ITS
משתמש רגיל
- דירוג
- 363
שלום לכולם,
תיק ההשקעות שלי כיום מחולק ל-2:
1) חשבון פטור - קרנה"ש IRA בבית השקעות ישראלי בסדר גודל של 130K
2) חשבון ממוסה - מסחר עצמאי דרך ברוקר ישראלי, תיק בסדר גודל של כ230K
עם מחשבה לעתיד, ועם ציפייה לכך שאוכל להזרים עוד כ200K להשקעות בתיק הממוסה בעתיד הלא רחוק מדי, ובנוסף כ18K כל שנה לIRA (תקרת ההפקדה הפטורה), אני מעוניין לשנות את האופן בו אני משקיע ומנהל את כספי ושוקל לעשות שינוי בברוקר/ים.
השיקולים שעולים בראשי ושנכנסים לתמונה:
אני מתכנן להשקיע עוד הרבה שנים קדימה ומקווה לגדול מעבר ל60K דולר, כך שעניין מס הירושה מאוד רלוונטי ומהווה שיקול משמעותי בעיני (איני אזרח ארה"ב... יש לי אזרחות אירופאית, אך אין כאן משמעות לזה למיטב הבנתי).
אני מחפש בעצם את הדרך הטובה ביותר לגדול כלכלית בעזרת תיק ההשקעות הכולל (הוליסטי), להימנע ממס ירושה אמריקאי ולבצע את המעבר לקרנות איריות צוברות בדרך החלקה והזולה ביותר.
איך לדעתכם הכי כדאי לעשות זאת?
נ.ב.
בעניין האזרחות האירופאית - האם זה אולי פותח אפשרות להשקיע דרך בנק/ברוקר אירופאי בצורה שתהיה טובה יותר מאשר עבודה מול ברוקר ישראלי או אמריקאי (IB נגיד)?
תיק ההשקעות שלי כיום מחולק ל-2:
1) חשבון פטור - קרנה"ש IRA בבית השקעות ישראלי בסדר גודל של 130K
2) חשבון ממוסה - מסחר עצמאי דרך ברוקר ישראלי, תיק בסדר גודל של כ230K
עם מחשבה לעתיד, ועם ציפייה לכך שאוכל להזרים עוד כ200K להשקעות בתיק הממוסה בעתיד הלא רחוק מדי, ובנוסף כ18K כל שנה לIRA (תקרת ההפקדה הפטורה), אני מעוניין לשנות את האופן בו אני משקיע ומנהל את כספי ושוקל לעשות שינוי בברוקר/ים.
השיקולים שעולים בראשי ושנכנסים לתמונה:
- מס ירושה אמריקאי - התיק גדל וימשיך לגדול והריזיקה הזו היא בהחלט דבר שאני רוצה להימנע ממנו ולכן אני רוצה לעבור מאחזקה של קרנות אמריקאיות לETF איריים מקביליים שצוברים דיבידנדים (ולא מחלקים).
- הפחתת עמלות - אני סוחר בעיקר בETF חו"ל ומשלם עמלות די גבוהות (כ-10$ לעסקה) ורוצה לצמצם אותן.
- קלות ניהול התיק - ברצוני לפשט תהליך ההבנה, המעקב והניהול של התיק הכולל.
- להשקיע מעבר לתקרה הפטורה בגוף בו מתנהל ה-IRA ובכך לרכז את התיק כולו במקום אחד. במילים אחרות, להעביר את החשבון הממוסה אל תוך הIRA ומאותה נקודה והילך להשקיע רק דרך אפיק זה.
- להעביר את ני"ע הישראליים שבחשבון הממוסה אל הIRA ואילו את ני"ע הזרים להעביר לחשבון חדש *** ובו להמשיך רכישות של ETF איריים.
אני מתכנן להשקיע עוד הרבה שנים קדימה ומקווה לגדול מעבר ל60K דולר, כך שעניין מס הירושה מאוד רלוונטי ומהווה שיקול משמעותי בעיני (איני אזרח ארה"ב... יש לי אזרחות אירופאית, אך אין כאן משמעות לזה למיטב הבנתי).
אני מחפש בעצם את הדרך הטובה ביותר לגדול כלכלית בעזרת תיק ההשקעות הכולל (הוליסטי), להימנע ממס ירושה אמריקאי ולבצע את המעבר לקרנות איריות צוברות בדרך החלקה והזולה ביותר.
איך לדעתכם הכי כדאי לעשות זאת?
נ.ב.
בעניין האזרחות האירופאית - האם זה אולי פותח אפשרות להשקיע דרך בנק/ברוקר אירופאי בצורה שתהיה טובה יותר מאשר עבודה מול ברוקר ישראלי או אמריקאי (IB נגיד)?