• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שינוי חלוקת נכסים בתיק

• פותח הנושא פותח הנושא OOmer
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

OOmer

משתמש רגיל
דירוג
57
הי,
אני סוגר עשור עם התיק והתשואות בטבלה -
נכסתשואה שנתית
מניות (75% מהתיק)8.4%
אג"ח (25% מהתיק)1.12%
סך הכל 6.57%

המניות כוללות מדדים עוקבים מניות ארה"ב, עולם וריט. האג"ח מורכב מחקה ממשלתיות ישראל 2-5, חצי צמודות וחצי לא.
במקור תפקידו של החלק האג"חי בתיק היה למתן תנודתיות - הן מבחינת שער והן מבחינת מטבע. בדיעבד אני יודע להגיד שאני משקיע שקול ואפילו הופתעתי לטובה מחוסר העניין שהבעתי בתיק גם במשברים שעברנו וכשערך התיק ירד משמעותית. במועד הקמת התיק היינו זוג בן שלושים ללא נכסים אחרים. כיום אנחנו זוג בן 40 עם דירה להשקעה (משכנתא לא גדולה), קרנות השתלמות (מאות אלפי שקלים בעיקר עוקבי מדדים) ומאות אלפי שקלים בקרנות פנסיה. אנחנו בעלי הכנסה חודשית משמעותית ודי יציבה, אין תכנית להוצאה גדולה מיוחדת (נניח רכישת דירה) ואלא אם כן יקרה משהו קיצוני נראה שלא נצטרך את הרוב המוחלט של הכסף ב-10-15 שנים הקרובות.
בעקבות זאת, ובעיקר לאחר שבחנתי את האמידות שלי כמשקיע לתנודות, התחושה שלי היום היא שעיקר התפקיד של האג"ח, שהוא בפן הפסיכולוגי, לא נחוץ לי כ"כ ואני מפסיד על משהו שאני לא צריך תשואה יקרה.
בעקבות כך אני שוקל לצמצם משמעותית את החלק האג"חי בתיק - הייתי שמח לשמוע מהמומחים בפורום האם אני מפספס משהו, האם מה שאני אומר נשמע להם הגיוני והאם הם היו מצמצמים או מחליפים את החלק האג"ח למשהו אחר.

תודה רבה

זה מאוד אינדיבידואלי וקשה להגיד פה מה נכון או לא. אני יכול להגיד שאני חשוף בערך באותה מידה למניות וכרגע לא שוקל להגדיל חשיפה (ואולי אפילו להקטין את החשיפה למניות) כי לדעתי הצנועה השוק מנופח עכשיו מאוד.
אני מאוד אוהב להסתכל על ה Buffett indicator כדי לקבל תחושה.

קודם כל, טפיחה על השכם על זה שנשארת במהלך מספר שווקים דוביים וקריסות

בנוגע לחלוקת הנכסים, אני נוטה להסכים עם הטיעון של @חתול לילה . אני אמנם לא בגיל של להוסיף אג״ח לתיק (בן 26), אבל גם אם הייתי בן 40, הייתי דואג ״לגדר״ את ההשקעות שלי מחוץ לתיק עצמו:
1. לדאוג לקרן חירום של 6-12 חודשי מחייה (בתור עצמאי שואף לגבול העליון)
2. דואג שרמת החיים שלי עולה פחות מההכנסה החודשית הקבועה, כך שאם יש מצב ש״מטלטל״ את המשק ופוגע במשכורת שלי, אני לא ארגיש את זה/ ארגיש את זה פחות ולא אמהר להוציא כספים מתיק ההשקעות.

זה מאוד אינדיבידואלי וקשה להגיד פה מה נכון או לא. אני יכול להגיד שאני חשוף בערך באותה מידה למניות וכרגע לא שוקל להגדיל חשיפה (ואולי אפילו להקטין את החשיפה למניות) כי לדעתי הצנועה השוק מנופח עכשיו מאוד.
אני מאוד אוהב להסתכל על ה Buffett indicator כדי לקבל תחושה.
פחות מתחבר לתזמונים, לא בזה עוסק הפוסט. לא חושב שיש לי את הידע, לא יודע אם יש ידע כזה בכלל.

קודם כל, טפיחה על השכם על זה שנשארת במהלך מספר שווקים דוביים וקריסות

בנוגע לחלוקת הנכסים, אני נוטה להסכים עם הטיעון של @חתול לילה . אני אמנם לא בגיל של להוסיף אג״ח לתיק (בן 26), אבל גם אם הייתי בן 40, הייתי דואג ״לגדר״ את ההשקעות שלי מחוץ לתיק עצמו:
1. לדאוג לקרן חירום של 6-12 חודשי מחייה (בתור עצמאי שואף לגבול העליון)
2. דואג שרמת החיים שלי עולה פחות מההכנסה החודשית הקבועה, כך שאם יש מצב ש״מטלטל״ את המשק ופוגע במשכורת שלי, אני לא ארגיש את זה/ ארגיש את זה פחות ולא אמהר להוציא כספים מתיק ההשקעות.
תודה. עושה את שניהם ועדיין חשוב לי לבחון מחדש את המרכיבים של התיק - מה התפקיד של כל אחד והאם הוא מקיים אותו היסטורית וקדימה.

תודה. עושה את שניהם ועדיין חשוב לי לבחון מחדש את המרכיבים של התיק - מה התפקיד של כל אחד והאם הוא מקיים אותו היסטורית וקדימה.
זהב נגיד ידוע כאופציה טובה לגידור
השאלה היא האם זה משהו שרלוונטי להתעסק בו עכשיו- בהתאם לגיל ולסיבולת הסיכון שלך, כי בכל אפיק השקעה דפנסיבי אתה תרגיש על פני 10-15 שנה אובדן של תשואה יקרה כמו שתיארת

* לא ייעוץ או המלצה, דעתי בלבד :)

במקור תפקידו של החלק האג"חי בתיק היה למתן תנודתיות - הן מבחינת שער והן מבחינת מטבע.
אתם כבר מקבלים את הבאפר הזה דרך ההחזקה בדירה וכנראה גם דרך קרן הפנסיה. יש לנכסים האלה מגבלה של חוסר נזילות, אבל אם אתם בשלב בחיים שבו אינכם חיים מתיק ההשקעות אז השיקול הזה פחות רלוונטי עבורכם.

מניסיון קצר יחסית בשוק ההון, למדתי שתמיד קיימים הוצאות שאינן צפויות. לכן אם אתה בוחר להגדיל את החשיפה למדדים/מניות, הייתי משאיר קרן ביטחון גדולה בכספית או אפילו בעובר שב; לא בשביל לסגור את הפינה הפסיכולוגית, אלא להיות באמת חכם. ולגבי גוף השאלה שלך, אני לא מוצא ש10-15 שנים הם הרבה להשקעה; פירוש הדבר הוא שאם תהיה ירידה משמעותית בקרוב, אזי יקח לשוק הרבה זמן לתקן עצמו(ואם השוק תיקן אותו, לא בהכרח שהתיק שלך חזר לעצמו). כמובן זה תלוי בהרבה גורמים. לכן החלק הסולידי, ממתן את הסיכון ואיתו הירידות עם יש. כמובן אין כאן המלצה כלשהי.

אנחנו בעלי הכנסה חודשית משמעותית ודי יציבה
ואתם ממשיכים לחסוך ולהשקיע?
מרגישים שהמשרות שלכם בטוחות?
במקור תפקידו של החלק האג"חי בתיק היה למתן תנודתיות - הן מבחינת שער והן מבחינת מטבע.
אף פעם לא הבנתי ממש את האקסיומה הזאת, אבל אני בעד שחלק מהכסף יהיה זמין למטרות עכשוויות או קצרות מועד (אירוע בלתי צפוי מראש או חשקים שעוד לא חשבנו עליהם אבל פתאום יגיעו) ןלכן חלק מהכסף אצלנו נמצא בעו"ש ובקרן כספית. בתיק ההשקעות יש לנו רק כסף שנועד לעוד הרבה זמן ולכן רק מדדים מנייתיים רחבים.

בתיק ההשקעות יש לנו רק כסף שנועד לעוד הרבה זמן ולכן רק מדדים מנייתיים רחבים.
האם לא "התפתתם" מעולם לצרף מדד סקטוריאלי, או מניה ספציפית (רחמנא ליצלן)?

האם לא "התפתתם" מעולם לצרף מדד סקטוריאלי, או מניה ספציפית (רחמנא ליצלן)?
זה לא מפתה אותי (ואני זאת שמנהלת את התיק שלנו). לא מדובר במצב שאני צריכה להתאפק או משהו כזה :)

ואתם ממשיכים לחסוך ולהשקיע?
מרגישים שהמשרות שלכם בטוחות?

אף פעם לא הבנתי ממש את האקסיומה הזאת, אבל אני בעד שחלק מהכסף יהיה זמין למטרות עכשוויות או קצרות מועד (אירוע בלתי צפוי מראש או חשקים שעוד לא חשבנו עליהם אבל פתאום יגיעו) ןלכן חלק מהכסף אצלנו נמצא בעו"ש ובקרן כספית. בתיק ההשקעות יש לנו רק כסף שנועד לעוד הרבה זמן ולכן רק מדדים מנייתיים רחבים.
נוטה להסכים איתך, זאת בדיוק הנקודה שלי

אתם כבר מקבלים את הבאפר הזה דרך ההחזקה בדירה וכנראה גם דרך קרן הפנסיה. יש לנכסים האלה מגבלה של חוסר נזילות, אבל אם אתם בשלב בחיים שבו אינכם חיים מתיק ההשקעות אז השיקול הזה פחות רלוונטי עבורכם.
בדיוק מה שאני חושב. בעצם הצבירה של נכסים נוספים (דירה, פנסיה) שהם סוג של פיזור יצרנו באפר על באפר שזאת הסיבה לצורך בשינוי מבנה התיק.

בדיוק מה שאני חושב. בעצם הצבירה של נכסים נוספים (דירה, פנסיה) שהם סוג של פיזור יצרנו באפר על באפר שזאת הסיבה לצורך בשינוי מבנה התיק.
אני חושב שזה אזור אפור. מכיוון שהדירה והפנסיה הם לא נזילים אז הם מגדרים אותך מתרחיש של "להיזרק לרחוב" אבל הם לא מגדרים אותך מתרחיש של "צער גדול עקב ירידות בתיק". שבגדול זה נראה לי בסדר, רק צריך מודעות לעניין.

אני חושב שזה אזור אפור. מכיוון שהדירה והפנסיה הם לא נזילים אז הם מגדרים אותך מתרחיש של "להיזרק לרחוב" אבל הם לא מגדרים אותך מתרחיש של "צער גדול עקב ירידות בתיק". שבגדול זה נראה לי בסדר, רק צריך מודעות לעניין.
מסכים. כמו שציינתי זה פחות מטריד אותי אחרי שבחנתי את היכולות שלי בנושא. טיפ למתחילים אחרים - משהו שעזר לי - כל 3 חודשים אני ממלא את שווי התיק הכולל בגוגל שיטס ומכניס את שווי הדירה לפי שווי שוק מוערך - נותן לך לראות בעין שלא כל התיק שלך התרסק :)

@חתול לילה @בת העמק @גרביל מרוץ
כמו שכתבתי בפתיח עוד סיבה להחזקה שלי באג"ח (ישראלי) היתה מעין עוד גידור מטבעי. אני חי בארץ בש"ח וכל החלק המנייתי בתיק שלי הוא דולרי. נניח מצב בו כמו היום השקל חזק מול הדולר - אני לא חושש מזה לטווח הרחוק אבל אם בטווח הקרוב פתאום אני צריך להנזיל נכסים בגלל מצב חירום ארוך מהצפוי (נגמרה הכרית ביטחון וכו') אני יכול להיתקע.
בהמשך לדיון, בהנחה שהחלטתי להחליף את האג"ח בנכס מסוכן יותר, תמורת תשואה גבוהה יותר, האם זה משהו שהייתם לוקחים בחשבון?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
T שינוי כיוון- שוק ההון במקום נדל"ן? שוק ההון 114
D שינוי מסלול בקרן פנסיה, דווקא עכשיו? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
י שינוי דמי ניהול בקרנות כספיות לשנת 2026 שוק ההון 59
א שינוי תקרת הפקדה לקרו השתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Z העברת מניות בין מדינות (שינוי תושבות) שוק ההון 17
ח שינוי כיוון מקצועי התפתחות אישית 24
ריש-לקיש שינוי כיוון? המשך? הגיגים קדימה התפתחות אישית 27
ה שינוי כיוון והרבה שאלות פתוחות התפתחות אישית 6
P שינוי מסלול בביטוח מנהלים ישן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
S שינוי מדיניות פרטיות של הבנק - התייחסות לבינה מלאכותית שוק ההון 7
מ דיווח שנתי למס הכנסה - מס עבור שינוי שער המט"ח מיסים 2
א שינוי במחיר ממוצע של מניה שוק ההון 18
M שינוי מועד חיוב בכרטיס אשראי צרכנות פיננסית 6
Liel חשבון Coinbase קיים - שינוי כתובת לישראל? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 0
ק שינוי לתזרים שלילי- האם נכון למשוך מתיק השקעות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
R תרחיש שינוי גיל פרישה בישראל אוף טופיק 32
V גובה התיק אינו תואם ביחד עם "שינוי מעלות" שוק ההון 7
Y שינוי מסלול התפתחות אישית 2
ד שינוי הקצעה בתיק -אשמח לחו"ד שוק ההון 8
H שינוי מסלול בביטוח מנהלים מלפני 2001 מגדל יותר קרן י' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
A התלבטות עקב שינוי קריירה התפתחות אישית 4
A שינוי מסלול בפנסיה והשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
B רס"ן בקבע - שינוי כיוון התפתחות אישית 3
B קרנות כספיות - שינוי בדמי הניהול שוק ההון 2
O שינוי אפיקי השקעות בשוק ההון שוק ההון 16
S קצב שינוי מקדמי ההמרה בקרנות הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
B פריקה + שינוי קריירה התפתחות אישית 79
Sesquiterpene שינוי קריירה ל-data science התפתחות אישית 10
T שינוי כיוון קריירה אוף טופיק 0
L תהליך שינוי מסלול בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
D שינוי מסלול השקעה בקרן פנסיה - החתמת מעסיק ויועץ פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
N שינוי חשיפה מנייתית בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ד עמודת שינוי מעלות בספארק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
deussex שאלה עבור הוריי - שינוי מסלול לאחר יציאה לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ קרן סל בזמן שינוי הדולר שוק ההון 4
פ היטל השבחה לאחר שינוי תב״ע לפני קבלת היתר - גלגול חבות ברכישה נדל"ן 2
R פפר אינבסט עובר שינוי משמעותי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
א שינוי בהרכב התיק שוק ההון 68
י השפעת שינוי מט"ח על רכישת המניות הראשונית שוק ההון 53
Echelon שינוי מדיניות השקעה בפנסיה - מסלול S&P500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M קופת גמל - שינוי מסלול מרכיב פיצויים של מעסיק הקודם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
C שינוי מדיניות השקעה במסלול s&p500 במור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
R התייעצות נדל"נית לאור שינוי משפחתי - למכור ולקנות או מה לעשות? נדל"ן 9
flower שינוי בביטוחי הבריאות - מעבר אוט' מביטוח ניתוחים "השקל הראשון" ל"משלים שב"ן" צרכנות פיננסית 29
E יש שינוי מבחינה מיסויית כעת במעבר מAmeritrade לSchwab? מיסים 3
M שינוי מסלול השקעה בפנסיה - תוך כמה זמן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
algo.il ניודים מגוף אחד לאחר, שינוי מסלול השקעה - מה ידוע ומה לא ידוע? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
M הקצאת נכסים, שינוי כיוון שוק ההון 8
ע לימודים / שינוי קריירה התפתחות אישית 3
I אתם חושבים שיהיה שינוי אחרי המלחמה בממשלה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 358

נושאים דומים

Back
למעלה