• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קצב שינוי מקדמי ההמרה בקרנות הפנסיה

• פותח הנושא פותח הנושא shlomtz
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

shlomtz

משתמש רשום
דירוג
2
בהתבסס על ניסיון העבר או על מידע מבוסס אחר -
מה שיעור השינוי הצפוי לדעתכם במקדמי ההמרה בקרנות הפנסיה ב-10 השנים הקרובות?

למשל, איזה תרחיש סביר יותר לדעתכם -
א. שבעוד 10 שנים מקדמי ההמרה בקרנות הפנסיה יעלו בכ-1-2% (למשל מ-200 ל-202)?
ב. שבעוד 10 שנים מקדמי ההמרה בקרנות הפנסיה יעלו בכ-10% או יותר (למשל מ-200 ל-220)?

אני לא מחפשת תשובות כלליות כמו "זה תלוי בשינוי תוחלת החיים", אלא אומדנים מנומקים.

יש בתקנונים של הגופים הפנסיונים לוחות מקדמים לפי שנת לידה ושנת פרישה , עבור מקרים שונים. אפשר למצוא ברשת די בקלות.

יש בתקנונים של הגופים הפנסיונים לוחות מקדמים לפי שנת לידה ושנת פרישה , עבור מקרים שונים. אפשר למצוא ברשת די בקלות.
אני יודעת, אבל אין שם תשובה ישירה לשאלה שלי.
אם מנסים להתחקות אחר השינוי במקדמים לאורך השנים בעבר כדי להסיק מזה לעתיד, הנתונים שמצאתי בטבלאות מעידים על קצב שינוי מזערי, אבל אולי אני מפספסת משהו בקריאת הנתונים ולכן שאלתי כאן.

שלחתי את השאלה למומחים במיטב ד"ש ותשובתם היא שקצב עליית המקדמים היה 0.47 נקודות בשנה ב-20 שנה האחרונות.

ייתכן ו-מלחמת חרבות ברזל פגעה בממוצע המדובר.
ייתכן ופגיעה במערכת הבריאות ובריחת מוחות תהפוך את הכיוון.

• אהבתי
Reactions: HHH
שלחתי את השאלה למומחים במיטב ד"ש ותשובתם היא שקצב עליית המקדמים היה 0.47 נקודות בשנה ב-20 שנה האחרונות.
המקדמים בלוחות לא מבוססים על הנתון הזה?

המקדמים בלוחות לא מבוססים על הנתון הזה?
בדקתי את הלוחות בתקנון של חברת ביטוח אחת (נדמה לי שהפניקס) וביחס למצב מסוים אחד (אישה ללא בן זוג ילידת 1970-1975 עם הבטחת קצבה ל-120 חודשים), ולא ראיתי כמעט שום שינוי במקדם ההמרה ב-10 השנים האחרונות.
אז לכאורה קיימת סתירה בין המקדמים בלוחות לבין הנתון של עלייה ב-0.47 נקודות בשנה. אבל יכול להיות שלא הבנתי נכון את הלוחות.
לכן אני מתייעצת כאן.

להבנתי המקדמים כבר צופים שינוי בתוחלת החיים ולכן לא בטוח שאפשר לצפות אותם בהתבסס על העבר (העבר אמור להיות מגולם בצפי)

ב 1.1.2025 הלוחות מתעדכנים והמקדמים יורעו בכ 2% בממוצע. כלומר תוחלת החיים עלתה יותר ממה שחזו בעדכון הקודם.

ב 1.1.2025 הלוחות מתעדכנים והמקדמים יורעו בכ 2% בממוצע. כלומר תוחלת החיים עלתה יותר ממה שחזו בעדכון הקודם.
מאיפה המידע? אפשר קישור במקרה וזה מהרשת?

ייתכן ו-מלחמת חרבות ברזל פגעה בממוצע המדובר.
ייתכן ופגיעה במערכת הבריאות ובריחת מוחות תהפוך את הכיוון.
אני חושב שקראתי איפושהו שתוחלת החיים נמדדת רק החל מגיל מסוים. כלומר אם מחר ימותו חצי מגילאי 25 זה לא ישנה כלום לחישוב תוחלת החיים.

אפשר למצוא אצלי באתר התייחסות לשינוי במקדמים לאורך השנים, האם זה מצביע על העתיד כנראה שלא. הנתונים היום מראים שיש העטה בשיפור בתוחלת החיים.
לגבי המקדמים בקרנות הפנסיה, רשות שוק ההון מבצעת מחקרים כל שלוש / ארבע שנים, עדכון המקדמים הבא צפוי להיות בינואר 25. השינוי הוא בערך חצי אחוז.
אפשר לקרוא על זה עוד באתר רשות שוק ההון תחת :

חוזר - תיקון הוראות החוזר המאוחד לעניין מדידת התחייבויות - עדכון מערך ההנחות הדמוגרפי בקרנות הפנסיה​

אני חושב שקראתי איפושהו שתוחלת החיים נמדדת רק החל מגיל מסוים. כלומר אם מחר ימותו חצי מגילאי 25 זה לא ישנה כלום לחישוב תוחלת החיים.
כמובן. מה שחשוב זה כמה זמן בממוצע נשאר לך לחיות מהיום שאתה מתחיל לקבל קצבה. אז אם אתה מתחיל לקבל בגיל 68 הנתון הרלוונטי הוא עד איזה גיל בממוצע חיים אלו שהגיעו לגיל 68. כל מי שמת לפני גיל 68 לא משפיע. באותו אופן נקבע המקדם לכל גיל אחר.

ומי שהתחיל לשלם לפנסיה בלי יורשים ונפטר/ נהרג/ נרצח/ נדרס משאיר את היתרה ליתר האוכלוסיה.
ושים לב שהמקדם מחושב לאנשים לפי "שנת לידה X".

מי שמוכן להסביר לי איך ילידי 80 מקבלים תוחלת חיים של 80+ שנים, כשאף אחד מהם לא הגיע עדיין לגיל 60...

אז אם אתה מתחיל לקבל בגיל 68 הנתון הרלוונטי הוא עד איזה גיל בממוצע חיים אלו שהגיעו לגיל 68.
יש איזו נקודה ממנה מתחילים או שמאז שהתחילו לשמר נתונים?

נערך לאחרונה ב:
אפשר למצוא אצלי באתר התייחסות לשינוי במקדמים לאורך השנים, האם זה מצביע על העתיד כנראה שלא. הנתונים היום מראים שיש העטה בשיפור בתוחלת החיים.
לגבי המקדמים בקרנות הפנסיה, רשות שוק ההון מבצעת מחקרים כל שלוש / ארבע שנים, עדכון המקדמים הבא צפוי להיות בינואר 25. השינוי הוא בערך חצי אחוז.
אפשר לקרוא על זה עוד באתר רשות שוק ההון תחת :

חוזר - תיקון הוראות החוזר המאוחד לעניין מדידת התחייבויות - עדכון מערך ההנחות הדמוגרפי בקרנות הפנסיה​

הקישור לא נפתח לי... אבל כתבת שהשינוי הוא בערך חצי אחוז וזה מספיק לי.
משהו שלגמרי לא ברור לי הוא מדוע מקדמי ההמרה כל כך שונים בין תקנונים של חברות ביטוח שונות, גם כשכל המשתנים דומים (ממתי התקנון ומה הפרמטרים של מין המבוטח, גילו, גיל הפרישה, שאירים, הבטחת חודשי תשלום וכו').
למשל, עבור אישה ללא בן זוג ילידת ינואר 1971 לפרישה בגיל 65 עם הבטחה של 120 חודשים:
מקדם ההמרה בתקנון של קרן הפנסיה שלי בהראל הוא בערך 202.
מקדם ההמרה בתקנון העדכני של קרן פנסיה במיטב דש הוא בערך 192.
מה פשר הפער? איזה מהם הגיוני יותר?

מקדם ההמרה בתקנון של קרן הפנסיה שלי בהראל הוא בערך 202.
מקדם ההמרה בתקנון העדכני של קרן פנסיה במיטב דש הוא בערך 192.
מה פשר הפער? איזה מהם הגיוני יותר?
עשית השוואה בין תקנון של קרן פנסיה כללית (משלימה) לתקנון של קרן פנסיה מקיפה

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
guesto חישוב קצב צמיחת רווחים באתרים הפיננסיים שוק ההון 0
doc29 קצב turnover גבוה כשיקול בבחירת קרנות שוק ההון 23
י שינוי דמי ניהול בקרנות כספיות לשנת 2026 שוק ההון 59
L שינוי תקרת הפקדה לקרו השתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Z העברת מניות בין מדינות (שינוי תושבות) שוק ההון 17
ח שינוי כיוון מקצועי התפתחות אישית 24
ריש-לקיש שינוי כיוון? המשך? הגיגים קדימה התפתחות אישית 27
ה שינוי כיוון והרבה שאלות פתוחות התפתחות אישית 6
P שינוי מסלול בביטוח מנהלים ישן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
S שינוי מדיניות פרטיות של הבנק - התייחסות לבינה מלאכותית שוק ההון 7
מ דיווח שנתי למס הכנסה - מס עבור שינוי שער המט"ח מיסים 2
א שינוי במחיר ממוצע של מניה שוק ההון 18
M שינוי מועד חיוב בכרטיס אשראי צרכנות פיננסית 6
Liel חשבון Coinbase קיים - שינוי כתובת לישראל? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 0
ק שינוי לתזרים שלילי- האם נכון למשוך מתיק השקעות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
R תרחיש שינוי גיל פרישה בישראל אוף טופיק 32
V גובה התיק אינו תואם ביחד עם "שינוי מעלות" שוק ההון 7
Y שינוי מסלול התפתחות אישית 2
ד שינוי הקצעה בתיק -אשמח לחו"ד שוק ההון 8
H שינוי מסלול בביטוח מנהלים מלפני 2001 מגדל יותר קרן י' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
A התלבטות עקב שינוי קריירה התפתחות אישית 4
A שינוי מסלול בפנסיה והשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
B רס"ן בקבע - שינוי כיוון התפתחות אישית 3
B קרנות כספיות - שינוי בדמי הניהול שוק ההון 2
O שינוי אפיקי השקעות בשוק ההון שוק ההון 16
B פריקה + שינוי קריירה התפתחות אישית 79
Sesquiterpene שינוי קריירה ל-data science התפתחות אישית 10
T שינוי כיוון קריירה אוף טופיק 0
L תהליך שינוי מסלול בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
D שינוי מסלול השקעה בקרן פנסיה - החתמת מעסיק ויועץ פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
N שינוי חשיפה מנייתית בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ד עמודת שינוי מעלות בספארק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
deussex שאלה עבור הוריי - שינוי מסלול לאחר יציאה לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ קרן סל בזמן שינוי הדולר שוק ההון 4
פ היטל השבחה לאחר שינוי תב״ע לפני קבלת היתר - גלגול חבות ברכישה נדל"ן 2
R פפר אינבסט עובר שינוי משמעותי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
א שינוי בהרכב התיק שוק ההון 68
י השפעת שינוי מט"ח על רכישת המניות הראשונית שוק ההון 53
Echelon שינוי מדיניות השקעה בפנסיה - מסלול S&P500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M קופת גמל - שינוי מסלול מרכיב פיצויים של מעסיק הקודם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
C שינוי מדיניות השקעה במסלול s&p500 במור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
R התייעצות נדל"נית לאור שינוי משפחתי - למכור ולקנות או מה לעשות? נדל"ן 9
flower שינוי בביטוחי הבריאות - מעבר אוט' מביטוח ניתוחים "השקל הראשון" ל"משלים שב"ן" צרכנות פיננסית 29
E יש שינוי מבחינה מיסויית כעת במעבר מAmeritrade לSchwab? מיסים 3
M שינוי מסלול השקעה בפנסיה - תוך כמה זמן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
algo.il ניודים מגוף אחד לאחר, שינוי מסלול השקעה - מה ידוע ומה לא ידוע? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
M הקצאת נכסים, שינוי כיוון שוק ההון 8
ע לימודים / שינוי קריירה התפתחות אישית 3
I אתם חושבים שיהיה שינוי אחרי המלחמה בממשלה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 358
נ שינוי תב"ע נדל"ן 12

נושאים דומים

Back
למעלה