• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

תחילת מסעו של עתודאי

כדאי להכיר את חקיקת המיסוי בנוגע לדירת יחידה, ולכל דירה שנייה ומעבר - גם ברכישה וגם במכירה.
כן קראתי על זה לא מעט,
אני עדיין נוטה לחשוב שלמרות המגן מס את הפנסיה שלי בעתיד אני פשוט לא אפגוש אף פעם ולכן כמעט כל השקעה עדיפה על זה, במיוחד כזאת שיכולה ליצור cashflow עתידי בגיל הפרישה.
אשמח לדעתך בנושא

כן קראתי על זה לא מעט,
אני עדיין נוטה לחשוב שלמרות המגן מס את הפנסיה שלי בעתיד אני פשוט לא אפגוש אף פעם ולכן כמעט כל השקעה עדיפה על זה, במיוחד כזאת שיכולה ליצור cashflow עתידי בגיל הפרישה.
אשמח לדעתך בנושא
מעבר למיסוי הכבד על דירות מעבר ליחידה, התזרים הוא כ 3% ברוטו (אופטימי) וכאב הראש לא קטן בכלל - תחלופת שוכרים, תיווך, תיקונים, נזקי טילים ושלל כאלה.

תקרא בפורום על סולם אג״ח, למשל, כאמצעי להכנסה על פני זמן. גם יש מי שבגישת מניות/מדדי דיבידנד. ונראה שיצרת לך עסקים/הכנסות פאסיביות ואתה לומד יפה ליצור כאלה.

צבא + עסקים
אני כרגע רק חצי שנה בשירות הסדיר אבל אני מאוד מוטרד מהקבע - אסור לעבוד, אסור להחזיק עסק וכו׳.
אני עוד לא בשלב של ללכת לעורך דין לבדוק מה הwork arounds שיש סביב זה אבל אשמח לייעוץ אם מישהו מכיר, כרגע כל מי שדיברתי אותו אומר לצאת מהצבא בסוף הסדיר, כרגע זה לא אופציה מבחינתי. אשמח לדעת אם מישהו מכיר פקודה שמתירה דבר כזה בלי הדרישה לתרום את הכסף וכ׳ו.
אין לי ניסיון ספציפי בנושא אבל אני לא חושב שיש מישהו בצבא שיפנה אלייך ויגיד לך "מה זה העסק הזה עם 50% בעלות שלך בו".
תוודא אולי שאתה לא שכיר של העסק לתקופת הקבע, ולא חושב שתהיה לך בעיה.

- במקומך הייתי פונה היום לעורך דין רלוונטי.

מאיפה הגיעה המחשבה הזאת?
העלאת גיל הפרישה ל70, עד שאני יגיע לפנסיה כבר יעלו את זה ל75~80...
חוסר אמונה כללי במוסדות המדינה, אני לא מבין איך הכסף אמור להתכנס, ביטוח לאומי פושט רגל ועוד מלא דברים שפשוט המתמטיקה שלהם לא מסתדרת...
בנוסף ככל שאני חושב על זה יותר להפקיד 10~15 אחוז מהכסף שלהם בשביל לקבל אותו בגיל 70 שאי אפשר כבר לעשות איתו כמעט כלום (לצאת לטיול קשישים בחול שכולם חצי גריאטרים) מרגיש לי מיותר... מעדיף להנות ממנו ולהשקיע אותו במשהו שיש לי שליטה עליו היום.

נראה לי ערבוב של כמה דברים:
- גיל 70 זה לא כזה זקן. זה לא גריאטרי
- לא חייבים לעבוד עד גיל הפרישה
- ביטוח לאומי פושט רגל? מה תכננת לקבל שם? קצבת זקנה, הם לא משלמים לך את הפנסיה
- אם אתה חרד שלא תראה את הפנסיה (כי זה תקנון קולקטיבי), יש חלופות חיסכון פנסיוני שהן לא קבוצתיות

אתה יכול למשוך את הפנסיה הצבורה *שלך* החל מגיל 60.
העלאת גיל הפרישה לא פוגעת באפשרות למשוך את הכסף בגיל 60, אלא רק בשלב שבו מתחילים לקבל את קצבת הזקנה מהביטוח הלאומי והמועד לביצוע קיבוע הזכויות (כלומר המועד לקבלת הטבת המס על הקצבה המזכה). ובכל מקרה בגיל 60 אתה יכול להתחיל למשוך את הקצבה המוכרת ללא מס.

חוסר אמונה כללי במוסדות המדינה, אני לא מבין איך הכסף אמור להתכנס
אם אתה לא מאמין בכלל במדינת ישראל אז אולי באמת אין לך מה לעשות כאן. אבל אז זה לא קשור רק לפנסיה…

ביטוח לאומי פושט רגל ועוד מלא דברים שפשוט המתמטיקה שלהם לא מסתדרת...
מה הקשר לפנסיה?
שוב, אולי אתה מתבלבל עם קצבת זקנה?

בנוסף ככל שאני חושב על זה יותר להפקיד 10~15 אחוז מהכסף שלהם בשביל לקבל אותו בגיל 70 שאי אפשר כבר לעשות איתו כמעט כלום (לצאת לטיול קשישים בחול שכולם חצי גריאטרים)
אתה מאוד צעיר:lol:
אבל זה יעבור לך:>

חוסר אמונה כללי במוסדות המדינה, אני לא מבין איך הכסף אמור להתכנס, ביטוח לאומי פושט רגל ועוד מלא דברים שפשוט המתמטיקה שלהם לא מסתדרת...
בנוסף ככל שאני חושב על זה יותר להפקיד 10~15 אחוז מהכסף שלהם בשביל לקבל אותו בגיל 70 שאי אפשר כבר לעשות איתו כמעט כלום (לצאת לטיול קשישים בחול שכולם חצי גריאטרים) מרגיש לי מיותר... מעדיף להנות ממנו ולהשקיע אותו במשהו שיש לי שליטה עליו היום.
קיבלת תשובות טובות, במיוחד זאת
אתה מאוד צעיר:lol:
אבל זה יעבור לך:>
ובגילך אתה יכול לעשות שני דברים - להחכים ע"י קריאה והבנה של נושאים שלא טרחת להבין אבל יש לך דעה עליהם, ולהחכים ע"י הסתכלות על בני 60-70-80 בסביבתך ובקריאת סטטיסטיקות שונות כדי לראות אם ההשערה שלך לגבי "טיולי קשישים" וכיוצא בזה תקפה עדיין.

ובגילך אתה יכול לעשות שני דברים - להחכים ע"י קריאה והבנה של נושאים שלא טרחת להבין אבל יש לך דעה עליהם, ולהחכים ע"י הסתכלות על בני 60-70-80 בסביבתך ובקריאת סטטיסטיקות שונות כדי לראות אם ההשערה שלך לגבי "טיולי קשישים" וכיוצא בזה תקפה עדיין.
מהסתכלות על החיים, בעיקר מאיך שאני רואה את המשפחה שלי אני באמת לא מצליח להבין מה שווה כסף שאתה מבוגר (בוא נעזוב לרגע את הכסף שצריך בשביל להתקיים ממנו, שאני לא חושב שיחסר לי). אין ערך לכסף שאתה ״זקן״ , אתה כבר לא יכול לטייל, לא יכול להנות מהחיים ומגיע לנק׳ שאתה מבזבז אותו בשביל ריגושים מינורים (והרבה יותר בשביל אותו ריגוש).
אני רואה את ספתא שלי, ניצולת שואה שחסכה כל השנים שלה, לא טסה לחול, לא נסעה לחופשות, גרה בדירה צנועה ואכלה כל חיה אוכל פשוט בשביל לחסוך , עכשיו היא מחלקת כסף לנו לנכדים ואומרת ״תיקחו את הכסף ותהנו ממנו כי לי כבר אין מה לעשות איתו״.
אני רואה איך אבא שלי שגם היה מאוד חסכן ועבר לא מזמן מחלה קשה , קונה לעצמו רכבי ספורט יקרים רק בשביל להרגיש שהוא קצת נהנה מהכסף שחסך כל החיים (שדרך אגב אני ואח שלי נסענו עליהם יותר ממנו - ונסענו מספר חד ספרתי של פעמים) אני רואה איך עכשיו הוא מנסה לטוס לחול לטיולים ארוכים ויקרים אבל בתכל׳ס, הוא כבר לא יכול באמת להנות מהם.
הדבר היחיד שאני רואה בפנסיה זה הטבת מס כלשהי על מוצר בינוני מינוס שמיועד להבטיח שלבן אדם הממוצע יהיה אוכל בגיל 70.
סליחה אם פגעתי ברגשות של מישהו שנמצא בגילאים האלו, אבל מההסתכלות הצרה על הקרובים אלי מרגיש לי שאין ערך לכסף עודף אחרי גיל 50-60 מעבר ללקנות דירה לילדים ולעזור לאחרים.

ובנימה אחרת, כרגע אני נמצא בהגנ״ש, בזבוז זמן האדם הכי גדול שראתה האנושות, לא להאמין שצהל מבקש עוד חיילים ובוא זמנית מתנהג ככה לכוח אדם , לקחו אותי למטווח, יריתי 3 כדורים בגדול ברצפה ושלחו אותי ״להגן״.
הנחתי שאם את הנשק אני לא יודע לתפעל וכל הדבר הזה הוא בסך הכל כסת״ח אחד גדול אני אנצל את הזמן ללמוד ולעבוד עם הלפטופ ונקווה שלא יקרה שום דבר (שלא יתפוס אותי איזה קצין).

הכנסות

מלגת דוקטורט : 11000 (לא מחוייבת במס, ללא הפרשות לקרן השתלמות ופנסיה)
צה״ל: 4400 (סדיר פטור ממס)
חילטור שעשיתי לו אוטומציה באונברסיטה - 6k (כרגע זה תקף לעוד חודשיים, מקווה שאוכל להמשיך עם זה לסמסטר הבא גם).
בנוסף לזה הם מפרישים 600 שקל לקרן השתלמות ו1300 שקל לפנסיה.
הכנסות כעצמאי -
הגעתי ל120 אלף, עוד לא הפקדתי לפנסיה, אקבל החלטה בחודש הקרוב ואעדכן בעדכון הבא.
העסקים
האתר E - הכניס מתחילת ינואר 240 אלף. אח שלי מנהל ומתחזק את זה לחלוטין וזה שלו.
אתר H -
לאחר עבודה סופר אינטנסיבית שלי ושל השותף אני שמח להגיד כי:
1. הגענו ל100,000 משתמשים יוניקים וכ10,000 אלף משתמשים שעברו הרשמה (טלפון וכ׳ו) עם קצב של 400 חדשים ביום מתוכם 50-75 חדשים רשומים.
2. חתמנו על עוד עסקאות, סה״כ עובדים עם 10 שותפים נכון לעכשיו
3. הצלחנו לאפטם כמעט לחלוטין אחרי המון ab tests והגענו ליחס של 1/8 בין משתמש באתר לנרשם
4. עולה בממוצע שקל ועשרים אגורות להביא רשום לאתר (פרסומות)
5. כל רשום עד כלפני חצי שנה היה שווה לי בתוחלת כ1.5 שקל, עד כלפני 3 חודשים כל רשום היה שווה לי כ2-3, שקל נכון להיום כל רשום שווה לי על הנייר כ 100-50 שקל
הקפיצה המשמעותית נובעת בעיקר ממערך טלפוני וagents שמדברים עם המשתמשים 24/7 ומפיקים מהם ערך (כרוך בעלות תפעולית נוספת מאיתנו).
(עד עכשיו חיכינו שהמשתמש יצור לנו ערך דרך האתר, לוקחים את זה עכשיו לידיים שלנו).
6. גייסו עובד מכירות ראשון לחברה, מי שתפקידו על הנייר זה לגרום לכל משתמש להיות שווה 50-100 במקום 4 ש״ח, אקבל data אמיתי חודש הבא כי הוא בדיוק התחיל לעבוד השבוע.
7. כמות הכניסות האורגניות היא כמעט ביחס של שליש לשיווק, אנחנו נהיים פה לאוזן עם seo מאוד גבוה ואני חושב שאפשר להגיד שאנחנו האתר הכי גדול בישראל בתחום.

על הנייר אנחנו יושבים על כ5000 ש״ח של data ביום, לצערי אנחנו עוד לא מצליחים לנצל את זה עד הסוף , מקווה שעד סוף השנה נבין בדיוק איך לעשות את זה.

חברה A -
בגדול לא יצא לי לשבת על זה, בעיקר בגלל לחץ מהצבא ,הדוקטורט ואתר H. מאמין שאתחיל לפנות לזה זמן לקראת סוף השנה שדברים יתחילו להתייצב בשאר החלקים שלי בחיים.

הוצאות
3800 שכר דירה וחשבונות, אוכל התחלתי לקחת מההורים מוכן או לקחת/לאכול בצבא, אין לי כוח וזמן להכין.
סה״כ ~ 4500
חיסכון חודשי - אזור 30k משתנה בין חודשים לפי כמות העבודה שלי

כספים שבבעלותי (באלפי שקלים)

קרן השתלמות
77 snp
פנסיה
62 snp
תיק השקעות פרטי
אז אחרי הנפילה המטורפת שהייתה לאחרונה המספר לא השתנה משמעותית (בעיקר כי הפקדתי כמעט עוד 100 אלף שהתאדו בשוק).
מזומן - 2000
מניות באלפים (k)
AAOI - 50
apple - 41.5
amd - 331
amazon - 170 -
asml - 273
chor - 24
google - 99
hesm - 107
lite - 31
vxux 53.5
meta - 39
vti - 134
bank 5 isreal - 130
TLV 125 - 31.5

סה״כ תיק פרטי - 1.52m !!!!
סה״כ קרן השתלמות - 77
סה״כ פנסיה - 62

שווי נקי - 1670 (לא כולל שווי הדירה מההורים + כסף ממנה)

צבא

יום יום דיי משעמם, אין הרבה מה להגיד.

לגבי הדוקטורט
כתבתי מאמר ראשון, צריך לעשות עוד קצת ניסויים וסגירת פניות אחרונות לפני ההגשה, לא השתנה כלום מהפוסט הקודם כי עוד לא הגעתי לזה. מחכה שסטודנטים יסיימו את תקופת המבחנים ואשלם למישהו לעשות לי את הניסויים.
במהלך כתיבת ה״מאמר״ השני - עבודה עם התעשייה במהלך הדוקטורט, פרוייקט שמתחיל להגיע לסיומו עם תוצאות טובות - יהיה אסור לפרסם מאמר אבל יכנס כחלק של התזה תחת עבודה עם תעשייה.
עוד לא קיבלתי יום לימודים בעיקר כי תמיד יש ״משהו דחוף שחייב לעשות״.

אעדכן ברבעון הבא או פעם הבאה שאהיה משועומם.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אין ערך לכסף שאתה ״זקן״ , אתה כבר לא יכול לטייל, לא יכול להנות מהחיים ומגיע לנק׳ שאתה מבזבז אותו בשביל ריגושים מינורים (והרבה יותר בשביל אותו ריגוש).
באיזה גיל אתה לא יכול כבר לטייל? מסביבי המוני בני 75-85 שמטיילים, מבלים, נפגשים, יוצאים להצגות ובתי קפה - אפילו אלה שסוחבים מחלה או שתיים.
בדיוק עכשיו חגגו לאבא של חבר קרוב 90 שנה וערכו לו מסיבה גדולה שכללה הופעה שלו מול כולם (היה שנים בתזמורת קלאסית). אותו זקן גם עושה כל יום הליכות, מנגן להנאתו עם עוד 2 חברים (אחת מהן זאת אשתו), נוסע לבקר את בנו ונכדיו, מלא שמחת חיים, חד ועירני.
הדוד של בעלי, שנפטר לאחרונה באמצע שנות ה-90 שלו, עבד בשמחה עד גיל 85, שיחק ולימד ברידג' עד גיל 90+, המשיך לנהוג ולדאוג לעצמו עד השנים האחרונות לחייו.
יש לי לא מעט דוגמאות שאני מכירה ורואה.
יכולה להבין מאיפה הגיעה לך "ההבנה" שלך אבל אתה עוד צעיר ויכול להרשות לעצמך להרחיב את המבט ובטח לקרוא מחקרים על הנושא.
תיק השקעות פרטי
מציעה לקרוא פוסטים ושרשורים בפורום, אולי יעזור לך לשנות כיוון ממניות ספציפיות למדדים מפוזרים היטב.
אתה אדם מאד מאד עסוק, וכבר מושקע בכמה "מניות" ספציפיות (המקצוע שלך, האתרים שלך), ותיק השקעות כמו שלך דורש להיות כל הזמן עם האצבע על הדופק כדי לקנות ולמכור בזמן הנכון.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D תחילת קריירה, אסטרטגיה ותיק השקעות נוכחי יומני מסע אישיים 14
N תחילת העסקה אזרח אמריקאי-ישראלי בישראל - שיקולים בנוגע לפנסיה מקיפה, ביטוח מנהלים, אכע.נכות, ביטוח שארים וכו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
H תחילת דרך מאוחרת - אשמח להמלצות יומני מסע אישיים 5
א תחילת היומן מסע יומני מסע אישיים 40
C דירה ראשונה להשקעה - תחילת המסע נדל"ן 11
B האם להקים פנסיה באופן עצמי לפני תחילת עבודה כשכיר, למי שאין קופה פעילה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ס תמ"א 38 חיזוק מבנים - תחילת פרוייקט התייעצות נדל"ן 14
ח התייעצות | תחילת הדרך עם סכום כסף משמעותי יומני מסע אישיים 9
I תחילת מסע יומני מסע אישיים 8
Shnizelia טיולי של 3 שבועות אחרי תחילת עבודה חדשה אוף טופיק 12
G דברים שכדאי לעשות לפני תחילת משא ומתן על רכישת דירה נדל"ן 3
K תחילת הדרך בהשקעות (ובכלל) יומני מסע אישיים 20
מ מועד תחילת חישוב תשואה בפוליסת חסכון שוק ההון 0
S תחילת הדרך בעולם ההשקעות שוק ההון 21
T תחילת השקעה בקרנות אמריקאיות בברוקר ישראלי מועבר לIB בהמשך שוק ההון 8
T תחילת הדרך שוק ההון 6
O תחילת מסע קצת שונה יומני מסע אישיים 11
M תחילת דרכי כמשקיע שוק ההון 17
M היכרות: תחילת המסע והגדרת יעדים יומני מסע אישיים 8
avi90 תחילת הדרך יומני מסע אישיים 9
W שאלות לפני תחילת השקעה שוק ההון 4
L תחילת דרכי כמשקיע מן המניין שוק ההון 9
L תחילת דרך בהשקעה כספי שוק ההון 15
משה תחילת עבודה חדשה - מה המשימות הביורוקרטיות שקריטי לסגור? צרכנות פיננסית 18
S תחילת פעילות- S&P500 זה טוב? זה רע? וגם קצת על קרן השלמות שוק ההון 38
W תחילת מסע,בן 34 ,50000 חובות יומני מסע אישיים 52
ETL סוף\תחילת שנה שוק ההון 14
A תחילת המסע שלי... יומני מסע אישיים 43
מסעו של צעיר תל אביבי יומני מסע אישיים 12
ע מסעו של העתודאי יומני מסע אישיים 85
N מסעו של נועם (שזה אני) יומני מסע אישיים 3
הסולידית מישהו מעוניין לשתף את מסעו בתקשורת? אוף טופיק 68
Waler מסעו של נורמן אל עבר החופש יומני מסע אישיים 81
A קרן אירית חדשה של Vanguard בשם VALL שוק ההון 5
אוגורן חדש? כרטיס דביט של Wise צרכנות פיננסית 29
A האם יש טעם לגוון את החלק הסולידי של התיק: שוק ההון 19
N חוקיות של בוט פולימרקט קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
ס איך להעריך כדאיות של פוליסת ביטוח בריאות מהעבודה? צרכנות פיננסית 5
שיר הלל לטבע איך לבחור קרן ספציפית מתוך שורה של אופציות שוק ההון 4
Finfree תיק של אמא בת 80 שוק ההון 18
P זכות הצבעה של יורדים מהארץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 76
ה מקורות של כלכלנים בכירים בעד ונגד השקעה פאסיבית שוק ההון 24
א יתכן שסיפור ה-Margin Call של לאופולד אשנברנר מוכיח, שבסוף הכל עניין של דטרמיניזם פוסטים מאיכות נמוכה 32
נ מחפש ספרים וחוברות מעודכנים של קורס אתיקה ודיני ניירות ערך (למבחני רשות שוק ההון);לקניה יד 2 התפתחות אישית 0
א התייעצות כדאיות: הוספת ממ"ד לדירת השקעה באזור השרון (עלות של כ-205 אלף שקל) נדל"ן 27
P אקטואר לבדיקת כדאיות של מודל פיננסי קבוצתי פוסטים מאיכות נמוכה 4
ל ניתוח מדיניות השקעה של 'מיטב' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 79
I בנקאות פתוחה - כרטיסים של שני בני זוג באותו חשבון צרכנות פיננסית 7
א רפורמת ״חשבון השקעה״ של משרד האוצר… מה דעתכם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S פריסת מס אחורה (של חל הודעה מוקדמת/ מענק פרישה/ ימי חופשה/ ימי מחלה) מיסים 6

נושאים דומים

Back
למעלה