• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שינוי כיוון- שוק ההון במקום נדל"ן?

• פותח הנושא פותח הנושא tester
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
ניסיתי. מקווה שהצלחתי לפענח איך עובדים איתו.
בכל מקרה הוא נתן לי ייתרה של 19 מיליון אחרי חתונת הילדים וזה כשנתתי הנחת תשואה של 7 אחוז.
הגיוני?
כל דבר הגיוני, תלוי מה שמת בקלט.

יש אפשרות להדביק כאן תמונה?
יש איזשהו מינימום ותק לפני שאפשר לשים לינקים ותמונות.
אם עברת אותו אתה תראה סמל כזה:
bZUQUFE.png

עדיף להעלות את התמונה לאתר כמו Imgur ואז אחרי שאתה לוחץ על הצלמית לעיל ללחוץ על By Url ולהזין את הלינק.
תמונות נדרשות להיות בפורמט Webp והרבה יותר קל לעלות תמונה ל-imgur ולשים את הלינק.

כל דבר הגיוני, תלוי מה שמת בקלט.

אז נכון, אתה צודק יש אחוז מסויים של קטסטרופה שיכולה לקרות בדיוק בזמן הכי גרוע עבורי.
אל תסתכל כמשהו שיכול לקרות אלא כמשהו שקורה אחת לעשור או 15 שנים!!!
כלומר על השנים של החיסכון שאתה בונה!!!
אז זה או להישאר עם דירה בשווי של 3.5 מיליון שנכון תעלה קצת אבל אז לכל ילד יהיה סכום מאד נמוך או שאני נכנס לסיפור של שוק ההון
לא אמרו לך שדירה עדיף... זה אתה תחליט
רק שגם במידה ותלך על שוק ההון קח הכל אבל הכל בחשבון בצורה ריאלית!
אולי לקחת איזו הלוואת גישור עד שהשוק יחזור
1] בזמני קריסה האופציה הזאת כמעט ננעלת 2] לא תמיד גישור זה כלכלי... יש ריבית ואתה צריך להשיג תשואה עודפת בהרבה על הריבית שהנך משלם מה גם שיש לך מס על כל הרווח ללא התחשבות בריבית

לא אמרו לך שדירה עדיף... זה אתה תחליט
רק שגם במידה ותלך על שוק ההון קח הכל אבל הכל בחשבון בצורה ריאלית!
האם יש סיכוי של יותר מאחוז שבעוד 29 שנים כשהתוכנית באה לסיומה יהיה לי הון ששווה פחות מהדירה כאילו לא נמכרה +התשואות שהייתי מקבל עליה משכירות?

אל תסתכל כמשהו שיכול לקרות אלא כמשהו שקורה אחת לעשור או 15 שנים!!!
כלומר על השנים של החיסכון שאתה בונה!!!
נכון. אבל הסימולטור מחשבן בדיוק את הקריסות האלו שקורות אחת לעשור או 15 שנה- הוא מודע אליהן מה35 שנים האחרונות שמאז הוא בודק.
ובכל אופן בבדיקה שלו הוא טוען שמתוך 10,000 סימולציות ב9,500 סימולציות אני עובר את המשבר בצורה חזקה יותר או קצת פחות.
אני טועה?

ובכל אופן הוא נותן לי תחזית הרבה יותר גבוהה משחשבתי ומאד יציבה- יותר מ90 אחוז. האם זה לא כלי אמין? אני מבין שיש חריגים אבל עדיין רמת וודאות של יותר מ90 אחוז זה לא משמעותי?
אני לא בטוח איזה קלט אתה מכניס ואיך אתה קורא את התוצאות, קצת קשה להבין כשאתה לא מצרף תמונה או קישור.
הרצתי סימולציה פשוטה של תיק 100% מניות ארה"ב, ללא הפקדות, ללא מיסים, ל-10 שנים, התוצאה החציונית מתקרבת ליעד שלך אבל לא מגיעה אליו.
* ללא הפקדות כי קשה לי להאמין שעם 9 ילדים עוד תצליח לחסוך ולהפקיד, אבל אם אתה מאמין שכן תצליח - תריץ סימולציה שונה.
* ל-10 שנים כי אחרי גג 10 שנים אתה כבר תצטרך להעביר את החסכונות לאפיק סולידי. כדי לא להיות בבעיה אם הבכור או אחד הילדים האחרים מחליט להתחתן דווקא בעיצומו של משבר.
זו התוצאה:
55264126950_d780d08e2f_b.jpg

אז נכון, אתה צודק יש אחוז מסויים של קטסטרופה שיכולה לקרות בדיוק בזמן הכי גרוע עבורי.
הסימולטור פותר את זה בכך שהוא מציג את התוצאה באחוזונים. בעצם 10% מהסימולציות הסתיימו בתיק של 4.1M ומטה. כלומר אם איתרע מזלך ונפלת על מצב של
מספיק ששנתיים אחר שהתחיל החיסכון יש קריסה אמיתית של 40% בשוק המניות ולוקח עשור להתאוששות
או בעיה דומה אחרת, התיק יסיים הרבה יותר נמוך ממה שאתה מצפה.
(כמובן שיש גם אחוזונים נמוכים יותר בהם התיק יסתיים אפילו בהפסד נומינלי).

התוצאה החציונית מגיעה ל-8.7M, שזה טיפה פחות מהיעד שלך.
מעבר לזה שרצוי לתכנן לפי תוצאה יחסית שמרנית, כמו אחוזון 25% או משהו בין 25% ל-50%, גם התוצאה ה"סבירה" של אחוזון 50% לא מגיעה ליעד.
ועוד מעבר לכך, יש מיסים שצריך לקחת בחשבון, גם במכירה וגם בקבלת דיבידנד, לא הכנסתי את זה לסימולציה.
ויש דמי ניהול.
ויש בלת"מים בחיים.
ויש קושי פסיכולוגי וסביבתי להחזיק באותה אסרטגיית השקעה ל-10-30 שנים ברצף בלי פזילה לצדדים.
ולהכניס חד פעמית סכום גדול (lump sum) זו פעולה מסוכנת. רצוי להמנע מהסיכון ע"י חלוקה למנות, אבל אתה תשלם על זה בפגיעה בתשואה.

האם יש סיכוי של יותר מאחוז שבעוד 29 שנים כשהתוכנית באה לסיומה יהיה לי הון ששווה פחות מהדירה כאילו לא נמכרה +התשואות שהייתי מקבל עליה משכירות?
סיכוי כן .. אבל כמה אתה חושב שהדירה תהא שווה עד אז? וכמה הוצאות תוציא עליה?
נכון. אבל הסימולטור מחשבן בדיוק את הקריסות האלו שקורות אחת לעשור או 15 שנה- הוא מודע אליהן מה35 שנים האחרונות שמאז הוא בודק.
ובכל אופן בבדיקה שלו הוא טוען שמתוך 10,000 סימולציות ב9,500 סימולציות אני עובר את המשבר בצורה חזקה יותר או קצת פחות.
אני טועה?
בדקתי לך בצורה פשוטה והנה התוצאות הפקדה ראשונית 3.000.000 לאחר 12 שנה חתונה ראשונה 7.440.000 -משיכה 1.150.000 יתרה= 6290000
הגעתי עד לחתונה חמישית כולל לפי חישוב כל שנתים חתונה וישאר לך ... 5316000 לעוד 4 חתונות וכן להשארת קרן עושר משפחתית אז החישוב שלך ריאלי בהתקיים התנאים הבאים
1ללא קטסטרופות כלל{ קצת קשה להאמין} 2] רווח 7% שנתי 3] משיכה שבוע לפני החתונה {לא ריאלי לגמרי! עקב הוצאות מוקדמות וכן הגנה מפני קריסה} 4] חתונה פעם בשנתיים ולא כל שנה וחצי כפי שציינת
אמנם יכול להיות והתשואה תהא ממוצע 10% שנתי והכל יתהפך לגמרי ללמעלה

יש מיסים שצריך לקחת בחשבון, גם במכירה וגם בקבלת דיבידנד, לא הכנסתי את זה לסימולציה
כתב הפות"ש שחישבן משיכה של 1.150.000 במקום מיליון ולגבי דיבידנד בא נניח והשקיע הכל בקרן אירית והמס רק בסוף!
ויש דמי ניהול.
מסחר עצמאי אין דמי ניהול!
ויש בלת"מים בחיים.
אוקיי אבל אפשר שיהא בלתמים ולא לגעת בזה אלא תוכנית אחרת כמו קרן חירום על סכום נמוך בהרבה לא חושב שאמור מאוד לשנות על סכום כה נכבד
ויש קושי פסיכולוגי וסביבתי להחזיק באותה אסרטגיית השקעה ל-10-30 שנים ברצף בלי פזילה לצדדים.
צודק בהחלט אבל בן אדם שבונה מטרה על מנת לדבוק בה ולא על דעת לשנותה אמור להתייחס לאסטרטגיית השקעה שלו
ולהכניס חד פעמית סכום גדול (lump sum) זו פעולה מסוכנת. רצוי להמנע מהסיכון ע"י חלוקה למנות, אבל אתה תשלם על זה בפגיעה בתשואה.
זה בהחלט נכון

והשקיע הכל בקרן אירית והמס רק בסוף
הוא כתב שהוא אזרח אמריקאי אז אני חושב שהוא לא ממש יכול להשקיע בקרן אירית (לא בטוח, לא ממש מכיר את הנושא).

מסחר עצמאי אין דמי ניהול!
לקרן עצמה יש דמי ניהול. ולברוקר דמי ניהול של קנייה ומכירה ובארץ גם דמי מנוי חודשיים.
כסף קטן אבל עדיין אוכל קצת מהתשואה.

אוקיי אבל אפשר שיהא בלתמים ולא לגעת בזה אלא תוכנית אחרת כמו קרן חירום
תלוי איזה בלת"מ. בלת"מ יכול להיות גם אירוע חיובי, והוא יכול להיות מאד יקר, כמו בר מצווה (או 9 במקרה של פות"ש), רכב חדש, חופשה (ל-11 נפשות במקרה של פות"ש), ועוד.

צודק בהחלט אבל בן אדם שבונה מטרה על מנת לדבוק בה ולא על דעת לשנותה אמור להתייחס לאסטרטגיית השקעה שלו
נכון אבל סטטיסטית זה גם נוגס בתשואה. לא זוכר מה המחקר אומר, אבל יש הפרש של לדעתי בערך 2% בין תשואת השוק לתשואת המשקיע הממוצע בשוק.
גם פה זה לא שחור ולבן, אבל בפועל מדובר על אובדן תשואה שלא מתבטא בסימולטור, בגלל החלטות כמו - "אולי החודש לא אפקיד, השוק נראה לי מאד יקר כרגע", או "אולי החודש לא אפקיד, יש מגפה עולמית שתביא לקץ האנושות", או "אולי החודש אפקיד לת"א 125 ואקנה כמה מניות סאנדיסק", וכו'.

הוא כתב שהוא אזרח אמריקאי אז אני חושב שהוא לא ממש יכול להשקיע בקרן אירית
לא שמעתי אף פעם על זה נשמע מעניין..
לקרן עצמה יש דמי ניהול
ה7 % מחושב לאחר זה
לברוקר דמי ניהול של קנייה ומכירה ובארץ גם דמי מנוי חודשיים.
כסף קטן אבל עדיין אוכל קצת מהתשואה.
היום יש הטבות גדולות בברוקרים משלמים רק 15 לחודש לאחר שנתיים מההצטרפות וגם שמתקזז עם קנייה ומכירה ככל ויש
ובכלל אפשר להפקיד ח"פ 1000 ש"ח עבור כך וחסל כך שלא צריך לעשות רעש על הקטנות הזו...
ולגבי הבלת"מ לא נראה שהפות"ש חוסך הנ"ל עבור זה אלא עבור נישואי הילדים יתכן ויש לו חסכונות אחרים עבור כך
נכון אבל סטטיסטית זה גם נוגס בתשואה
סטטיסטי למי ששינה ולא למי שדבק

אני לא בטוח איזה קלט אתה מכניס ואיך אתה קורא את התוצאות, קצת קשה להבין כשאתה לא מצרף תמונה או קישור.
מצרף קישור:

הלכתי קצת קשוח, הכנסתי רק 800,000 דולר (אגב, אתה כתבת בשקלים, זה לא משנה?) והוצאתי לכל ילד 420,000 דולר! עשיתי באמת פער של שנתיים בין כל ילד.
והפקדות של 28,000 דולר שנתי שמורכבות מקרן השתלמות 2360 ש"ח בחודש +5,000 לחודש שנראה לי סביר- כעת אני חוסך קרוב ל15,000 ובהמשך יהיו לי הכנסות של הצ'קים מארצות הברית לילדים לכן 5,000 זה להרגשתי ריאלי. מקווה שאני צודק...

אשמח להתייחסות לגבי הקישור

משלמים רק 15 לחודש
היום כבר לא בעיה לפתוח חשבון פטור מדמי ניהול קבועים

סטטיסטי למי ששינה ולא למי שדבק
זה סטטיסטית נוגס בתשואה נקודה, בלי ההמשך. כשפורסים קדימה הפקדה גדולה מאבדים זמן בשוק לעומת הפקדה חד פעמית ברגע שאפשר. מצד שני ההפקדה החד פעמית יותר חשופה לתנודתיות, אז יש פה, איך לא, יחס סיכון-תשואה.

@AbuNafha יש פוסט בהמתנה שיש בו את מה שביקשת.
מה שמעניין שברגע שהורדתי את גוגל מהתיק האחוז צנח ל44 אחוז!
מה שאומר שהסימולטור חישב רק מ2004 בגלל גוגל ודילג על בועת הדוטקום שבה הייתה ירידה של 83 אחוז! וברגע שהורדתי את גוגל הוא ירד מוקדם יותר בגלל QQQ
שזה קצת מפחיד אותי... מצד שני זה באמת היה לפני המון שנים ומשהו מטורף ביותר ועדיין הסימולטור באחוז יפה של 82 אחוז אם אוריד את הסכום ל200,000 לכל חתונה. שזה הרבה פחות ממה שאני רוצה אבל זה לא איבוד המכנסיים במקרי קיצון...

רק עכשיו אישרו לך את התגובות (כנראה כי היה בהן לינק) אז רק עכשיו אני רואה.
הכיוון שנראה לי הוא ואשמח לחוו"ד- כ3 שנים לפני כל חתונה אני מושך סכום של חתונה לקרן בטוחה סולידית יותר אבל ללא סיכונים, ככה שגם אם יש ירידות יש לי מאיפה למשוך את החתונה הקרובה. ככה עבור כל חתונה מראש- בעצם יש לי זמין כל הזמן כסף לחתונה מלאה ללא חשש למחיקת התיק.
עושה שכל?
על פניו נשמע הגיוני.
הבעיות באסטרטגיה הזו הן:
1. יכול להיות ש-3 שנים לא יספיקו. יש משברים שלקח מעל 3 שנים להתאושש מהם ויש משברים שלקח הרבה הרבה יותר מעל 3 שנים להתאושש מהם. בדר"כ לקראת פרישה נהוג לאט לאט להקצות פחות למניות ויותר לאפיק סולידי, כלומר זה לא שינוי שנעשה ביום אחד אלא שינוי הדרגתי שנעשה על פני שנים, שנועד להפחית את הסיכון של משבר סמוך לפרישה. במקרה שלך זה לא בדיוק פרישה אז קצת קשה להגיד מתי ואיך התיק שלך אמור לעבור לאפיקים סולידיים.
2. אחרי 9 שנים, החישוב הבא שתעשה יהיה של "התיק שלי פחות מיליון ש"ח בעוד שנתיים", אבל שנתיים זו תקופה ממש ממש קצרה כדי להגיע לגביה למסקנות, בטווח של שנתיים במניות הכל יכול לקרות.

מה זה אומר?
זה אומר שאם סנופי עשה בממוצע 10% בשנה, אז המשקיע הממוצע בסנופי עשה בממוצע 8% בשנה (לא סגור לגבי המספרים). הסיבה היא שהוא לא השקיע בסנופי כמו רובוט, כי לבן אנוש זה קשה עד לא אפשרי.

הרצתי, אם למישהו יש סבלנות להלן התוצאות:
https://www.portfoliovisualizer.com/financial-goals?s=y&sl=d7yCdUOTiNBRYmTxgZBpK
(הנחתי 3 הנחות: שהדולר הוא 3.3 לאורך התקופה וכן שאני מפקיד רק עד לתקופת החתונות ומפקיד 5,000 בחודש. בהמשך אריץ סימולציה עם הפקדה מתמשכת גם בתקופת החתונות וגם שחלק מההפקדות הן של 10,000 ש"ח)

למרות ההנחות היחסית קשוחות עדיין מתקבלת תוצאה מאד מאד חסינה. האם זה מרגיע אותי או שגם הכלים האלו אופטימיים מדי?...
ברמת העקרון אתה לא חייב לחלק בדולר ואז להכפיל בדולר, אתה יכול פשוט לשים את הסכום בשקלים ולהתייחס לתוצאה כאילו והיא שקלית, זה אותו דבר (מתוך ההנחה ששער השקל-דולר יהיה פחות או יותר אותו דבר במשיכה כמו שהיה בהפקדה).
יש בתיק שלך נאסדק וגוגל. אם אתה עושה סימולציה על נכס כמו S&P שיש לו 150 שנה של מחקרים והיסטוריה מתועדת, ומניח שמה שהיה הוא שיהיה, ניחא, עוד אפשר לקבל את זה (יהיו כאלה שאפילו את זה לא יקבלו).
אבל אתה מכניס לסימולציה נכסי סיכון כמו נאסדק ומניה פרטנית של גוגל, במקרה הזה תשואת העבר ממש לא מעידה על ציפיות העתיד, זה אולי על הנייר משפר לך את התשואה אבל גם מגדיל מאד את הסיכון שאתה נוטל.

אם תשנה את סוג הנכסים מ-Tickers ל-Asset Classes, ובמקום VOO תבחר US Stock Market (על 100%, עזוב רגע בצד את נאסדק וגוגל), אתה תגיע לאחוז הצלחה יותר נמוך - 70% הצלחה בחתונה התשיעית.
אני חושב ש-VOO קיים רק מאז 2010, אז סטטיסטית תקבל תוצאה לפי ה-15 שנה האחרונות שהיו מעולות. אם כבר Ticker אז תיקח את SPY שקיים מאז 1993. אבל יותר טוב - תבחר Asset Classes במקום Tickers ואז את US Stock Market (לדעתי Portfolio Visualizer משתמשים במידע משנות ה-70, אפילו זה מידע חסר ויותר אופטימי מהמידע המלא בן 150 שנה על S&P).

שים לב שרשמת באחת ההודעות ש-3 שנים לפני כל חתונה תעביר מיליון ש"ח לאפיק סולידי, אבל בפועל בסימולטור הכנסת שנים כאילו ואתה מושך מיליון ש"ח ממש ביום החתונה. כלומר את כל השנים ב-Goals אתה צריך להקדים ב-3.

אגב אתה יכול להשתמש ב-Glide Path Years וב-Ending Portfolio כדי לדמות מצב שהתיק בהדרגתיות עובר מהתיק ההתחלתי שהוא יותר אגרסיבי לתיק המשיכה שהוא יותר סולידי.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מה עם איזושהי קרן חירום לעצמך?
מניח שאם היא מרויחה כאלו סכומים מדובר במקצוע מסויים שאינו יציב כל כך. תמיד יכולה להיות תקופה בין עבודות ושאר בלתמי''ם.
בנוסף, אין לי מושג מה בדיוק המטרה במליון לכל ילד, כחרדי אני יכול להניח שאתה מתכנן לשלם בזה את הוצאות החתונה פלוס סכום לדירה.
שים לב, שהוצאות החתונה חייבות להיות מותאמות למדד המחירים גם אם הסכום לדירה יכול להישאר נומינלי.
דבר נוסף, מה דעתך לצמצם סיכונים באופן קצת מקורי, במקום לחשוב איך תגרד מליון שקל מתיק יורד, תחשוב מה הסכום הכי נמוך שתוכל לתת בחתונה, כלומר, האם אתה גמיש בסכום הזה או שהוא הכרחי, אם אתה גמיש התמונה שונה לחלוטין (לטובה) לדעתי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ח שינוי כיוון מקצועי התפתחות אישית 24
ריש-לקיש שינוי כיוון? המשך? הגיגים קדימה התפתחות אישית 27
ה שינוי כיוון והרבה שאלות פתוחות התפתחות אישית 6
B רס"ן בקבע - שינוי כיוון התפתחות אישית 3
T שינוי כיוון קריירה אוף טופיק 0
M הקצאת נכסים, שינוי כיוון שוק ההון 8
ב שינוי כיוון בקריירה התפתחות אישית 8
R שינוי כיוון מקצועי. התפתחות אישית 33
Dim שינוי תושבות מס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
D שינוי מסלול בקרן פנסיה, דווקא עכשיו? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
OOmer שינוי חלוקת נכסים בתיק שוק ההון 26
י שינוי דמי ניהול בקרנות כספיות לשנת 2026 שוק ההון 59
א שינוי תקרת הפקדה לקרו השתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Z העברת מניות בין מדינות (שינוי תושבות) שוק ההון 17
P שינוי מסלול בביטוח מנהלים ישן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
S שינוי מדיניות פרטיות של הבנק - התייחסות לבינה מלאכותית שוק ההון 7
מ דיווח שנתי למס הכנסה - מס עבור שינוי שער המט"ח מיסים 2
א שינוי במחיר ממוצע של מניה שוק ההון 18
M שינוי מועד חיוב בכרטיס אשראי צרכנות פיננסית 6
L חשבון Coinbase קיים - שינוי כתובת לישראל? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 0
ק שינוי לתזרים שלילי- האם נכון למשוך מתיק השקעות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
R תרחיש שינוי גיל פרישה בישראל אוף טופיק 32
V גובה התיק אינו תואם ביחד עם "שינוי מעלות" שוק ההון 7
Y שינוי מסלול התפתחות אישית 2
ד שינוי הקצעה בתיק -אשמח לחו"ד שוק ההון 8
H שינוי מסלול בביטוח מנהלים מלפני 2001 מגדל יותר קרן י' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
A התלבטות עקב שינוי קריירה התפתחות אישית 4
A שינוי מסלול בפנסיה והשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
B קרנות כספיות - שינוי בדמי הניהול שוק ההון 2
O שינוי אפיקי השקעות בשוק ההון שוק ההון 16
S קצב שינוי מקדמי ההמרה בקרנות הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
B פריקה + שינוי קריירה התפתחות אישית 79
Sesquiterpene שינוי קריירה ל-data science התפתחות אישית 10
L תהליך שינוי מסלול בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
D שינוי מסלול השקעה בקרן פנסיה - החתמת מעסיק ויועץ פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
N שינוי חשיפה מנייתית בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ד עמודת שינוי מעלות בספארק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
deussex שאלה עבור הוריי - שינוי מסלול לאחר יציאה לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ קרן סל בזמן שינוי הדולר שוק ההון 4
פ היטל השבחה לאחר שינוי תב״ע לפני קבלת היתר - גלגול חבות ברכישה נדל"ן 2
R פפר אינבסט עובר שינוי משמעותי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
א שינוי בהרכב התיק שוק ההון 68
י השפעת שינוי מט"ח על רכישת המניות הראשונית שוק ההון 53
Echelon שינוי מדיניות השקעה בפנסיה - מסלול S&P500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M קופת גמל - שינוי מסלול מרכיב פיצויים של מעסיק הקודם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
C שינוי מדיניות השקעה במסלול s&p500 במור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
R התייעצות נדל"נית לאור שינוי משפחתי - למכור ולקנות או מה לעשות? נדל"ן 9
flower שינוי בביטוחי הבריאות - מעבר אוט' מביטוח ניתוחים "השקל הראשון" ל"משלים שב"ן" צרכנות פיננסית 29
E יש שינוי מבחינה מיסויית כעת במעבר מAmeritrade לSchwab? מיסים 3
M שינוי מסלול השקעה בפנסיה - תוך כמה זמן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3

נושאים דומים

Back
למעלה