• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

תיק adams

• פותח הנושא פותח הנושא adams
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
המזומן משמש לאיזונים של IVV שנסחרת בדולר.
זה לא הכי חכם לדעתי מהרבה בחינות.
1. כמה מזומן אתה צריך בשביל איזונים? אפילו אם IVV תקרוס ב50%, אתה תצטרך "רק" חצי מהמזומן שלך.
2. למה מראש לרכוש דולרים? כשתרצה לאזן, תרכוש דולרים ועם זה IVV. למה אתה צריך להמיר את כל הסכום מראש? זה סתם מוסיף לך תנודתיות לתיק.
3. אם כבר החלטת לפתוח פוזיציה על הדולר, יש ריביות דולריות טובות משמעותית מהריביות השקליות. פקדונות, אג"ח ממשלתי אמריקאי, קונצרני בדירוג גבוה מאוד - כולם יתנו לך תשואה דולרית נאה. אתה לא באמת צריך להסתכן היום בשביל להשיג 2-3% שנתי דולרי.
אז למה לא להנות מזה? לשבת על ערימת דולרים זו בחירה מוזרה...

אתה מפסיד על זה תשואה חסרת סיכון.
זו דעתך.
אם מחר IVV יעלה ב15% אתה תמכור ותחזיק יותר דולרים?
אתה מאזן פעם ביום?
זה לא הכי חכם לדעתי מהרבה בחינות.
1. לא רלוונטי
2. יותר קל לראות אם צריך לאזן או לא כשכל התיק דולרי במקום להתעסק עם מטבעות שונים.
יש ריביות דולריות טובות משמעותית מהריביות השקליות. פקדונות, אג"ח ממשלתי אמריקאי, קונצרני בדירוג גבוה מאוד - כולם יתנו לך תשואה דולרית נאה.
לא מעוניין באג"חים (כפי שרשמתי בהודעה הראשונה) ולא רוצה לפזר את הכספים שלי בין גופים שונים בשביל לקבל ריבית על פיקדון דולרי.
אז למה לא להנות מזה? לשבת על ערימת דולרים זו בחירה מוזרה...
נוחות, קלות, רוגע.

יותר קל לראות אם צריך לאזן או לא כשכל התיק דולרי במקום להתעסק עם מטבעות שונים.
אוקיי. רק אל תקרא לזה מזומן. אתה למעשה מדבר על תיק שחציו מניות וחציו דולר. זה ספקולטיבי ותנודתי הרבה יותר ממזומן (עבור בן אדם שחי ומוציא בש"ח, ואני מניח שאתה כזה).

נוחות, קלות, רוגע.
אם אתה מבין שהתיק הזה לא יעיל (כלומר לפי הגדרה אתה יכול להשיג יותר תשואה באותה רמת סיכון או פחות סיכון עבור אותה תשואה), אז אחלה. באמת. אני לא מזלזל בנוחות קלות ורוגע.

היה יותר סביר בעיניי אם היית אומר "אני שם חצי מהכסף שלי במניות" בלי החלק של לשים את החצי השני בדולר אבל אנשים הם שונים...

אוקיי. רק אל תקרא לזה מזומן. אתה למעשה מדבר על תיק שחציו מניות וחציו דולר. זה ספקולטיבי ותנודתי הרבה יותר ממזומן (עבור בן אדם שחי ומוציא בש"ח, ואני מניח שאתה כזה).

אם אתה מבין שהתיק הזה לא יעיל (כלומר לפי הגדרה אתה יכול להשיג יותר תשואה באותה רמת סיכון או פחות סיכון עבור אותה תשואה), אז אחלה. באמת. אני לא מזלזל בנוחות קלות ורוגע.

היה יותר סביר בעיניי אם היית אומר "אני שם חצי מהכסף שלי במניות" בלי החלק של לשים את החצי השני בדולר אבל אנשים הם שונים...

+1

סליחה, @adams , אבל נדמה לי שאתה לא בדיוק מבין מה פירוש המושג ״איזון״ כשמדובר בתיק השקעות.

למה לא לקרוא לזה מזומן?
לפני לא הרבה שנים הייתה תקופה שהמון דברים בארץ היו נקובים בדולר, בגלל שהשקל היה מאוד לא יציב.
הרבה אנשים בעולם (וגם בארץ) עדיין מאמינים שהדולר הוא מטבע הרבה יותר יציב מרוב (או אפילו כל) המטבעות האחרים בעולם, כולל השקל.
מאיפה לך שזה באותה רמת סיכון?
עובדתית אתה מקבל תשואה על זה שאתה מחזיק דולרים באג"ח/פקדון. ואם אתה מאמין בתאוריית השוק היעיל זה אומר בהכרח שזה כלי מסוכן יותר מאשר להחזיק את הסכום במזומן (הרי אין תשואה בלי סיכון).

כלומר יותר סביר בעיניך שאדם לא יודע איפה חצי מהאחזקות שלו יושב?
אז תחשוב שהוא אמר לך שהוא שם חצי מהכסף במניות ולא סיפר לך איפה החצי השני.

למה לא לקרוא לזה מזומן?
לפני לא הרבה שנים הייתה תקופה שהמון דברים בארץ היו נקובים בדולר, בגלל שהשקל היה מאוד לא יציב.
הרבה אנשים בעולם (וגם בארץ) עדיין מאמינים שהדולר הוא מטבע הרבה יותר יציב מרוב (או אפילו כל) המטבעות האחרים בעולם, כולל השקל.

מאיפה לך שזה באותה רמת סיכון?
עובדתית אתה מקבל תשואה על זה שאתה מחזיק דולרים באג"ח/פקדון. ואם אתה מאמין בתאוריית השוק היעיל זה אומר בהכרח שזה כלי מסוכן יותר מאשר להחזיק את הסכום במזומן (הרי אין תשואה בלי סיכון).

כלומר יותר סביר בעיניך שאדם לא יודע איפה חצי מהאחזקות שלו יושב?
אז תחשוב שהוא אמר לך שהוא שם חצי מהכסף במניות ולא סיפר לך איפה החצי השני.
אוי באמת.
להשקיע במט"ח זה לא כמו לשמור מזומן. נראה לי שברור לך למה, ואם לא תחשוב על זה במונחים ריאליים (כח קניה).

מאיפה לי שאג"ח ארה"ב זה חסר סיכון? זה די סטנדרט גם בספרות, גם בתעשייה וגם מבחינת קומן סנס.

יש עוד סיבות לשלם ריבית חוץ מסיכון, במקרה של ארה"ב - עצם זה שאתה מוכן להלוות לה.

אם ארה"ב תגיע לחדלות פרעון (הסיכון של אג"ח), מה לדעתך יקרה ל50% "מזומן" דולרי שלו? ורק להבהיר כי אנחנו בשיחה קטנונית אני מבין - אני מדבר על תשואה ריאלית, לא על נומינלית בדולרים (שלא מעניינת מי שלא משלם בסופר בדולרים, וגם אותם הנומינלית לא מעניינת).
מה לדעתך יקרה ל50% סנופי שלו במקרה כזה?

אם הוא חושב שקריסה של ממשלת ארה"ב היא סיכון, כל התיק צריך ללכת לפח.

אוי באמת.
להשקיע במט"ח זה לא כמו לשמור מזומן.
בטח שכן. לפי הגדרה.
גם דולר זה מזומן, גם יורו זה מזומן ואפילו פאונד זה מזומן.
נראה לי שברור לך למה, ואם לא תחשוב על זה במונחים ריאליים (כח קניה).
יש לך פה הנחה סמויה שהאינפלציה השקלית תיהיה נמוכה יותר בX שנים הקרובות מאשר האינפלציה במטבעות אחרים.
אם אתה באמת חושב ככה אז אתה מוזמן להמר על השקל, אבל אני אישית לא יודע (אין לי כדור בדולח) והסטורית הדולר היה אחד המטבעות הכי יציבים (עם פחות אינפלציה), בטח מול השקל ושאר מטבעות של מדינות קטנות.
להזכיר לך מה קרה בארץ במהלך שנות ה80 העליזות?

מאיפה לי שאג"ח ארה"ב זה חסר סיכון? זה די סטנדרט גם בספרות, גם בתעשייה וגם מבחינת קומן סנס.
מצד אחד אתה טוען שאג"ח של ממשלת ארה"ב הוא חסר סיכון, ומצד שני אתה צופה ירידה מטורפת בשווי הדולר.
איכשהו שני הדברים האלו לא ממש מסתדרים לי בייחד...

יש עוד סיבות לשלם ריבית חוץ מסיכון, במקרה של ארה"ב - עצם זה שאתה מוכן להלוות לה.
אם אין סיכון אז למה שאנשים לא ילוו לה כסף?
הסיבה היחידה לשלם כסף זה כי יש סיכון. בלי סיכון אין תשואה.

אם ארה"ב תגיע לחדלות פרעון (הסיכון של אג"ח), מה לדעתך יקרה ל50% "מזומן" דולרי שלו? ורק להבהיר כי אנחנו בשיחה קטנונית אני מבין - אני מדבר על תשואה ריאלית, לא על נומינלית בדולרים (שלא מעניינת מי שלא משלם בסופר בדולרים, וגם אותם הנומינלית לא מעניינת).
סיכון של אג"ח זה לא רק חדלות פרעון.
מה לדעתך יקרה לשווי האג"ח אם הריבית בארה"ב תעלה בצורה קיצונית? נכון שאפשר להחזיק אג"ח אולטרה-קצר, ששם באמת הסיכון שווה ערך כמעט למזומן, אבל שם גם הריבית נמוכה יותר.
מה לדעתך יקרה ל50% סנופי שלו במקרה כזה?
מה יקרה לסנופי כשתיהיה אינפלציה דולרית או חדלות פרעון של ארה"ב?
אני מניח שהשווי שלו במונחים דולרים יטוס למעלה, ובמונחים של מטבעות אחרים אולי ירד קצת בגלל ההיסטריה, אבל לא מעבר לזה.
אם הוא חושב שקריסה של ממשלת ארה"ב היא סיכון, כל התיק צריך ללכת לפח.
למה?
מה הקשר בין ממשלת ארה"ב לבין 500 החברות הגדולות בעולם ארה"ב?

הרי אין תשואה בלי סיכון).
אגב, המשפט הזה אינהרנטית לא נכון לפי המודלים הכלכליים המקובלים. אין תשואה מעבר לתשואה חסרת הסיכון ללא סיכון זה משפט נכון.
גם אם נניח שריבית היא פונקציה של סיכון בלבד בלי קשר להיצע וביקוש לכסף, יש לפונקציה הזו חותך, היא לא יוצאת מראשית הצירים. קוראים לנקודה הזו Rf.

לא, זאת עובדה
אתה תמשיך לבלבל דעות עם עובדות ואני אמשיך לראות את התוצאות בתיק שלך.
אז בעת האיזון - זה מה שתעשה? תמכור בשביל להחזיק 50% דולרים?
זו בדיוק המטרה של איזון - לחזור להקצאת הנכסים המקורית.
רק אל תקרא לזה מזומן
דולר נחשב מזומן בלי קשר ל איזה מדינה אתה נמצא בה.
יותר תשואה באותה רמת סיכון
יש לך ביסוס לטענה הזו?
להשקיע במט"ח
מט"ח זו לא השקעה.
אג"ח ארה"ב זה חסר סיכון
אין דבר כזה "חסר סיכון" - יש יותר מסיכון אחד בעולם והמונח "חסר סיכון" כפי שאתה משתמש בו למעשה מעביר את הסיכון למקום אחר אבל לא מנטרל אותו.
עצם זה שאתה מוכן להלוות לה.
לתת הלוואה זה סיכון נוסף לעומת לא לתת הלוואה בכלל.
מה לדעתך יקרה ל50% "מזומן" דולרי שלו?
ישמש לאיזון עם IVV שנקובה בדולר ומחזיקה נכסים שמושפעים מכל מטבע ברחבי כדור הארץ.
אני מדבר על תשואה ריאלית, לא על נומינלית בדולרים (שלא מעניינת מי שלא משלם בסופר בדולרים, וגם אותם הנומינלית לא מעניינת)
אתה משליך עליי את סדרי העדיפויות שלך והחשיבות שאתה נותן לדברים.
החלק המזומן לא אמור לספק תשואה או להגן מאינפלציה אלא לאזן את IVV.

זו בדיוק המטרה של איזון - לחזור להקצאת הנכסים המקורית.
אתה לא מעדיף להרוויח תשואה גבוהה יותר מאשר להחזיק דולרים בשביל שתוכל להגיד שאתה מאזן את התיק?

להחזיק דולרים כדי לרכוש IVV כשהיא יורדת לא יתן לך כלום חוץ מפגיעה בתשואה בטווח הארוך.

נערך לאחרונה ב:
להחזיק דולרים כדי לרכוש IVV כשהיא יורדת לא יתן לך כלום חוץ מפגיעה בתשואה בטווח הארוך.
אפשר להגיד אותו דבר בדיוק על כל מי שלא מחזיק 100% מניות.
(נכון שאג"ח נותנים קצת יותר תשואה ממזומן, אבל עדיין פחות מאשר מניות)

מסכים שכנראה תקבל תשואה גבוהה יותר על אג"ח מאשר על מזומן, ושההבדל בסיכון הוא כנראה זניח, אבל זה לא הופך את התיק לרע בהכרח.
במיוחד כש @adams כתב בפרוש שזאת רק הקצאה ראשונית כדי "לבדוק את המיים", ושהוא מתכנן לשנות את החלוקה אחרי שילמד יותר על עצמו ועל השוק.

אתה לא מעדיף להרוויח תשואה גבוהה יותר מאשר להחזיק דולרים בשביל שתוכל להגיד שאתה מאזן את התיק?
מעדיף - כן, מסוגל מבחינה פסיכולוגית? לא ברור עדיין.
זה נותן לי לא להחזיק עוד IVV בשביל למכור אחרי שהיא יורדת רק כי גיליתי מאוחר מדי שסיבולת התנודתיות שלי לא מספקת.

אז הייתי אומר שמטרת פלח המזומן הוא מיתון הירידות ופחות איזון התיק.
לא ממש ברור לי מה ההבדל הגדול בין השניים.
גם אג"ח משמש בעיקר למיתון תנודתיות ופחות בשביל "איזון התיק".

לא ממש ברור לי מה ההבדל הגדול בין השניים.
גם אג"ח משמש בעיקר למיתון תנודתיות ופחות בשביל "איזון התיק".
לא משנה אג״ח או מזומן. השאלה היא האם אתה מחזיק את זה בשביל שיהיה לך מאיפה למשוך בעת הצורך / לא לראות ירידות חדות בתיק (סיבות אלו הן למטרת מיתון הירידות), או בשביל שיהיה לך הון זמין לרכוש מניות בעת ירידות (זה לדעתי נתפס יותר כ״איזון״).

לדעתי רק הסיבה הראשונה מצדיקה פלח סולידי (אג״ח/מזומן) והשניה לא.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אז הייתי אומר שמטרת פלח המזומן הוא מיתון הירידות ופחות איזון התיק.
גם אני לא מצליח להבין מה ההבדל.
השאלה היא האם אתה מחזיק את זה בשביל שיהיה לך מאיפה למשוך בעת הצורך / לא לראות ירידות חדות בתיק (סיבות אלו הן למטרת מיתון הירידות), או בשביל שיהיה לך הון זמין לרכוש מניות בעת ירידות (זה לדעתי נתפס יותר כ״איזון״).
אני לא מבחין בין שתי הסיבות ומבחינתי זו אותה המטרה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Finfree תיק של אמא בת 80 שוק ההון 18
ס הוצאת כסף מקופת גמל להשקעה לטובת תיק השקעות בניהול עצמי צרכנות פיננסית 4
D פיצול תיק באינטראקטיב ברוקר ארה"ב - עקב גרושין מיסים 5
G התייעצות | השוואת תיק עצמאי לקרן השתלמות שוק ההון 1
S תיק לקראת גיל 30 שוק ההון 10
ה מינוף, הלוואות והגדלת תיק ההשקעות יזמות והגדלת הכנסות 14
G תיק השקעות של gabi שוק ההון 8
$$$ טראמפ $$$ תיק ההשקעות של טראמפ?! שוק ההון 206
Y בעלי תיק באינטראקטיב, איך אתם מחשבים רווח/הפסד בשקלים לצורך מס? מיסים 13
Elliott מעבר מדינה ב2-4 שנים הקרובות ואיך זה משפיע על תיק השקעות שנמצא בבנק ישראלי? שוק ההון 4
A התלבטות לגבי איך לבנות תיק. שוק ההון 6
R חלוקה מחדש של תיק השקעות 1.1m שוק ההון 8
L פתיחת תיק השקעות שוק ההון 22
C אסטרטגיית הנזלת תיק מניות לפני תשלום הלוואת קבלן - דירה על הנייר נדל"ן 7
P איך לדעת אם למישהו יש תיק בהוצאה לפועל? אוף טופיק 4
ח מבנה תיק משפחתי: IB / בית השקעות / חשבון משותף – פשטות מול מורכבות דיווח שוק ההון 17
K חו״ד על תיק שוק ההון 5
ח שיתוף תיק השקעות, יומן מסע והתאמות יומני מסע אישיים 12
ב תיק השקעות במיטב טרייד שוק ההון 3
A איפוס תיק לצורך יצירת מגן מס שוק ההון 6
S פתיחת תיק במס הכנסה על השכרת דירה מיסים 8
T התייעצות | מימוש תיק השקעות לצורך רכישת דירה להשקעה נדל"ן 28
Y תיק All-Weather שוק ההון 12
hommie העברת תיק מבנק לבית השקעות שוק ההון 6
ש העברה של תיק ני"ע מבנק לברוקר בנסיבות סבוכות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 20
D סגירת חשבון באקסלנס טרייד ופתיחת תיק בשני בתי מסחר שוק ההון 3
M איך להרכיב תיק השקעות ראשון? שוק ההון 3
כ דעה על תיק ההשקעות שלי שוק ההון 2
A העברת תיק ניירות ערך יומני מסע אישיים 1
ה מישהו נייד תיק מניות מברוקר ישראלי לאינטראקטיב ושרד כדי לספר? צרכנות פיננסית 10
Y מימון עצמי לרכישת דירה - מתוך תיק השקעות ישראלי, תיק ני"ע ב- IB או קרן השתלמות? שוק ההון 4
מ תיק "שהסתבך" + כסף חדש שוק ההון 12
ה תיק השקעות מול קופת גמל שוק ההון 61
J הגנה מוגבלת מאוד על תיק מסחר בIBIE/IBKR שוק ההון 32
F ניוד תיק השקעות צרכנות פיננסית 5
B שאלות על ירושה של תיק השקעות שוק ההון 4
Dr Spock תיק בתיקון 190 וגם תיק רגיל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ס השתחרר מענק חתימה מהעבודה ומעוניין לפתוח תיק השקעות שוק ההון 2
E לא עושה כלום בעבודה מרוויח 20 ברוטו, תיק השקעות כמעט סביב ה2 מ' שקל. קללה או ברכה? יומני מסע אישיים 36
מ סגירת תיק מס הכנסה ib מיסים 3
M עוד דרכים לפזר את תיק ההשקעות? שוק ההון 42
בנגה ניהול תיק השקעות - עזרה להורים שוק ההון 4
F עלות העברת תיק מאקסלנס לברוקר אחר? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
T הודעה על פתיחת תיק ליחיד במס הכנסה - סוג תיק 92 מיסים 5
ע תיק מניות ברילוקיישן מיסים 7
B תיק השקעות וניתוק תושבות שוק ההון 3
B דרוש עזרה - מעוניין בספרי לימוד כהכנה לבחינות מנהל תיק השקעות שוק ההון 0
ק תיק חכמת ההמונים שוק ההון 14
M אחי פצוע צה"ל עם הורי כאפוטרופוס. חשבתי להשקיע את הכסף עם מנהל תיק השקעות. דיברתי עם מיטב, והם לא רצו אפוטרופוס. איך מומלץ להשקיע כסף לבעל אפוטרופוס? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 18
Y תיק השקעות בפסגות שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה