• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

שינוי אפיקי השקעות בשוק ההון

• פותח הנושא פותח הנושא Ortal
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Ortal

משתמש רשום
דירוג
0
דעתכם לגבי שינוי בערוצי ההשקעות שלי.
נכון להיום הכסף שלי מושקע כדלהלן-
בבנק- 1,000,000 שקל. במספר קרנות נאמנות שונות (לא מדדים, סיכון בינוני ונמוך ) 700,000, וקרנות כספיות 300,000
בבסט אינבסט-
700,000 ש״ח מחולק על 3 פוליסות. בעיקר מסלול מנייתי של בית השקעות ילין ומור.
55,000ש״ח - בכלל. קרן מסלול S&P.
90,000ש״ח - קופת גמל להשקעה אנליסט
215,000ש״ח- במיטב טרייד. מחולק חצי חצי איישרס ואינבסקו.
זה אני לא רוצה לשנות- פנסיה, וקרנות השתלמות (כ400,000 בפניקס
מסלול S&P ומניות)

אז קראתי הרבה, אולי יותר מדיי, וקצת איבדתי את הבטחון מה לעשות?
1fae0.png
חשבתי להשאיר קרנות כספיות בבנק, ולקנות קרן סל עולמי וS&P במסחר עצמאי. אבל לפני שאני עושה שינוי כזה ממש אשמח לשמוע הצעות ?
(אני בת 38 (רווקה, ללא). אין דירה ברשותי. עובדת שכירה בהייטק. אין לי איזה הוצאה באופק כרגע שאני יודעת עליה. חושבת על השקעה פאסיבית בלבד, לקחת 50% ריסק ו50% סולידי אבל שוב אין לי בטחון בשיט להחליט מה נכון לי כי אני חושבת שאין לי מושג)

נערך לאחרונה ב:
1. אני מודעת ללמה שלי. המטרה היא לחסוך לנק הזמן שבה אקנה דירה/ ארצה לצאת לחופשה ארוכה/ כסף לשעת צרה. כרגע אין לי משהו ספציפי במועד מסויים שאני מכוונת אליו.
2. כן אני יודעת שהמכשירים שאני קונה יקרים. ועל כן אני רוצה לעשות שיניוי. אני מחזיקה בהם מסיבות עבר חלקם המון שנים (המלצות של 2 יועצים פנסיוניים)האמת שבסט אינבסט הביא לי תשואה מדהימה למרות שדמי הניהול הם 0.8%. מה שיש בבנק זה משיקולי נוחות בלבד, העברה קלה מהעוש שהיועצת השקעות בבנק עושה עבורי.
3. למדתי ואמשיך ללמוד אני חושבת שכן יש לי את הידע הבסיסי, למרות שאף פעם לא ארגיש שזה מספיק וזו הבעיה והנקודה לשמה כתבתי את הפוסט הזה:) תמיד יהיו כאלו שיודעים יותר טוב ממני.
בראש שלי, זה להעביר לקרן סל אג״ח כללי ממשלתי 5131792 ולקרן סל עולמית של אינבסקו 1209220 ולהגדיל את מה שיש לי כבר בסנופי במיטב טרייד (אם כי אני שוקלת לעבור מדש לאקסלנס)
להשאיר קרן כספית בבנק, ומה שיש לי בכלל (קרן מחקה סנופי) כי, אני פטורה שם ממס רווח הון.ותוהה אם להשאיר את קופת הגמל להשקעה.
השאלה עכשיו זה כמה לכל דבר? חשבתי על חצי מניות חצי אגח וכספית.
אבל בגדול כן, נראה לי שאני צריכה ייעוץ מקצועי, כי אנ חושבת שאין לי בטחון לעשות שינוי בעצמי.

אבל בגדול כן, נראה לי שאני צריכה ייעוץ מקצועי, כי אנ חושבת שאין לי בטחון לעשות שינוי בעצמי.
גם פה אמליץ לך על יעוץ מקצועי :)

3. למדתי ואמשיך ללמוד אני חושבת שכן יש לי את הידע הבסיסי, למרות שאף פעם לא ארגיש שזה מספיק וזו הבעיה והנקודה לשמה כתבתי את הפוסט הזה:) תמיד יהיו כאלו שיודעים יותר טוב ממני.
מודעות זה חשוב. מודעות יתר עלולה להיות עקב אכילס. בלוג מצויין של הסולידית

אל תמהרי, הכסף עובד.
שקלי ייעוץ מקצועי בלתי תלוי מיועץ ללא אינטרס.
ציינת את התשואה הנהדרת של בסט אינבסט, אני בטוח שהיא לא שווה 0.8% דמי ניהול.

יחד עם זאת, אם זה כן נותן לך שקט נפשי זה אולי שווה את זה.

באופן אישי הייתי מפשט ומצמצם מה שאפשר.
אני מנימליסט. בגופי ההשקעה, במדדים ובחיים עצמם. הייתי משתגע עם כספים בכל כך הרבה גופים שונים :)

בבנק- 1,000,000 שקל. במספר קרנות נאמנות שונות (לא מדדים, סיכון בינוני ונמוך ) 700,000, וקרנות כספיות 300,000
בבסט אינבסט-
700,000 ש״ח מחולק על 3 פוליסות. בעיקר מסלול מנייתי של בית השקעות ילין ומור.
55,000ש״ח - בכלל. קרן מסלול S&P.
90,000ש״ח - קופת גמל להשקעה אנליסט
215,000ש״ח- במיטב טרייד. מחולק חצי חצי איישרס ואינבסקו.
זה אני לא רוצה לשנות- פנסיה, וקרנות השתלמות (כ400,000 בפניקס
מסלול S&P ומניות)
לא הכי הבנתי, סליחה...
כתוב מבולבל מדי בשבילי, לא מפורט מספיק ולא מסודר.
הדגשתי את כל מה שהשמטת.
1M ש"ח בתיק השקעות בבנק - 700K ש"ח מהם במספר קרנות נאמנות "שונות" - כמה קרנות נאמנות? 5? 10? 20? קרנות נאמנות של מה? מניות? אג"ח? מדדים?
300K ש"ח בתיק ההשקעות בבנק בקרנות כספיות - כמה קרנות כספיות? 5? 10? 20? שקליות? דולריות?.
700K ש"ח ב- 3 פוליסות חיסכון שונות בבית ההשקעות מור + בבית ההשקעות ילין לפידות (הם לא אותו אחד), "בעיקר" מסלול מנייתי - מה זה "בעיקר"? כמה מסלולים? כמה בכל בית השקעות? מה דמי הניהול?
55K ש"ח בכלל בית השקעות במסלול S&P500 - מה המוצר? גם פוליסת חיסכון? קרן נאמנות?
90K ש"ח בקופת גמל להשקעה בבית ההשקעות אנליסט - באיזה מסלול? מה דמי הניהול?
215K ש"ח במיטב טרייד (תיק השקעות עצמאי) - מה זה חצי חצי איישרס ואינבסקו? (מניח ששם קוד לקרנות איריות שנסחרות בשקלים), באיזה קרנות איריות חצי חצי?
400K ש"ח בהפניקס בית השקעות - קרן פנסיה מקיפה + קרן השתלמות, שניהן על מסלול S&P500 לפי מה שרשמת ומסלול "מניות", איזה מסלול "מנייתי" בדיוק?.

חושבת על השקעה פאסיבית בלבד, לקחת 50% ריסק ו50% סולידי
הצבת עובדה.
וסיבולת הסיכון שלך איך היא?
אומרת שלא צריכה את הכסף בקרוב... כמה קרוב לדעתך? יש הערכה?
3 שנים הקרובות? 5 שנים הקרובות?

You're all over the place :roll:

מודעות זה חשוב. מודעות יתר עלולה להיות עקב אכילס. בלוג מצויין של הסולידית

אל תמהרי, הכסף עובד.
שקלי ייעוץ מקצועי בלתי תלוי מיועץ ללא אינטרס.
ציינת את התשואה הנהדרת של בסט אינבסט, אני בטוח שהיא לא שווה 0.8% דמי ניהול.

יחד עם זאת, אם זה כן נותן לך שקט נפשי זה אולי שווה את זה.

באופן אישי הייתי מפשט ומצמצם מה שאפשר.
אני מנימליסט. בגופי ההשקעה, במדדים ובחיים עצמם. הייתי משתגע עם כספים בכל כך הרבה גופים שונים :)
כן אני מאודד רוצה לצמצם את הגופים השונים וכמות הקרנות. זה חלק מהשינוי שאני רוצה לעשות! :)
אני תוהה מה הצעד הבא שלי... כרגע אני תוהה אם יעזור לי ייעוץ עם מתכנן פיננסי/ יועץ השקעות או לא

נערך לאחרונה ב:
בראש שלי, זה להעביר לקרן סל אג״ח כללי ממשלתי 5131792 ולקרן סל עולמית של אינבסקו 1209220
חשבתי על חצי מניות חצי אגח וכספית.
נראה שהבנת מצויין את כל הרעיון של השקעה סולידית פאסיבית וגם הגדרת יפה את סיבולת הסיכון שלך. עכשיו את צריכה רק לעשות את זה. בהצלחה

לא הכי הבנתי, סליחה...
כתוב מבולבל מדי בשבילי, לא מפורט מספיק ולא מסודר.
הדגשתי את כל מה שהשמטת.
1M ש"ח בתיק השקעות בבנק - 700K ש"ח מהם במספר קרנות נאמנות "שונות" - כמה קרנות נאמנות? 5? 10? 20? קרנות נאמנות של מה? מניות? אג"ח? מדדים?
300K ש"ח בתיק ההשקעות בבנק בקרנות כספיות - כמה קרנות כספיות? 5? 10? 20? שקליות? דולריות?.
700K ש"ח ב- 3 פוליסות חיסכון שונות בבית ההשקעות מור + בבית ההשקעות ילין לפידות (הם לא אותו אחד), "בעיקר" מסלול מנייתי - מה זה "בעיקר"? כמה מסלולים? כמה בכל בית השקעות? מה דמי הניהול?
55K ש"ח בכלל בית השקעות במסלול S&P500 - מה המוצר? גם פוליסת חיסכון? קרן נאמנות?
90K ש"ח בקופת גמל להשקעה בבית ההשקעות אנליסט - באיזה מסלול? מה דמי הניהול?
215K ש"ח במיטב טרייד (תיק השקעות עצמאי) - מה זה חצי חצי איישרס ואינבסקו? (מניח ששם קוד לקרנות איריות שנסחרות בשקלים), באיזה קרנות איריות חצי חצי?
400K ש"ח בהפניקס בית השקעות - קרן פנסיה מקיפה + קרן השתלמות, שניהן על מסלול S&P500 לפי מה שרשמת ומסלול "מניות", איזה מסלול "מנייתי" בדיוק?.

הצבת עובדה.
וסיבולת הסיכון שלך איך היא?
אומרת שלא צריכה את הכסף בקרוב... כמה קרוב לדעתך? יש הערכה?
3 שנים הקרובות? 5 שנים הקרובות?

You're all over the place :roll:
צודק יכלתי לפרט יותר! לא רציתי להכביד ביותר מדיי פרטים שכבר יעייפו מלקרוא בכלל.

700K ש"ח בתיק השקעות בבנק במספר קרנות נאמנות "שונות" - 17 קרנות נאמנות עם אחוזי סיכון נמוכים, בין 10 ל30 אחוז מניות
300K ש"ח בתיק ההשקעות בבנק בקרנות כספיות - 3 קרנות כספיות שקליות.
700K ש"ח ב- 3 פוליסות חיסכון שונות בבסט אינבסט. סהכ 30% מסלול כללי, 70% מסלול מניות. דמי ניהול 0.8%
55K ש"ח בכלל בית השקעות במסלול S&P500 - זה קופת גמל ישנה מאוד. לא משלמת על זה רווח הון. ניתן לפדות בכל רגע נתון. לכן למרות ה0.7% דמי ניהול, אני אשאיר את הכסף.
90K ש"ח בקופת גמל להשקעה בבית ההשקעות אנליסט - מסלול מניות, דמי ניהול 0.7.
215K ש"ח במיטב טרייד (תיק השקעות עצמאי) -2 קרנות סל מחקות סנופי.1183441ו 1159250
400K ש"ח בהפניקס קרן השתלמות- הכל מסלול עוקב מדד s&p (טעיתי מה שכתבתי קודם)

סיבולת הסיכון- אני לא בן אדם של סיכונים מטורפים וזה כן ביאס אותי ברמות הירידות בתחילת הקורונה. עם זאת, ברור לי שלטווח הארוך שווה לקחת סיכון.
אני מתכוונת רק להשקעה פאסיבית- קרנות סל מדדים (ואולי קרן סל אגח ) וקרנות שקליות.
אין לי הערכה האמת למתי אצטרך סכום גדול של כסף. כאמור כרגע אין ברשותי דירה אז מניחה שארצה לקנות, אין לי מושג מתי. אני כן רוצה להשאיר קרנות כספיות בבנק בסכום של כ 400,000.

נערך לאחרונה ב:
אסור להמליץ, לייעץ וכו
אבל 50% בקרן כספית בבנק ו 50% בקרן מחקה מנייתית רחבה בבית השקעות זו נקודת התחלה טובה למטרות שציינת, עד שתלמדי יותר ותרגישי נוח לשנות את האחוזים האלו למה שיתאים לך אישית.

קצת איבדתי את הבטחון מה לעשות?
לגמרי מבינה אותך!
רק תזכרי שהמצב הכספי שלך הוא טוב מאד, בהינתן הגיל, המקצוע והמצב המשפחתי.
בואי נתחיל מהמטרות - מה הן, למתי, ובאיזה סכום:
דירה - כמה הון עצמי את רוצה להכניס לקניה? מתי תרצי לקנות? כמה זה דחוף לעמוד בלו"ז? כמה משכנתא תוכלי לקחת (ביחס שליש מהכנסות הנטו כתשלום חודשי)?
חופשה ארוכה - פעם אחת? כל שנה? כל X שנים? באיזו עלות? ומה אורך החופשה? דורש יציאה לחל"ת?
מה לגבי מטרות אחרות שאולי תרצי? לצאת לפנסיה מוקדמת? לדאוג למצבים בריאותיים כרוניים, לסיעוד, דיור מוגן/מטפלת (בהנחה שתשארי לבד גם הלאה)?

אחרי שתביני מה המטרות שלך, יהיה לך קל לפשט את התיק הכללי שכרגע הוא נראה לי די מבולגן.
ארגז הכלים המוצלח יכלול בתוכו מכשירים לחסכון לטווח קצר, בינוני וארוך.
חופשות, קניות ותיקונים גדולים ובלתי צפויים, כסף למימון ההוצאות הרגילות של 3-6 חודשים במקרי פיטורין או מחלות - קרן כספית ועו"ש מאפשרים לך תזרים מהיר.
צבירת כסף להון עצמי לדירה - תכנית חיסכון, קרן השתלמות, קרן כספית יכולים להוות פתרון מתאים.
צבירת כסף לעתיד הרחוק - קרן פנסיה לשלב הפרישה החוקית + קרנות עוקבות מדדי מניות רחבים כתוספת "קיצבה" גם לפני גיל הפרישה וגם לאחריה. ויש קיצבת זקנה.

בסוף תוכלי להישאר עם 4 מכשירים:
קרן פנסיה - לטווח ארוך עד לפרישה הרשמית.
קרן עוקבת סנופי/עולמי בתיק עצמאי בבית השקעות (ולהוסיף עוד מדד מניות קטנות כמו ראסל 2000 אם זה נראה לך מעט מדי) - לטווח של 10 שנים וצפונה כ"קיצבה".
קרן השתלמות לטווח בינוני עד ארוך לבחירתך (יכול להיות חלק מהון עצמי או חלק ממטרה אחרת שתוגדר בהמשך).
קרן כספית למטרות קצרות טווח של הון עצמי, חופשות, בלתי צפוי ומקרי חירום.

נקודות נוספות למחשבה:
1. הזמן יעזור לך להבין את ההטיות והחששות הפסיכולוגיות שלך ולאזן את המרכיבים בהתאם.
2. קרנות מנוהלות הן גם יקרות בדמי ניהול וגם יקרות בגלל פקודות קניה ומכירה לאורך השנה שמבוצעות ע"י המנהלים של הקרן.
3. קרנות לא מוגדרות היטב מבחינת תמהיל הן בעייתיות לשליטה והבנה שלך וכמובן שהשינויים עולים כסף נוסף.
4. קופת גמל להשקעה היא מכשיר לא ממש טוב מכל מיני סיבות (יש הרבה שרשורים על זה). אבל הסולידית כתבה יפה על זה אתמול בפייסבוק:
המון ביקורת בקהילות הפיננסיות כלפי קופת גמל להשקעה, והאמת שבצדק: זה באמת מוצר קצת מסורס שיכול היה להיבנות הרבה יותר טוב, בעלות נמוכה משמעותית ועם תמריצי מס אפקטיביים יותר.
אבל חשוב לזכור שבדברים האלה הכל יחסי.
רוב הישראלים לא חיים בקבוצות הפיננסיות. רובם באמת לא מתמצאים או אפילו רוצים להתמצא בנבכי שוק ההון והגמל, ועבורם המכשיר הזה הוא אחד הערוצים הנגישים ביותר להשקעת כספם בשוק ההון.
במובן זה, לדעתי, קופת גמל להשקעה עדיפה בהרבה כהשקעה לטווח ארוך על פני קרן כספית, כמו שקרן כספית עדיפה על פני כסף בעו"ש, כמו שכסף בעו"ש עדיף על פני מינוס בבנק, וכמו שמינוס בבנק עדיף על פני חוב לחברת האשראי.

אסור להמליץ, לייעץ וכו
אבל 50% בקרן כספית בבנק ו 50% בקרן מחקה מנייתית רחבה בבית השקעות זו נקודת התחלה טובה למטרות שציינת, עד שתלמדי יותר ותרגישי נוח לשנות את האחוזים האלו למה שיתאים לך אישית.
כלומר מכירה של מה שיש לי בבסט אינבסט, קופת גמל להשקעה, והקרנות בבנק..? לא יודעת למה הדבר הזה מלחיץ אותי אבל זה כנראה משהו פסיכולוגי לחצות אותו חח

לא יודעת למה הדבר הזה מלחיץ אותי אבל זה כנראה משהו פסיכולוגי לחצות אותו חח
אז אל תעשי בינתיים כלום, תמשיכי לקרוא וללמוד והכסף ימשיך לעבוד במכשירים שבחרת עד שתחליטי.

לגמרי מבינה אותך!
רק תזכרי שהמצב הכספי שלך הוא טוב מאד, בהינתן הגיל, המקצוע והמצב המשפחתי.
בואי נתחיל מהמטרות - מה הן, למתי, ובאיזה סכום:
דירה - כמה הון עצמי את רוצה להכניס לקניה? מתי תרצי לקנות? כמה זה דחוף לעמוד בלו"ז? כמה משכנתא תוכלי לקחת (ביחס שליש מהכנסות הנטו כתשלום חודשי)?
חופשה ארוכה - פעם אחת? כל שנה? כל X שנים? באיזו עלות? ומה אורך החופשה? דורש יציאה לחל"ת?
מה לגבי מטרות אחרות שאולי תרצי? לצאת לפנסיה מוקדמת? לדאוג למצבים בריאותיים כרוניים, לסיעוד, דיור מוגן/מטפלת (בהנחה שתשארי לבד גם הלאה)?

אחרי שתביני מה המטרות שלך, יהיה לך קל לפשט את התיק הכללי שכרגע הוא נראה לי די מבולגן.
ארגז הכלים המוצלח יכלול בתוכו מכשירים לחסכון לטווח קצר, בינוני וארוך.
חופשות, קניות ותיקונים גדולים ובלתי צפויים, כסף למימון ההוצאות הרגילות של 3-6 חודשים במקרי פיטורין או מחלות - קרן כספית ועו"ש מאפשרים לך תזרים מהיר.
צבירת כסף להון עצמי לדירה - תכנית חיסכון, קרן השתלמות, קרן כספית יכולים להוות פתרון מתאים.
צבירת כסף לעתיד הרחוק - קרן פנסיה לשלב הפרישה החוקית + קרנות עוקבות מדדי מניות רחבים כתוספת "קיצבה" גם לפני גיל הפרישה וגם לאחריה. ויש קיצבת זקנה.

בסוף תוכלי להישאר עם 4 מכשירים:
קרן פנסיה - לטווח ארוך עד לפרישה הרשמית.
קרן עוקבת סנופי/עולמי בתיק עצמאי בבית השקעות (ולהוסיף עוד מדד מניות קטנות כמו ראסל 2000 אם זה נראה לך מעט מדי) - לטווח של 10 שנים וצפונה כ"קיצבה".
קרן השתלמות לטווח בינוני עד ארוך לבחירתך (יכול להיות חלק מהון עצמי או חלק ממטרה אחרת שתוגדר בהמשך).
קרן כספית למטרות קצרות טווח של הון עצמי, חופשות, בלתי צפוי ומקרי חירום.

נקודות נוספות למחשבה:
1. הזמן יעזור לך להבין את ההטיות והחששות הפסיכולוגיות שלך ולאזן את המרכיבים בהתאם.
2. קרנות מנוהלות הן גם יקרות בדמי ניהול וגם יקרות בגלל פקודות קניה ומכירה לאורך השנה שמבוצעות ע"י המנהלים של הקרן.
3. קרנות לא מוגדרות היטב מבחינת תמהיל הן בעייתיות לשליטה והבנה שלך וכמובן שהשינויים עולים כסף נוסף.
4. קופת גמל להשקעה היא מכשיר לא ממש טוב מכל מיני סיבות (יש הרבה שרשורים על זה). אבל הסולידית כתבה יפה על זה אתמול בפייסבוק:
וואו ממש תודה לך על הפירוט הזה! מאוד מעריכה את שיתוף התובנות וגם מאוד התחברתי.
לגבי דירה אין לי זמן מסויים אני פשוט חושבת שאקנה דירה כי אין ברשותי עדיין דירה. לגבי החופשה- אין לי שום תשובה או מחשבה ספציפית, פשוט תאורטית משהו שאולי יקרה. יכול להיות שזה יסתכם בחודש מתישהו ;)

כמו שכתבתי אני אכן חושבת להשאר עם קרנות השתלמות, קרן (או קרנות?) כספיות שקליות וסנופי, ולהוסיף קרן עולמית.
אני תוהה על-
1. המכירות שאצטרך לעשות יהיו כרוכים בתשלום מס רווח הון. השאלה אם זה עדיין שווה את זה, כדי לעשות את השינוי שאני רוצה
1. אם נכון לי לקנות קרן אגח ממשלתי כללי כדי לאזן את החלק המנייתי של הקרנות עוקבות, או לא להכנס לזה?
2. היחס בין מניות (קרנות עוקבות) ללא מניות מההון הכללי- אני לא יודעת איך להחליט אם 50 50 או 60/40 וכו.. :roll:
3. האם היחס הזה צריך לכלול בחישובו את הקרן השתלמות (שנזילה ונמצאת במסלול עוקב מדד s&p) או לא? והאם את הק.השתלמות לשקול להעביר ל IRA?
4. קופת גמל אני מבינה ששווה למכור... (למרות שרעיונית אם צריך אפשר לקחת על זה הלוואה)

נערך לאחרונה ב:
כלל אבצע גס - תחשבי מהמקסימום שאת מוכנה להפסיד, ותשקיעי פי 2 מזה בסל מניות רחב (כלומר צאי מנקודת הנחה שהמניות עשויות להתרסק ב 50% בבת אחת).
2. היחס בין מניות (קרנות עוקבות) ללא מניות מההון הכללי- אני לא יודעת איך להחליט אם 50 50 או 60/40 וכו.. :roll:

לגבי דירה אין לי זמן מסויים אני פשוט חושבת שאקנה דירה כי אין ברשותי עדיין דירה
גם לי אין דירה, ואני לא חושבת לקנות אחת כזאת.
אם אין לך זמן מסוים, ולא מיקום וגודל ומחיר, ולא אם למגורים או להשכרה - אז את יכולה להשקיע את הסכומים לטווח ארוך ולקנות בגיל 50 או 90 או בכלל לא.
לגבי החופשה- אין לי שום תשובה או מחשבה ספציפית, פשוט תאורטית משהו שאולי יקרה.
אז כשתחליטי, תחסכי בהתאם. כמה זמן זה כבר יכול לקחת?
אגב, לא ציינת כמה אחוזים מההכנסה נטו שלך את מוציאה וכמה חוסכת. זה גם שיקול. אולי אחוז החיסכון שלך, יחד עם הצבירה בקרן פנסיה והשתלמות (ואולי גם ירושה בעתיד?) מספיק כדי לשים את הכסף הנחסך במכשיר סולידי דיו?

באופן כללי - אם אין לך יעדים מוגדרים היטב (בזמן ובסכום) תתקשי להבין איך לפזר את התיק שלך. ולכן את שוב חוזרת להתעסק עם שאלות משלב 2 או 3.
את יכולה להחליט שמתאים לך פסיכולוגית לחלק את הכספים באחוזים כלשהם כך שלא תרגישי לחץ. כמו שכתבת
היחס בין מניות (קרנות עוקבות) ללא מניות מההון הכללי- אני לא יודעת איך להחליט אם 50 50 או 60/40 וכו.. :roll:
תתחילי עם חלוקה כלשהי ותראי איך לך עם זה מבחינה נפשית. קחי בחשבון שיש לך כבר מסלולים עתירי סיכון בקרן הפנסיה וההשתלמות ותתייחסי לכל הכספים שלך כתיק אחד לצורך חלוקת האחוזים בין מניות/מדדי מניות ובין אג"חים ופיקדונות.

700K ש"ח בתיק השקעות בבנק במספר קרנות נאמנות "שונות" - 17 קרנות נאמנות עם אחוזי סיכון נמוכים, בין 10 ל30 אחוז מניות
300K ש"ח בתיק ההשקעות בבנק בקרנות כספיות - 3 קרנות כספיות שקליות.
700K ש"ח ב- 3 פוליסות חיסכון שונות בבסט אינבסט. סהכ 30% מסלול כללי, 70% מסלול מניות. דמי ניהול 0.8%
55K ש"ח בכלל בית השקעות במסלול S&P500 - זה קופת גמל ישנה מאוד. לא משלמת על זה רווח הון. ניתן לפדות בכל רגע נתון. לכן למרות ה0.7% דמי ניהול, אני אשאיר את הכסף.
90K ש"ח בקופת גמל להשקעה בבית ההשקעות אנליסט - מסלול מניות, דמי ניהול 0.7.
215K ש"ח במיטב טרייד (תיק השקעות עצמאי) -2 קרנות סל מחקות סנופי.1183441ו 1159250
400K ש"ח בהפניקס קרן השתלמות- הכל מסלול עוקב מדד s&p (טעיתי מה שכתבתי קודם)
או קיי... אז אחרי שקראתי את הפירוט, ולאור דמי הניהול הגבוהים מדי שאת משלמת (לפחות פי 2 בכל מוצר ממה שאמור להיות), אם הייתי את - הייתי פונה לעזרה מקצועית.
למה אני לא "ממליץ" לך כמו חלק מהמגיבים פה להקדיש את הזמן ולהמשיך ללמוד ולעשות את הכול לבדך ולהעמיק ולהמשיך לחקור?
כי את זה את יכולה לעשות בלי קשר לממד הזמן שעולה לך במאות שקלים מיותרים בכל שנה, אם לא באלפים...
אני בהחלט חושב שאת יכולה לבד ומסוגלת, אבל בהתאם לחוסר הביטחון שאני מזהה באיך בדיוק את כותבת את התגובות שלך ואיך את מתנסחת לגבי הפיננסים שאת כותבת עליהם (סוג של אינטונציה כתיבתית), אני סבור שזה ייקח לך יותר מדי זמן (שנה?) ועם חוסר הביטחון שאת מגיעה איתו זה כנראה יתארך לאין שיעור (שנתיים?) + דחיינות לגבי משהו שחוששים ממנו + פנייות אמיתית ורצינית לגבי להשקיע את הזמן בללמוד ולעבור דבר דבר כדי לקבל את הביצים לעשות את מה שאת מנסה לעשות לבדך ושעד עכשיו לא היה לך את התעוזה לעשות.
לדעתי האישית, ולא חייב להסכים איתה, את כן זקוקה ליועץ פיננסי רציני, ועדיף אחד כזה שתשלמי לו כדי שידאג לאינטרס שלך.
יועץ שיעיף לך לפחות 3/4 מהמוצרים/מכשירי ההשקעה בתיק ההשקעות שלך, יפשט אותו, יאחד ויקצץ כל מיני סרחי עודף ושיירי לוואי (אסור לנו להמליץ פה בדיוק מה).
אבל, וזה אבל גדול, את מוכרחה להמשיך לרצות ללמוד, להעמיק, לחקור ולהגיע מוכנה (שיעורי בית) לייעוץ הפיננסי.
ההבדל בין לבוא עם ידע קליל ואפילו מינימלי לבין להגיע טאבולה ראסה הוא הבדל של שמיים וארץ.
לא, את לא צריכה להיות מומחית ושוחה בחומר, אבל כן חשוב שתכירי קצת מושגים ורעיונות ובעיקר את עצמך ואת ההרגשות שלך מול הרעיונות והמושגים הללו.
מותר להמליץ פה בפורום על שמות? על אנשים?...
ממה שאני מכיר יש את רונן מרגוליס המעולה שאני מאוד מעריך, יש את שור פיננסי (איתי גל), יש את החתול הפיננסי... לא חסר.
זה יקדם אותך לעבר המטרה בבעיטת ענק הצידה, ויתן לך את הרגיעון שאת זקוקה לו (שוב, לדעתי האישית בלבד).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A התלבטות עקב שינוי קריירה התפתחות אישית 4
A שינוי מסלול בפנסיה והשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
B רס"ן בקבע - שינוי כיוון התפתחות אישית 3
B קרנות כספיות - שינוי בדמי הניהול שוק ההון 2
S קצב שינוי מקדמי ההמרה בקרנות הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
B פריקה + שינוי קריירה התפתחות אישית 79
Sesquiterpene שינוי קריירה ל-data science התפתחות אישית 10
T שינוי כיוון קריירה אוף טופיק 0
L תהליך שינוי מסלול בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
D שינוי מסלול השקעה בקרן פנסיה - החתמת מעסיק ויועץ פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N שינוי חשיפה מנייתית בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ד עמודת שינוי מעלות בספארק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
deussex שאלה עבור הוריי - שינוי מסלול לאחר יציאה לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ קרן סל בזמן שינוי הדולר שוק ההון 4
פ היטל השבחה לאחר שינוי תב״ע לפני קבלת היתר - גלגול חבות ברכישה נדל"ן 2
R פפר אינבסט עובר שינוי משמעותי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
א שינוי בהרכב התיק שוק ההון 68
י השפעת שינוי מט"ח על רכישת המניות הראשונית שוק ההון 53
Echelon שינוי מדיניות השקעה בפנסיה - מסלול S&P500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M קופת גמל - שינוי מסלול מרכיב פיצויים של מעסיק הקודם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
C שינוי מדיניות השקעה במסלול s&p500 במור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
R התייעצות נדל"נית לאור שינוי משפחתי - למכור ולקנות או מה לעשות? נדל"ן 9
flower שינוי בביטוחי הבריאות - מעבר אוט' מביטוח ניתוחים "השקל הראשון" ל"משלים שב"ן" צרכנות פיננסית 27
E יש שינוי מבחינה מיסויית כעת במעבר מAmeritrade לSchwab? מיסים 3
M שינוי מסלול השקעה בפנסיה - תוך כמה זמן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
A ניודים מגוף אחד לאחר, שינוי מסלול השקעה - מה ידוע ומה לא ידוע? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
M הקצאת נכסים, שינוי כיוון שוק ההון 8
ע לימודים / שינוי קריירה התפתחות אישית 3
I אתם חושבים שיהיה שינוי אחרי המלחמה בממשלה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 358
נ שינוי תב"ע נדל"ן 12
מ שינוי בתלוש שכר - אחוז משרה מיסים 3
לאץ' שינוי סטטוס באתר מחיר למשתכן/דירה בהנחה נדל"ן 2
בובין חוט-השני האם שינוי אופי אוכלוסיה יכול לתרום לירידת מחירי נד"לן? נדל"ן 29
D איך לחולל שינוי במדינה? אוף טופיק 95
ס שינוי מסלול לימודים התפתחות אישית 13
L שינוי רישום מניה שוק ההון 2
N שינוי מיסוי בעקבות החקיקה אוף טופיק 46
N דירה יד שניה - שינוי פנימי ללא היתר נדל"ן 9
TheTieMan שינוי מסלול - הפקדות עבר + הפקדות עתיד או רק הפקדות עתיד? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Michel שינוי מסלול ביטוח אובדן כושר עקב עלות גבוהה מאוד ככל שמתבגרים. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
M הודעה על שינוי דמי ניהול - יש מה לעשות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
T מחיר למשתכן - שינוי סטטוס מידועים לציבור לנשואים לאחר ״זכייה״ נדל"ן 0
B התפטרות עקב שינוי גיאוגרפי של מקום העבודה אוף טופיק 4
N האם עוד מישהו מרגיש מתוסכל מהאופן בו מתנגדי שינוי שיטת המשטר מציגים את הסכנה במהפכה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 64
W חבריי העצמאיים! האם יש שינוי בחובת הדיווח לרשויות? מיסים 24
V הסבר לצורת חישוב ״שינוי מעלות״ שוק ההון 14
נ הודעה מהבורסה הישראלית על שינוי במדיניות הקרן שוק ההון 4
A הקמת פורום של p2p / שינוי מדיניות? אוף טופיק 4
חתול לילה שינוי מסלול לא מבוקש בקרן השתלמות שוק ההון 24
י איך עושים את זה? שינוי תודעה, חשיפת ילדים בגילאי בית ספר לתכני הבלוג ולאוריינות פיננסית אוף טופיק 2

נושאים דומים

Back
למעלה