• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

שינוי קריירה ל-data science

Sesquiterpene

משתמש רגיל
דירוג
206
שלום לכולם,

אני אקדמאי במדעי החיים, כרגע די מתקדם לכיוון פרופסורה וקביעות באירופה אבל לאחרונה מתחיל להסתכל לכוונים אחרים, בעיקר בתחום data science. יש לי הרבה נסיון עם ניתוח סטטיסטי ותכנות ב-R, כולל קורסים בסטטיסטיקה שאני מלמד באוניברסיטה. בעברי הרחוק היה לי נסיון בשפות אחרות (פסקל, C, בייסיק, SQL). לאחרונה התחלתי ללמוד קצת פיית'ון אבל האמת היא שבינתיים קשה לי להבין מה היתרון ביחס ל-R.

השאלה למעורים שביניכם היא מה הסיכויים להשתלב בשוק העבודה עם הרקע הזה: האם יש חברות שמחפשות אנשים כאלה פחות או יותר?

אם התשובה שלילית, האם קורס הסבה של משהו כמו שנה זה משהו שהתעשייה מקבלת ומכבדת, או שזה בזבוז זמן?

יש לציין שאני באירופה וכרגע לא מתכנן לחזור, אז אם מישהו מכיר ספציפית את השוק פה (גרמניה או מסביב) אשמח מאוד לשמוע.

תודה!

לאחרונה התחלתי ללמוד קצת פיית'ון אבל האמת היא שבינתיים קשה לי להבין מה היתרון ביחס ל-R.
לא חושב שיש לפייתון יתרון על R בהקשר של ניתוחים סטטיסטיים.
היתרונות של פייתון הם בעיקר עקומת למידה מאוד מתונה וסינטקס שעוזר לכתוב קוד קריא יותר (לצערנו הצורך של מתכנתים לחרב את הקריאות של הקוד שלהם הרבה יותר חזק מזה, אבל זה כן עוזר קצת לצמצם את הנזק).

השאלה למעורים שביניכם היא מה הסיכויים להשתלב בשוק העבודה עם הרקע הזה: האם יש חברות שמחפשות אנשים כאלה פחות או יותר?
אני לא חושב שיש הרבה (או בכלל) כימאים/ביולוגים שעברו לתחום כמו data science בלי שום הכשרה באמצע. צריך הרבה יותר מלדעת סטטיסטיקה כדי לעסוק בתחום הזה.
אם התשובה שלילית, האם קורס הסבה של משהו כמו שנה זה משהו שהתעשייה מקבלת ומכבדת, או שזה בזבוז זמן?
לדעתי מחפשים בעיקר בעלי תואר (רצוי שני ומעלה) בתחום רלוונטי. אבל זה רק מה שאני מכיר, יכול להיות שיהיו כאלה שיסתפקו בפחות.

תודה רבה

בלי שום הכשרה באמצע
מה ההגדרה שלך (או של המעסיק הממוצע) להכשרה? לעשות תואר שלם בטח לא ריאלי עבורי.
התכנית שלי כרגע היא לקחת קורסים בקורסרה ולהתחיל לעבוד על פרוייקטים בפיית'ון במסגרת הנוכחית. יש לי לדוגמה מסד נתונים ענק ומבולגן של אלפי דגימות כימיות שנלקחו בעשרות נקודות שונות, כל אחת מכילה מאות כימיקלים לא ידועים. המטרה היא לעשות שם סדר ולנסות למצוא כימיקלים או קבוצות של כימיקלים שיאפשרו דגימה או חיזוי של אחדים מעשרות משתנים ביולוגיים.

אם אני מגיע עם הכשרה עצמית דרך קורסרה ומספר פרוייקטים כאלה בפורטפוליו, יש מי שיסתכל עלי?

התכנית שלי כרגע היא לקחת קורסים בקורסרה ולהתחיל לעבוד על פרוייקטים בפיית'ון במסגרת הנוכחית. יש לי לדוגמה מסד נתונים ענק ומבולגן של אלפי דגימות כימיות שנלקחו בעשרות נקודות שונות, כל אחת מכילה מאות כימיקלים לא ידועים. המטרה היא לעשות שם סדר ולנסות למצוא כימיקלים או קבוצות של כימיקלים שיאפשרו דגימה או חיזוי של אחדים מעשרות משתנים ביולוגיים.

אם אני מגיע עם הכשרה עצמית דרך קורסרה ומספר פרוייקטים כאלה בפורטפוליו, יש מי שיסתכל עלי?
כן. בהחלט.

מאחר ואתה ברמה להבין ולהסבר מה עשית ולמה בחרת בשיטה כזו ולא אחרת יש לך יתרון משמעותי על רוב בוגרי הקורסים והמכללות.

לאחרונה התחלתי ללמוד קצת פיית'ון אבל האמת היא שבינתיים קשה לי להבין מה היתרון ביחס ל-R
פייטון יותר נפוץ. הסיכוי שידרשו פייטון במקום העבודה גדול יותר.

יש לציין שאני באירופה וכרגע לא מתכנן לחזור, אז אם מישהו מכיר ספציפית את השוק פה (גרמניה או מסביב) אשמח מאוד לשמוע.
לא מכיר. יתכן ששם הם יותר ״יורמים״ בהתאמה מדוייקת לדרישות שהוגדרו לתפקיד

נערך לאחרונה ב:
לאחרונה התחלתי ללמוד קצת פיית'ון אבל האמת היא שבינתיים קשה לי להבין מה היתרון ביחס ל-R.
אם שניה נוציא מהמשוואה את הסיבות של "זה יותר קריא לי", "זה קל יותר ללמוד" וכו' וכו' , ונניח שאתה יכול לדעת לכתוב ב2 השפות,
היתרון בשפה כלשהי על השנייה היא הecosystem שיש מסביבה.

אתה עובד בתחום בR או בPython ולא בJava בגלל שאנשים חכמים אחרים כבר כתבו ספריות מאוד טובות לניתוח סטטיסטי בשפות האלה. יש יותר ספריות שנותנות לך יותר יכולות ואופציות, ואתה רוצה למצוא עבודה במקום שמשתמש באחד מהטכנולוגיות האלה.

בגדול אתה רוצה ללמוד את הכיוון שהשוק הולך אליו, כדי לפתוח לך כמה שיותר אופציות.
כמובן שבסוף סטטיסטיקה והבנה של מודלים זה לא תלוי בשום שפה ולכן המעבר שלך משפה אחת לאחרת לא יצטרך לכלול למידה מחודשת של סטטיסטיקה, אלא רק כלי חדש.

אני לא בעל עסק או עוסק בתחום הספציפי הזה, אבל אקדמאי שיש לו מספר גבוהה של שנות ניסיון בסטטיסטיקה וחקר נתונים? כמובן שמישהו ירצה להעסיק אותך.
אם תמצא עבודה בנישה של מדעי החיים אז בכלל אתה יכול להיות כוכב במקום כזה.

האם ללמוד בקורס או במשהו אחר, אין לי עצה.
הייתי מנסה לדבר עם אנשים מהאקדמיה אולי במדעי המחשב שעוסקים בתחום שיוכלו לכוון אותך ולקשר אותך לעוד אנשים.

דבר אחרון: יש אלפי אנשים שיודעים פייתון היום. אבל בהחלט חסר אנשים עם הידע הסטטיסטי בצורה גבוהה, ולכן לדעתי אתה בכיוון הנכון.

לא חושב שיש לפייתון יתרון על R בהקשר של ניתוחים סטטיסטיים.
היתרונות של פייתון הם בעיקר עקומת למידה מאוד מתונה וסינטקס שעוזר לכתוב קוד קריא יותר (לצערנו הצורך של מתכנתים לחרב את הקריאות של הקוד שלהם הרבה יותר חזק מזה, אבל זה כן עוזר קצת לצמצם את הנזק).
R נפוצה בעיקר באקדמיה, השורה התחתונה היא שרוב התעשייה בתחום עובדת בפייטון אז עדיף להתמקד בה לדעתי.

R נפוצה בעיקר באקדמיה, השורה התחתונה היא שרוב התעשייה בתחום עובדת בפייטון אז עדיף להתמקד בה לדעתי.
לגבי R, גם בתעשייה וגם באקדמיה - אצל אנשים שלא באמת יודעים לכתוב קוד. לפרופסור לסטטיסטיקה יש את הפריבילגיה להריץ אלגוריתמי חיזוי על דאטסט שהכינו בשבילו. בכל שאר המקרים, צריך למשוך נתונים מה DB או לעשות scraping, לפלטר, לנקות, EDA והכל - חייבים שפת תכנות נורמלית.

אני אקדמאי במדעי החיים, כרגע די מתקדם לכיוון פרופסורה וקביעות באירופה אבל לאחרונה מתחיל להסתכל לכוונים אחרים, בעיקר בתחום data science.

אפשר לשאול למה?
אתה תעשה מעבר בין מקצוע עם אופק תעסוקתי מובטח עד הפנסיה לתחום דינמי שאף אחד לא יכול לצפות היום איך הוא ייראה בעוד חמש שנים.
לפני חמש-שש שנים היה באז סביב DS ו-ML אבל מאז הדברים האלה הפכו כמעט ל-commodity, ומוצעים כשירותים מנוהלים על ידי כל ספקי הענן. ארגון כבר לא צריך להחזיק אנשי DS (למעט מקרים ספציפיים של מוצרים ספציפיים) כדי להפיק תובנות או תחזיות על הדאטה שלו.
ועם קצב ההתקדמות של LLM, נראה לי טבעי שהביקוש לאנשי DS יפחת (כמובן חוץ מחברות ה-AI עצמן שימשיכו לגייס).

קצב ההתקדמות של LLM,
זה כמובן מפחיד אותי, אם כי אני שומע מהרבה אנשים שמי שיהיה על הגל וילמד לעבוד עם זה יהפוך ליותר פרוקודטיבי במקום להפוך לחסר תכלית. כמובן שזה מרוץ נגד הזמן כי אלה יכולות שמתפתחות מהר מאוד.

אפשר לשאול למה?
תכנית א' היא עדין לנסות לקבל קביעות. הבעיה היא שזה תחום מאוד מאוד קשה, וגם כשאתה כביכול על דרך המלך מאוד קשה לדעת איך זה ילך. יש הרבה קיצוצי משרות כרגע, וגם דרגה לא ברורה של אפליה בהעסקה שלא פועלת לטובתי. ברמה היותר אישית, כמשפחה נמאס לנו מאי הוודאות של האקדמיה ומחוסר היכולת להחליט לטעת שורשים במקום מסוים.

אבל האמת היא שכרגע זה גידור סיכונים. אני במצב שבו אם אקבל קביעות, זה על בסיס מה שעשיתי בשנים האחרונות ולא מה שאעשה בשנתיים הקרובות. אז החלטתי להשקיע זמן בתכנית ב'. במקרה הכי גרוע יהיו לי יכולות משודרגות שגם עשויות להיות רלוונטיות לאקדמיה.

לפני חמש-שש שנים היה באז סביב DS ו-ML אבל מאז הדברים האלה הפכו כמעט ל-commodity, ומוצעים כשירותים מנוהלים על ידי כל ספקי הענן. ארגון כבר לא צריך להחזיק אנשי DS (למעט מקרים ספציפיים של מוצרים ספציפיים) כדי להפיק תובנות או תחזיות על הדאטה שלו.
ועם קצב ההתקדמות של LLM, נראה לי טבעי שהביקוש לאנשי DS יפחת (כמובן חוץ מחברות ה-AI עצמן שימשיכו לגייס).
אני לא רואה את הדברים האלה קורים היום. הדרישה לאנשי דאטה רק עולה.

עבדתי עם לא מעט חברה בברלין בפיתוח. זה היה רק בחברה אחת אבל האווירה היתה שונה מאוד מהארץ, ניראה יותר כמו שוק של מעסיקים, הרבה עובדים ממזרח אירופה, אסיה, אווירה מאוד אפורה, נוקשה ומסורתית. זה מתבסס על הניסיון שלי בחברה אחת אומנם.

11402, member: 1063"]
. לאחרונה התחלתי ללמוד קצת פיית'ון אבל האמת היא שבינתיים קשה לי להבין מה היתרון ביחס ל-R.
[/QUOTE]
אכן, טכנולוגיה פופולרית יותר היא לא בהכרח טובה יותר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
T שינוי כיוון קריירה אוף טופיק 0
ע לימודים / שינוי קריירה התפתחות אישית 3
F שינוי קריירה להנדסת תוכנה-בוטקאמפ, לימודי תעודה או תואר נוסף? התפתחות אישית 11
L שינוי קריירה - יש סבסוד של המדינה? התפתחות אישית 0
K ייעוץ קריירה / שינוי התפתחות אישית 8
R שינוי קריירה התפתחות אישית 5
ש שינוי קריירה סולידי אוף טופיק 9
L תהליך שינוי מסלול בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
D שינוי מסלול השקעה בקרן פנסיה - החתמת מעסיק ויועץ פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N שינוי חשיפה מנייתית בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ד עמודת שינוי מעלות בספארק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
deussex שאלה עבור הוריי - שינוי מסלול לאחר יציאה לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ קרן סל בזמן שינוי הדולר שוק ההון 4
פ היטל השבחה לאחר שינוי תב״ע לפני קבלת היתר - גלגול חבות ברכישה נדל"ן 2
R פפר אינבסט עובר שינוי משמעותי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
א שינוי בהרכב התיק שוק ההון 68
י השפעת שינוי מט"ח על רכישת המניות הראשונית שוק ההון 53
Echelon שינוי מדיניות השקעה בפנסיה - מסלול S&P500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M קופת גמל - שינוי מסלול מרכיב פיצויים של מעסיק הקודם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
C שינוי מדיניות השקעה במסלול s&p500 במור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
R התייעצות נדל"נית לאור שינוי משפחתי - למכור ולקנות או מה לעשות? נדל"ן 5
flower שינוי בביטוחי הבריאות - מעבר אוט' מביטוח ניתוחים "השקל הראשון" ל"משלים שב"ן" צרכנות פיננסית 27
E יש שינוי מבחינה מיסויית כעת במעבר מAmeritrade לSchwab? מיסים 3
M שינוי מסלול השקעה בפנסיה - תוך כמה זמן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
A ניודים מגוף אחד לאחר, שינוי מסלול השקעה - מה ידוע ומה לא ידוע? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
M הקצאת נכסים, שינוי כיוון שוק ההון 8
I אתם חושבים שיהיה שינוי אחרי המלחמה בממשלה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 358
נ שינוי תב"ע נדל"ן 12
מ שינוי בתלוש שכר - אחוז משרה מיסים 3
לאץ' שינוי סטטוס באתר מחיר למשתכן/דירה בהנחה נדל"ן 2
בובין חוט-השני האם שינוי אופי אוכלוסיה יכול לתרום לירידת מחירי נד"לן? נדל"ן 29
D איך לחולל שינוי במדינה? אוף טופיק 95
ס שינוי מסלול לימודים התפתחות אישית 13
L שינוי רישום מניה שוק ההון 2
N שינוי מיסוי בעקבות החקיקה אוף טופיק 46
N דירה יד שניה - שינוי פנימי ללא היתר נדל"ן 9
TheTieMan שינוי מסלול - הפקדות עבר + הפקדות עתיד או רק הפקדות עתיד? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Michel שינוי מסלול ביטוח אובדן כושר עקב עלות גבוהה מאוד ככל שמתבגרים. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
M הודעה על שינוי דמי ניהול - יש מה לעשות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
T מחיר למשתכן - שינוי סטטוס מידועים לציבור לנשואים לאחר ״זכייה״ נדל"ן 0
B התפטרות עקב שינוי גיאוגרפי של מקום העבודה אוף טופיק 4
N האם עוד מישהו מרגיש מתוסכל מהאופן בו מתנגדי שינוי שיטת המשטר מציגים את הסכנה במהפכה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 64
W חבריי העצמאיים! האם יש שינוי בחובת הדיווח לרשויות? מיסים 24
V הסבר לצורת חישוב ״שינוי מעלות״ שוק ההון 14
נ הודעה מהבורסה הישראלית על שינוי במדיניות הקרן שוק ההון 4
A הקמת פורום של p2p / שינוי מדיניות? אוף טופיק 4
חתול לילה שינוי מסלול לא מבוקש בקרן השתלמות שוק ההון 24
י איך עושים את זה? שינוי תודעה, חשיפת ילדים בגילאי בית ספר לתכני הבלוג ולאוריינות פיננסית אוף טופיק 2
ר שינוי ושיפור משכנתא לאחר שנקלחה. נדל"ן 5
S שינוי מסלולי השקעה וחשיפה למניות לשם הקטנת הדימום - עצתכם שוק ההון 13

נושאים דומים

Back
למעלה