בעצם יש עדיין הכנסות שוטפות בכל התקופה ממשכורת שאמור להישאר עודף אחרי הפקדה. זה התוכנית לקרן החירום. בנוסף יש צ'קים מארצות הברית כ1400 דולר לכל ילד בשנה שזה גם מצטבר לסכום נחמד לעת צרה.מה עם איזושהי קרן חירום לעצמך?
תכנות. מקווה שזה יציב... היום כבר אי אפשר לדעת כלום...מניח שאם היא מרויחה כאלו סכומים מדובר במקצוע מסויים שאינו יציב כל כך. תמיד יכולה להיות תקופה בין עבודות ושאר בלתמי''ם.
אבל בעצם רוב הכסף מגיע ממכירת דירה שגם היא לא באמת נזילה לעת צרה אז אני לא כ"כ רואה את ההבדל.
נכון, בעיקר לדירה.בנוסף, אין לי מושג מה בדיוק המטרה במליון לכל ילד, כחרדי אני יכול להניח שאתה מתכנן לשלם בזה את הוצאות החתונה פלוס סכום לדירה.
המיליון שאני מדבר עליו הוא ריאלישים לב, שהוצאות החתונה חייבות להיות מותאמות למדד המחירים גם אם הסכום לדירה יכול להישאר נומינלי.
ברור, מיליון זה לא תוצאה שאין בלתה, אם מתקרבים לתקופת החתונות ואין מספיק כסף בקופה ברור שנסתפק בפחות. אבל בשלב הזה נראה לי שכבר יהיה אפשר לדעת מה מצב הרוח של התיק. אם הוא יצמח יותר מהצפי או יהיה מדוייק או נמוך מדי. נעשה התאמות בשטח...דבר נוסף, מה דעתך לצמצם סיכונים באופן קצת מקורי, במקום לחשוב איך תגרד מליון שקל מתיק יורד, תחשוב מה הסכום הכי נמוך שתוכל לתת בחתונה, כלומר, האם אתה גמיש בסכום הזה או שהוא הכרחי, אם אתה גמיש התמונה שונה לחלוטין (לטובה) לדעתי.