• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שינוי כיוון- שוק ההון במקום נדל"ן?

• פותח הנושא פותח הנושא tester
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
לחישובים כאלה, הכלי הטוב ביותר לדעתי הוא Portfolio Visualizer, וספציפית סימולציית מונטה קרלו או Backtest Asset Allocation / Portfolio. הוא נותן גם את האפשרות למשיכה או הפקדה חודשית, מצמיד לאינפלציה, ועוד.
אפשר לבדוק איתו אם המספרים עושים שכל.

יש שם אפשרות לסמלץ סימולציה דומה למה שפותש מבקש?

נראה שאפשר או משיכה תקופתית או הפקדה תקופתית, אבל לא שתיהן, וגם לא לבחור תקופות של משיכה החל מזמן מסוים והפקדה עד זמן מסוים.

אם לוקחים הנחת תשאה קבועה אז נורא פשוט לסמלץ דבר כזה או לבנות מחשבון כזה, אבל אני רוצה את הסימלוץ לפי ההסטוריה עם אחוזי הצלחה וכו'.

כשמריצים בסימולטור, מה מקובל לבדוק? כולל היסטוריה מלאה? או שמספיק לבדוק 15-20 שנה אחורה? (15 זה לא כולל את העשור האבוד...)
ככל שתבדוק עם יותר מידע, הסימולציה תהיה אמינה יותר.
סימולצית מונטה קרלו היא כמו הטלת מטבע, או הטלת קוביה. ככל שתטיל יותר פעמים כך התוצאה תהיה קרובה להסתברות.
אם תטיל מטבע 10 פעמים, יש מצב שעשר פעמים ייצא עץ. אם תטיל אותה מטבע 10 אלפים פעם, כנראה שחצי יהיה עץ וחצי פלי.

נראה שאפשר או משיכה תקופתית או הפקדה תקופתית, אבל לא שתיהן, וגם לא לבחור תקופות של משיכה החל מזמן מסוים והפקדה עד זמן מסוים.

אם לוקחים הנחת תשאה קבועה אז נורא פשוט לסמלץ דבר כזה או לבנות מחשבון כזה, אבל אני רוצה את הסימלוץ לפי ההסטוריה עם אחוזי הצלחה וכו'.
כן, אפשר לעשות שם סימולציה גם של הפקדה תקופתית, גם משיכה תקופתית עם אחוזי הצלחה היסטוריים.
לא מצאתי שם כרגע משהו שא"א לעשות...

ככל שתבדוק עם יותר מידע, הסימולציה תהיה אמינה יותר.
סימולצית מונטה קרלו היא כמו הטלת מטבע, או הטלת קוביה. ככל שתטיל יותר פעמים כך התוצאה תהיה קרובה להסתברות.
אם תטיל מטבע 10 פעמים, יש מצב שעשר פעמים ייצא עץ. אם תטיל אותה מטבע 10 אלפים פעם, כנראה שחצי יהיה עץ וחצי פלי.
ברור שבשביל מרווח בטחון אני בודק היסטורית כמה שיותר אחורה עם כמה שיותר קריסות כדי לא למצוא את עצמי בלי מכנסיים...
אבל אני מתכוון האם הגיוני לצפות לתשואות דומות של ה20 שנה האחרונות שיחזרו על עצמם גם בעוד 20 שנה הבאות, לא בשביל לקחת הלוואה על חשבון התשואות האלו... אלא להבין מה הסיכוי לכל כיוון.
לדוגמא, אם אני יודע שיש אחוז סביר של תשואות מאד יפות כמו ב15 שנים האחרונות, אז גם אם אני לוקח בחשבון שיש סיכוי גדול שזה לא יקרה עדיין זה קצת משקל לכן למכור את הדירה- כי לפי החישוב הקיצוני שלי אני מגיע לאותו תוצאה כמו שאני נשאר את הדירה אז לא בטוח שיש עניין, אבל אם יש סיכוי למשהו דרמטי לטובה מהצד השני אז זה שיקול שכן צריך להסתכל עליו.
מקווה שהסברתי את עצמי...

אלא להבין מה הסיכוי לכל כיוון.
אף אחד לא יודע מה יהיו התשואות העתידיות. הדבר הכי קרוב למה שאתה רוצה, זה מחקר סטטיסטי שמתנה את התשואה העתידית במכפיל הרווח הנוכחי. סטטיסטית, עם מכפילים גבוהים כמו היום, התשואה הצפויה היא משהו כמו 5-7%. דבר עם צטבוט להרחבה בנושא.

האם הגיוני לצפות לתשואות דומות של ה20 שנה האחרונות שיחזרו על עצמם גם בעוד 20 שנה הבאות
תשואת המחיר הנוכחית של ה- s&p 500 מתמחרת צפי עליה שנתי של 16% ברווח הנקי של החברות. זה צפי מאד אגרסיבי ומגיע עם פרמיית סיכון גבוהה. אם הציפיה תתממש אז בסבירות גבוהה המחיר ישתנה במתינות לפי מצב הריבית תוך כדי ירידת המכפילים עד להתייצבות מול ממוצע כלשהו (היסטורית בין 15 ל- 20, כשהממוצע נוטה בשנים האחרונות לעלות), כלומר מצב פחות או יותר שטוח. אם הציפיה לא תתמש אז בסבירות גבוהה השוק יתחיל לרדת, או שיצטרכו למצוא איזה הצדקה אחרת למחירי החברות.

צריך עליה בקצב העליה של הרווח השנתי של החברות בשביל שהשוק ימשיך לעלות באותו קצב של השנים האחרונות ולזה אני רואה סבירות מאד נמוכה, בייחוד שהחברות הגדולות מזינות חלק משמעותי מהעליה ברווח על ידי פיטורים. ישנה חוסר וודאות גדולה סביב ההשפעה של ה- AI על ביצועי החברות כאשר אחרי הייפ גדול מתחילים להשמע קולות שמטילים ספק בהיקף ההשפעה הצפוי של ה- AI על הרווחיות. אז אנחנו לא יודעים מה יהיה, אבל היסטורית והגיונית מכפילים גבוהים נוטים להתכנס לממוצע וכרגע אנחנו במכפילים גבוהים.

זה לא אומר שכדאי או לא כדאי להשקיע, מן הסתם אם אפשר אז תמיד כדאי להשקיע. זה רק אומר שאי אפשר לבנות על התשואות של השנים האחרונות, ולמעשה בשנים הקרובות יותר נכון לצפות לתשואות הרבה יותר נמוכות.

זה רק אומר שאי אפשר לבנות על התשואות של השנים האחרונות, ולמעשה בשנים הקרובות יותר נכון לצפות לתשואות הרבה יותר נמוכות.
אם אני מבין נכון יש 2 דרכים להגיע לזה, או קריסה מהירה ותיקון עמוק בשוק מה שבהכרח יגרום לתשואה ממוצעת נמוכה גם אחורה או לחילופין שמכאן ואילך התשואות יהיו נמוכות בסביבות 5-7 אחוז מה שיתקן מכאן ולהבא.
הבעיה היא שא"א לדעת מה מבין 2 האופציות יקרו...
אני צודק?

אם אני מבין נכון יש 2 דרכים להגיע לזה, או קריסה מהירה ותיקון עמוק בשוק מה שבהכרח יגרום לתשואה ממוצעת נמוכה גם אחורה או לחילופין שמכאן ואילך התשואות יהיו נמוכות בסביבות 5-7 אחוז מה שיתקן מכאן ולהבא.
לא הבנתי איך התשואה יכולה להשתנות אחורה. וגם, 5-7 אחוז זו לא תשואה נמוכה בכלל, עכ"פ במונחים ריאליים, תשואה נמוכה זו התשואה של ריבית חסרת סיכון (t-bills/t-bonds בהקשר האמריקאי).

הבעיה היא שא"א לדעת מה מבין 2 האופציות יקרו...
אני צודק?
יש שלוש אופציות - עליה, דשדוש, וירידה, וצריך תוכנית מתאימה לכל מצב.

ברור. התכוונתי שאם עכשיו תהיה קריסה במניה אז בטווח ארוך אחורה אז ממוצע המניה יהיה נמוך יותר.
ההתכנסות לממוצע יכולה אבל לא חייבת להיות בדרך של ירידה, היא יכולה גם להיות תוך כדי עליה מתונה בשווי השוק במקביל לעליה אינטנסיבית יותר ברווחיות החברות.

ההתכנסות לממוצע יכולה אבל לא חייבת להיות בדרך של ירידה, היא יכולה גם להיות תוך כדי עליה מתונה בשווי השוק במקביל לעליה אינטנסיבית יותר ברווחיות החברות.
נכון, זאת האופציה השניה שהבאתי.
הבעיה היא שא"א לדעת מה יקרה...

זו בדיוק הסימולציה שפות"ש עשה, באמצעות Portfolio Monte Carlo Simulation.
שים לב שבלשונית Financial Goals הוא הכניס את כל המשיכות הצפויות שלו - 9 חתונות, וגם את ההפקדה השנתית הצפויה שלו. ובסוף קיבל תוצאה של אחוז הצלחה צפוי לכל Financial Goal.
רק שוב, קח בחשבון שזה Backtest לפי סטטיסטיקה של הנכסים שבחרת - תשואת העבר לא מעידה על תשואת העתיד, על אחת כמה וכמה לנכסים שיש להם היסטוריית מידע קצרה יחסית, על אחת כמה וכמה וכמה לנכסים שהם לא מדד רחב.

ברור שבשביל מרווח בטחון אני בודק היסטורית כמה שיותר אחורה עם כמה שיותר קריסות כדי לא למצוא את עצמי בלי מכנסיים...
אבל אני מתכוון האם הגיוני לצפות לתשואות דומות של ה20 שנה האחרונות שיחזרו על עצמם גם בעוד 20 שנה הבאות, לא בשביל לקחת הלוואה על חשבון התשואות האלו... אלא להבין מה הסיכוי לכל כיוון.
לדוגמא, אם אני יודע שיש אחוז סביר של תשואות מאד יפות כמו ב15 שנים האחרונות, אז גם אם אני לוקח בחשבון שיש סיכוי גדול שזה לא יקרה עדיין זה קצת משקל לכן למכור את הדירה- כי לפי החישוב הקיצוני שלי אני מגיע לאותו תוצאה כמו שאני נשאר את הדירה אז לא בטוח שיש עניין, אבל אם יש סיכוי למשהו דרמטי לטובה מהצד השני אז זה שיקול שכן צריך להסתכל עליו.
מקווה שהסברתי את עצמי...
הסברת מאוד יפה את עצמך
סיכוי יש להכל
צפי לעלייה תמיד צריך להיות יותר צנוע מהממוצע ההיסטורי =בפרט אם אתה עושה מהלך גדול!
רק אם אתה עושה צעדים אגרסיביים תזכור שרק אתה תישא בתוצאות ואף אחד מהפורום הנכבד הזה לא לוקח אחריות על מה שיהיה
מקווה שהפחד גורם לך לחשוב יותר ולא משתק אותך..

1. ריאליות היעד: האם הון ראשוני של 3 מיליון ש"ח + חיסכון חודשי דועך, יכולים ריאלית להפוך לתיק של 9 מיליון ש"ח (במונחים ריאליים) בטווח של 13-25 שנה? (ועוד לשמור הון 'לקרן עושק משפחתית'?)
  2. נדל"ן מול שוק ההון: האם נכון לוותר על נכס מניב ועליית ערך לטובת חשיפה מלאה לשוק ההון, בהינתן היעד של "קרן עושר"? זה כל העתיד של המשפחה, זה לא סיכון גדול מדי?
לכולם - תסלחו לי שהגעתי אחרי 5 עמודים וקראתי רק את הראשון. שאר הדיון לא עניין אותי, אז אם אני מפספס או ממחזר בתשובה אנא התעלמו.

לפותש - לא הבנתי למה אתה מתכנן 25שנה קדימה כשאין שום משמעות אופרטיבית או החלטה בזמן הקרוב.

תבנה תוכנית טובה ככל שתוכל, *אל תתחייב למיליון שקל*, וכשהילד הראשון יתארס אז תתתכנן את ההתחייבויות שלך לילדים. אתה תהיה עשור יותר חכם בתשואות שוק, חסכונות, גודל המשפחה ועוד.

תשובות לשאלות שלך:
1 - אולי כן ואולי לא. לא ודאי. אפשר לעשות סימולציות בשביל סטטיסטיקות, אבל גם לאחריהם התשובה לא תהיה ודאית.
2 - אולי כן ואולי לא. נידון בהרחבה וראוי לחפש שרשורים אחרים. השפעה רבה לטעם אישי ולתחושת סיכון/ביטחון אישי.

לפותש - לא הבנתי למה אתה מתכנן 25שנה קדימה כשאין שום משמעות אופרטיבית או החלטה בזמן הקרוב.

תבנה תוכנית טובה ככל שתוכל, *אל תתחייב למיליון שקל*, וכשהילד הראשון יתארס אז תתתכנן את ההתחייבויות שלך לילדים. אתה תהיה עשור יותר חכם בתשואות שוק, חסכונות, גודל המשפחה ועוד.
ברור! אני לא מתחייב כלום, אבל בשביל לחשב אם ההרפתקה הזו שווה לי אני מנסה לראות מה היא יכולה להביא לי...

מה רע בתכנון לטווח ארוך? מצויין לדעתי שהוא מתכנן כבר מעכשיו ולא נזכר שנתיים לפני החתונה.
וחוץ מזה שכן יש לו החלטה בזמן הקרוב - הוא צריך להחליט אם למכור את הדירה או לא.

ההערה שלי לא הייתה על תכנון אלא על החלטות.
וההחלטה האם נדלן או שוק ההון בלתי תלויה בהחלטה כמה יוקצה לכל ילד לחתונה.

וההחלטה האם נדלן או שוק ההון בלתי תלויה בהחלטה כמה יוקצה לכל ילד לחתונה.
מבחינתי כן.
כי אם במקרה הרע או הממוצע אני יוצא עם פחות רווח או אפילו אם רווח שלא משנה משמעותית את מה שיש לי אז לא שווה לי הסיכון והבלאגן.
אבל אם אני יודע שיש סיכוי בצורה טובה שבגלל המהלך הזה אני יכול לתת לכל ילד בצורה משמעותית מעבר למה שאני יכול לתת אם אני נשאר אם הדירה זה שיקול גדול עבורי.
כמובן כל עוד הסיכון להישאר עם פחות ממה שיש לי היום נשאר נמוך בצורה משמעותית.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
יש סיכוי שיהיה לך יותר ויש סיכוי שיהיה לך פחות.
אתה צריך לחדד את השאלה שלך.

מה ההגדרה האישית שלך לסיכון? למשמעותי?
אתה מבקש להשוות הסתברויות - אבל לא יצרת הסתברויות, ולא הגדרת מבחן כדי להשוות ביניהן. מה ה-fallback שלך לכישלון?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ח שינוי כיוון מקצועי התפתחות אישית 24
ריש-לקיש שינוי כיוון? המשך? הגיגים קדימה התפתחות אישית 27
ה שינוי כיוון והרבה שאלות פתוחות התפתחות אישית 6
B רס"ן בקבע - שינוי כיוון התפתחות אישית 3
T שינוי כיוון קריירה אוף טופיק 0
M הקצאת נכסים, שינוי כיוון שוק ההון 8
ב שינוי כיוון בקריירה התפתחות אישית 8
R שינוי כיוון מקצועי. התפתחות אישית 33
Dim שינוי תושבות מס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
D שינוי מסלול בקרן פנסיה, דווקא עכשיו? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
OOmer שינוי חלוקת נכסים בתיק שוק ההון 26
י שינוי דמי ניהול בקרנות כספיות לשנת 2026 שוק ההון 59
א שינוי תקרת הפקדה לקרו השתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Z העברת מניות בין מדינות (שינוי תושבות) שוק ההון 17
P שינוי מסלול בביטוח מנהלים ישן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
S שינוי מדיניות פרטיות של הבנק - התייחסות לבינה מלאכותית שוק ההון 7
מ דיווח שנתי למס הכנסה - מס עבור שינוי שער המט"ח מיסים 2
א שינוי במחיר ממוצע של מניה שוק ההון 18
M שינוי מועד חיוב בכרטיס אשראי צרכנות פיננסית 6
L חשבון Coinbase קיים - שינוי כתובת לישראל? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 0
ק שינוי לתזרים שלילי- האם נכון למשוך מתיק השקעות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
R תרחיש שינוי גיל פרישה בישראל אוף טופיק 32
V גובה התיק אינו תואם ביחד עם "שינוי מעלות" שוק ההון 7
Y שינוי מסלול התפתחות אישית 2
ד שינוי הקצעה בתיק -אשמח לחו"ד שוק ההון 8
H שינוי מסלול בביטוח מנהלים מלפני 2001 מגדל יותר קרן י' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
A התלבטות עקב שינוי קריירה התפתחות אישית 4
A שינוי מסלול בפנסיה והשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
B קרנות כספיות - שינוי בדמי הניהול שוק ההון 2
O שינוי אפיקי השקעות בשוק ההון שוק ההון 16
S קצב שינוי מקדמי ההמרה בקרנות הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
B פריקה + שינוי קריירה התפתחות אישית 79
Sesquiterpene שינוי קריירה ל-data science התפתחות אישית 10
L תהליך שינוי מסלול בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
D שינוי מסלול השקעה בקרן פנסיה - החתמת מעסיק ויועץ פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
N שינוי חשיפה מנייתית בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ד עמודת שינוי מעלות בספארק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
deussex שאלה עבור הוריי - שינוי מסלול לאחר יציאה לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ קרן סל בזמן שינוי הדולר שוק ההון 4
פ היטל השבחה לאחר שינוי תב״ע לפני קבלת היתר - גלגול חבות ברכישה נדל"ן 2
R פפר אינבסט עובר שינוי משמעותי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
א שינוי בהרכב התיק שוק ההון 68
י השפעת שינוי מט"ח על רכישת המניות הראשונית שוק ההון 53
Echelon שינוי מדיניות השקעה בפנסיה - מסלול S&P500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M קופת גמל - שינוי מסלול מרכיב פיצויים של מעסיק הקודם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
C שינוי מדיניות השקעה במסלול s&p500 במור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
R התייעצות נדל"נית לאור שינוי משפחתי - למכור ולקנות או מה לעשות? נדל"ן 9
flower שינוי בביטוחי הבריאות - מעבר אוט' מביטוח ניתוחים "השקל הראשון" ל"משלים שב"ן" צרכנות פיננסית 29
E יש שינוי מבחינה מיסויית כעת במעבר מAmeritrade לSchwab? מיסים 3
M שינוי מסלול השקעה בפנסיה - תוך כמה זמן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3

נושאים דומים

Back
למעלה