לי שאג"ח ארה"ב זה חסר סיכון? זה די סטנדרט גם בספרות, גם בתעשייה וגם מבחינת קומן סנס.
מצד אחד אתה טוען שאג"ח של ממשלת ארה"ב הוא חסר סיכון, ומצד שני אתה צופה ירידה מטורפת בשווי הדולר.
איכשהו שני הדברים האלו לא ממש מסתדרים לי בייחד...
יש עוד סיבות לשלם ריבית חוץ מסיכון, במקרה של ארה"ב - עצם זה שאתה מוכן להלוות לה.
אם אין סיכון אז למה שאנשים לא ילוו לה כסף?
הסיבה היחידה לשלם כסף זה כי יש סיכון. בלי סיכון אין תשואה.
אם ארה"ב תגיע לחדלות פרעון (הסיכון של אג"ח), מה לדעתך יקרה ל50% "מזומן" דולרי שלו? ורק להבהיר כי אנחנו בשיחה קטנונית אני מבין - אני מדבר על תשואה ריאלית, לא על נומינלית בדולרים (שלא מעניינת מי שלא משלם בסופר בדולרים, וגם אותם הנומינלית לא מעניינת).
סיכון של אג"ח זה לא רק חדלות פרעון.
מה לדעתך יקרה לשווי האג"ח אם הריבית בארה"ב תעלה בצורה קיצונית? נכון שאפשר להחזיק אג"ח אולטרה-קצר, ששם באמת הסיכון שווה ערך כמעט למזומן, אבל שם גם הריבית נמוכה יותר.
מה לדעתך יקרה ל50% סנופי שלו במקרה כזה?
מה יקרה לסנופי כשתיהיה אינפלציה דולרית או חדלות פרעון של ארה"ב?
אני מניח שהשווי שלו במונחים דולרים יטוס למעלה, ובמונחים של מטבעות אחרים אולי ירד קצת בגלל ההיסטריה, אבל לא מעבר לזה.
אם הוא חושב שקריסה של ממשלת ארה"ב היא סיכון, כל התיק צריך ללכת לפח.
למה?
מה הקשר בין ממשלת ארה"ב לבין 500 החברות הגדולות ב
עולם ארה"ב?