• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שינוי כיוון- שוק ההון במקום נדל"ן?

• פותח הנושא פותח הנושא tester
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מה עם איזושהי קרן חירום לעצמך?
בעצם יש עדיין הכנסות שוטפות בכל התקופה ממשכורת שאמור להישאר עודף אחרי הפקדה. זה התוכנית לקרן החירום. בנוסף יש צ'קים מארצות הברית כ1400 דולר לכל ילד בשנה שזה גם מצטבר לסכום נחמד לעת צרה.
מניח שאם היא מרויחה כאלו סכומים מדובר במקצוע מסויים שאינו יציב כל כך. תמיד יכולה להיות תקופה בין עבודות ושאר בלתמי''ם.
תכנות. מקווה שזה יציב... היום כבר אי אפשר לדעת כלום...
אבל בעצם רוב הכסף מגיע ממכירת דירה שגם היא לא באמת נזילה לעת צרה אז אני לא כ"כ רואה את ההבדל.
בנוסף, אין לי מושג מה בדיוק המטרה במליון לכל ילד, כחרדי אני יכול להניח שאתה מתכנן לשלם בזה את הוצאות החתונה פלוס סכום לדירה.
נכון, בעיקר לדירה.
שים לב, שהוצאות החתונה חייבות להיות מותאמות למדד המחירים גם אם הסכום לדירה יכול להישאר נומינלי.
המיליון שאני מדבר עליו הוא ריאלי
דבר נוסף, מה דעתך לצמצם סיכונים באופן קצת מקורי, במקום לחשוב איך תגרד מליון שקל מתיק יורד, תחשוב מה הסכום הכי נמוך שתוכל לתת בחתונה, כלומר, האם אתה גמיש בסכום הזה או שהוא הכרחי, אם אתה גמיש התמונה שונה לחלוטין (לטובה) לדעתי.
ברור, מיליון זה לא תוצאה שאין בלתה, אם מתקרבים לתקופת החתונות ואין מספיק כסף בקופה ברור שנסתפק בפחות. אבל בשלב הזה נראה לי שכבר יהיה אפשר לדעת מה מצב הרוח של התיק. אם הוא יצמח יותר מהצפי או יהיה מדוייק או נמוך מדי. נעשה התאמות בשטח...

האסטרטגיה הבסיסית טובה, כפי שכתבתי למעלה, גם אני מעדיף את שוק ההון על נדלן אבל שוב אני ממליץ להבין את מהות הסיכון, אתה רואה 80 או 90 אחוז הצלחה וחושב שזה בסדר, אבל 20 אחוז כישלון זה מאוד גבוה. היית עולה על אוטובוס שעושה תאונה 2 מתוך כל 10 נסיעות?
ממליץ גם שתעשה בדיקה לא עם 7 אחוז שנתי, אלא גם עם 6 אחוז, ואפילו 5 אחוז, ככה תראה כמה יהיה לך במידה וההנחות לא מתגשמות.
אנחנו בתקופה של גאות חסרת תקדים, נראה שהשוק יכול רק לעלות, אבל לא לעולם חוסן.
אתה לא מהמר, זה לא כאילו נכנסת לקזינו עם 3 מיליון שקל, אבל אתה בהחלט לוקח סיכון לא קטן עם הכסף.

אבל אתה בהחלט לוקח סיכון לא קטן עם הכסף.
אני מנסה להבין את כמות הסיכון שלי.
בעצם כרגע אני ביד עם דירה בשווי של 2.5 מיליון ש"ח
כשאחתן ילדים גם אם מחיר הדירות יעלה עדיין אני חושב שזה לא יהיה ברמה כזו שאוכל באמת להשתמש בזה לחתן ילדים.
אז נכון, שיחד עם שכירות דירה וההפקדות שאני מתכנן להפקיד כל חודש אני כן יגיע למקום נחמד.

אלא שאני מאמין שאם אני לא אפתח תיק רציני אני גם לא אפקיד שם את שכר הדירה והפקדות נוספות, זה פשוט ייכנס לשוטף...

אז אם הסיכון בשוק ההון שאני נשאר בלי כלום, זה באמת סיכון שאני לא מוכן לקחת אותו. אבל אם הסיכון הוא שאצטרך להסתפק בסכום נמוך יותר לילדים כמו שאסתפק אם אני נשאר עם הדירה, או לחילופין במקרה חמור יותר אני אצטרך לחכות תקופה נוספת כדי לתת לשוק לחזור לעצמו אבל בסופו של דבר העסק יהיה משתלם בצורה משמעותית אז ייתכן מאד שכדאי לי להיכנס להרפתקאה הזו.

לא הייתי נכנס למניות תנודתיות ומסוכנות למרות הסיכוי הגדול לרווח, אני כן מחפש יציבות ולכן אני בכיוון של מדדים.

אז אם הסיכון בשוק ההון שאני נשאר בלי כלום, זה באמת סיכון שאני לא מוכן לקחת אותו
אם תעשה במנות ותשקיע במדדים אמריקאיים ועולמיים אז זה ממש לא מחיקת הכסף
אבל אם הסיכון הוא שאצטרך להסתפק בסכום נמוך יותר לילדים כמו שאסתפק אם אני נשאר עם הדירה, או לחילופין במקרה חמור יותר אני אצטרך לחכות תקופה נוספת כדי לתת לשוק לחזור לעצמו אבל בסופו של דבר העסק יהיה משתלם בצורה משמעותית אז ייתכן מאד שכדאי לי להיכנס להרפתקאה הזו.
אז יתכן ובאמת זה מה שכדאי לך אתה הרי מאמין בזה...
אלא שאני מאמין שאם אני לא אפתח תיק רציני אני גם לא אפקיד שם את שכר הדירה והפקדות נוספות, זה פשוט ייכנס לשוטף...
זה כבר לא נכון זה ענין של החלטה {אתה צודק שזה כלי נחמד אבל זה לא העניין...}
אני כן מחפש יציבות ולכן אני בכיוון של מדדים
אוקיי כמו שכתבו לך כולם
לך ברגוע על זה רק שבמקום לחשב 7 תחשב 5% שנתי ותזכור לבנות תוכנית משיכה מוקדמת לפני החתונות
ותזכור תמיד שיכול להגיח ברבור
לא הגיח ברבור? המדדים עלו 10% =הרווחת בענק
נשמח שתעדכן בסוף ..

אם תעשה במנות ותשקיע במדדים אמריקאיים ועולמיים אז זה ממש לא מחיקת הכסף
מעניין אותי לשמוע על זה. בעצם אני מבין את הרעיון אבל מצד שני:
1. אני אוכל בתשואה.
2. לפי הרגשת הלב (...) אם תהיה קריסה היא לא תהיה בשנה הקרובה, אנחנו עדיין באמצע הזינוקים המטורפים, אז להכניס חלק חלק ואת שאר החלקים להכניס בתקופה יותר מסוכנת (כי כמה שעובר זמן השוק נהיה עוד יותר משוגע) ולפספס את השגעון היותר סביר שייתן לי תשואה. אז למה?
אז יתכן ובאמת זה מה שכדאי לך אתה הרי מאמין בזה...
מהבטן?...:)
זה כבר לא נכון זה ענין של החלטה {אתה צודק שזה כלי נחמד אבל זה לא העניין...}

אוקיי כמו שכתבו לך כולם
לך ברגוע על זה רק שבמקום לחשב 7 תחשב 5% שנתי ותזכור לבנות תוכנית משיכה מוקדמת לפני החתונות
ותזכור תמיד שיכול להגיח ברבור
לא הגיח ברבור? המדדים עלו 10% =הרווחת בענק
נשמח שתעדכן בסוף ..
אין לי בעיה אם בסוף התקופה יתברר שבמקום 7 אחוז יהיה 4 אחוז כי עדיין זה מצד יותר טוב מהדירה. החשש שלי וזה מה שאני מנסה לברר מה הסיכון שאני נשאר בלי מכנסיים...

מעניין אותי לשמוע על זה
על מה על מדדים ? יש לך מלא מידע למתחיל אני ממש מקווה בשבילך שלא תיכננת להניח הכסף לחתונות במניות ספציפיות
אני אוכל בתשואה.
תסביר?
אם תהיה קריסה היא לא תהיה בשנה הקרובה, אנחנו עדיין באמצע הזינוקים המטורפים
מניין לך?????????????
אז להכניס חלק חלק ואת שאר החלקים להכניס בתקופה יותר מסוכנת (כי כמה שעובר זמן השוק נהיה עוד יותר משוגע) ולפספס את השגעון היותר סביר שייתן לי תשואה. אז למה
בדיוק בגלל שזה סכום גדול מאוד שאתה חייב אותו !!! הרי אף אחד לא נביא וא"א לעשות מהלך שבטוח ירוויח והכי הרבה ולכן מפזרים!!!
אבל אתה חייב להבין טוב מה אתה עושה ממליץ לך להתחיל לאט לאט!!!!!!!
ככה כתבת כל הזמן שלזה אתה מתחבר
ואם זה רק מהבטן ממליץ לך להקיא קצת/לשנות תזונה
החשש שלי וזה מה שאני מנסה לברר מה הסיכון שאני נשאר בלי מכנסיים
החשש שלך מקריסה רחבה נניח של 40% אז זה סביר...{ולכן יש המלצה על מנות}
ואם החשש שלך הוא שכל הכלכלה תימחק... אז גם הדירות שאתה מתכנן לתת לילדים יעלו שקלים... הרי המדד העולמי כולל חברות מכל הסוגים וכל המינים
בקיצור תקרא שוב הרבה הרבה ולא רק כאן

על מה על מדדים ? יש לך מלא מידע למתחיל אני ממש מקווה בשבילך שלא תיכננת להניח הכסף לחתונות במניות ספציפיות
לא, התכוונתי על מה שכתבתי להפקיד במנות.
מניין לך?????????????
צודק... אבל ככה השוק מרגיש אנחנו בתחילת המהפכה, יש השקעות מטורפות מכל הצדדים. ייתכן שזה יתפוצץ בסוף אבל מרגיש שאנחנו רק בתחילת הדרך... אבל זה באמת הרגשת הלב.
בדיוק בגלל שזה סכום גדול מאוד שאתה חייב אותו !!! הרי אף אחד לא נביא וא"א לעשות מהלך שבטוח ירוויח והכי הרבה ולכן מפזרים!!!
אבל אתה חייב להבין טוב מה אתה עושה ממליץ לך להתחיל לאט לאט!!!!!!!
מה זה אומר לאט לאט? לחלק ל12 מנות?
ככה כתבת כל הזמן שלזה אתה מתחבר
ואם זה רק מהבטן ממליץ לך להקיא קצת/לשנות תזונה
זה הרצון. אבל מפחד מהסיכונים ולכן אני כאן...
החשש שלך מקריסה רחבה נניח של 40% אז זה סביר...{ולכן יש המלצה על מנות}
אני חושב שבשביל שהכל יימחק ב40 אחוז צריך לקרוא 2 דברים- מחיקה של 40 אחוז יחסית בהתחלה ושוב מחיקה של 40 אחוז לקראת הסוף...
זה סביר?
ואם החשש שלך הוא שכל הכלכלה תימחק... אז גם הדירות שאתה מתכנן לתת לילדים יעלו שקלים... הרי המדד העולמי כולל חברות מכל הסוגים וכל המינים
בקיצור תקרא שוב הרבה הרבה ולא רק כאן

אתה מדבר על מדד העולמי? כי אני בכיוון של S&P500 ונאסד"ק 100.

אם זה חלילה יקרה זה יהיה לא בגלל הדירה או שוק ההון אלא בגלל אי הלימה בין המשיכות לתשואות
אז יעזור לזה פשוט לחכות עם המשיכות. זה סביר בשבילי שאראה באחוזים הנמוכים של הסיכון שאם אני מושך עכשיו אני מקריס את התיק ואין ברירה אלא לחכות 5-7 שנים.
אם ככה זה סביר מבחינתי.
לא סביר מבחינתי שאני מגיע למצב שגם לחכות כמה שנים לא יעזור...

ייתכן שזה יתפוצץ בסוף אבל מרגיש שאנחנו רק בתחילת הדרך... אבל זה באמת הרגשת הלב.
אתה חייב להשתדל לערב כמה שפחות רגשות בשיקולי ההשקעה שלך. מרגיש לי שיש לך לא מעט שיעורי בית לעשות לפני שאתה עושה מהלך של מכירת דירה והכנסת כל הכסף לשוק ההון. תשתדל לקרוא ולהעמיק כמה שיותר בנושא לפני שאתה עושה מהלכים גדולים.

מחיקה של 40 אחוז יחסית בהתחלה ושוב מחיקה של 40 אחוז לקראת הסוף...
זה סביר?
כן, יש סיכוי מאד גבוה שזה יקרה. משבר גדול מתרחש בממוצע אחת ל-11-12 שנים (עם דגש המילה "בממוצע" - המשבר הבא יכול לקרות הרבה יותר מוקדם או הרבה יותר מאוחר, אין לדעת), שזה קצת פחות מטווח ההשקעה שלך.
אי אפשר לדעת אם זה יקרה לך יחסית בהתחלה, או באמצע, או בסוף. אי אפשר לדעת אם זה יקרה לך פעם אחת, אולי פעמיים, אולי שלוש (ואולי בכלל לא אם יהיה לך ולכולנו מזל).

אם אני מושך עכשיו אני מקריס את התיק ואין ברירה אלא לחכות 5-7 שנים.
אם ככה זה סביר מבחינתי.
גישה טובה.

מרגיש לי שיש לך לא מעט שיעורי בית לעשות לפני שאתה עושה מהלך של מכירת דירה והכנסת כל הכסף לשוק ההון. תשתדל לקרוא ולהעמיק כמה שיותר בנושא לפני שאתה עושה מהלכים גדולים.
יש מצב שתכוון אותי מה לקרוא? כי יש המון חומר...

זה מקום טוב להתחיל

זה מקום טוב להתחיל
זה הספר בעצמו או ראשי פרקים של ספר מומלץ לרכישה? קצת לא ברור לי...

זה סיכום בעברית של ספר באנגלית. יעקב אחד מוותיקי הפורום עשה את זה, זה הבלוג שלו.
אם אתה קורא אנגלית אז אתה יכול לקרוא את המקור , זמין באמזון.

אבל ככה השוק מרגיש אנחנו בתחילת המהפכה, יש השקעות מטורפות מכל הצדדים. ייתכן שזה יתפוצץ בסוף אבל מרגיש שאנחנו רק בתחילת הדרך... אבל זה באמת הרגשת הלב.
תותים!!! שהשוק עולה קל לדמיין שכך ימשך ואז מוצאים את כל הסיבות למה זה אמור להמשיך... ושזה יורד...=אף אחד לא לוקח אחריות!!!
שוק בריא זה שוק שמתומחר לפי נתוני כלכלה חזקים ונכונים מכפילים סבירים וכ"ו ולא לפי כותרות או פמפומי רשת על מניות מסוימות
ממליץ לך לקרוא הרבה על הכללים הפשוטים מאוד להבנה {שקצת קשים ליישום } שכתב וורן באפט
אתה מדבר על מדד העולמי? כי אני בכיוון של S&P500 ונאסד"ק 100.
לא ממליץ באופן אישי
אבל חלק מהמדד עולמי =קרוב ל 70 % זה ארה"ב וקרוב ל 40% -מה500 המהוללים= זה שבע המופלאות
כלומר גם אם קנית עולמי {שזה פיזור חכם לטעמי } עדיין רובו אמריקאי וחלק חזק ממנו זה טכנולוגיה
בהצלחה!!!

יותר חכם מS&P500?
יותר מפוזר -> יותר יציב/פחות תנודתיות -> פחות תשואה

זה לא עניין של חכמה אלא של יחס סיכון/תשואה, יש מדדים עם סיכון יותר גבוה מ- s&p 500 והיסטורית התשואה שלהם יותר גבוהה

ואחרי כל זה, ביצועי העבר אינם מעידים על הביצועים העתידיים

יותר מפוזר -> יותר יציב/פחות תנודתיות -> פחות תשואה
קיימת טענה הפוכה, לפיה אם נכניס ארצות מתפתחות (=מסוכנות) אז נקבל פחות יציבות ויותר תשואה.
היו שנים היסטוריות שתמכו בטענה הזו. וגם כאלה שלא.

כשמריצים בסימולטור, מה מקובל לבדוק? כולל היסטוריה מלאה? או שמספיק לבדוק 15-20 שנה אחורה? (15 זה לא כולל את העשור האבוד...)

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
קיימת טענה הפוכה, לפיה אם נכניס ארצות מתפתחות (=מסוכנות) אז נקבל פחות יציבות ויותר תשואה.
היו שנים היסטוריות שתמכו בטענה הזו. וגם כאלה שלא.
מה שהיה לי בראש כ- "מדד עולמי" זה MSCI World שלא כולל מדינות מתפתחות, אבל אתה צודק שיש גם מדדים עולמיים שמקיפים את כל הכלכלות

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ח שינוי כיוון מקצועי התפתחות אישית 24
ריש-לקיש שינוי כיוון? המשך? הגיגים קדימה התפתחות אישית 27
ה שינוי כיוון והרבה שאלות פתוחות התפתחות אישית 6
B רס"ן בקבע - שינוי כיוון התפתחות אישית 3
T שינוי כיוון קריירה אוף טופיק 0
M הקצאת נכסים, שינוי כיוון שוק ההון 8
ב שינוי כיוון בקריירה התפתחות אישית 8
R שינוי כיוון מקצועי. התפתחות אישית 33
Dim שינוי תושבות מס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
D שינוי מסלול בקרן פנסיה, דווקא עכשיו? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
OOmer שינוי חלוקת נכסים בתיק שוק ההון 26
י שינוי דמי ניהול בקרנות כספיות לשנת 2026 שוק ההון 59
א שינוי תקרת הפקדה לקרו השתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Z העברת מניות בין מדינות (שינוי תושבות) שוק ההון 17
P שינוי מסלול בביטוח מנהלים ישן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
S שינוי מדיניות פרטיות של הבנק - התייחסות לבינה מלאכותית שוק ההון 7
מ דיווח שנתי למס הכנסה - מס עבור שינוי שער המט"ח מיסים 2
א שינוי במחיר ממוצע של מניה שוק ההון 18
M שינוי מועד חיוב בכרטיס אשראי צרכנות פיננסית 6
L חשבון Coinbase קיים - שינוי כתובת לישראל? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 0
ק שינוי לתזרים שלילי- האם נכון למשוך מתיק השקעות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
R תרחיש שינוי גיל פרישה בישראל אוף טופיק 32
V גובה התיק אינו תואם ביחד עם "שינוי מעלות" שוק ההון 7
Y שינוי מסלול התפתחות אישית 2
ד שינוי הקצעה בתיק -אשמח לחו"ד שוק ההון 8
H שינוי מסלול בביטוח מנהלים מלפני 2001 מגדל יותר קרן י' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
A התלבטות עקב שינוי קריירה התפתחות אישית 4
A שינוי מסלול בפנסיה והשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
B קרנות כספיות - שינוי בדמי הניהול שוק ההון 2
O שינוי אפיקי השקעות בשוק ההון שוק ההון 16
S קצב שינוי מקדמי ההמרה בקרנות הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
B פריקה + שינוי קריירה התפתחות אישית 79
Sesquiterpene שינוי קריירה ל-data science התפתחות אישית 10
L תהליך שינוי מסלול בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
D שינוי מסלול השקעה בקרן פנסיה - החתמת מעסיק ויועץ פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
N שינוי חשיפה מנייתית בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ד עמודת שינוי מעלות בספארק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
deussex שאלה עבור הוריי - שינוי מסלול לאחר יציאה לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ קרן סל בזמן שינוי הדולר שוק ההון 4
פ היטל השבחה לאחר שינוי תב״ע לפני קבלת היתר - גלגול חבות ברכישה נדל"ן 2
R פפר אינבסט עובר שינוי משמעותי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
א שינוי בהרכב התיק שוק ההון 68
י השפעת שינוי מט"ח על רכישת המניות הראשונית שוק ההון 53
Echelon שינוי מדיניות השקעה בפנסיה - מסלול S&P500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M קופת גמל - שינוי מסלול מרכיב פיצויים של מעסיק הקודם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
C שינוי מדיניות השקעה במסלול s&p500 במור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
R התייעצות נדל"נית לאור שינוי משפחתי - למכור ולקנות או מה לעשות? נדל"ן 9
flower שינוי בביטוחי הבריאות - מעבר אוט' מביטוח ניתוחים "השקל הראשון" ל"משלים שב"ן" צרכנות פיננסית 29
E יש שינוי מבחינה מיסויית כעת במעבר מAmeritrade לSchwab? מיסים 3
M שינוי מסלול השקעה בפנסיה - תוך כמה זמן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3

נושאים דומים

Back
למעלה