• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

התלבטות עקב שינוי קריירה

• פותח הנושא פותח הנושא AxieMan12
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

AxieMan12

משתמש רשום
דירוג
0
שלום לכולם,

אני בן 31. בעל תואר ראשון במדעי החברה והרוח באוניברסיטת בן גוריון.

החל משנת 2017 אני חי ונושם קריפטו. עברתי גלגולים רבים בשוק ובעולם הזה, עליות, מורדות וסיפורי הצלחות מאוד מיוחדים. הידע שלי בתפעול, במחקר ובעדכניות הוא גבוה ויש לי הבנה טובה של בלוקצ'יין. במסגרת השנים שלי בשוק למדתי לעבוד עם כמעט כל בורסה אפשרית, ארנקים, אתרי הפקת מידע, למדתי לפתור בעיות ביעילות גבוהה ועוד. מרכז העיסוק שלי היה ועודנו בעולמות ה-DeFi ה-NFT וכיום יותר בהפקת רווח פסיבי מההון שנצבר וחיפוש הזדמנויות נוספות.

בשנים האחרונות ניהלתי עסק קטן בתחום האלומיניום, במקביל לעיסוק שלי בקריפטו, אך בחודשים האחרונים החלטתי לצאת לדרך חדשה ולמצוא עבודה באחת מחברות הבלוקצ'יין בארץ (שלרוב מדובר בחברות הייטק).
הנסיונות שלי הם יותר למשרות כמו Customer success, Buisness development, Operation ואולי גם Product management. יש לי נגיעה ועניין רב גם בעולם ניתוח הנתונים והתמיינתי בעבר למשרות אנליסט בתחום.

אני כרגע מאוד מגשש באפלה כי אני לא מגיע עם משהו ממשי, כמו תואר בתעשייה וניהול למשל, או בתכנות. כלומר, סט הכלים שלי לא מספיק מושך חברות על אף הקריירה העצמית המיוחדת שעברתי בתחום עד היום.

לאחרונה חשבתי ללכת על תואר שני במנהל עסקים (גם כן בבן גוריון), במקביל לחיפושי העבודה, כדי לפתח מעט יותר את עצמי, לקבל הבנה מעמיקה יותר בכלכלה, להשיג נטוורקינג מעניין, ובעיקר - לקפוץ למים ולהתחיל משהו בצורה רצינית יותר.

אשמח לשמוע את דעתכם לגבי הסיפור שלי, אולי תוכלו למצוא עצה עבורי. כמו האם התואר הזה יהיה נכון כרגע עבורי, האם כדאי להתמקד בקורס אחר, פרקטי יותר
אולי איזו גישה או מחשבה שונה ומעניינת.

תודה מראש!

ברוך הבא לפורום!

נשמע שאתה צריך להגדיר יותר טוב את המטרות הגדולות שלך, ובהתאם לזה לגזור פעולות בטווח הקצר.
למה החלטת למצוא עבודה באחת מחברות הבלוקצ'יין בארץ? האם בטווח הארוך אתה רוצה להיות שכיר או עצמאי? איזו תועלת אתה מעוניין להפיק מהעבודה שלך? איפה היית רוצה לראות את עצמך בעוד 5 שנים?
אתה בחור מוכשר שמצליח להפיק הכנסה מעולם הקריפטו ולנהל עסק בו זמנית, נשמע לי שיש לך פוטנציאל לנתב את הכישורים האלו לקריירה עצמאית מצליחה במידה ותרצה.
אם אתה רוצה לבנות קריירה כשכיר בחברת הייטק אז כן, MBA מבן גוריון וכניסה לאחד מהתפקידים שרשמת זו דרך טובה להתחיל.

נשמע שאתה צריך להגדיר יותר טוב את המטרות הגדולות שלך, ובהתאם לזה לגזור פעולות בטווח הקצר.
למה החלטת למצוא עבודה באחת מחברות הבלוקצ'יין בארץ? האם בטווח הארוך אתה רוצה להיות שכיר או עצמאי? איזו תועלת אתה מעוניין להפיק מהעבודה שלך? איפה היית רוצה לראות את עצמך בעוד 5 שנים?
אתה בחור מוכשר שמצליח להפיק הכנסה מעולם הקריפטו ולנהל עסק בו זמנית, נשמע לי שיש לך פוטנציאל לנתב את הכישורים האלו לקריירה עצמאית מצליחה במידה ותרצה.
אם אתה רוצה לבנות קריירה כשכיר בחברת הייטק אז כן, MBA מבן גוריון וכניסה לאחד מהתפקידים שרשמת זו דרך טובה להתחיל.
קודם כל תודה על התשובה שלך!

אני חושב שהעניין העיקרי אצלי הוא רצון להיפתח לעולם הגדול בתחום הזה, להפסיק לשבת בחדר הפרטי שלי, להתערבב, ללמוד עוד, להכיר אנשים ולמצוא בעצמי יכולות חדשות. אני עובד כעצמאי בתחום הזה + ניהול העסק שלי כבר שנים די רבות ביחס לגיל שלי, ואני חושב שזה משהו שמיציתי. אני רוצה להתחיל דרך חדשה.
רווחים באופן עצמאי בתחום אני חושב שאוכל להמשיך ליצור לעצמי גם בשילוב עבודה במשרה מלאה כשכיר בהייטק.

לגבי התואר, מחוות דעת כלליות ששמעתי על התואר הזה באופן רחב בארץ (לא ספציפית לגבי מוסד לימודים מסוים) מדברים רבות על זה שמדובר בתואר שנותן שורה בקורות החיים ותו לא. שהוא לא באמת מקצוע ולא בהכרח פותח דלתות. ועל כן גם בנושא הזה עולה התלבטות לא קטנה.

שוב תודה!

לא יודע מה mba אמור לתת לך בהינתן הפרופיל שלך .
רעיון מגניב שעלה לי - יעוץ כלכלי לצעירים עם דגש על קריפטו ובלוקצ׳יין (שילוב בתיק ההשקעות/ לימוד התחום/ ליווי וייעוץ למשקיעי קריפטו מנוסים) .

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
J התלבטות בחיסכון לדירה שניה - עקב שינוי מדיניות למשכון דירה קיימת נדל"ן 8
J התלבטות בנוגע למשיכת כספי פנסיה בצורה חד פעמית לפורש לפנסיה עקב הכנסות אחרות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 27
J התלבטות לגבי סגירת משכנתא כנגד השקעה בנכסים "סולידיים" נדל"ן 4
twister התלבטות - רכישת דירה להשקעה נדל"ן 6
L הטבת משכנתא לעולים חדשים - התלבטות נדל"ן 2
H התלבטות לגבי מכירת דירה לטובת רכישת צמוד קרקע נדל"ן 1
M זכייה במחיר למשתכן עם הון עצמי יחסית גבוה - התלבטות נדל"ן 69
ש התלבטות לגבי תואר שני במדעי המחשב - האם יש לי את הסיבות הנכונות? התפתחות אישית 5
ד התלבטות בין 2 דירות מקבלן נדל"ן 2
I פוסט שיתוף + התלבטות לגבי רכישת דירה אוף טופיק 46
B התלבטות לגבי פתיחת תיק השקעות בצל רילוקיישן לאוסטרליה שוק ההון 6
D התלבטות דווקא פסיכולוגית שוק ההון 8
D התלבטות ברכישת רכב עד 85 אלף שח אוף טופיק 2
D התלבטות בנוגע לעסקת פליפ לנדלן ותכנון מיסוי - דירה שניה נדל"ן 6
ק התלבטות אסטרטגית קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
M התלבטות בין דירה בפרויקט בבניה לבין דירה בבנין ישן יותר נדל"ן 9
ח התלבטות לגבי דירה להשקעה - להחזיק או למכור נדל"ן 21
ז התלבטות בנוגע ללימודי תעשייה וניהול התפתחות אישית 5
S התלבטות לגבי עסקת נדלן בתוך המשפחה לפני ירושה נדל"ן 7
tsachi123 התלבטות לגבי הפלח הסולידי של תיק ההשקעות שלי שוק ההון 11
F התלבטות בין שני בתי השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
א התלבטות לגבי מהלך נדל"ני נדל"ן 2
I התלבטות לגבי התחלת תואר במדעי המחשב בגיל 29 – האם זה הצעד הנכון? התפתחות אישית 10
M התלבטות/ סקר להורים- האם כדאי לעשות ביטוח בריאות פרטי לתינוק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
Y התלבטות לגבי מימוש רווחים בקרן כספית מול תעודות סל מנייתיות שוק ההון 8
D התלבטות לגבי שדרוג דירה נדל"ן 5
NachYur התלבטות | מיסים אמריקאיים מיסים 0
A התלבטות - החלפת רכב קילומטראז' גבוה או טיפול יקר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
ש התלבטות - איך לעזור להורים לקנות דירה? נדל"ן 4
T מגרש לבנייה עצמית מרמ"י בהנחה משמעותית (אזור עדיפות לאומית ב) - התלבטות קשה נדל"ן 42
R התלבטות השקעת כסף נזיל לזוג בטיול ארוך ובפרישה מעבודה. שוק ההון 2
B התלבטות לגבי קופת גמל להשקעה והלוואה כנגדה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ קושי בתואר, התלבטות לגבי העתיד התפתחות אישית 8
S התלבטות לגבי רכישת דירת גן מקבלן - עצות? נדל"ן 6
D התלבטות אם למכור RSUs שוק ההון 1
ה התלבטות קשה בבחירת המסלול התפתחות אישית 5
ש התלבטות לגבי דירה יד שנייה בחיפה נדל"ן 2
D התלבטות בין רכישת דירה 3 להשקעה לבין המשך השקעה בקרן כספית + קה"ל נדל"ן 9
מ התלבטות בין שתי הצעות לדמי ניהול בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
K התלבטות לגבי מסלולי השקעה בקופת גמל בתיקון 190 שוק ההון 0
F התלבטות מבחינת 2 דברים בפתיחת תיק אצל הברוקר שוק ההון 5
א קרן כספית - התלבטות שוק ההון 15
O התלבטות אם להשאיר דירה שניה או למכור נדל"ן 10
B עבודה ראשונה בהייטק התלבטות קופג או קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 61
Bosco התלבטות קשה - השקעה עבור בן משפחה שוק ההון 32
deussex התלבטות האם השקעה דרך בית השקעות ישראלי ובלאק רוק עולמית - מאבדת בעצם את הדיבידנד ? שוק ההון 10
מ התלבטות קשה לגבי דמי אבטלה, דמי לידה ומה שביניהם יומני מסע אישיים 2
E התלבטות לגבי חלק סולידי בתיק השקעות שוק ההון 0
O התלבטות לאן לנתב כסף פנוי כל חודש שוק ההון 5
B התלבטות בין S&P500/כספית/העברה מט״ח שקל לדולר - לטווח של כחצי שנה שוק ההון 7

נושאים דומים

Back
למעלה