• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שינוי כיוון מקצועי

חרדית הייטקסטית1

משתמש רשום
דירוג
7
אני עובדת כמעט 20 שנה בהייטק, מתקרבת ל40.
אני עצמאית עם 2 לקוחות גדולים ממש (אחד יושבת אצלו, שני מהבית) ומידי פעם לקוחות קטנים בפיקס.

ההכנסות שלי יפות, ואפילו מאוד, לא רק כלפי המקום הכלכלי ממנו הגעתי, אלא גם יחסית לגבר (אני אשה) חילוני (אני חרדית) בהייטק.
בהרגשה אני אמורה להרגיש בפסגה, שברתי כל תקרת זכוכית אפשרית. בפועל נשבר לי.
אני נחשבת "גאון", ופשוט משעמם לי. לא משנה כמה אני לומדת ומתפתחת וכו.
שלא תבינו, אני חוקרת טכנולוגיות, כותבת ארכיטקטורה, נהלי עבודה, וגם מפתחת (פרונט, בקנד, לוגיקות מסובכות, מה שתרצו) עושה הכל חוץ מלנהל אנשים (איכסססס, לא בשבילי). ועדיין, זה מרגיש שגם אם אעצום עיניים אצליח לענות לכם על כל שאלה הכי מסובכת לוגית, שאין לעולם באמת מה לחדש לי, שהכל "קל" מידי... הסיפוק שטוב לאנשים מהתוצר ולא מעצם העבודה כי היא כבר "פשוטה" לי.
אל תשלחו אותי לעוד נישות וכו, אני בהרבה וכל הזמן לומדת (ולפעמים מלמדת), אבל הכל אותו דבר.

שוקלת לחתוך לסייבר כבר שנים, אבל אני גם אמא בין לבין.... ויש לי רק 24 כפול 5.5 ימים בשבוע (דוסים "קיצונים" כמוני לא עובדים מחצות של שישי), אין לי זמן לעצמי, בטח לא ללמידה. ואם נדייק אני קודם אמא ואח"כ עבודה.

אני במחשבות של: למה ללמוד עוד פעם מאותו דבר? למה לא ללמוד משהו כיף, ולחתוך ל4 ימים בשבוע הייטק, ויום אחד נגיד סקיפרית או מטפלת ברכיבה/בעלי חיים או משהו מופרע אחר?
מתלבטת כמה זה מציאותי, כמה זה נכון כלכלית, וכמה זה יקרע לי ת’כיס מבחינת עלויות לימוד,
והאם לא יתסכל אותי אח"כ כשארוויח הרבה פחות לשעה ביום הזה...

על סקיפרית למשל יש לי רעיון מגניב שיכול ללכת טוב בציבור החרדי (ולא, אני לא אכתוב אותו כאן ),
רכיבה טיפולית - יש באזור שלי חוות שישמחו על מדריכה חרדית לשעות של מטופלות חרדיות,
אבל שניהם, כמה כבר הם יכניסו ביום השבועי יחסית לרווחי היום? כלום בריבוע....

כמה התפרעתי בחלומות שלי? אני לא מבוגרת מידי לחלום?
אני מפרנסת יחידה, כמו רוב הנשים סביבי, אז יש גם יותר "עול" של אחריות כלכלית עלי ועל ילדי (וגם בעלי, למרות שהוא כמעט לא עולה כסף ) אין משכורת נוספת להסתמך בזמן לימוד. וגם אני לא באמת יפסיק לעבוד, כי הלימודים של תחביבים והעבודה רק בהם יחרפנו אותי, כי יש שם כמעט אפס הפעלה של המוח... אני צריכה גם וגם.

אני לא מבוגרת מידי לחלום?
להפך, עכשיו זה הזמן, אחרי שזכית להקים משפחה וכשאת מכירה את עצמך יותר טוב. בעולם החרדי לברר את חלומותיך בגיל יותר צעיר בד"כ כרוך בעלות חברתית יותר גדולה מאשר בחברה הכללית.

מצד שני כמעט תמיד הזמן הכי טוב לברר חלומות הוא "עכשיו".

אני עובדת כמעט 20 שנה בהייטק, מתקרבת ל40.
אני עצמאית עם 2 לקוחות גדולים ממש (אחד יושבת אצלו, שני מהבית) ומידי פעם לקוחות קטנים בפיקס.

ההכנסות שלי יפות, ואפילו מאוד, לא רק כלפי המקום הכלכלי ממנו הגעתי, אלא גם יחסית לגבר (אני אשה) חילוני (אני חרדית) בהייטק.
בהרגשה אני אמורה להרגיש בפסגה, שברתי כל תקרת זכוכית אפשרית. בפועל נשבר לי.
אני נחשבת "גאון", ופשוט משעמם לי. לא משנה כמה אני לומדת ומתפתחת וכו.
שלא תבינו, אני חוקרת טכנולוגיות, כותבת ארכיטקטורה, נהלי עבודה, וגם מפתחת (פרונט, בקנד, לוגיקות מסובכות, מה שתרצו) עושה הכל חוץ מלנהל אנשים (איכסססס, לא בשבילי). ועדיין, זה מרגיש שגם אם אעצום עיניים אצליח לענות לכם על כל שאלה הכי מסובכת לוגית, שאין לעולם באמת מה לחדש לי, שהכל "קל" מידי... הסיפוק שטוב לאנשים מהתוצר ולא מעצם העבודה כי היא כבר "פשוטה" לי.
אל תשלחו אותי לעוד נישות וכו, אני בהרבה וכל הזמן לומדת (ולפעמים מלמדת), אבל הכל אותו דבר.

שוקלת לחתוך לסייבר כבר שנים, אבל אני גם אמא בין לבין.... ויש לי רק 24 כפול 5.5 ימים בשבוע (דוסים "קיצונים" כמוני לא עובדים מחצות של שישי), אין לי זמן לעצמי, בטח לא ללמידה. ואם נדייק אני קודם אמא ואח"כ עבודה.

אני במחשבות של: למה ללמוד עוד פעם מאותו דבר? למה לא ללמוד משהו כיף, ולחתוך ל4 ימים בשבוע הייטק, ויום אחד נגיד סקיפרית או מטפלת ברכיבה/בעלי חיים או משהו מופרע אחר?
מתלבטת כמה זה מציאותי, כמה זה נכון כלכלית, וכמה זה יקרע לי ת’כיס מבחינת עלויות לימוד,

על סקיפרית למשל יש לי רעיון מגניב שיכול ללכת טוב בציבור החרדי (ולא, אני לא אכתוב אותו כאן ),
רכיבה טיפולית - יש באזור שלי חוות שישמחו על מדריכה חרדית לשעות של מטופלות חרדיות,
אבל שניהם, כמה כבר הם יכניסו ביום השבועי יחסית לרווחי היום? כלום בריבוע....

אני מפרנסת יחידה, כמו רוב הנשים סביבי, אז יש גם יותר "עול" של אחריות כלכלית עלי ועל ילדי (וגם בעלי, למרות שהוא כמעט לא עולה כסף ) אין משכורת נוספת להסתמך בזמן לימוד. וגם אני לא באמת יפסיק לעבוד, כי הלימודים של תחביבים והעבודה רק בהם יחרפנו אותי, כי יש שם כמעט אפס הפעלה של המוח... אני צריכה גם וגם.
כיף לקרוא ,באמת שברת כל תקרת זכוכית ואת גם מעלה את זה על הכתב מקסים . 40 זה לא מאוחר , ואם ההכנסות שלך יפות ומאפשרות למשפחה לתפקד אז לכי גם על החלומות , תחביב מהנה שיהפוך להכנסה יעשה לך עוד יותר כיף . ונראה לי שהרעיונות שזרקת יכולים להיות אחלה דבר .

להפך, עכשיו זה הזמן, אחרי שזכית להקים משפחה וכשאת מכירה את עצמך יותר טוב. בעולם החרדי לברר את חלומותיך בגיל יותר צעיר בד"כ כרוך בעלות חברתית יותר גדולה מאשר בחברה הכללית.
עלות חברתית כן. עלות כלכלית כשיש ילדים לחתן ואת המפרנס היחיד...

חשבת על מחקר אקדמי? אני בטוח שיש שם שאלות שיהיו לך קשות..

חשבת על מחקר אקדמי? אני בטוח שיש שם שאלות שיהיו לך קשות..
ת’אמת?
אומנם עובדת בעיקר עם אנשים עם תואר שני, וגם מלמדת אותם לפעמים...
מרוויחה יותר מרובם, נחשבת מקצועית יותר מרובם,
אבל חסרת תעודת בגרות...

אין סיכוי שבגיל 40 אצליח לשבת בכיתה וללמוד תואר ראשון, ואז שני ואז להגיע למחקר.
אני טיפוס שאוהב ללמוד לבד, לחקור לבד, ועדיף שתהיה מטרה מדוייקת למחקר.

ת’אמת?
אבל חסרת תעודת בגרות...

אין סיכוי שבגיל 40 אצליח לשבת בכיתה וללמוד תואר ראשון, ואז שני ואז להגיע למחקר.
אני טיפוס שאוהב ללמוד לבד, לחקור לבד, ועדיף שתהיה מטרה מדוייקת למחקר.

אם יש לך ידע ויכולות מוכחות, ייתכן וחוקרים ישמחו שתצטרפי לקבוצת המחקר שלהם, גם אם לא כסטודנטית מן המנין
ואם יהיה חסר לך ידע ספציפי/פורמלי מסוים - ישלחו אותך ללמוד באופן עצמאי, שזה בעצם מה שאת אומרת שאת אוהבת לעשות.

יש את אבשלום אליצור (פיזיקאי) שעשה דוקטורט ישירות ללא תעודת בגרות.

מי שמספיק חכם יתגמשו איתו.

אני מזהה סטארטאפ בגראז'
עד היום הרעיונות שלי היו גדולים מידי,
ולא היה לי יכולת זמן וכסף לביצוע,
חלק בוצעו ע"י גוגל עם השנים וחלק ע"י חברות ענק אחרות.

והכי מעצבן זה לא הכסף, זה שהדבר הזה קרה ואני לא הייתי שם לעזור לכתוב אותו
זה מין תחושת פספוס כזו.

אז כרגע מנסה רעיונות שלא קשורים למחשבים, סתם מייזמים קטנים, עד עכשיו אף אחד לא התרומם בעיקר בגלל עצלות שלי

והכי מעצבן זה לא הכסף, זה שהדבר הזה קרה ואני לא הייתי שם לעזור לכתוב אותו
זה מין תחושת פספוס כזו.
זה קורה הרבה, אבל תחשבי על זה כך: עלית על רעיונות נכונים, זה אומר שיש לך את האיטואיציות הנכונות. כדי לגרום לזה לקרות בד"כ המומחית הטכנית תצטרך שותפים שישלימו אותה בשאר התחומים שחשובים בשביל להפוך להצלחה, בעיקר במכירות וכספים. הם גם אלה שיחזיקו את ה- "שוט" שמדרבן וגורם לצאת מה- "עצלות", כשזו לא באמת עצלות אלא השלמה מראש עם זה שלא תהיה תמורה להשקעה כי חסר הצד העיסקי. כדי להיכנס למיינדסט אפשר לנסות להתחיל עם פרוייקטים שהלקוח שלהם לא בהכרח משלם בכסף, למשל לנדב שעות פיתוח לטובת עמותות, או לנסות לעבוד עם קבוצה שעושה בוטסטרפ.

למה לא ללמוד משהו כיף, ולחתוך ל4 ימים בשבוע הייטק, ויום אחד נגיד סקיפרית או מטפלת ברכיבה/בעלי חיים או משהו מופרע אחר?
לגבי פסקה זו - כתבת על הכנסות אבל לא על הון והוצאות.
כמה את קרובה לפרישה? אם את כבר שם, או בדרך בטוחה לשם, אין שום סיבה לא להוריד את הרגל משיקול ההכנסה ולשים עוד משקל על סיפוק. אם את עוד לא שם, יכולה לבנות תוכנית לשם

נראה לי שהנקודה הזו צריכה להיות מטופלת ראשונה, כי בפועל אין כאן שום נתונים שניתן להסתמך עליהם לגבי עלויות מחיה, הון, פנסיה והשתלמות וכו', התחייבויות לחתונות הילדים (מנסיוני, זה שונה מאוד בין משפחות גם מאותה הקהילה).
בקיצור, אם החלק הכלכלי מטריד אותך, אז צריך לבדוק אותו כדי לוודא היתכנות.

ניסית לעבוד בקורפורייט גמפאי ענק שהקוד והארכיטקטקטורה שלך משרת מילולית מליארדים, ונדרש לעמוד בSLA99.99... על כל האתגרים הנלווים?

ייתכן ואני טועה, אבל נשמע מהתיאור שלך שהניסיון שלך הוא יותר כמפתחת פרוייקטים עצמאית, אם אכן כך, את תתפלאי כמה זה שונה מפיתוח מוצר בחברת ענק וכמה זה לא עוד מאותו הדבר.

לא מכיר אותך, אבל קשה לי להאמין שבפרוייקטים מסוג כזה היית גם אומרת:

מרגיש שגם אם אעצום עיניים אצליח לענות לכם על כל שאלה הכי מסובכת לוגית, שאין לעולם באמת מה לחדש לי, שהכל "קל" מידי...

מכיר הרבה מפתחים וארכיטקטים חריפים ביותר, גם כאלה שנמאס להם, אבל שהכל קל מדי ויש תשובה לכל שאלה שמערבת אין ספור שיקולים ופשרות (עלויות, פרודקט, פיתוח, תחזוק עתידי, עמידה בפיקים של עומס, וזו רק ההתחלה...) זה לא שמעתי.

מן הסתם עבודה בסגנון דורשת תשוקה רצון קשב והשקעה שאולי לא יתאימו לך.

אבל מה שכן, לא לעבוד בשישי בלילה זה לא מה שיעצור אותך, את מן הסתם לא השומרת שבת הראשונה בתעשייה.

למה לא ללמוד משהו כיף, ולחתוך ל4 ימים בשבוע הייטק, ויום אחד נגיד סקיפרית או מטפלת ברכיבה/בעלי חיים או משהו מופרע אחר?
אני מפרנסת יחידה
לא התפרעת בחלומות,
ואף אחד לא מבוגר מדי לחלום (בטח בגיל צעיר כמו 40...).

אבל הייתי בודק קודם כל מה זה אומר לחתוך ל4 ימים -
האם זה ישפיע על 2 הלקוחות העיקריים שלך?
נניח שיהיו פחות מרוצים, ותהיה סכנה שיעברו לעבוד עם אחרים?

אם כן, זה מהלך מסוכן לעצמאית שבונה בעיקר על 2 לקוחות, ובתור מפרנסת יחידה זה קצת בעייתי...
אם לא (נניח שאת יודעת שלא אכפת להם, או שאת מתכננת לקחת קצת פחות לקוחות קטנים מהרגיל) - נשמע לי סבבה לגמרי.

הייתי גם בודק איזה מהתחומים הכיפיים שבהם את מעוניינת מאפשר יותר גמישות -
לדעתי זה חשוב במיוחד לעצמאית (שמן הסתם עומס העבודה שלה יכול להשתנות בהתאם לצרכי הלקוחות בתקופה ספציפית).

אגב, גם לא חייבים על ההתחלה לחתוך יום שלם בבת אחת -
אפשר להתחיל מכמה שעות שמוקדשות ללמוד משהו כיף,
ולראות אם התחום באמת מושך אותך, ואיך הקטנת שעות העבודה משפיעה על תפקוד העסק / כלכלת המשפחה / הרווחה האישית שלך.

לפעמים במקום להתלבט - כדאי פשוט להתחיל בקטן, ולראות איך זה מרגיש.

ת’אמת?
אבל חסרת תעודת בגרות...
תכולי לשתף קצת על המסלול שעשית, על איך הגעת לאן שהגעת עם נקודת הפתיחה הזאת? מעורר השראה.

גם אם אעצום עיניים אצליח לענות לכם על כל שאלה הכי מסובכת לוגית, שאין לעולם באמת מה לחדש לי, שהכל "קל" מידי
וואלה? יש מצב שאת עוזרת לי רגע עם הוכחה להשערת גולדבך?

אני נחשבת "גאון"
עובדת בעיקר עם אנשים עם תואר שני, וגם מלמדת אותם לפעמים...
מרוויחה יותר מרובם, נחשבת מקצועית יותר מרובם
"אין בכל המדות הרעות מדה המגשמת את האדם, עד שאיננו יכול לרומם את רוחו להדר הרוחניות, כמו הגאוה" (מידות הראי"ה גאוה ב')

אני מציע שתנסי ליצור מיזם שיחשוף את תחום ההייטק לצעירות חרדיות, במיוחד במקומות שבהם אין מודלים לחיקוי, כשרוב הצעירות החרדיות נשארות לעבוד בקהילה, כנראה רובן בתחום החינוך, אולי לקדם חממות מצויינות, חוגי העשרה, הרצאות באולפנות...

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
וואלה? יש מצב שאת עוזרת לי רגע עם הוכחה להשערת גולדבך?

"אין בכל המדות הרעות מדה המגשמת את האדם, עד שאיננו יכול לרומם את רוחו להדר הרוחניות, כמו הגאוה" (מידות הראי"ה גאוה ב')

האמת שכתבתי תגובה ארוכה, ובסוף מחקתי.
מי שלוקח יגון של אדם אחר, צער וריקנות והפוך אותם לגאווה, אין מה לנסות להסביר לו.

מתנצלת שזה היה נשמע ממקום גאוותני,
מקווה ששאר הקוראים הבינו שכוונתי למיקום המקצועי ולכל נושא או שאלה לא פתורים בעולם.

סוגרת את המשתמש, מעולם לא חשבתי שבפורום כלכלה, השקעות, כספים, קריירה וכו משהו יבוא להטיף לי מוסר

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R שינוי כיוון מקצועי. התפתחות אישית 33
T שינוי כיוון- שוק ההון במקום נדל"ן? שוק ההון 61
ריש-לקיש שינוי כיוון? המשך? הגיגים קדימה התפתחות אישית 27
ה שינוי כיוון והרבה שאלות פתוחות התפתחות אישית 6
B רס"ן בקבע - שינוי כיוון התפתחות אישית 3
T שינוי כיוון קריירה אוף טופיק 0
M הקצאת נכסים, שינוי כיוון שוק ההון 8
ב שינוי כיוון בקריירה התפתחות אישית 8
D שינוי מסלול בקרן פנסיה, דווקא עכשיו? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
OOmer שינוי חלוקת נכסים בתיק שוק ההון 26
י שינוי דמי ניהול בקרנות כספיות לשנת 2026 שוק ההון 59
א שינוי תקרת הפקדה לקרו השתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Z העברת מניות בין מדינות (שינוי תושבות) שוק ההון 17
P שינוי מסלול בביטוח מנהלים ישן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
S שינוי מדיניות פרטיות של הבנק - התייחסות לבינה מלאכותית שוק ההון 7
מ דיווח שנתי למס הכנסה - מס עבור שינוי שער המט"ח מיסים 2
א שינוי במחיר ממוצע של מניה שוק ההון 18
M שינוי מועד חיוב בכרטיס אשראי צרכנות פיננסית 6
Liel חשבון Coinbase קיים - שינוי כתובת לישראל? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 0
ק שינוי לתזרים שלילי- האם נכון למשוך מתיק השקעות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
R תרחיש שינוי גיל פרישה בישראל אוף טופיק 32
V גובה התיק אינו תואם ביחד עם "שינוי מעלות" שוק ההון 7
Y שינוי מסלול התפתחות אישית 2
ד שינוי הקצעה בתיק -אשמח לחו"ד שוק ההון 8
H שינוי מסלול בביטוח מנהלים מלפני 2001 מגדל יותר קרן י' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
A התלבטות עקב שינוי קריירה התפתחות אישית 4
A שינוי מסלול בפנסיה והשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
B קרנות כספיות - שינוי בדמי הניהול שוק ההון 2
O שינוי אפיקי השקעות בשוק ההון שוק ההון 16
S קצב שינוי מקדמי ההמרה בקרנות הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
B פריקה + שינוי קריירה התפתחות אישית 79
Sesquiterpene שינוי קריירה ל-data science התפתחות אישית 10
L תהליך שינוי מסלול בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
D שינוי מסלול השקעה בקרן פנסיה - החתמת מעסיק ויועץ פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
N שינוי חשיפה מנייתית בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ד עמודת שינוי מעלות בספארק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
deussex שאלה עבור הוריי - שינוי מסלול לאחר יציאה לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ קרן סל בזמן שינוי הדולר שוק ההון 4
פ היטל השבחה לאחר שינוי תב״ע לפני קבלת היתר - גלגול חבות ברכישה נדל"ן 2
R פפר אינבסט עובר שינוי משמעותי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
א שינוי בהרכב התיק שוק ההון 68
י השפעת שינוי מט"ח על רכישת המניות הראשונית שוק ההון 53
Echelon שינוי מדיניות השקעה בפנסיה - מסלול S&P500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M קופת גמל - שינוי מסלול מרכיב פיצויים של מעסיק הקודם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
C שינוי מדיניות השקעה במסלול s&p500 במור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
R התייעצות נדל"נית לאור שינוי משפחתי - למכור ולקנות או מה לעשות? נדל"ן 9
flower שינוי בביטוחי הבריאות - מעבר אוט' מביטוח ניתוחים "השקל הראשון" ל"משלים שב"ן" צרכנות פיננסית 29
E יש שינוי מבחינה מיסויית כעת במעבר מAmeritrade לSchwab? מיסים 3
M שינוי מסלול השקעה בפנסיה - תוך כמה זמן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
algo.il ניודים מגוף אחד לאחר, שינוי מסלול השקעה - מה ידוע ומה לא ידוע? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5

נושאים דומים

Back
למעלה